Narenciye

Narenciye

Son dakika narenciye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan narenciye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını narenciye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Narenciye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan narenciye gelişmeleri de dahil olmak üzere 473 narenciye haberi bulunmuştur. Tüm narenciye haberleri aşağıda listelenmiştir.
"Portakal" leylek 4 yıldır çok sevildiği mahalleye geliyor! "Onları çok seviyoruz"
"Portakal" leylek 4 yıldır çok sevildiği mahalleye geliyor! "Onları çok seviyoruz" Adana'nın Kozan ilçesinde "Portakal" ismi verilen ve mahalleli tarafından çok sevilen leylek, 4 yıldır aynı mahalleye gelip, aynı noktaya yuva yapıyor.
17.04.2024 Adana
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın bereketli topraklarının, narenciye üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “2023 yılında bölgemizde 3 milyon 200 bin tonun üzerinde rekolte elde edildi” dedi.
17.04.2024 Adana
Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor! Günler sürüyor
Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor! Günler sürüyor Adana’nın Kozan ilçesinde narenciye ağaçlarının kesildikten sonra mangal kömürü üretimi için haftalarca süren meşakkatli yolculuğu başladı. Çukurova sıcağında ekmek paralarını ateşten çıkaran kömür üreticileri günler süren mesailerine devam ediyor.
17.04.2024 Adana
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz"
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz" Türkiye tarımının başkenti Adana’nın yüzde 38’inde tarım yapıldığını yüzde 38’lik alanın da yüzde 75’inin sulanabilir alan olduğuna dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan; damlama sulama sistemi tebliğinin beklendiğini söyledi.
4.04.2024 Adana
Adana'yı narenciye çiçeği kokusu sardı! Karnaval yakında
Adana'yı narenciye çiçeği kokusu sardı! Karnaval yakında Adana'da turunç ve narenciye ağaçları çiçek açıp baharı müjdelerken çiçeklerden yayılan güzel koku hem kent sakinlerini hem de gelen turistleri mest ediyor.
2.04.2024 Adana
Adana'da yetişiyor! Dünya mutfağını süslüyor! İşte o meyve...
Adana'da yetişiyor! Dünya mutfağını süslüyor! İşte o meyve... Türkiye’nin en fazla o meyveyi üreten şehri Adana’dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç ediliyor. Kentte 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefleniyor. İşte Adana'da yetişen ve dünya mutfağını süsleyen o meyve...
22.03.2024 Adana
Adana'da farklı hasat başladı, yurt dışından yoğun talep görüyor! Kilo fiyatı belli oldu
Adana'da farklı hasat başladı, yurt dışından yoğun talep görüyor! Kilo fiyatı belli oldu Adana'da halk arasında 'kan portakalı' olarak bilinen 'Smith red blood'ın hasadı başladı. Faydası saymakla bitmeyen ve tam bir 'C' vitamini zengini olan portakal, 1 dönümden 5 ton ürün verirken, bahçede kilosu 12 TL'den alıcı buluyor.
21.03.2024 Adana
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı. Çukurova Bölgesi’nin narenciye gen kaynaklarını koruyan merkez bünyesinde bulunup ekonomik ömrünü tamamlamış, yaşlanmış, gelişimleri durmuş olan ağaçlar sökülerek yerine yeni fidanlar dikiliyor.
14.03.2024 Adana
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı.
12.03.2024 Adana
Meyvesi yüz güldürmedi kabuğu altın oldu! Kilosu 20 liradan satılıyor
Meyvesi yüz güldürmedi kabuğu altın oldu! Kilosu 20 liradan satılıyor Adana'nın Kozan ilçesinde hasadı başlayan ve para etmeyen limon, portakal ve turunçların kabuğu altın oldu. Kozmetik, ilaç ve gıda sanayinde kullanılan narenciye kabuklarının kilosu 20 TL'den alıcı buluyor.
7.03.2024 Adana
Adana'da narenciye bahçede kaldı! Kilosu 1 liradan satışa sunuluyor
Adana'da narenciye bahçede kaldı! Kilosu 1 liradan satışa sunuluyor Adana'nın Kozan ilçesinde portakal başta olmak üzere mandalina ve limon tarlada 1 TL'den alıcı bulamıyor. Onlarca dönüm portakal ve mandalina çürürken üreticiler, bahçede en az hasarın oluşması için ürünleri dalından dökmeye başladı.
5.03.2024 Adana
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye üretiminin büyük kısmını karşılayan Adana’da yaklaşık 340 bin dönüm alanda mandalina hasadı bitti. Bahçelere giren işçilerin el emeğiyle toplanıp kamyon ve tırlara yüklemesi ile iç ve dış pazara gönderilen W. Murcott cinsi mandalinalar, bu yıl rekoltenin fazla olması nedeniyle dalında 6 ile 6 buçuk liradan alıcı buluyor. Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok ülkeye gönderilen mandalina, çiftçinin yüzünü bir nebze de olsun güldürüyor.
4.03.2024 Adana
Adanalı çiftçiler yeşillenme hastalığına karşı teyakkuzda! "5 yılda bahçeleri kaybederiz"
Adanalı çiftçiler yeşillenme hastalığına karşı teyakkuzda! "5 yılda bahçeleri kaybederiz" Dünyada 33 ülkede görülen narenciyede yeşillenme hastalığı için 3 milyon 200 bin ton narenciyenin üretildiği Adana'da çiftçiler çağrıda bulunup, karantina önlemlerinin artmasını, Kıbrıs'tan ülkemize narenciye ürünlerinin gelmemesini, transit geçişlerin yapılmamasını talep etti.
29.02.2024 Adana
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı''
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı'' Milletvekili Barut, narenciye üretimini bitirecek Yeşillenme Hastalığı'nı yayan zararlıya karşı acil, kapsamlı ve topyekün mücadele çağrısı yaptı
7.02.2024 Adana
Bu portakaldan kan akıyor! Kilosu 12 liradan satılıyor
Bu portakaldan kan akıyor! Kilosu 12 liradan satılıyor Türkiye’nin portakal ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Adana’da halk arasında "kan portakalı" olarak bilinen 'Smith red blood'ın hasadı sürüyor. Kan portakalı, bahçede kilogramı 12 liradan alıcı buluyor.
7.02.2024 Adana
Kozan Belediyesinden narenciye işçilerine moral desteği
Kozan Belediyesinden narenciye işçilerine moral desteği Adana’nın Kozan ilçesinde Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan beraberindeki mesai arkadaşları ile birlikte sabah ilk ışıklarında mesaiye başlayan narenciye işçileri ile bir araya geldi.
4.02.2024 Adana
Adana Kozan'da yetişiyor! Meyvesi yüz güldürmedi kabuğu altın oldu
Adana Kozan'da yetişiyor! Meyvesi yüz güldürmedi kabuğu altın oldu Adana’nın Kozan ilçesinde bu yıl dalında kalan ve para etmeyen narenciyenin kabukları kurutulunca kilosu 20 liradan satılıyor.
3.02.2024 Adana
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Kozan Belediyesi Adanalılara 20 ton ücretsiz portakal dağıttı
Kozan Belediyesi Adanalılara 20 ton ücretsiz portakal dağıttı Kozan Belediyesi Adana’nın Seyhan ilçesinde 20 ton portakalı ücretsiz dağıttı.
29.01.2024 Adana
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor Türkiye’nin en fazla mandalina üretilen şehri Adana’dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç ediliyor. Kentte mandalinada 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefleniyor.
25.01.2024 Adana
Bahçede 1 lira, markette 20 liradan satılıyor!
Bahçede 1 lira, markette 20 liradan satılıyor! Adana'da birçok üreticinin gelir kapısı olan limon, bu yıl dalında kaldı. Bahçede kilogram fiyatı 1 liranın altına düşen limon, ülke genelinde market raflarında ise 20 lirayı aşan fiyatlarda satılıyor. Fiyat uçurumunun tüketiciyi etkilediğini dile getiren Adana Tarım Platformu Başkanı Cahit İncefikir, "Ayrıca dönem dönem uygulanan ihracat yasağı da pazarı elimizden kaçırmamıza neden oldu. Kasım ayına kadar hasat edilmesi gereken limon dalında kalarak raf ömrünü yitirdi" dedi.
13.01.2024 Ekonomi
Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Kilo kaybı için limon suyu, kilo vermek için yaygın olarak kullanılan bir içecektir. Aynı zamanda kilo sorunu yaşayanlar için de muazzam sonuçlar verir. Limonun bir narenciye meyvesi olmasından dolayı C Vitamini bakımından yüksektir.
18.12.2023 Sağlık
Limona meydan okuyor! C vitamini deposu, doğanın insanlığa hediyesi; mucizevi meyve!
Limona meydan okuyor! C vitamini deposu, doğanın insanlığa hediyesi; mucizevi meyve! Amazon yağmur ormanlarının derinliklerinde yetişen oldukça yüksek C vitamini içeriğiyle bilinin mucizevi bitki camu camunun son yıllarda popülerliği arttı. Süper meyve diye tanımlanan camu camu C vitamini deposu olarak kabul edilir. Normalde narenciye meyveleri C vitamini açısından zengin olarak bilinse de, camu camu bu konuda onları geride bırakır.
8.11.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Narenciye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki narenciye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.