Sinüs

Sinüs

Son dakika Sinüs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sinüs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sinüs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sinüs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sinüs gelişmeleri de dahil olmak üzere 160 sinüs haberi bulunmuştur. Tüm sinüs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gerçeği uyanınca öğrendi! Enfeksiyon sandılar ancak nadir görülen bir hastalık çıktı, doktolar önce gözünü kesti!
Gerçeği uyanınca öğrendi! Enfeksiyon sandılar ancak nadir görülen bir hastalık çıktı, doktolar önce gözünü kesti! Genç kadın, bir sabah uyandı ve nadir görülen bir hastalığa yakalandı. Önceleri basit bir ağrı sandı ancak durum maalesef tam tersiydi. Gerçekleri öğrendiğinde bir gözünü kaybetti. İşte milyonda bir görülen o hastalık...
25.04.2024 Yaşam
1 bardağı sinüsleri açıyor! Sprey yerine bunu deneyin: Çünkü burun kanallarını açıyor, mukus üretimini azaltıyor.
1 bardağı sinüsleri açıyor! Sprey yerine bunu deneyin: Çünkü burun kanallarını açıyor, mukus üretimini azaltıyor. Horlama birçok kişinin uyku problemidir. Ancak iyi bir uyku çekmenin yöntemini bir uyku uzmanı açıkladı. Martin Seeley, burun kanallarını açacak ve mukus üretimini azaltarak sinüsleri rahatlatacak o ipucunu bizlerle paylaştı.
5.02.2024 Yaşam
Descartes Felsefesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Descartes'in Görüşü Nedir?
Descartes Felsefesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Descartes'in Görüşü Nedir? Rene Descartes, birinci dereceden yaratıcı bir matematikçi, önemli bir bilimsel düşünür ve özgün bir metafizikçiydi. Hayatı boyunca önce matematikçi, sonra doğa bilimcisi veya doğa filozofu son olarak metafizikçiydi. Matematikte, analitik geometriyi mümkün kılan teknikleri geliştirdi. Doğa felsefesinde, birkaç özel başarıya sahip olduğu kabul edilmektedir.
25.01.2024 Gündem
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulak ağrısı genellikle kaşıntı, baş dönmesi ya da iştah kaybı ile kendini belli eder. Çene, baş ve kulak bölgesindeki ağrılar da kulak ağrısının nedenlerinden sayılabilir. 
4.01.2024 Sağlık
Sinir Otu Nedir? Sinir Otu Faydaları Nelerdir?
Sinir Otu Nedir? Sinir Otu Faydaları Nelerdir? Sinir otu yüzlerce yıldır insanlar tarafından tıbbi faydalarından yararlanılan bir çiçekli bitki türüdür. Bu türe ait yaklaşık 270 adet bitki türü bulunmaktadır.
22.06.2023 Sağlık
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Deniz ve havuz sonrası kurulanmayan kulaklar tatili zehir edebilir!
Deniz ve havuz sonrası kurulanmayan kulaklar tatili zehir edebilir! Deniz ve havuz sonrasında kurulanmayan kulakların enfeksiyonlara sebep olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Fatih Alper Akcan, "Yaz döneminde tatil bölgeleri nemli oluyor. Havuz ve denizin neden olduğu ıslaklıkla birlikte enfeksiyonlara ciddi zemin hazırlıyor. Çoğu zaman tatili kabusa çeviren kulak iltihapları meydana gelebiliyor" dedi.
18.07.2022 Sağlık
Burun estetiğinin 8 faydası
Burun estetiğinin 8 faydası Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hünkar Batıkhan, burun estetiğinin faydalarından bahsetti. Solunum problemleri yaşayan hastaların burun estetiğiyle yaşam ve uyku kalitelerinin artacağını ve kandaki oksijen seviyesinin artışıyla da yaşanması muhtemelen olan sağlık sorunlarının önleneceğini söyledi. Dr. Batıkhan, estetik sonrasında duygu durumunun iyileştiğini ifade etti.
2.01.2022 Sağlık
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5B uydusunun aralık sonunda fırlatılması planlanıyor
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5B uydusunun aralık sonunda fırlatılması planlanıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2021 Aralık ayı sonunda Türksat 5B uydusunun, Space X firmasının ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden Falcon 9 tip roketiyle fırlatılması planlanıyor" dedi.
24.11.2021 Ekonomi
Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın!
Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın! Toplumda sık görülen ancak pek fark edilmeyen, bazen burun eti ile de karıştırılan poliplere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Küçük, “Burun polipleri (nazal polip); burun boşluklarımızın veya sinüslerimizin iç yüzeyini örten, doku tabakasından dışarı doğru sarkan, normal burun yapılarından farklı olarak büyüyen, yumuşak kıvamlı, ağrısız, kanlanması çok iyi olmayan, soluk renkli et parçalarıdır. Burun polipleri tıpkı burun etinde olduğu gibi burun tıkanıklığı, baş ağrısı, geniz akıntısı ve koku alamama gibi belirtilerle kendini gösterir” dedi.
24.11.2021 Sağlık
Süper grip nedir? Süper grip belirtileri nelerdir, gripten farkı ne? Süper grip uyarısı!
Süper grip nedir? Süper grip belirtileri nelerdir, gripten farkı ne? Süper grip uyarısı! Süper grip nedir, belirtileri neler? “Süper grip” olarak tanımlanan grip benzeri soğuk algınlığı uyarısı yapıldı. Cardiff Üniversitesi Soğuk Algınlığı Merkezi’nin eski direktörü Prof. Dr. Ronald Eccles, şu anda dolaşan “süper grip”in solunum sinsityal virüsünün (RSV) bir sonucu olduğunu belirtiyor. Peki, süper grip nedir, belirtileri neler?
3.11.2021 Gündem
Erken evrede yüzde 90 başarı sağlanıyor
Erken evrede yüzde 90 başarı sağlanıyor Türkiye Baş ve Boyun Kanserleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, baş boyun kanserinin erken teşhisine dikkat çekti. Prof. Dr. Özdoğan, “Baş boyun kanserlerinde ne kadar erken tanırsak, çok küçük bir cerrahide veya sınırlı alan radyoterapiyle tamamen iyileştirebilme şansımız var. Erken evrede yakaladığımızda neredeyse yüzde 90'ların üzerinde tamamen hastalıktan kurtulma şansı var" dedi.
23.09.2021 Sağlık
Akıllı saatler şikayetleri artırdı! Kalp atış hızı yüksekse...
Akıllı saatler şikayetleri artırdı! Kalp atış hızı yüksekse... Son yıllarda pek çok kişi tarafından sıklıkla kullanılan akıllı saatler sağlık verilerini takip etmenin bir yoldu oldu. Akıllı saat popülaritesinin artmasıyla birlikte, kalp atış hızı gibi veriler de takip edilebiliyor. Çoğu kişi bu verilerle doktorlara başvuruyor. Peki, akıllı saatimizin ekranında gördüğümüz değerler bize ne anlatıyor? Gaye Kobal, konunun uzmanıyla konuştu.
12.09.2021 Sağlık
'Çocuklarda öksürüğü ilaçla kesmeyin'
'Çocuklarda öksürüğü ilaçla kesmeyin' Öksürüğün akciğerlerin bir savunma mekanizması olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Öz, “Öksürük kesici ilaçları kullanarak öksürüğü kesmek yerine sebebini anlayıp ona yönelik tedavi uygulanmalı. Sinüzit, bademcik iltihabı, hatta orta kulak enfeksiyonu, köpek havlaması şeklinde gelişen larenjit (krup), mide reflüsü öksürüğe neden olabilir. 2 haftadan uzun süren, gece uyandıran öksürükler ve kanlı balgam durumunda hastaneye başvurulmalıdır” dedi.
1.09.2021 Sağlık
Kıl dönmesinde belirtiler küçümsenmemeli! Sinsice ilerliyor!
Kıl dönmesinde belirtiler küçümsenmemeli! Sinsice ilerliyor! Halk arasında kıl dönmesi olarak adlandırılan pilonidal sinüs rahatsızlığının küçük belirtilerle sinsi ilerleyen bir hastalık olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fehim Diker, “Kıl dönmesi rahatsızlığında başlangıç aşamasında görülen belirtiler genellikle çok ciddiye alınmaz. Fakat bu durum ilerleyen aşamalarda şiddetli ağrıya neden olabilir” dedi.
20.08.2021 Sağlık
Hemoroitte lazer tedavisiyle aynı gün taburcu olunabilir
Hemoroitte lazer tedavisiyle aynı gün taburcu olunabilir Lazer ile hemoroit, anal fissür (anüs çatlağı) ve kıl dönmesinde tedavi başarısının oldukça yüksek olduğunun altını çizen Op. Dr. Bilgin Ünsal Avcıoğlu, “İşlem çoğu zaman genel anestezi gerektirmez, lokal anestezi veya sedasyon anestezisi ile çözümlenmektedir. Lazer ışının etkisi hastalıklı bölgeye olduğu için, sağlam dokular hasar görmez, komplikasyon oranları da çok düşüktür. Lazer ile 20 dakikalık işlemden sonra hasta aynı gün taburcu edilir” dedi.
5.08.2021 Sağlık
OED cihazı nedir? Otomatik Eksternal Defibrilatör cihazı nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir? Christian Eriksen'i hayata gönderen OED
OED cihazı nedir? Otomatik Eksternal Defibrilatör cihazı nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir? Christian Eriksen'i hayata gönderen OED EURO 2020'de Danimarka ile Finlandiya arasında oynanan karşılaşma, Christian Eriksen'in kalbinin durması nedeniyle yarıda kaldı. UEFA, maçın kaldığı yerden devam etmesine karar verirken, Eriksen kalbinin durmasına karşın yapılan erken müdahaleyle hayata geri döndü. Eriksen’i hayata göndüren ise OED cihazı oldu. Peki, OED nedir? Can kurtaran OED cihazı nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir?
13.06.2021 Gündem
Septum deviasyonu hangi sorunlara yol açar?
Septum deviasyonu hangi sorunlara yol açar? Burun eğriliğinin horlama ve ağız açık uyumaya sebep olabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat, septum deviasyonu hakkında merak edilenleri anlattı.
14.06.2021 Sağlık
Kalıcı burun tıkanıklığı hipertansiyona neden oluyor
Kalıcı burun tıkanıklığı hipertansiyona neden oluyor Burun tıkanıklığının geçici ve kalıcı birçok sebebi bulunduğuna dikkati çeken Op. Dr. Ali Rıza Gökduman “Burun tıkanıklığının kalıcı olduğu durumlarda yaşam kalitesi ciddi şekilde bozulabilir, hipertansiyon ve kalp hastalıkları gibi birçok önemli kronik hastalıklar zaman içerisinde oluşabilir. Ayrıca mecburi ağız solunumu yüzünden normalden daha çok boğaz ve ağız içi enfeksiyonları, diş eti bozuklukları olabilir” dedi.
4.06.2021 Sağlık
Yeni araştırmada ortaya çıktı: Acıya duyarlı kişilerde daha düşük
Yeni araştırmada ortaya çıktı: Acıya duyarlı kişilerde daha düşük ABD'de yapılan bir araştırmada, acı tatlara karşı duyarlı kişilerin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma riskinin düşük olduğu öne sürüldü.
26.05.2021 Gündem
Ağızdan salya akmasını ciddiye alın
Ağızdan salya akmasını ciddiye alın Gece uykusunda ağızdan salya gelmesinin birçok rahatsızlığın habercisi olabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Vedat Göral “Yanlış uyku pozisyonu, reflü, bazı diş ve ağız problemleri, kafa travmaları, Parkinson, alerjiler, yemek borusu kanserleri, bazı ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları ve bağırsak parazitleri gece uykusunda ağızdan su gelmesine neden olabilir” dedi.
20.05.2021 Sağlık
Burun estetiği prezantabl bir görünüm sağlar mı?
Burun estetiği prezantabl bir görünüm sağlar mı? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiğinin hem prezantabl bir görünüm sağladığı hem de özgüveni artırdığı için kariyere katkısı olduğunu belirtti.
17.05.2021 Sağlık
Koronanın en çok görülen etkilerinden! 2 hafta içinde geçmezse...
Koronanın en çok görülen etkilerinden! 2 hafta içinde geçmezse... Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kaybedilen koku duyusunun koku eğitimiyle yeniden kazanılabileceği bildirildi.
27.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sinüs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sinüs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.