Gazete Vatan Logo

Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Diş ağrısı son derece zorlu geçen ağrılar arasında yer almaktadır. Diş ağrısının farklı nedenlere bağlı olarak oluşabileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. Diş çevresinde veya dişin iç kısmında gelişen bir ağrı türüdür. Herkesin hayatında en az bir kez karşılaşmış olduğu diş ağrısının geçmesi için ağrının geçiştirilmemesi ve nedeninin öğrenilmesi gerekmektedir. 

Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrısı genel olarak önemsenmediği için geçmesi için ağrı kesici kullanılarak geçiştirilmektedir. Uygulanan bu yöntem ile sadece ağrının kısa bir süreliğine geçmesi sağlanmaktadır. Oluşan bazı diş ağrıları, dişlerin tahriş olmasından kaynaklanırken bazıları ise enfeksiyon gibi ağız ve diş sağlığı rahatsızlıklarından kaynaklanabilmektedir. Diş ağrıları çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşabilmektedir. Ağrıya neden olan en yaygın sebep ise diş çürükleri olarak bilinmektedir.

Diş ağrısını geçirmek için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır. Uygulayabileceğiniz bu yöntemler arasında oksijenli suyla veya tuzlu suyla gargara yapmakta bulunmaktadır. Uzandığınızda veya uyuyacağınız sırada biraz yüksek bir yastık kullanmanız da kan basıncını değiştireceği için ağrıyı hafifletebilmektedir.

Ağrıyan bölgenin ağrısını almak için buz uygulaması yapmayı da tercih edebilirsiniz. Ağrının diş kökünden kaynaklı olması durumunda ağrı kesici sadece kısa bir süreliğine diş ağrısını azaltmak için kullanılabilir.

Haberin Devamı

Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Diş ağrılarından etkili ve kesin olarak kurtulmak için bir diş doktoruna gitmeniz gerekmektedir. Ancak bu süreçte ağrılarınızı hafifletmek için uygulayabileceğiniz çeşitli püf noktalarda bulunmaktadır. Diş ağrısını geçirebileceği bilinen yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Karanfil yağı, hem iltihabı geçirmesi hem de ağrıyı kesmesi nedeniyle oldukça etkili olabilmektedir. Bir pamuğa damlatılan karanfil yağı, ağrıyan dişe uygulanabilir.

Vanilya özü içerisinde yer alan antioksidan özellik ağrı kesici özelliğe sahiptir. 

Nane, diş ağrısını geçirici bir etkiye de sahiptir. Nane çayı poşetinin soğuduktan sonra ağrılı bölgeye konuşması da ağrıyı geçirici etkiye sahiptir. 

Sarımsağı soyduktan sonra ezerek ağrılı bölgeye uygulanması durumunda içerisinde yer alan allisin maddesi sayesinde bakterilerin ölmesini ve ağrının geçmesini sağlamaktadır. 

Çocuklarda Diş Ağrısı Nasıl Geçirilir?

Diş ağrısının çocuklarda görülmesi durumunda geçmesi için, çocuğun ağzını ılık suyla çalkalaması gerekmektedir. Bir çay kaşığı tuzla suyu karıştırarak ağzını çalkaması da ağrıyı azaltıcı etki oluşturacaktır.

Haberin Devamı

Ağrıyı geçirmek için uygulanabilecek olan bir diğer yöntem ise soğuk kompres uygulaması olarak ifade edilebilir. Diş ağrısının neden oluştuğunun anlaşılması için diş çevresinde şişlik olup olmadığı kontrol edilmelidir. Aynı şekilde ağrının nedenini bulmak için diş kırığı olup olmadığı da kontrol edilebilir.