Kan Şekeri

Kan Şekeri

Son dakika kan şekeri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kan şekeri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kan şekeri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kan Şekeri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kan şekeri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.218 kan şekeri haberi bulunmuştur. Tüm kan şekeri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tek çaresi sabah kalkar kalkmaz 2 kaşık - Pilava, patatese de ekleyince kan şekeri dengeyi buluyor
Tek çaresi sabah kalkar kalkmaz 2 kaşık - Pilava, patatese de ekleyince kan şekeri dengeyi buluyor Dengesiz bir kan şekeri düzeyi, çoğunlukla kişiyi demoralize eder. Gündelik hayatını olumsuz etkiler. Bu sorunu yaşayan pre-diyabet ve insülin direnci az olan hastalar çözüm yollarını aramaya devam ediyor. Dr. Eric Berg, yüksek kan şekeri sorununa çare olacak besini buldu.
25.04.2024 Yaşam
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Kan şekerinizi dengeliyor: Aç ya da tok karnına yüksek kan şekerini bir tutamıyla stabilde tutuyor
Kan şekerinizi dengeliyor: Aç ya da tok karnına yüksek kan şekerini bir tutamıyla stabilde tutuyor Yüksek kan şekeri rahatsızlığı ilerleyen dönemlerde kendini diyabet olarak ortaya çıkarır. Bunun önüne geçebilmek için bazı doğal önlemler var. Günlük olarak tüketebileceğiniz bu besinlerle kan şekeri dengesizliğinden kurtulmak mümkün.
6.03.2024 Yaşam
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Ayaklarınızda bu durum varsa yüksek şeker riski var!  Bu semptomlar ölümcül olabilir
Ayaklarınızda bu durum varsa yüksek şeker riski var! Bu semptomlar ölümcül olabilir Kan şekerinin dengesizliği durumlarında kalp hastalıkları, böbrek rahatısızlarının görülmesi beklenir. Vücut sağlığının kilidi olan kan şekeri aynı zamanda enerji kaynağıdır. Yaşam işlevlerini sürdürmemizde rol oynar. Yüksek kan şekeri belirtileri pek çok hastada değişkenlik gösterdiği için bu semptomlara özellikle dikkat etmek gerekir.
3.01.2024 Sağlık
Bu besin çeliği eritir ancak insana şifadır: İçine girdiği gıdaya seviye atlatıyor! Sadece 7 gün tüketin...
Bu besin çeliği eritir ancak insana şifadır: İçine girdiği gıdaya seviye atlatıyor! Sadece 7 gün tüketin... Son yıllarda hızla artış gösteren diyabet ve kan şekeri düşüklüğü gibi sağlık sorunları insülin miktarının düzensizliğinden kaynaklanır. Ancak doğa, bu sorunları da kendi içerisinde bazı besinlerle çare olmuştur. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan sumak, kahvaltıda bile tüketilir. Günde bir bardak tüketeceğiniz sumakla ağız yaralarından kurtulabilir, geçirdiğiniz diyabet riskini minimuma indirebilirsiniz.
21.12.2023 Yaşam
Ekler Kaç Kalori? Ekler Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Ekler Kaç Kalori? Ekler Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ekler, profiterole benzeyen sandviç pasta görünümlü bir tatlıdır. İçinde un, şeker, krema ve süt bulunduğundan eklerin kalorisi yüksektir. 
16.12.2023 Sağlık
İdrarda protein kaçağına dikkat! Yedikleriniz boşa gidiyor olabilir
İdrarda protein kaçağına dikkat! Yedikleriniz boşa gidiyor olabilir Vücut işlevleri için kritik öneme sahip olan proteinler böbreklerin filtreleme işlevindeki bozukluk nedeniyle idrarda kayba uğrayabiliyor. Protein kaçağı olarak adlandırılan bu durum tıbbi bir sorunun işareti olsa da beslenme şeklinde yapılan değişikliklerle de önlenebiliyor. Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgi verirken, protein kaçağına karşı nasıl beslenilmesi gerektiğini da aktardı.
12.11.2023 Sağlık
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor!
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Beyin sağlığı beraberinde sağlıklı bir yaşamı da getiriyor. Yaş ilerledikçe hafıza gerilemesi meydana gelebilir ve bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açabilir. Kötü bir hafıza, günlük işlevlerin yerine getirilmesine bile engel olabilir. Sizler için araştırdığımız bu şifalı bitkinin çayı; hafızayı destekliyor, zihinsel uyanıklığı sağlıyor, hafızanın 10 yıl gençleşmesini sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden antioksidan koruma sağlamaya kadar faydaları saymakla bitmiyor. İşte şifa kaynağı o bitki çayı ve detayları…
16.10.2023 Sağlık
Tip 2 diyabet için şifa! Günde iki fincan tüketmek yeterli
Tip 2 diyabet için şifa! Günde iki fincan tüketmek yeterli Çay dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olmasıyla beraber, dünya ülkeleri arasında da, kişi başına düşen miktar açısından en fazla olduğu ülkelerden biri Türkiye. Bu nedenle özellikle çayın faydaları merak ediliyor. Yapılan araştırma çayın tip 2 diyabet üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Avustralyalı ve Çinli uzmanların araştırmasına göre, “demli çay” sağlıklı bir şekilde kan şekeri kontrolünü sağlayarak yetişkinlerde “tip 2 diyabet” riskini azaltıyor.
8.10.2023 Sağlık
Güne kahve ve çayla başlayanlar dikkat: Zararı sandığınızdan büyük
Güne kahve ve çayla başlayanlar dikkat: Zararı sandığınızdan büyük Sabah ilk iş olarak çay veya kahve içmek, mide asidi üretiminin artmasına, potansiyel sindirim rahatsızlığına, besin emiliminin bozulmasına ve kan şekeri dalgalanmalarına neden olabilir.
1.09.2023 Sağlık
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor Son yıllarda giderek yaygınlaşan önemli sağlık problemlerinden biri olan yüksek kan şekeri, düzensiz beslenme, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak görülüyor. Şeker hastalığını önlemek için uzman danışmanlığında doğru adımları izlemek büyük önem taşıyor. Ayrıca, diyabeti kontrol altında tutmak için doğal besinlerin etkileri ile ilgili bilimsel araştırmalar da yapılıyor. Yapılan son çalışmalar, bir yemek kaşığı "elma sirkesinin" kan şekeri seviyelerini düzenlediğini ortaya çıkardı.
16.08.2023 Sağlık
Diyabeti bitiriyor, kan şekerini dengeliyor! İşte şeker hastaların iyi gelecek 5 besin
Diyabeti bitiriyor, kan şekerini dengeliyor! İşte şeker hastaların iyi gelecek 5 besin Diyabeti bitirme gücüne sahip 5 besin ortaya çıktı! Kan şekeri seviyelerini dengeliyor, sütle karıştırıldığında protein deposu haline geliyor. Vitamin ve mineral oranını artırıyor, insülin etkisi yaratıyor. Diyabet, dünyanın büyük bir bölümünü etkileyen önemli halk sağlığı sorunlarının başında geliyor. Tip 2 diyabet riskini azaltmak, bu noktada önem taşıyor. Risklerin bir bölümü genetik olsa da, egzersiz ve sağlıklı beslenme gibi yaşam tarzı faktörleri ile bu diyabet riski büyük oranda engellenebilir. Bu nedenle çevresel faktörlere dikkat etmek büyük önem taşıyor. İşte diyabete karşı koruyan besinler...
25.07.2023 Sağlık
Şeker hastalığına, kan şekeri dengelenmesine, idrar enfeksiyonuna, gece körlüğüne çok iyi geliyor! Mucize meyve artık Türkiye'de...
Şeker hastalığına, kan şekeri dengelenmesine, idrar enfeksiyonuna, gece körlüğüne çok iyi geliyor! Mucize meyve artık Türkiye'de... Faydaları saymakla bitmeyen meyve artık İstanbul'da yetişiyor. Pendik'in Göçbeyli köyünde 70 dekarlık arazi üzerinde, yıllık 50 ton yaban mersini meyvesi üretiliyor. Üretim yapılan alan ise havadan görüntülendi.
24.07.2023 Yaşam
Kan şekerini düzenliyor, kolesterolü dengeliyor, kansere karşı koruyucu! Potasyumun gizli kaynağı...
Kan şekerini düzenliyor, kolesterolü dengeliyor, kansere karşı koruyucu! Potasyumun gizli kaynağı... Potasyumun gizli kaynağı, 1 porsiyonu kemikleri çelik gibi kuvvetlendiriyor! Kan damarlarını destekleyen kolajen üretiminde önemli bir rol oynuyor, iyi bir C vitamini kaynağıdır. Sadece 1/2 fincan önerilen günlük miktarın yaklaşık yüzde 14'ünü sağlıyor. Yaşlanmayı geciktirir, kansere neden olan maddelerin vücuttan atılmasına ve tümör gelişiminin önlenmesine yardımcı oluyor. Kan şekeri düzeylerini yönetmeye yardımcı oluyor ve kolesterolü düzenliyor. Kalp dostudur, mantar önleyicidir. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
15.07.2023 Sağlık
Çörek Otu Yağı Nedir? Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir?
Çörek Otu Yağı Nedir? Çörek Otu Yağı Faydaları Nelerdir? Türkiye'de en çok bilinen ve aynı zamanda kullanılan ot türleri içerisinde çörek otu gelmektedir. Özellikle bu ot üzerinden elde edilen çörek otu yağı yaygın şekilde kullanılır. Daha çok çörek otu tohumlarından elde edilmiş bir bitkisel yağ olarak ifade edildiğini söylemek mümkün. Yüksek antioksidan etkisi ve sağlamış olduğu önemli faydaları ile bilinen bir ot türüdür. Özellikle titiz bir şekilde hazırlanmış ve elde edilmiş olan çörek otu yağı, sağlamış olduğu faydaları üzerinden önemli yer taşımaktadır.
8.07.2023 Sağlık
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir? Son yıllarda Meryem Ana otu kullanımı artmaktadır. Bu ot çoğu hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Şifalı olarak bilinen bitki, ''Fatma Ana Eli Otu'' olarak bilinmektedir.
6.07.2023 Sağlık
Türk denizcilerden nefes kesen kurtarma! 137 gündür denizde ilerleyen Fransız maceracı kaybolmuştu
Türk denizcilerden nefes kesen kurtarma! 137 gündür denizde ilerleyen Fransız maceracı kaybolmuştu 137 gün Atlantik Okyanusu'nda ilerleyen ve yakın bir süre önce 6 metrelik özel teknesiyle denizde kaybolan Fransız maceracı Didier Bovard Amerikan Sahil Güvenliği'nin uyarı mesajıyla, Porto Riko açıklarında Türk denizcilerin 6 saatlik operasyonuyla kurtarıldı. Geminin kaptanı Necati Doğan sosyal medyadaki paylaşımında, Amerikan Sahil Güvenliği'nden gelen mesajı aktararak o anları anlattı.
3.07.2023 Yaşam
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
Yarım Ekmek Kaç Kalori? Yarım Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Yarım Ekmek Kaç Kalori? Yarım Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ülkemizde ekmek tüketiminde dünya birincisi olduğumuz bilinmektedir. Bu gıda tüketimin asıl nedenine bakıldığında, araştırmalara göre Türk misafirperverliğinden ileri gelmektedir. Çünkü yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye'de yaşayan pek çok aile belki anı bir misafir gelir düşüncesi ile her daim fazla ekmek almaktadır. Ancak son dönemlerde önceki yıllara nazaran daha az ekmek tüketildiği görülmektedir. Bu da sağlıklı beslenme trendini akıllara getirmektedir. 
18.06.2023 Sağlık
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman Şeker tüketmek tip 2 diyabet, kalp sorunları, karaciğer hastalığı, Alzheimer hastalığı, depresyon, kaygı ve akne ve kırışıklıklar dahil olmak üzere birçok hastalığın oluşmasında rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Kayan Tapan ise şeker kullanımının bırakılması durumunda insan sağlığında nelerin değişebileceğini aktardı.
27.05.2023 Sağlık
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa Diyabet, tüm dünyada önde gelen sağlık sorunlarından biri. Yaşam stilinde yapılacak basit değişiklikler bu kronik rahatsızlıktan kurtulmanın da en önemli detayını oluşturuyor. Yapılan bir araştırmaya göre, hiç beklemediğiniz bir sebze, tüketimden sonraki 120 dakika içerisinde kan şekeri seviyelerinde ciddi bir düşüş sağlayabiliyor.
6.05.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kan Şekeri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kan şekeri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.