Gargara

Gargara

Son dakika gargara haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gargara ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gargara haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gargara

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gargara gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 gargara haberi bulunmuştur. Tüm gargara haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağız çalkalamak, gargara yapmak orucu bozar mı? DİB oruçluyken ağız çalkalama fetvası
Ağız çalkalamak, gargara yapmak orucu bozar mı? DİB oruçluyken ağız çalkalama fetvası Ramazan ayının gelişiyle birlikte pek çok konuda araştırmalar hız kazandı. Bunlardan birisi de oruçluyken ağız çalkalamak, gargara yapmaktır. Orucu bozan durumlardan sakınmak isteyen kişiler, ağız çalkalamanın orucu bozup bozmayacağı konusunu merak ediliyor.
7.03.2024 Gündem
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024 Sağlık
Diş İltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş İltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız ve diş bakımlarının düzenli olarak yapılmaması durumunda sıklıkla diş iltihabı gibi hastalıklar görülmektedir. Bununla beraber eksik ve dengesiz beslenme ya da belirli hastalıklarda diş iltihabına neden olan sebepler arasında yer almaktadır.
1.01.2024 Sağlık
Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? Diş Eti Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? Diş Eti Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti şişen kişilerin diş sağlıklarına dikkat etmeleri önerilir. Düzenli diş fırçalamak ve gargara yapmak diş eti şişmesini önler.
1.01.2024 Sağlık
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş ağrısı son derece zorlu geçen ağrılar arasında yer almaktadır. Diş ağrısının farklı nedenlere bağlı olarak oluşabileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. Diş çevresinde veya dişin iç kısmında gelişen bir ağrı türüdür. Herkesin hayatında en az bir kez karşılaşmış olduğu diş ağrısının geçmesi için ağrının geçiştirilmemesi ve nedeninin öğrenilmesi gerekmektedir. 
1.01.2024 Sağlık
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Boğaz ağrısı boğazın belirli nedenlere bağlı olarak ağrıması durumudur. Herkes hayatında farklı sebeplere bağlı olarak boğaz ağrısı yaşamış olabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Kekik Yağı Nasıl Kullanılır? Kekik Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kekik Yağı Nasıl Kullanılır? Kekik Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Dünyanın bir yerinde İnsanlar tarafından kullanılan kekik yağının faydaları saymakla bitmemektedir. Uçucu yağlar bölümünde bulunmaktadır. Çok keskin özelliği ve oldukça etkin bir yağ türü olmaktadır. Çeşitlerine göre faydaları da farklılık göstermektedir. Birçok hastalığa ve kansere dahi iyi gelen en nadir bitkisel ve doğal yağlardan olmaktadır. Genel olarak pek çok sağlık problemi kekik yağı tarafından çözülmektedir.
10.07.2023 Sağlık
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir?
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir? Damar otu, çok uzun zamandır öksürük ve kabız gibi rahatsızlıklarda kullanılır. Özellikle Amerika, Asya ve Avrupa'da 4000 yıldır olduğu düşünülmektedir. 
8.07.2023 Sağlık
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler... Propolis işlenmemiş şekilde tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir üründür. İşlenmiş şekilde damla haliyle ya da suda çözünür formda tüketilmesi önerilmektedir. 
2.07.2023 Sağlık
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız kokusu sosyal hayatı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Tek başına bir sağlık sorunu olmasa da altında yatan farklı problemler olabilir.
24.03.2023 Sağlık
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Aft ağızda belirli dönemlerde ortaya çıkabilir. Ancak aft sıklıkla çıktıktan sonra bireylerin hayatını önemli bir ölçüde zorlamaktadır. Aft yemek yerken, su içerken veya makyaj yaparken büyük ağrılara neden olabilir. Ancak stresten uzak kalmak ya da aft ilaçları kullanmak kısa sürede aftı geçirebilir.
24.03.2023 Sağlık
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı Kalp ve damar hastalıklarına, kansere, obeziteye, sindirim sistemi problemlerine ve tip 2 diyabete iyi geliyor, kabukları yüksek miktarda antioksidan, lif ve flavanoid içeriyor. Cilt problemlerini önlüyor, içesindeki potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi geliyor. Güzel bir uyku sağlıyor, balgamı yumuşatmakla kalmıyor, bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltarak boğaz hastalıklarına şifa oluyor. Antioksidan özelliği göstererek, ağız ve diş bakımı için etkili oluyor.
1.02.2023 Sağlık
Bakterileri öldürüyor, hücreleri yeniliyor, iltihabı da söküyor! Günde 1 bir bardak öğün aralarında mutlaka için!
Bakterileri öldürüyor, hücreleri yeniliyor, iltihabı da söküyor! Günde 1 bir bardak öğün aralarında mutlaka için! Ekşi tatları seviyorsanız bu bitki tam size göre. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ağız sağlığı için suya katıp gargara yaparlar. Bakterileri öldürür, mikroorganizmaların çoğalmasını engeller. Polifenol bakımından zengindir. İltihap sökücü özelliği sayesinde vücudu rahatlatır. Hücreleri yeniler, yorgunluğu alır enerji verir. Gıda zehirlenmelerinde zehrin vücuttan atımını hızlandırır. Kısacası o kadar çok faydası var ki asla evinizden eksik etmeyeceksiniz.
21.09.2022 Sağlık
Kuzey Kore'de vaka sayıları 2.24 milyona ulaştı! Yardımları reddettiler çay ve tuzlu suyla koronavirüsle mücadele ediyorlar...
Kuzey Kore'de vaka sayıları 2.24 milyona ulaştı! Yardımları reddettiler çay ve tuzlu suyla koronavirüsle mücadele ediyorlar... Kuzey Kore'de koronavirüs vakaları artıyor. Nüfusun tamamına yakınının aşılanmadığı ve antiviral ilaçlara erişimin olmadığı Kuzey Kore, koronavirüs vakaları artıyor. Dışarıdan tıbbi yardım almayı reddeden ülke sıcak içecekler ve tuzlu su ile hastalıkla mücadele etmeye çalışıyor.
20.05.2022 Dünya
Işıl ışıl bir gülüş için 5 altın kural!
Işıl ışıl bir gülüş için 5 altın kural! Diş Hekimi Şahin Durmuş, sağlıklı bir ağız ve ışıl ışıl bir gülümseme için dikkat edilmesi gereken 5 altın kuralı sizler için anlattı.
12.04.2022 Sağlık
Yeni virüse rastlandı! Böylesi ilk kez oldu, çok bulaşıcı olduğu duyuruldu
Yeni virüse rastlandı! Böylesi ilk kez oldu, çok bulaşıcı olduğu duyuruldu Ülkede yeni virüs paniği! Ölü bir tilkide oldukça bulaşıcı bir kuş gribi virüsünün doğrulanmasının ardından Japonya Çevre Bakanlığı, vakanın ülkede bir memelide tespit edilen ilk kuş gribi vakası olduğunu duyurdu.
5.04.2022 Dünya
Bahar kabusa dönmesin! İşte alerjiyi yönetmenin yolları!
Bahar kabusa dönmesin! İşte alerjiyi yönetmenin yolları! Pandemide evlere kapanıp baharın gelişini bekleyenler, ilkbaharın neşesini açık hava etkinliklerinde yaşamak isteyenler, dikkat! Bahar keyfinizi alerji bölmesin! Mevsimsel alerjenlerden korunmaya dair ipuçlarını Çocuk Alerji, Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Alerji Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
22.03.2022 Sağlık
Biberiye yağı ne işe yarar? Faydaları nelerdir?
Biberiye yağı ne işe yarar? Faydaları nelerdir? Saçları da uzatan aynı zamanda da zayıflamak için kullanılan son yılların en popüler bitkisel yağlarından biberiye yağının faydaları nelerdir? İşte detaylar...
16.02.2022 Sağlık
Boğaz ağrısını bitiriyor, sirkesi ile gargara yapınca çok etkili! İşte boğaz ağrısına karşı 10 mucize öneri...
Boğaz ağrısını bitiriyor, sirkesi ile gargara yapınca çok etkili! İşte boğaz ağrısına karşı 10 mucize öneri... Omicron’un belirtileri arasında ilk sıralarda yer alan boğaz ağrısını bitiriyor, anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antiviral bakımından çok zengin. Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Ozan Fındık, boğaz ağrısında mutlaka hekime başvurmak gerektiğine dikkat çekerek, “Soğuk algınlığından gribe, faranjitten bademcik enfeksiyonuna kadar pek çok hastalık boğaz ağrısı yapabiliyor. Tedavi altta yatan hastalığa göre belirlendiği için mutlaka hekime başvurmak gerekiyor. Çünkü hekime danışılmadan çeşitli yöntemlerle boğaz ağrısını gidermeye çalışmak hastalığın şiddetlenmesine ve tedavi süresinin uzamasına neden olabiliyor” dedi. Fındık, kış aylarında sık görülen boğaz ağrısına karşı almamız gereken önlemleri anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu...
20.01.2022 Sağlık
Yanlış anesteziyle felç ettiği iddia edildi! Haberleri kaldırmak isteyen o doktora şok
Yanlış anesteziyle felç ettiği iddia edildi! Haberleri kaldırmak isteyen o doktora şok İstanbul’da iddiaya göre diş hekimi Burçak Usanmaz’ın Burcu Demirkundak’ın 20’lik dişine anestezi yaparken yanlış ilaç kullanması sonucu Demirkundak’ın sağ tarafı felç oldu. Olaydan ötürü hakkında 1 yıla kadar hapis ceza istemiyle dava açılan diş hekimi, konuyla ilgili çıkan haberlerden rahatsızlık duyunca Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Maddi manevi yıprandığı için işini yapamaz hale geldiğini belirten Usanmaz, çıkan haberlerin kaldırılmasını isterken Hakimlik, diş hekiminin talebini reddetti.
2.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gargara ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gargara haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.