Gazete Vatan Logo

Ekler Kaç Kalori? Ekler Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Ekler, profiterole benzeyen sandviç pasta görünümlü bir tatlıdır. İçinde un, şeker, krema ve süt bulunduğundan eklerin kalorisi yüksektir. 

Ekler Kaç Kalori? Ekler Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Ekler Kaç Kalori?

Ekler bir tatlıdır ve yüksek oranda karbonhidrat, yağ ve şeker içerir. Bu nedenle genellikle kilo vermek isteyen ya da diyet yapan kişilere ekler yemeleri önerilmez. Eklerin küçüğü toplam 72 kalori, büyük boyu 268 kalori, 1 porsiyonu ise toplamda 191 kaloridir. Ekler, glisemik indeksi yüksek bir tatlı olduğundan kan şekerini hızlı yükseltmektedir. 

Ekler Besin Değerleri ve Kalorisi

Eklerin geneli yağ ve karbonhidrattan oluşur ve içeriğinde yüksek miktarda şeker bulunur. 100 gram eklerde 16 gram yağ, 24 gram karbonhidrat ve 7 gram şeker vardır. 100 gram eklerde 337 mg sodyum, 0,6 gram diyet lifi ve 117 mg potasyum bulunur. 100 gram eklerin içinde 1,2 mg demir, 38 iu D vitamini, 828 iu A vitamini, 63 mg kalsiyum ve 6 gram da protein bulunmaktadır. 

Ekler Kilo Aldırır mı?

Ekler pasta hangi boy olursa olsun şeker, yağ ve beyaz un ile yapıldığı için glisemik indeksi yüksek bir tatlı olarak karşımıza çıkar. Yedikçe yeme isteği uyandırdığı için ekler kilo aldıran bir tatlı olarak kabul edilir. Ayrıca kana karışma hızı yüksek olduğundan kan şekerini çok hızlı yükseltir.

Haberin Devamı

Yükselen kan şekeri bir anda düşeceği için aniden açlık hissetmek mümkündür. Diyette çok fazla önerilmese de eğer çok canınız çekerse ve sürekli yemezseniz 1 adet tüketebilirsiniz. Fakat ekler de diğer tatlılar gibi yedikten sonra yeniden canınızın tatlı çekeceği türdendir. 

Diyette Ekler Yenir mi?

Diyette olan kişiler diyetlerinde ekler yiyip yiyemeyeceklerini merak ederler. Ekler tatlı olduğu için diyet süresince tüketilmemesi önerilir. Çabuk acıkmanıza ve kan şekerinizin yükselmesine neden olacağı için diyetteyken ekler yememelisiniz.

Kilo kontrolünde olan kişiler beslenmelerini dengeleyerek çok sık olmaması kaydıyla ekler yiyebilirler. Fakat kilo almamak için tüketilen ekler adedinin 2 taneyi aşmaması önerilir. Şeker, un ve yağ ile yapıldığı için sağlıksız bir tatlı olan ekleri eğer çok sık tüketirseniz yağ oranınız artar ve kilo alabilirsiniz.