Gazete Vatan Logo

Kulunç Nasıl Geçer? Kulunç Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulunç, kasların gevşememesi sonucunda, oluşan sert düğümlerdir. Kolda, gövdede, bacakta oluşan kuluncun tam nedeni bilinmemektedir. Kulunç, daha çok sırt ve boyunda oluşmaktadır. 

Kulunç Nasıl Geçer? Kulunç Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulunç Nasıl Geçer?

Bazı yöntemleri kullanarak evde kulunç tedavisi yapılabilir. Kas gevşetici kremler, sıcak su torbaları, masaj ve bitkisel yağlar kulunç tedavisinde etkilidir. Özellikle hareketsiz bir hayat ve stres faktörü kulunç oluşumuna zemin hazırlamaktadır. 

Kulunç Geçiren Yöntemler Neler?

Kulunç ağrısı genelde oldukça rahatsız vericidir. Bazı durumlarda o bölgenin hareket kabiliyetini de zorlaştırabilir. Bazı doğal yöntemler sayesinde bu ağrıdan kurtulmak mümkün olmaktadır. Bazı kremler o bölgeye sürülerek, bölgede oluşan sertliğin gevşemesine neden olacaktır.

Eğer kulunç sırt bölgesinde ise, o bölgenin esnemesine yardımcı olacak hareketler yapılmalı. Bazı sıcak çaylar kulunç ağrısını hafifletecektir. Ağrı kesici özelliği olan bu çayları tüketmek, kulunçtan dolayı hissedilen ağrıların hafiflemesine yardımcı olacaktır. 

Kulunç Geçirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Günlük hayat kalitesini düşüren kulunç, ağrı verici ve hareketleri kısıtlayan bir durumdur. Ani ve bedeni zorlayıcı hareketlerden kaçınmak, stresten uzak durmak, hareketli bir yaşam sürmek kulunç oluşumunu minimuma indirecektir. 

Haberin Devamı

Kulunç için etkili ve basit yöntem sıcak su torbasıdır. Kuluncun olduğu bölgeye sıcak su torbası ortalama 15-20 dakika bekletilmeli. Oluşan kuluncun sertliği yavaş yavaş geçemeye başlayacaktır. Bir diğer püf nokta ise, o bölgeye bilinçli bir şekilde masaj uygulamasıdır. Masaj sırasında yağlardan faydalanmak da mümkündür. Bitkisel yağlar ve kas gevşetici kremler bu yöntem için doğru olacaktır. 

Kulunç Ağrısı Ne Kadar Sürer?

Kulunç oluşumu bedenin farklı bölgelerinde oluşabilir. Kulunç, hayati tehlike yaratmamasına rağmen kronikleşebilir. Dolayısı bazen bu ağrıyı farklı hastalıklarla karıştırmamak önemlidir. Bazen 1 hafta kadar sürebilen kulunç ağrısı, bazı durumlarda aylarca devam edebilmektedir. 

Kulunç Tamamen Geçer mi?

Kulunç, kendi kendine geçmez. Çünkü kasların oluşturduğu sertlik mutlaka dış etkiler ile açılmalıdır. Bu yüzden kas gevşetici kremler ve sıcak su torbaları o bölgeye uygulanmalı. Bunun yanı sıra kulunç ağrılar şiddetlenebilir. Bazı durumlarda kuru iğneler ve fizik tedavi bu ağrılara iyi gelebilir. Özellikle gerilme ve esneme hareketleri kulunç açılmasında oldukça etkilidir.

Haberin Devamı