Yapay

Yapay

Son dakika yapay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yapay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yapay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yapay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yapay gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.201 yapay haberi bulunmuştur. Tüm yapay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cenevre’de yapay zeka konuşuldu
Cenevre’de yapay zeka konuşuldu Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı olarak faaliyet gösteren ve dünya telekomünikasyon sektörünün en üst örgütü olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) “İyilik İçin Yapay Zeka Küresel Zirvesi 2024” İsviçre’nin Cenevre kentinde tamamlandı.
31.05.2024 Yaşam
Hürriyet İK Geri Dönüyor
Hürriyet İK Geri Dönüyor İş dünyasıyla ilgili öne çıkan içerikleri; özel konu başlıkları, sektörel haberler ve röportajlarla ele alan Hürriyet İK yenilenen dergi formatıyla yayın hayatına geri dönüyor. Yapay zekadan ekonomiye, sürdürülebilirlikten teknolojik gelişmelere uzanan konu başlıklarıyla Hürriyet İK, her ayın ilk pazar günü okuyucusuyla buluşuyor.
31.05.2024 Çalışma Hayatı
Üretim seferberliği ilan edildi: Kilosu 2 bin 500 dolar!
Üretim seferberliği ilan edildi: Kilosu 2 bin 500 dolar! Havyarının kilosu 2 bin 500 dolardan satılan Mersin balığı için Amasya’da üretim seferberliği ilan edildi.
31.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Mesleki eğitimi özel bir gündem haline getirdik
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Mesleki eğitimi özel bir gündem haline getirdik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Nüfusumuz maalesef hızla yaşlanırken, çocuklarımızın yeteneklerinin erken yaşlarda tespit edilmesi ve doğru metotlarla çalışma hayatına hazırlanmaları çok kıymetli. Bizim yaşlanmadan zenginleşmemiz lazım. Demografi çok önemli. Hem yaşlı hem yoksulsanız bu tam bir felaket senaryosu. Yaşlanmadan zenginleşirseniz, bu süreçleri daha kolay yönetebilirsiniz" dedi.
30.05.2024 Ekonomi
Kritik MGK toplantısı sona erdi! Terörle mücadele vurgusu
Kritik MGK toplantısı sona erdi! Terörle mücadele vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sona erdi. İletişim Başkanlığı tarafından 7 maddelik MGK bildirisi yayımlandı.
28.05.2024 Gündem
Turkcell 30. Yılına Güçlü Büyüme ile Başladı
Turkcell 30. Yılına Güçlü Büyüme ile Başladı 30’uncu yılını kutlayan Turkcell, 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü büyüme kaydetti. Şirketin genişleyen müşteri tabanına ek olarak dijital servislerdeki gelir artışı ve techfin faaliyetleri finansal sonuçlarda etkili oldu. Grup gelirleri; yıllık bazda %11,8 artışla 30,8 milyar TL'ye, FAVÖK %23,2 yükselişle 12,8 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı 3,8 yüzde puan artış ile %41,4 olarak gerçekleşti. Net kâr ise ilk çeyrekte 2,6 milyar TL’ye ulaştı.
28.05.2024 Ekonomi
TÜBİSAD: Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüklüğü 785 milyar TL'ye ulaştı
TÜBİSAD: Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüklüğü 785 milyar TL'ye ulaştı TÜBİSAD, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2023 Yılı Pazar Verileri ve Trendleri”ni açıkladı. Rapora göre sektör, TL bazında bir önceki yıla kıyasla yüzde 83 oranında büyüyerek 784,6 milyar TL'lik hacme ulaştı. İhracatını 57 milyar 590 milyon TL olarak gerçekleştiren sektörün istihdamı da 237 bin kişiye yükseldi.
28.05.2024 Yaşam
Türk öğrencilerden Çin’de büyük başarı
Türk öğrencilerden Çin’de büyük başarı Teknoloji şirketi Huawei’nin düzenlediği ICT Competition 2023 - 2024 küresel finali, 26 Mayıs'ta Çin’in Shenzhen şehrinde gerçekleşti. Türk üniversite öğrencileri, 2.000'den fazla üniversiteden 170.000’in üzerinde öğrencinin katıldığı küresel yarışmayı önemli ödüllerle tamamladı.
27.05.2024 Yaşam
AI Tomorrow Summit 2024 sona erdi
AI Tomorrow Summit 2024 sona erdi Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) tarafından "Gelecekteyiz" temasıyla bu yıl 6'ncısı Ankara’da düzenlenen AI Tomorrow Summit 2024 sona erdi.
27.05.2024 Yaşam
210 satıcı ve 380 markalık pazar
210 satıcı ve 380 markalık pazar LC Waikiki, e-ticarette yeniden yapılanmaya gitti.
24.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye güvenen kimse pişman olmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye güvenen kimse pişman olmadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Albaraka İslami Finans Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kaos dünyanın rengi haline geldi. Uluslararası sistemde denge kaybolmuştur" ifadelerini kullandı. Dünyada gelir adaletinin bozulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyadaki en zengin yüzde 1’lik kesimi toplam küresel servetin neredeyse yarısına sahip" tepkisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u küresel finans ve katılım finans merkezi yapacağız.Türkiye'ye güvenen hiç kimse pişman olmadı" dedi.
24.05.2024 Gündem
Bakan Yumaklı'dan Yapay Zeka açıklaması!
Bakan Yumaklı'dan Yapay Zeka açıklaması! Ankara'da Yapay Zeka Politikaları Derneği'nce düzenlenen 'AI Tomorrrow Summit' etkinliğine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, arım alanında teknolojik olarak hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirtti. Bakan Yumaklı, "Orman yangınlarında yapay zeka temelli yazılımlar ve uygulamalar kullanılmaya başlandı" dedi.
24.05.2024 Gündem
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan için cenaze töreni düzenlendi
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan için cenaze töreni düzenlendi İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırıları aylardır devam ederken, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi ile sarsıldı. Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve İranlı diğer yetkililerin cenazeleri bugün defnedilecek. Başkent Tahran'daki törene 1 milyon kişi katıldı, cenazeler bugün defnediliyor.
23.05.2024 Dünya
Türk bilim insanlarından dikkat çeken araştırma! Yapay zeka birçok mesleği elimizden alacak!
Türk bilim insanlarından dikkat çeken araştırma! Yapay zeka birçok mesleği elimizden alacak! Geçmişte, birçok işlem için saatler harcanırken, günümüzde yapay zeka tabanlı sistemler sayesinde aynı işlemler çok daha kısa sürede tamamlanabiliyor. Otomasyon sistemleri, insan hatalarını azaltırken, şirketlerin maliyetlerini de düşürmeye yardımcı oluyor. Yapay zekanın kullanımı ve çalışma yaşamında ne gibi etkileri olduğunu irdeleyen Öğretim Görevlisi Evin Miser ve ABD’de bulunan araştırmacı Orçun Sarıoğuz, yaptıkları araştırmada şirketlerden çalışanlara, ekonomiden sosyo-kültürel dönüşüme kadar dikkat çeken pek çok noktayı açıkladı.
23.05.2024 Gündem
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdi
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin en büyük laboratuvar hizmet altyapısına sahip Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) yetkinlikleri için güç çarpanı olacak Ankara Kalite Kampüsü'nün inşasının hızla tamamlanacağını belirterek, "Ulaşım, enerji, elektroteknik, yapı malzemeleri, kimya ve gıda gibi pek çok sektörün ihtiyaç duyduğu test altyapılarını bünyesinde barındıracak bu tesis ile sanayicilerimiz ileri düzeyde test ve sertifikasyon hizmetlerini güvenle alabilecek" dedi.
22.05.2024 Ekonomi
Nvidia bilançosu saat kaçta açıklanacak, ne zaman? Mayıs 2024 Nvidia bilanço tarihi
Nvidia bilançosu saat kaçta açıklanacak, ne zaman? Mayıs 2024 Nvidia bilanço tarihi Küresel piyasalarda dikkatler Nvidia bilançosuna çevrildi. NVIDIA, hisse senedi fiyatında yılbaşından bu yana yaklaşık %92’lik şaşırtıcı bir artış sergileyerek şirketi teknoloji ve inovasyonun ön saflarına iterek dikkate değer bir ivme kazandı. Peki, Nvidia bilançosu saat kaçta açıklanacak, Nvidia bilanço ne zaman açıklanacak?
22.05.2024 Ekonomi
Turkcell 30.yılını iş ortaklarıyla kutladı
Turkcell 30.yılını iş ortaklarıyla kutladı Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 30. kuruluş yıldönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir araya geldi. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç ve genel müdür yardımcılarının şirketin kilometre taşlarını değerlendirdiği etkinlikte yeni stratejiler ve şirketin geleceğine yönelik paylaşımlarda bulunuldu.
17.05.2024 Ekonomi
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste
Türk mühendisler üretti, Türk pilotlar uçurdu! CNN TÜRK KAAN’ın üretildiği tesiste CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk, Ahmet Akpolat ve Halil Kahraman Türkiye'nin ilk yerli insanlı savaş uçağı KAAN'ın üretildiği tesise girdi. CNN TÜRK ekibi yerli uçak KAAN'ı yerinde görüntüledi ve KAAN'ı uçuran pilotlardan Gökhan Bayramoğlu ile bir araya geldi. Uzun zaman hava kuvvetlerinde F-16 pilotluğu yapan Gökhan Bayramoğlu, "KAAN bizim için bir uçak değil, KAAN bizim için bir silah olacak. Onu en etkili şekilde kullanmak için bütün görev sistemlerini test etmiş olmamış gerekiyor. Amacımız 2028 yılında hava kuvvetlerimize tam kapasiteli bir KAAN'ı teslim etmek olacak" diye konuştu.
16.05.2024 Gündem
Yapay zekaya sorduk: Köpekler, kediler hakkında ne düşünür? Öyle bir fark var ki...
Yapay zekaya sorduk: Köpekler, kediler hakkında ne düşünür? Öyle bir fark var ki... Bir köpeğin, kediler hakkında ne düşündüğünü hiç merak ettiniz mi? Birbirleriyle arkadaş olmak şöyle dursun karşılaştıkları anda gerilim dolu anlara şahit oluyoruz. Bu iki ezeli rakip neden birbirlerinden hoşlanmazlar peki? İşte köpeklerin kediler hakkında düşündükleri ve ikili arasındaki en ilginç 3 fark! Bu haberde kediler ve köpekler hakkında yapay zekanın verileri kullanılmıştır.
15.05.2024 Yaşam
GPT-4o geldi, o meslekler battı! GPT-4o'nun yok edeceği iş kollarında çalışanları korku sardı!
GPT-4o geldi, o meslekler battı! GPT-4o'nun yok edeceği iş kollarında çalışanları korku sardı! ChatGPT'den çok fonksiyonlu yapay zeka modeli geldi. Birçok yeteneği bir arada topladı. İnsani duyguları tanıyıp anlayabilen, hatta şarkı bile söyleyebilen GPT-4o yapay zekanın batıracağı meslekler de sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Hayatı kolaylaştırmak için birçok yeteneğin entegre edildiği GPT-4o'nun batıracağı iş kollarında çalışan insanları korku sardı.
14.05.2024 Yaşam
TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması için başvurular devam ediyor
TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında THY (Türk Hava Yolları) yürütücülüğünde düzenlenen TravelX Ideathon Yarışması için başvurular 30 Haziran tarihine kadar devam ediyor.
13.05.2024 Yaşam
ÖSYM kapılarını açtı! Tüm sınav soruları 'kırmızı alan'da hazırlanıyor
ÖSYM kapılarını açtı! Tüm sınav soruları 'kırmızı alan'da hazırlanıyor Sınavlara yeni yaklaşımlar, soru hazırlama ve değerlendirme sürecinde yapay zekanın kullanımı, e-sınavlar... Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kapılarını CNN TÜRK'e açtı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, tüm sınavların sorularının hazırlandığı kırmızı alanda önemli bilgiler verdi.
11.05.2024 Gündem
Değer kaybı yüzde 74'e ulaştı! Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
Değer kaybı yüzde 74'e ulaştı! Beşiktaş hissesinde neler oluyor? 24 Nisan 2024 tarihinden beri Beşiktaş'ın hisseleri düşüyor. 89.75 lira seviyesinden hisse 22.82 liraya kadar geriledi. Düşüşün sebebi bilinmezken, açıklama gelip gelmediği merak ediliyor.
10.05.2024 Şampiy10
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Kaynaklar yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüşmeli" dedi. Şimşek ayrıca "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
10.05.2024 Ekonomi
Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi! Listede 50 şehir yer aldı
Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi! Listede 50 şehir yer aldı Dünyanın En Zengin Şehirleri Raporu'nda New York City 1’inci sıradaki yerini korumayı sürdürüyor. Listede yer alan ilk 50 şehir arasında Amerika 11 şehriyle ülke olarak başı çekiyor.
8.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yapay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yapay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.