Yılmaz Güney'in daha önce görülmemiş fotoğrafı ortaya çıktı!
Yılmaz Güney'in daha önce görülmemiş fotoğrafı ortaya çıktı! 40 yıl önce hayata veda eden yönetmen, senarist Yılmaz Güney'e ait görülmemiş bir fotoğraf ortaya çıktı. Paris'te çekildiği belirtilen bu fotoğraf, Güney'in son fotoğrafı olabilir.
25.04.2024 Magazin
'Çirkin Kral'ın hayatı film oluyor!
'Çirkin Kral'ın hayatı film oluyor! Ünlü organizatör Ahmet San, Yılmaz Güney’in hayatını beyazperdeye yansıtacak. Bir yıla yakındır bu film için çalışmalarını sürdüren San, Türk sinemasının ‘Çirkin Kral’ının hikâyesini uluslararası bir ekiple anlatacak. Fatoş Güney’in kitabından uyarlanacak film, 2024’te vizyona girecek.
9.04.2023 Magazin
Çirkin Kral için özel etkinlik!
Çirkin Kral için özel etkinlik! Adanalı sinemacı Yılmaz Güney’i üç yıldır yürüyüş, konser ve söyleşiler yaparak anan Çukurova Beleyesi, bu yıl da 'Çirkin Kral' için özel bir etkinlik düzenliyor. Güney için ünlü halk ozanı Ali Asker ve şair Taner Nart’ın katılacağı bir program gerçekleştirilecek.
14.08.2017 Kültür Sanat
İyi ki doğdun Yılmaz Güney!
İyi ki doğdun Yılmaz Güney! Türk sinemasının en büyük isimlerinden Yılmaz Güney, 1 Nisan 1937'de doğdu. Hayatı yasaklarla, sürgünlerle geçti...
1.04.2014 Kültür Sanat