Mukteda El Sadr

Mukteda El Sadr

Son dakika Mukteda El Sadr haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mukteda El Sadr ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mukteda El Sadr haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mukteda El Sadr

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mukteda el sadr gelişmeleri de dahil olmak üzere 166 mukteda el sadr haberi bulunmuştur. Tüm mukteda el sadr haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü?
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü? İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin dördüncü ölüm yıl dönümünde, mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölü sayısı artarken vatandaşlar Kasım Süleymani’nin kim olduğunu sorguluyor.  Peki, Kasım Süleymani kimdir, ne zaman öldü, Kasım Süleymani’yi kim öldürdü, Süleymani’nin mezarı nerede?
3.01.2024 Gündem
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı Irak’ta Koordinasyon Grubu’nun Muhammed Şiya el-Sudani’yi başbakan adayı göstermesine itiraz eden Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Yeşil Bölge’deki parlamento binasına bastı. İlerleyen saatlerde Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Sadr’ın çağırısı üzerine Yeşil Bölge ve parlamento binasından geri çekildi.
27.07.2022 Dünya
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti?
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti? İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Süleymanii İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı olarak biliniyordu. Dünyada son dakika haberi olan olay sonrası herkes Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani neden öldürüldü? Süleymani neden ABD'nin hedefindeydi? sorularını sormaya başladı.
3.01.2020 Dünya
İbadi 'gireriz' dedi!
İbadi 'gireriz' dedi! IKBY'de yer alan Süleymaniye kentinde dün başlayan hükümet karşıtı gösterilerde 5 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının 93'e yükseldiği bildirildi.
20.12.2017 Dünya
Irak ABD'ye misilleme yapacak!
Irak ABD'ye misilleme yapacak! Irak'ta dün parlamento dış ilişkiler komitesi, Trump yönetiminin aldığı karara misilleme yapılması için Irak hükümetine çağrıda bulunmuştu. Haberi duyuran Time dergisi, ABD'lilerin Irak'a girişinin yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısının parlamentoda oylamaya sunulabileceğini belirtmişti.Bugün Bağdat'tan tepki geldi. Irak Parlamentosu, ABD'nin vize yasağı uygulamasına misilleme yapma kararı aldı.
5.02.2017 Dünya
'ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması İslam’a karşı savaş olur'
'ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması İslam’a karşı savaş olur' Iraklı Şii lider Mukteda El Sadr, “ABD Büyükelçiliğin Kudüs’e taşınması İslam’a karşı savaş olur” dedi.
17.06.2021 Dünya
Eğer gerçekleşirse Kudüs'ü kurtarmak için özel güç kuracaklar
Eğer gerçekleşirse Kudüs'ü kurtarmak için özel güç kuracaklar Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma fikrini değerlendirdi. Sadr, bunun gerçekleşmesi halinde Kudüs'ün kurtarılması için özel güç oluşturulması gerektiğini vurguladı.
17.06.2021 Dünya
Salihi, Sadr Hareketi heyetini karşıladı
Salihi, Sadr Hareketi heyetini karşıladı Irak'ta Sadr Hareketi'den üst düzey bir heyet Kerkük'ü ziyaret etti.
17.06.2021 Dünya
Haşdi Şabi'den açıklama! Başladık
Haşdi Şabi'den açıklama! Başladık Musul operasyonunda IŞİD'e karşı savaşan mücadele eden Haşdi Şabi milisleri, örgütün Suriye ve Irak bağlantısını kesmek için özel bir operasyon başlattı...
17.06.2021 Dünya
İran destekli 'katliam' toplantısı
İran destekli 'katliam' toplantısı Türkiye’nin Bağdat büyükelçiliği önünde önceki gün büyük bir protesto gösterisi organize eden Sadr hareketi lideri Şii Mukteda el-Sadr’ın konutunda, protestolarla eş zamanlı bir ‘katliam’ toplantısı gerçekleşti...
20.10.2016 Dünya
El Sadr'dan Türk Büyükelçiliği önünde gösteri çağrısı
El Sadr'dan Türk Büyükelçiliği önünde gösteri çağrısı Irak'ın önde gelen liderlerinden olan Şii din adamı Mukteda El Sadr, yandaşlarını yarın Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanmaya davet etti...
17.06.2021 Dünya
Irak'ta Şii türbesini vurdular: En az 30 ölü
Irak'ta Şii türbesini vurdular: En az 30 ölü Irak'ın Selahaddin vilayetinde Şiilere ait türbenin bulunduğu alanda düzenlenen intihar saldırısında en az 30 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.
8.07.2016 Dünya
‘Kanlı koltuk’ başını yakacak
‘Kanlı koltuk’ başını yakacak Başbakan İbadi’nin meclisi basan protestocuların verdiği zararı göstermek için yayınladığı ‘kanlı koltuk’ fotoğrafı, Iraklılara sosyal medyada espri konusu oldu
6.05.2016 Dünya
İbadi'yi bu koltuk bitirecek
İbadi'yi bu koltuk bitirecek Irak Başbakanı Haydar el İbadi geçen hafta yaşanan parlamento baskınının maddi zararlarını göstermek için kan lekesi olan beyaz bir koltuk fotoğrafı yayımladı. IŞİD saldırılarından onlarca kişinin ölmesine değil lekelenen koltuğuna üzüldüğünü düşünen Iraklılar, sosyal medyada İbadi'yi eleştiri yağmuruna tuttu.
6.05.2016 Dünya
Bağdat’ta Şiiler parlamento bastı!
Bağdat’ta Şiiler parlamento bastı! Şii lider Sadr’ın açıklamalarından sonra bir grup gösterici, yeni kabine üyelerinin belirlenmesi için uzlaşı sağlayamayan parlamentoyu bastı
30.04.2016 Dünya
Irak’ta Türk Bayrağı yakıldı!
Irak’ta Türk Bayrağı yakıldı! Musul'daki Başika üssüne asker takviyesi protesto eden Iraklılar bayrağımızı ateşe verdi.
12.12.2015 Dünya
Umutlu bekleyiş sürüyor
Umutlu bekleyiş sürüyor Bağdat’ta kaçırılan 18 Türk’ün ailelerinin umutlu bekleyişi devam ediyor. Yerel kaynaklar kaçıranların bölgedeki silahlı Şii milis gruplar olduğunu tahmin ediyor
29.09.2021 Gündem
Türk işçileri tek tek seçmişler!
Türk işçileri tek tek seçmişler! Irak’ta 18 vatandaşımız kaçırıldı
29.09.2021 Gündem
Bomba iddia! Türk işçileri kaçıran...
Bomba iddia! Türk işçileri kaçıran... Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan 18 Türk işçinin durumuyla ilgili olarak yetkililerle temaslar yürüten bazı işadamları BBC Türkçe'ye konuştu...
29.09.2021 Gündem
Şii milisler Tikrit operasyonundan çekildi
Şii milisler Tikrit operasyonundan çekildi Irak'ta 'Barış Tugayları' ve 'Hak Tugayları' adlı milis örgütleri Tikrit'e yönelik operasyondan çekildiklerini açıkladı...
26.03.2015 Dünya
ABD IŞİD'e yardım mı etti?
ABD IŞİD'e yardım mı etti? İran Devrim Muhafızları Gönüllüler Teşkilatı Komutanı Tuğgeneral Nakdi: "ABD, Irak'ta IŞİD'i doğrudan destekliyor. ABD uçakları teröristler için gerekli silah ve yardım malzemelerini havadan indiriyor."
5.01.2015 Dünya
48 saat içinde cihada hazır olun!
48 saat içinde cihada hazır olun! Şii Sadr Hareketi'nin lideri Seyyid Mukteda el-Sadr, Samarra kentindeki milislerine “48 saatte cihada hazır olun” çağırasında bulundu.
11.12.2014 Dünya
Irak'ı karıştıran mahkeme kararı!
Irak'ı karıştıran mahkeme kararı! Irak'ta Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile Başbakan Nuri el Maliki arasındaki iktidar mücadelesinde Maliki cephesinin yargı kozunu kullanma girişimi sorunun çözümüne yetmedi...
11.08.2014 Dünya
Sonları geldi!
Sonları geldi! Şii lider Mukteda el-Sadr'ın ordusu Bağdat'ta ellerinde kalaşnikof sokaklarda yürüyor. Askeri araç konvoyları halka "direnişte güçlüyüz" mesajı veriyor.
22.06.2014 Dünya
İlerleyiş durdu Bağdat bekliyor
İlerleyiş durdu Bağdat bekliyor IŞİD ilerleyişi Bağdat’a sadece birkaç kilometre kala yavaşladı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mukteda El Sadr ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mukteda el sadr haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.