Gazete Vatan Logo

Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?

Kilo kaybı için limon suyu, kilo vermek için yaygın olarak kullanılan bir içecektir. Aynı zamanda kilo sorunu yaşayanlar için de muazzam sonuçlar verir. Limonun bir narenciye meyvesi olmasından dolayı C Vitamini bakımından yüksektir.

Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?

Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri

Limonlar her zaman küçük, yuvarlak ve soluk sarı renktedir. Harika kokarlar, ekşi bir tada sahiptirler ve her türlü içeceğin yanında kullanılabilirler. Limonların genellikle vücudu temizlediği ve vücudu detoks ettiği bilinir. Bu nedenle pek çok kişi limon diyetlerini takip ederek, sağlık sorunlarını tedavi etmenin yöntemlerini geliştirir.

Limonlu içecek veya limonlu su aç karnına içildiğinde karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve böylece sağlıklı sindirimi destekler ve şişkinliği önler. Ayrıca insan vücudunu tamamen toksik maddelerden arındırır. Vücudun çeşitli hastalıklardan korunmasını sağlar.

Limon Kürü Nasıl Yapılır ve Nasıl Kullanılır?

Öncelikle limon suyu, taze limon özünün bir bardak ılık suya sıkılmasından başka bir şey değildir. Faydalarından yararlanmak için bu içeceği sabah erkenden aç karnına içmelisiniz.

Hepimizin bildiği gibi limonlarda C vitamini yüksektir. Bu vitamin cildin parlak ve taze kalmasına yardımcı olur ve ciltle ilgili birçok sorunu önler. Limon suyunu cilde direkt olarak uygulamak yerine su ilavesi yaparak kullanmanız oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için yapılacak limon kürü; öncelikle yarım limonun suyunu sıkın, daha sonra içerisine bir çay bardağı su ekleyin. Bunu sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce için. Kürün içerisine bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek de aynı şekilde tüketim sağlayabilirsiniz.

Göbek yağlarını eritmek için limon kürü; yarım limonun suyunu iyice sıktıktan sonra içerisine yarım çay kaşığı karbonat ve bir çay bardağı su ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bu karışımla cildinize ve yağlı bölgelere masaj yapın. Beş dakika kadar bekledikten sonra iyice durulanın.

Limon suyu ayrıca içine bal, salatalık, nane yaprağı veya herhangi başka bir kilo verme maddesi gibi ilave maddeler eklenerek ve başka şekillerde değiştirilerek de kullanılabilir. Kilo vermeyi istiyorsanız kesinlikle limon suyunuza şeker eklemeyin. Şeker vücudun karbonhidrat ve yağ seviyesini arttırır ve kilo kaybına yardımcı olmaz.

Haberin Devamı