Kıl Dönmesi

Kıl Dönmesi

Son dakika kıl dönmesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıl dönmesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıl dönmesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıl Dönmesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıl dönmesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 43 kıl dönmesi haberi bulunmuştur. Tüm kıl dönmesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sedyede cinsel istismar iddiası! Doktora hapis cezası
Sedyede cinsel istismar iddiası! Doktora hapis cezası Mersin'de, muayene ettiği kadın hastasına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan doktora 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
25.07.2022 Yaşam
Hastanede skandal! Sedyede cinsel istismar
Hastanede skandal! Sedyede cinsel istismar Mersin’de doktor T.H.’nin (46), iddiaya göre sedyede yatarken cinsel saldırıda bulunduğu hastası H.T.'nin (23) avukatı Dilan Vural, müvekkilinin üzerinden aylar geçmesine rağmen olayın etkisinden hala kurtulamadığını söyledi. Vural, "İddianamede saldırının teşebbüs aşamasında kaldığı yer alıyor ancak anestezinin etkisiyle cinsel saldırının teşebbüsten öteye gidip, gitmediğini bilmiyoruz. Sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız” dedi.
21.12.2021 Yaşam
Kıl dönmesinde belirtiler küçümsenmemeli! Sinsice ilerliyor!
Kıl dönmesinde belirtiler küçümsenmemeli! Sinsice ilerliyor! Halk arasında kıl dönmesi olarak adlandırılan pilonidal sinüs rahatsızlığının küçük belirtilerle sinsi ilerleyen bir hastalık olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fehim Diker, “Kıl dönmesi rahatsızlığında başlangıç aşamasında görülen belirtiler genellikle çok ciddiye alınmaz. Fakat bu durum ilerleyen aşamalarda şiddetli ağrıya neden olabilir” dedi.
20.08.2021 Sağlık
Hemoroitte lazer tedavisiyle aynı gün taburcu olunabilir
Hemoroitte lazer tedavisiyle aynı gün taburcu olunabilir Lazer ile hemoroit, anal fissür (anüs çatlağı) ve kıl dönmesinde tedavi başarısının oldukça yüksek olduğunun altını çizen Op. Dr. Bilgin Ünsal Avcıoğlu, “İşlem çoğu zaman genel anestezi gerektirmez, lokal anestezi veya sedasyon anestezisi ile çözümlenmektedir. Lazer ışının etkisi hastalıklı bölgeye olduğu için, sağlam dokular hasar görmez, komplikasyon oranları da çok düşüktür. Lazer ile 20 dakikalık işlemden sonra hasta aynı gün taburcu edilir” dedi.
5.08.2021 Sağlık
“Anestezi öncesi sigara ve ilaç kullanımına dikkat”
“Anestezi öncesi sigara ve ilaç kullanımına dikkat” Yüzyıllar boyunca çeşitli yöntemlerle denenen anestezi ameliyat sırasında en önemli ve dikkat edilmesi gereken işlemlerden biri. Hastaların ameliyat öncesi belirtilen anestezi kurallarına uymasının çok büyük önem taşıdığını ifade eden Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Turan “Daha güvenilir bir şekilde hastalara anestezi sunmak için hastalarımızın da kendi üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri önemli rol oynar. Örneğin, sigara kullanımı, obezite, aşırı gereksiz ilaç kullanımı, anestezi öncesi yeme ve içmenin kesilmemesi gibi önem arz eden faktörler, genel anestezinin etkileri ve komplikasyonları açısından çok dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir” dedi.
16.10.2020 Sağlık
Teknolojiye bağımlılık sağlığınız için bir tehdit olabilir
Teknolojiye bağımlılık sağlığınız için bir tehdit olabilir Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Yasir Gözü, günlük yaşantımızın her noktasına ulaşmış olan akıllı teknolojilerin, sağlığımız üzerindeki etkilerinden ve bu teknolojik aletlere olan bağımızın, sağlığımız üzerindeki olumsuz sonuçlarına fırsat vermemek için yapılması gerekenlerden bahsetti.
14.02.2020 Sağlık
Çok terleyenler kıl dönmesi riski altında!
Çok terleyenler kıl dönmesi riski altında! Yaz, kış fark etmeden gün içerisinde deodorantsız yaşayamayan ya da aşırı terlemekten kaynaklı olarak, sürekli kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalanlar kıl dönmesi rahatsızlığı riski altında olabilir.
7.01.2020 Sağlık
Kıl dönmesi tedavisi ihmal edilirse...
Kıl dönmesi tedavisi ihmal edilirse... Kıl dönmesi ya da tıp dilindeki adı ile “pilonidal sinüs” hastalığı, kişinin günlük yaşantısını çekilmez bir hale getirebiliyor. Öyle ki tedavi edilmeyen ve kendiliğinden geçmesi beklenen kıl dönmesi rahatsızlığı konforsuz bir hayatın kapılarını büyük ölçüde açıyor. Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Yasir Gözü kıl dönmesi hastalığında tedavinin önemine dikkat çekti.
10.12.2019 Sağlık
10 kat fazla görülüyor
10 kat fazla görülüyor Uzmanlar, çoğunlukla erkeklerde görülen kıl dönmesi rahatsızlığının Batı toplumlarına nazaran Türkiye’de 10 kat daha fazla görüldüğünü belirtti. Yaşam kalitesi olumsuz etkileyen bu rahatsızlıkta ameliyatsız yöntemler başarılı sonuçlar veriyor.
6.09.2019 Sağlık
Kıl dönmesi problemine dikkat
Kıl dönmesi problemine dikkat Doç. Dr. Fahri Yetişir, kıl dönmesi problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
11.04.2019 Sağlık
Mikrosinüsektomi yöntemiyle kıl dönmesi tedavisi
Mikrosinüsektomi yöntemiyle kıl dönmesi tedavisi Op. Dr. Altan Karan kıl dönmesi tedavi yönteminde en yeni yöntem olan mikro-sinüsektomi operasyonunun faydalarını anlattı.
14.01.2019 Sağlık
Dar pantolon giyenler dikkat!
Dar pantolon giyenler dikkat! Dar pantolonlar kıl dönmesi sorununu tetikliyor. Batı toplumlarına nazaran Türkiye’de 10 kar daha fazla görülen bu rahatsızlığın tedavisinde ise ameliyatsız yöntemler yüz güldürüyor. Hareketsiz yaşam sürenler ve masa başı çalışanların da büyük risk altında olduğunu vurgulayan uzmanlar, kıl dönmesinin psikolojiyi de olumsuz etkileyen bir rahatsızlık olduğunu ifade etti.
6.11.2018 Sağlık
Kıl dönmesi tedavisinde ameliyatsız yöntemler
Kıl dönmesi tedavisinde ameliyatsız yöntemler Batı toplumlarına nazaran Türkiye’de 10 kat daha fazla görülen kıl dönmesinde ameliyatsız yöntemler başarılı sonuçlar veriyor.
30.07.2018 Sağlık
16-30 yaş arası hafif kilolu erkekler dikkat
16-30 yaş arası hafif kilolu erkekler dikkat Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fatih Kaya, kıl dönmesinin başarıyla tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu, hastalığın kadınlarda nadir, 16 ile 30 yaş arasındaki erkeklerde ise çok sık görüldüğünü belirtti.
20.06.2018 Sağlık
‘Fıtık’ yerine ‘kıl’ ameliyatı yaptılar
‘Fıtık’ yerine ‘kıl’ ameliyatı yaptılar İzmir’de kasık fıtığı ameliyatı olmak için hastaneye yatan ve yanlışlıkla kıl dönmesi ameliyatı yapıldığını iddia eden genç, suç duyurusunda bulundu.
24.11.2017 Yaşam
'Kıl dönmesi sorunu masa başı çalışanları tehdit ediyor'
'Kıl dönmesi sorunu masa başı çalışanları tehdit ediyor' Daha çok genç erkeklerde görülen kıl dönmesi sorunu Türkiye’de Batı toplumlarından 10 kat fazla görülüyor. Masa başı çalışanlarla uzun süre hareketsiz kalanlarda kıl dönmesi riskinin arttığını belirten uzmanlar, hastalığı önlemeye yönelik tedbirlere vurgu yapıyor.
10.11.2017 Sağlık
Makat Fistülü hangi hastalıklarla karıştırılır?
Makat Fistülü hangi hastalıklarla karıştırılır? Kolorektal cerrahi ve proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları) alanında çalışan Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, makat fistülünün hangi hastalıklarla karıştığını anlattı.
21.08.2017 Sağlık
Lazer ile 10 dakikada hemoroid ameliyatı
Lazer ile 10 dakikada hemoroid ameliyatı Lazerle hemoroid ameliyatı yaklaşık 10 dakikada bitiyor...
12.04.2017 Sağlık
Karnından 59 kilogramlık tümör çıktı!
Karnından 59 kilogramlık tümör çıktı! ABD'de yaşayan 57 yaşındaki Roger Logan'ın karın bölgesinden yaklaşık 59 kilogramlık tümör çıkarıldı.
8.02.2017 Sağlık
Guatrda erken teşhis önemli
Guatrda erken teşhis önemli Özel Konya Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş, halk arasında guatr olarak bilinen tiroid bezi hastalığında erken teşhis ve tedavinin hastanın gelecek yaşantısı için önemli olduğunu söyledi.
1.01.2017 Sağlık
Kıl dönmesi genç erkeklerde daha sık görülüyor
Kıl dönmesi genç erkeklerde daha sık görülüyor Kıl dönmesi inatçı seyreden ve kronik iltihabi bir hastalıktır...
19.09.2016 Sağlık
Kıl dönmesine dikkat!
Kıl dönmesine dikkat! Kıl dönmesi, özellikle erkekler arasında sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor.
11.01.2016 Sağlık
Oturarak çalışanlar dikkat!
Oturarak çalışanlar dikkat! Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Orçun Oral Şentürk, oturarak çalışanların kıl dönmesi hastalığına yakalanma riskinin daha fazla olduğunu belirtti.
28.12.2015 Sağlık
Erkeklerin kabusu kıl dönmesi!
Erkeklerin kabusu kıl dönmesi! Kıl dönmesi rahatsızlığının 20 ile 35 yaş arasındaki hafif gürbüz, cilt altı dokusu yağlı kişiler ile daha çok oturarak iş yapanlarda görüldüğünü ifade eden Op...
24.11.2015 Sağlık
Kıl dönmesinin çözümü var!
Kıl dönmesinin çözümü var! Şişli Florence Nightingale Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof...
1.08.2015 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kıl Dönmesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıl dönmesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.