Gazete Vatan Logo

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?

Diş eti iltihabının erken fark edilmesi ve tedavi edilmesi önemlidir. Bu sayede daha ciddi diş problemlerinin önüne geçmek mümkün olur. İyi ve düzenli bir ağız bakım rutini ile diş eti iltihabının geçmesini sağlamak mümkündür.

Diş hekimleri tarafından yapılan diş taşı temizleme ve diş temizliği işlemleri de iltihapları önler. Genelde hastalığın iyileşme sürecini hızlandırmak için uzman hekimler tarafından ağız sağlığının korunması önerilir. Tuzlu su ile gargara yapmak ağız içindeki bakterileri temizlediği için diş eti hastalıklarının da önlenmesini sağlar. 

Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Diş iltihabının geçmesi için günde en az iki kez dişleri fırçalamak gerekir. En az bir kez diş ipi kullanmak ve senede bir kere diş hekimine giderek dişleri kontrolü ettirmek önemlidir. Diş fırçasının üç ayda bir değiştirilmesi ve tuzlu su ile gargara yapılması da ağız içi temizliği için önemlidir. 

Diş Eti İltihabı Nedenleri Nelerdir?

Diş eti iltihabından korunmak için günde iki kez diş fırçalamak, diş ipi ve dil temizleme malzemeleri kullanmak önemlidir. Her fırçalamadan sonra diş ipini kullanmak ağız sağlığı bakımından çok önemlidir. Diş eti iltihabının nedenleri arasında gebelik, dişlerdeki yapısal bozukluklar, genetik faktörler ve sigara ve tütün kullanımı vardır.

Haberin Devamı

Şeker hastalığı, bazı ilaçların kullanımı ve kırık dolgular da diş eti iltihabına neden olur. Diş eti iltihabının tedavisi belirlenmeden önce nedeninin belirlenmesi ve bundan sonra tedaviye karar verilmesi önemlidir. 

Belirtileri Nasıl Olur?

Diş eti iltihabı eğer basit düzeyde olursa genelde fark edilmez. Fakat diş eti iltihabının boyutu arttıkça daha fazla belirti gösterir ve herkes tarafından fark edilir. Diş eti iltihabının yaygın olarak karşılaşılan belirtileri arasında ağız kokusu, sıcak ve soğuk besinlere aşırı hassasiyet, konuşma ve çiğneme esnasında ağrı olur. Diş eti çekilmesi, diş fırçalama sırasında kanama, beyaz renk iltihap oluşması ve diş etinde hassasiyet, şişlik ve kızarıklık da belirtiler arasındadır.

Haberin Devamı