Gazete Vatan Logo

Metrekareye 1.5 saatte 89 kilo yağış düştü

İstanbul’da dün akşam aniden bastıran şiddetli yağmur, sokakları göle çevirdi. Sarıyer’de evleri su bastı, araçlar mıcır ve çamura saplandı. Yağmur ve FSM’deki çalışmalar trafiği durdurdu...

Metrekareye 1.5 saatte 89 kilo yağış düştü

İstanbul’da dün akşama doğru aniden bastıran şiddetli yağmur bazı ilçelerde sel baskınlarına neden oldu. Sarıyer, Reşitpaşa Mahallesi, Muhtar Sokak’ta bulunan evleri su bastı, araçlar sularla birlikte gelen mıcır nedeniyle yola saplandı.

Akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan şiddetli sağanak, Avrupa yakasının büyük bölümü ile özellikle Sarıyer ve Anadolu yakasında da Beykoz, Kadıköy, Üsküdar ve Şile’de etkili oldu. 1.5 saat içerisinde metrekareye 89 kilogram yağışın düştüğü Sarıyer’de bazı evleri su bastı, bazı noktalarda da istinat duvarları çöktü. Bu noktalardan Sarıyer, Muhtar Sokak boyunca akan suyla birlikte taşınan mıcır yüzünden seyir halindeki araçlar kuma saplandı. Çok sayıda evin içini de su bastı. Bazı vatandaşlar da yol boyunca akan suyun evlerine girmemesi için yol boyuna tahtalarla barikat kurmaya çalıştı. Yolda kalan araç sahipleri de kürek yardımı ile araçlarını saplandıkları mıcır ve çamurdan çıkarmaya çalıştı. Aracı mıcıra saplanan bir servis şoförü, “Bir buçuk saattir burada bekliyoruz. Yukarıdan gelen sel ile birlikte önümdeki araç ters döndü. Daha sonra selle birlikte gelen mıcır arabamın altına doldu. Perişan olduk” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu yakası Beykoz’da ise yağışla eş zamanlı olarak lodos da etkili oldu. Kavacık’ta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalar ve şiddetli yağmur nedeniyle araçlar uzun süre kontak kapattı. Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Beykoz Çayır Festivali’nin dün akşamki programı da iptal edildi.

Pazara kadar sürecek

Dün 15.00’ten sonra başlayan kuvvetli sağanak, özellikle Boğaz çevresinde etkili oldu. Metrekareye 1.5 saatte 89 kilo, toplamda ise 122 kilo yağış düştü. Yağışların Pazar sabahına kadar sürmesi bekleniyor.