Ağrı Kesici

Ağrı Kesici

Son dakika ağrı kesici haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ağrı kesici ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ağrı kesici haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ağrı Kesici

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ağrı kesici gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.114 ağrı kesici haberi bulunmuştur. Tüm ağrı kesici haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor!
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor! Enfeksiyon hastalıkları, bağışıklık sisteminin düşüklüğü nedeniyle meydana gelir. Grip ile mücadele edenler sık sık ilaç ve hap kullanır. Ancak bu meyve sayesinde kısa sürede ayağa kalkacaksınız.
3.03.2024 Yaşam
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları... Kehribar taşı, çamgiller ailesine mensup olan pinus succinifera ağacının reçinelerinden ortaya çıkan bir taştır. Reçinelerin fosil haline gelmesi ile ortaya kehribar taşı çıkmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Eşinin sevgilisini öldüren koca ile 2’si oğlu 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi
Eşinin sevgilisini öldüren koca ile 2’si oğlu 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi N.K.'nin (39) bulunduğu evde, birlikte gördüğü sevgilisi olduğu öne sürülen Yaşar Esen'i (35) 8 bıçak darbesiyle öldüren Mustafa Köse, 2 oğlu ve oğlunun arkadaşı hakkında ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede yer alan savunmasında olay yerinde olmadığını söyleyen Mustafa Köse’nin giydiği pantolonunun üzerindeki kan izlerinin Yaşar Esen’e ait olduğu DNA raporuyla ortaya çıktı.
31.01.2024 Gündem
Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Kuvars taşı oldukça değerli olduğu bilinen doğal taşlardan birisidir. Silikon ve oksijen elementleri tarafından volkanik kayaçların çevresinde oluşan doğal taşlar kuvars olarak bilinmektedir. Kristalli bir yapıya sahip olduğu için kuvars kristali olarak da adlandırılmaktadır. Yeryüzünde en fazla bulunan doğal taşlar arasında kuvars taşı da yer almaktadır. 
27.01.2024 Yaşam
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.
17.01.2024 Sağlık
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklama
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Gündem
Aradığınız ağrı kesici şurup tarifi: Sadece iki malzeme: Birkaç saat sonra nefes alış verişiniz değişecek!
Aradığınız ağrı kesici şurup tarifi: Sadece iki malzeme: Birkaç saat sonra nefes alış verişiniz değişecek! Ağrı kesici şurup tarifi sizi solunum yolu rahatsızlıklarından kurtarabilir. Zencefil ve zeytinyağı ikilisinin oluşturduğu bu şurup birkaç saat içerisinde etkisini gösteriyor.
11.01.2024 Yaşam
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
11.01.2024 Gündem
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurularda yüzde 50'den fazla artış olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, bu başvuruların daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan hastalıklardaki artışın normal olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şenol, "Hastaların kapalı alanda vakit geçirmesi bulaş riskini arttırıyor. Hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi, sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması toplumsal sorumluluğun bir gereğidir" dedi.
10.01.2024 Gündem
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nezle Nasıl Geçer? Nezle Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nezle olan kişilerin bol bol dinlenmesi, sıvı alımını artırması ve C vitamini bakımından zengin gıdaları tüketmesi önerilir. Dengeli beslenme ve ağrı kesicilerle de vücudu rahatlatmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Migren bir hastalıktır ve şiddetli baş ağrısı olarak bilinir. Migrenin geçmesi için rahatlatıcı çaylar içmek, ışıklı yerlerden uzak durmak ve dinlenmek gerekir. 
8.01.2024 Sağlık
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024 Gündem
Kulunç Nasıl Geçer? Kulunç Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulunç Nasıl Geçer? Kulunç Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulunç, kasların gevşememesi sonucunda, oluşan sert düğümlerdir. Kolda, gövdede, bacakta oluşan kuluncun tam nedeni bilinmemektedir. Kulunç, daha çok sırt ve boyunda oluşmaktadır. 
4.01.2024 Sağlık
Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kas ağrısı birçok faktöre bağlı olarak gelişebilen bir ağrıdır. Kas ağrısı yaşayan kişiler ağrı kesici ya da kas gevşetici kullanarak ağrıyı hafifletebilir.
3.01.2024 Sağlık
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024 Sağlık
Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İster hafif isterse de şiddetli olsun, güneş yanığı çok acı veren zorlu bir süreç olmaktadır. Tekrarlanan güneş yanığı nöbetleri, ağrılı olmakta ve aynı zamanda cilt kanseri riskini de artırmaktadır. Bu nedenler güneş yanığından nasıl hızlı bir şekilde iyileşeceği ile ilgili pek çok önemli nokta bulunmaktadır. Bu şekilde zorlu olan bu süreci çok daha ağrısız devam edebilirsiniz.
3.01.2024 Sağlık
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024 Sağlık
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş ağrısı son derece zorlu geçen ağrılar arasında yer almaktadır. Diş ağrısının farklı nedenlere bağlı olarak oluşabileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. Diş çevresinde veya dişin iç kısmında gelişen bir ağrı türüdür. Herkesin hayatında en az bir kez karşılaşmış olduğu diş ağrısının geçmesi için ağrının geçiştirilmemesi ve nedeninin öğrenilmesi gerekmektedir. 
1.01.2024 Sağlık
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Boyun Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hareketsizliğe bağlı oluşan boyun ağrıları genellikle tutulmaya da neden olmaktadır. Başın duruşunu ve sırtı destekleyen bu bölgenin belirli aralıklar ile ısıtılması ve esneme hareketlerinin yapılması önerilmektedir. İlk olarak boyun ağrısının nedeni belirlenmeli ve ona uygun şekilde tedavi planı hazırlanmalıdır. Eklem ve doku zedelenmesine bağlı olarak yaşanan ağrılar iltihaplanma kaynaklı olabilmektedir. Bu nedenle düzenli ağrı kesici uygulanması ve bu bölgeye ağrı kesici kremler yardımı ile masaj yapılması gerekmektedir.
1.01.2024 Sağlık
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Arpacık Nasıl Geçer? Arpacık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Arpacık, gözde meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Göz kapaklarında bulunan birçok yağ bezesi olduğunu söylemek mümkündür. Yağ bezelerinin kanal ağızları ise kirpik diplerine açılmaktadır.
27.12.2023 Sağlık
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir?
Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir? "Friends" dizisindeki "Chandler Bing" rolüyle tanınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin otopsi sonuçları, oyuncunun ölüm sebebinin anestezik ketamin kullanımı ardından havuzda boğulma olduğunu gösterdi. Peki, Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor?
16.12.2023 Sağlık
Alman çiftçi Afrika'da keşfetti: Meğer bardak bardak içiyorlarmış, içenin enerjisi tavan yapıyor!
Alman çiftçi Afrika'da keşfetti: Meğer bardak bardak içiyorlarmış, içenin enerjisi tavan yapıyor! Alman çifti Afrika'da keşfetti: Meğer bardak bardak içiyorlarmış, içenin enerjisi tavan yapıyor! 20. yüzyılın başlarında Alman bir çiftçinin Güney Afrika'da keşfettiği bir bitki sayısız araştırmaya konu oldu. İçenin enerjisinin tükenmediği bu bitkinin çayı doğal bir ağrı kesici niteliğinde.
15.12.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ağrı Kesici ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ağrı kesici haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.