Yüksek Kan Şekeri

Yüksek Kan Şekeri

Son dakika yüksek kan şekeri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek kan şekeri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek kan şekeri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Kan Şekeri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek kan şekeri gelişmeleri de dahil olmak üzere 725 yüksek kan şekeri haberi bulunmuştur. Tüm yüksek kan şekeri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tek çaresi sabah kalkar kalkmaz 2 kaşık - Pilava, patatese de ekleyince kan şekeri dengeyi buluyor
Tek çaresi sabah kalkar kalkmaz 2 kaşık - Pilava, patatese de ekleyince kan şekeri dengeyi buluyor Dengesiz bir kan şekeri düzeyi, çoğunlukla kişiyi demoralize eder. Gündelik hayatını olumsuz etkiler. Bu sorunu yaşayan pre-diyabet ve insülin direnci az olan hastalar çözüm yollarını aramaya devam ediyor. Dr. Eric Berg, yüksek kan şekeri sorununa çare olacak besini buldu.
25.04.2024 Yaşam
Kan şekerinizi dengeliyor: Aç ya da tok karnına yüksek kan şekerini bir tutamıyla stabilde tutuyor
Kan şekerinizi dengeliyor: Aç ya da tok karnına yüksek kan şekerini bir tutamıyla stabilde tutuyor Yüksek kan şekeri rahatsızlığı ilerleyen dönemlerde kendini diyabet olarak ortaya çıkarır. Bunun önüne geçebilmek için bazı doğal önlemler var. Günlük olarak tüketebileceğiniz bu besinlerle kan şekeri dengesizliğinden kurtulmak mümkün.
6.03.2024 Yaşam
Ayaklarınızda bu durum varsa yüksek şeker riski var!  Bu semptomlar ölümcül olabilir
Ayaklarınızda bu durum varsa yüksek şeker riski var! Bu semptomlar ölümcül olabilir Kan şekerinin dengesizliği durumlarında kalp hastalıkları, böbrek rahatısızlarının görülmesi beklenir. Vücut sağlığının kilidi olan kan şekeri aynı zamanda enerji kaynağıdır. Yaşam işlevlerini sürdürmemizde rol oynar. Yüksek kan şekeri belirtileri pek çok hastada değişkenlik gösterdiği için bu semptomlara özellikle dikkat etmek gerekir.
3.01.2024 Sağlık
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor Son yıllarda giderek yaygınlaşan önemli sağlık problemlerinden biri olan yüksek kan şekeri, düzensiz beslenme, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak görülüyor. Şeker hastalığını önlemek için uzman danışmanlığında doğru adımları izlemek büyük önem taşıyor. Ayrıca, diyabeti kontrol altında tutmak için doğal besinlerin etkileri ile ilgili bilimsel araştırmalar da yapılıyor. Yapılan son çalışmalar, bir yemek kaşığı "elma sirkesinin" kan şekeri seviyelerini düzenlediğini ortaya çıkardı.
16.08.2023 Sağlık
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı...
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı... Kolesterol seviyesini dengeliyor, kanser ve diyabete karşı çok etkili! Güçlü bir antioksidan olduğu için ödem söktürücü ve şişlik giderici bir etki gösteriyor. Grip, nezle, bitmek bilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, hatta astım, bronşit, nefes darlığı gibi birçok solunum yolu hastalığı ile savaşıyor. Şeker hastalığında da önemli rol oynuyor, kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Kabızlık tedavisinde önemli bir yere sahip, böbrek rahatsızlığı bulunanlara tavsiye ediliyor. İşte ciltte oluşan sivilcelere, akne ya da yara izlerine iyi gelen besinin tüm faydaları...
22.03.2023 Sağlık
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi?
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi? Erektil disfonksiyonun erkeklerde en yaygın cinsel problem olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erektil disfonksiyon tedavisini sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin...
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin... Dünyada milyonlarca insanın yaşamını olumsuz etkileyen diyabet, obezite sıklığına paralel olarak artış gösteriyor. Tip 1 ve Tip 2’nin en sık rastlanan diyabet türleri olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Funda Tuncer, genellikle yüksek enerji alımı ve fast food türü besinlerin ağırlıklı olarak bulunduğu batı tarzı beslenme modelleri ile birlikte hareketsiz yaşamın diyabet gelişiminin birincil nedeni olduğunu ifade ediyor. Tuncer, tıpkı sağlıklı bireyler gibi diyabet hastalığına sahip bireylerin de yeterli ve dengeli beslenmeyi günlük yaşamlarına uyarlamaları gerektiğini vurguluyor. Tuncer, diyabetli bireylerin meyve suyu yerine meyveyi, lif içeriği yüksek olan tam tahıl, sebze ve kurubaklagilleri tüketmelerini tavsiye ediyor.
13.06.2022 Sağlık
Kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı oluyor, kan şekerini düzenleyerek yaşlanmayı geciktiriyor, kolesterolü azaltarak kalp sağlığını artırıyor! Antioksidanlar zengini, protein, vitamin, potasyum...
Kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı oluyor, kan şekerini düzenleyerek yaşlanmayı geciktiriyor, kolesterolü azaltarak kalp sağlığını artırıyor! Antioksidanlar zengini, protein, vitamin, potasyum... Kalori, protein, yağ, karbonhidrat, lif, riboflavin, tiamin, C vitamini, bakır, potasyum bakımından çok zengin, kilo vermeye yardımcı oluyor. Antioksidanlar açısından oldukça zengin, kalp hastalığına bağlı iki kan yağı olan kolesterol ve trigliserit düzeylerini azaltarak kalp sağlığını artırıyor. Yüksek antioksidan içeriği nedeniyle yaşlanma karşıtı etkiler gösteriyor, yüksek kan şekeri düzeylerinin neden olduğu yaşlanmayı geciktiriyor. Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip, kanser hücrelerini öldürmeye ve kanserin yayılmasını önlemeye yardımcı oluyor. İşte diyet yapanların listesinde mutlaka olması gereken meyvenin saymakla bitmeyen faydaları...
31.05.2022 Sağlık
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk Menopoz döneminde değişen tek şeyin adetlerin kesilmesi olmadığını dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Melis Gökçe Koçer Yazıcı, hormon seviyelerinin menopozla birlikte düşmesi ile kadınların yeni sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk hakkında bilgi verdi.
23.05.2022 Sağlık
Tip 2 diyabet için şifa! Kan şekerini dakikalar içinde düşürüyor, mucizevi içecek...
Tip 2 diyabet için şifa! Kan şekerini dakikalar içinde düşürüyor, mucizevi içecek... Diyabet hastaları için şekeri dakikalar içinde düşüren mucize içecek! Yüksek kan şekerini düşürüyor! Yapılan bir araştırmada bilim insanları aniden yükselen kan şekerini anında müdahale edebilecek bir içecek keşfetti. Bu mucize içecek kan şekeri artışlarını yüzde 30 oranında azaltıyor. İşte o içecek...
27.03.2022 Sağlık
Günde sadece bir kaşık tüketmek yetiyor! Şeker hastalığına şifa oluyor!
Günde sadece bir kaşık tüketmek yetiyor! Şeker hastalığına şifa oluyor! Son yıllarda giderek yaygınlaşan önemli sağlık problemlerinden biri olan yüksek kan şekeri, düzensiz beslenme, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkıyor. Şeker hastalığını önlemek için uzman danışmanlığında doğru adımları izlemek oldukça önemli. Ayrıca, diyabeti kontrol altında tutmak için doğal besinlerin etkileri ile ilgili bilimsel araştırmalar da yapılıyor. Yapılan son çalışmalar, bir yemek kaşığı "elma sirkesinin" kan şekeri seviyelerini düzenlediğini ortaya koydu.
20.03.2022 Sağlık
Kandaki mineral dengesini bozuyor, böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor! Fazlası zararlı...
Kandaki mineral dengesini bozuyor, böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor! Fazlası zararlı... Kandaki mineral dengesini bozuyor, bununla birlikte böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor. Fazla tüketilmemesi büyük önem taşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, böbrek rahatsızlıklarının tedavi ve önleme yöntemleri hakkında bilgi vererek, “Fazla tuzdan kaçının, çok tuzlu yiyecekler kandaki mineral dengesini bozarak, böbreğin düzgün çalışmasını zorlaştırabilir” uyarısında bulundu.
14.03.2022 Sağlık
Diyabet kronik böbrek hastalığına yol açabilir
Diyabet kronik böbrek hastalığına yol açabilir Yüksek kan şekerinin, böbrek damarlarının sağlıklı içyapısını değiştirerek, böbrek fonksiyonlarını geri döndürülmesi mümkün olmayacak şekilde bozduğunu vurgulayan İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Erkan Mahsereci, “Yüksek kan şekeri, proteinüri ve kronik böbrek hastalığına neden olmaktadır’ dedi.
10.03.2022 Sağlık
Diyabeti olanlar dikkat! Ayaktaki bu iki belirti yüksek kan şekerini işaret ediyor
Diyabeti olanlar dikkat! Ayaktaki bu iki belirti yüksek kan şekerini işaret ediyor Diyabeti olanlar dikkat! Yüksek kan şekeri seviyelerine daha yatkın olabilirsiniz. Kan şekeri seviyeleri, kontrol edilmeden uzun süre boyunca fazla yüksek seviyelerde bırakıldığında ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Uzmanlara göre, ayaklarınızda "tehlikeli" yüksek kan şekeri seviyelerini işaret edebilecek iki "his" var. İşte o belirtiler...
25.12.2021 Sağlık
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık...
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık... Magnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
8.11.2021 Sağlık
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok”
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok” Kronik hastalıklara sahip anne adaylarının yakın takip ve tedavileri düzenlendikten sonra gebe kalmalarında sakınca olmadığını söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Arık, gebelikte takip sıklığının diğer gebelere göre daha fazla ve daha özellik göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
5.03.2021 Sağlık
Diyabetteki artış karaciğer kanseri vakalarını artırdı
Diyabetteki artış karaciğer kanseri vakalarını artırdı Son yapılan bilimsel çalışmalara göre karaciğer kanseri riskinin diyabetli kişilerde, diyabet olmayanlara göre 2-3 kat arttığı gözlemlendi. Uzmanlar oranın diyabetlilerde artan obezite oranıyla da ilişkili olduğunu belirtiyor. Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, karaciğer kanseri ile diyabet arasındaki ilişkiyi anlattı.
4.02.2021 Sağlık
Diyabet en çok gözlere hasar veriyor
Diyabet en çok gözlere hasar veriyor Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabete bağlı gelişebilen "diyabetik retinopati", 20-65 yaş arası önlenebilir körlüklerin en önemli sebebi olarak gösteriliyor ve zamanında önlem alınmadığında kalıcı körlükle sonuçlanabiliyor.
12.11.2020 Sağlık
Balığın besin değerini artırmanın 5 yolu
Balığın besin değerini artırmanın 5 yolu Sonbaharla birlikte tezgahlarda sıkça rastladığımız balık, vücut direncimizi artıran etkisiyle, özellikle enfeksiyonların kapıda beklediği sonbahar ve kış mevsiminde bolca tüketmemiz gereken bir besin. Düşük yağlı ve yüksek kaliteli bir protein kaynağı olan balık aynı zamanda omega 3 deposu... Bunların yanı sıra A, D, B grubu (B2,B3,B6,B12) vitaminlerinden zengin ve fosfor, selenyum, çinko, iyot, kalsiyum ile magnezyum açısından iyi bir kaynak. İşte balıktan maksimum fayda sağlamanın 5 önemli kuralı...
7.10.2020 Sağlık
Bu 3 belirtiye dikkat! Gebelik diyabeti...
Bu 3 belirtiye dikkat! Gebelik diyabeti... Anne adaylarının özellikle gebeliğin 24’üncü haftasında karşılaştığı gebelik diyabeti hakkında uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Düzgün Korkmaz, “Fazla yemek yeme, fazla su içme ve fazla idrara çıkma gibi belirtiler; gebelik diyabetinin habercisi olabilir” dedi.
18.09.2020 Sağlık
Türkiye'de ilk kez uygulanan ameliyat ile 1 günde ayağa kalktı
Türkiye'de ilk kez uygulanan ameliyat ile 1 günde ayağa kalktı Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvuran Gülay Çolak'ın (58) her iki böbrek üstü bezinde bulunan kitleler, robotik ve kapalı yöntemle yapılan ameliyatla alındı. Türkiye'de ilk, dünyada 3'üncü kez yapılan ameliyat, Demirören Haber Ajansı tarafından görüntülendi.
2.09.2020 Sağlık
Balık tüketirken bu 10 kritik kurala dikkat!
Balık tüketirken bu 10 kritik kurala dikkat! Balıklar ve protein açısından zengin diğer yiyecekler, çocukların büyümesine ve gelişmesine yardımcı olabilecek önemli besinlere sahiptir. Sağlıklı beslenme düzeninin bir parçası olarak, balık yemek kalp sağlığına fayda sağlayabilir ve obezite riskini azaltabilir. Ancak balık tüketirken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Peki, Balık tüketirken nelere dikkat edilmeli? Balık yedikten sonra süt içilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz balık tüketirken dikkat edilmesi gereken 10 kuralı anlattı.
23.08.2020 Sağlık
"Geleneksel tatlılar obeziteye davetiye çıkarıyor"
"Geleneksel tatlılar obeziteye davetiye çıkarıyor" Uzmanlar, baklava, kadayıf, kemalpaşa, şekerpare gibi tatlıların Türk mutfağında geleneksel olarak önemli bir yer tutsa da besin değeri olarak düşük ve obeziteye davetiye çıkarması nedeniyle ölçülü ve nadir olarak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı, Fatmagül Yılmaz Öztürk aşırı tatlı tüketiminin özellikle diyabet hastalarında retinopati denilen ve görme kaybı yaratan duruma neden olabileceğini belirtti.
13.06.2020 Sağlık
Pandemi döneminde sağlıklı bir cinsel yaşam için öneriler
Pandemi döneminde sağlıklı bir cinsel yaşam için öneriler Dünyayı sarsmayı devam eden coronavirüs pandemisi sürecinde sağlıklı bir cinsel yaşam için önerilerini sıralayan Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, "Cinsel isteksizliğiniz varsa kanda sabah 09.00 ile 11.00 saatleri arası testosteron eksikliğinizi kontrol ettirin. Eğer yaz tatiline çıkacaksanız tatilden 2-3 hafta önce bu kontrolü yaptırmak gerekir. Özellikle aşırı stresli, yağlı yiyecekler tüketen, sigara ve yoğun alkol kullanan, spor yapmayan erkeklerin bu kontrolü yaptırmalarında fayda var" dedi.
12.06.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Kan Şekeri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek kan şekeri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.