Noterlik

Noterlik

Son dakika noterlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan noterlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını noterlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Noterlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan noterlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 157 noterlik haberi bulunmuştur. Tüm noterlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Noter sistemi ne zaman gelecek? Noter satış sistemi gitti, çalışmıyor!
Noter sistemi ne zaman gelecek? Noter satış sistemi gitti, çalışmıyor! Noter sistemi ne zaman gelecek ve çöktü mü? Sorularına yanıt aranıyor. Noter sistem arızası tüm Türkiye'de işlem sorunlarını beraberinde getirdi. Alım satım, tasdik gibi işlemlerin yapıldığı noter sistemi, Adalet Bakanlığı ile kullanılan ortak ekranın çökmesi hizmet verememeye başladı. Noter satış sistemi gitti, çalışmıyor sorununa ilişkin detaylar…
28.02.2024 Gündem
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin'
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin' Bursa’nın İznik ilçesinin yetiştirdiği ve uzun yıllar Amerika’da yaşayan dünya çapında ünlü ressam Prof. Dr. Zeki Fındıkoğlu, 23 Nisan 2023 tarihinde 77 yaşında hayatını kaybetti.
19.02.2024 Gündem
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor Kamu ve özel kurumlarda sahte kimlikle yapılan işlemler, doğrulama cihazları sayesinde başlamadan tespit edilecek. 81 ildeki tapu müdürlükleri, noterlik ve bankalarda kullanılan cihaz, çipli kimlik kartı ve kişinin parmak izlerini İçişleri Bakanlığı, Nüfus Müdürlüğü veri tabanındaki bilgileriyle eşleştirip doğru kişi olup olmadığını sorguluyor. Kimliğin sahte olduğu anlaşıldığında şüpheli kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.
22.01.2024 Gündem
Asuman Krause kiracısı ile davalık oldu! İşte istediği bedel...
Asuman Krause kiracısı ile davalık oldu! İşte istediği bedel... Son günlerde ünlüler dünyasında yaşanan ev sahibi kiracı krizine bir yenisi daha eklendi. Asuman Krause de Etiler’deki evinde oturan kiracısına dava açtı. Krause kiracısının evini boşaltmasını ya da kira bedelini 25 bin TL’ye yükseltmesini istedi.
5.12.2023 Magazin
KDK'dan noterlerde 'iki şahit' kararı! 'Son verilmeli'
KDK'dan noterlerde 'iki şahit' kararı! 'Son verilmeli' Devlet kurumları, eğitimi ne olursa olsun görme engellileri okur-yazar kabul etmeyerek “iki şahit” uygulamasını sürdüren noterleri “kıskaca” aldı.
8.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önündeki en büyük engelin darbe ürünü mevcut anayasa olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı açıkçası içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında 2002'den beri yürüttüğümüz zorlu mücadeleyi inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. 28'inci Yasama Dönemi'nde önceliklerimizin en başında Meclisimizin de takdiri ile Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak vardır" dedi.
25.07.2023 Gündem
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek Ev alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Taşınmaz alım satım işlemleri, 1 Temmuz 2023 itibariyle tapu sicil müdürlüklerinin yanı sıra ek bir noter ücreti ödenerek noterlerce de yapılabilecek" dedi.
5.06.2023 Ekonomi
Araba alım-satımlarında yeni dönem! Bir ilimizde uygulamaya konuldu
Araba alım-satımlarında yeni dönem! Bir ilimizde uygulamaya konuldu Arabası olan ve araba almayı düşünen herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tamamen değişti, noterde yeni uygulama hayata geçti. Bir ilimiz araba alım-satımlarında mağduriyetin önüne geçmek için örnek oldu. Araç devirlerinde dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için “Yeni Ön Büro Ve Form” sistemiyle Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Uygulama ile satışlar noterlik huzurunda güvenli hale geldi. İşte detaylar...
1.06.2023 Otomobil
Noterlik ücretleri ile ilgili flaş gelişme! Resmen duyuruldu, 2 katına çıktı
Noterlik ücretleri ile ilgili flaş gelişme! Resmen duyuruldu, 2 katına çıktı Resmi Gazete'de yayımlanan tarifeye göre, noterlik işlemlerinden alınan ücretler artırıldı. Noterler taşınmaz sözleşmelerinde, satışa konu taşınmazın satış değerinin binde 1'i oranında ücret alacaklar. İşte yeni noter tarifesi...
8.03.2023 Ekonomi
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor Tapu işlemlerinden noter işlemlerine, okul kayıtlarından banka işlemlerine kadar pek çok işlem, nüfus cüzdanı olmadan da hallediliyor ama kimse bu detayları bilmiyor. Resmi işlemlerde görevliler kabul edilmiyor dese de mevzuata göre üzerinde TC kimlik numarası bulunan pek çok resmi belge nüfus cüzdanı olarak kullanılabiliyor. İlgili yönetmelik ve tüzüklerde hangi belgelerin kimlik yerine geçtiğini tek tek anlatan Avukat Cansen Erdoğan, Danıştay kararını hatırlatarak, “Belirtilen belgelerden biri ile resmi işlem yapılmaması durumunda tazminat hakkı doğuyor” dedi.
29.01.2023 Gündem
Müşterek arsa ne demek, ne anlama geliyor? TOKİ Müşterek ve müstakil arsa nedir, farkları nelerdir, başvuru şartları nelerdir?
Müşterek arsa ne demek, ne anlama geliyor? TOKİ Müşterek ve müstakil arsa nedir, farkları nelerdir, başvuru şartları nelerdir? TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim Pazartesi günü başladı, 7 Kasım’a kadar devam edecek. TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında gerçekleştirilen ilk arsam ve ilk işyerim projesinden yararlanmak isteyenler arsaların başvuru şartlarında geçen müşterek arsanın ne olduğunu sorgulamaya başladı. Peki, Müşterek arsa ne demek, ne anlama geliyor? TOKİ Müşterek ve müstakil arsa nedir, farkları nelerdir, başvuru şartları nelerdir?
11.10.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor, 4 bin lirayı geçemeyecek
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor, 4 bin lirayı geçemeyecek Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başladı. Vatandaşların uzaktan işlem yapmasına imkân sağlayan telekonferans sistemi ile 2020 yılında 959, 2021’de 3 bin 386, bu yıl ağustos ayına kadar ise 3 bin 125 olmak üzere toplam 7 bin 470 tapu el değiştirdi. Öte yandan tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile harekete geçildi. Noterlik Kanunu’na yeni madde eklenmesiyle birlikte artık alım-satım işlemleri tapu müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Tapu dairesi tercih edilirse yalnızca tapu harcı ödenirken, işlem noterde yapılırsa tapu harcına ek noter ücreti de verilecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak. Bu miktarlar, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.
12.09.2022 Ekonomi
30 Ağustos noterler açık mı, yarım gün mü? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda noterler çalışıyor mu, resmi tatil mi?
30 Ağustos noterler açık mı, yarım gün mü? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda noterler çalışıyor mu, resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı noterler açık mı, resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Salı günü yani hafta içine denk gelmesi vatandaşların resmi kurumların açık olup olmamasını sorgulamaya başladı. Noterlerde işi olanlar da arama motorlarına yönelerek “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda noterler çalışıyor mu, yarım gün mü açık?
29.08.2022 Gündem
Mirasın kim, ne kadarını alabiliyor? Miras devlete nasıl geçiyor? Bazı kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz! Dikkat çeken detaylar...
Mirasın kim, ne kadarını alabiliyor? Miras devlete nasıl geçiyor? Bazı kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz! Dikkat çeken detaylar... Miras bu durumda devlete geçebilir. Detaylarıyla miras ve mirasçıya ilişkin tüm merak edilenler açıklandı. Miras hukuku çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. Miras anayasal bir hak. Gerçek kişiler öldüklerinde özel mülkiyetlerinde bulunan haklar ve malvarlıkları akrabalarına geçiyor. Yasal mirasçılık için kan bağını esas alınıyor. Bazı ulaşılamama gibi durumlarda kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz olabiliyor. Bazı durumlarda ise mirasçı hem anne hem de baba tarafından iki pay miras alabiliyor. Peki yasal mirasçılar kimlerdir? Evlilik dışı çocukların ve evlatlığın mirasçılığı nasıldır? Boşanma davası açılan eşler birbirine mirasçı olabilir mi? Mirasçılık belgesi nasıl alınır? Vasiyetname iptal edilebilir mi? İşte miras hukuku ile ilgili dikkat çeken bilgiler...
20.07.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve...
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve... Tapu işlemlerinde yeni dönem! Yeni düzenleme ile birlikte resmen değişti. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile harekete geçildi. Noterlik Kanunu’na yeni madde eklenmesiyle birlikte artık alım-satım işlemleri tapu müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar ve sürecin nasıl işleyeceği belli oldu. Yeni uygulama önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek. Teknik hazırlıklar devam ediyor. Tapu işlemleri eğer noterde yaptırılırsa, tapu harcına ek olarak noter ücreti ödenecek; tapu dairesinde ise yalnızca tapu harcı ödenecek. Ödenecek ücretler de belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesinin düzenlenmesinden dolayı oluşan zarardan noterler de sorumlu olacak.
15.07.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Türkiye'de noter olmayan ilçe kalmadı
Türkiye'de noter olmayan ilçe kalmadı Adalet Bakanlığı, Türkiye genelinde noter bulunmayan 45 il merkezine bağlı 78 ilçede daha noterlik kurulmasına karar verdi. Böylece Türkiye'de noter olmayan ilçe kalmadı.
19.06.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesinin 600 puan artırıldığını duyurdu ve 3600 ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan enflasyon ve faiz ile ilgili olarak, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.
6.06.2022 Gündem
TBMM'de yoğun gündem! Yargı, müsilaj, stokçuluk, finans...
TBMM'de yoğun gündem! Yargı, müsilaj, stokçuluk, finans... TBMM bu hafta yargı, müsilaj, stokçuluk ve finans konularında yasal düzenleme için çalışmalarda bulunacak.
5.06.2022 Gündem
Market fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Bozdağ duyurdu: Stokçuluğa hapis cezası geliyor
Market fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Bozdağ duyurdu: Stokçuluğa hapis cezası geliyor Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarının cezalarını '1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası' şeklinde değiştiriyoruz. Hem alt hem de üst sınırı yükseltiyoruz" dedi.
10.05.2022 Gündem
Noter nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler noter olamaz?
Noter nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler noter olamaz? Kişiler arasındaki satış, devir gibi hakların resmileştirilmesi ve yapılan işlemleri belgelerle somutlaştırıp ve kanunlara uygun hale getiren kişilerdir. İki kişi ya da kurum anlaşmalarının resmiyet kazanmasında önemli görevleri bulunan noterler, en çok kazanan meslek grubu arasında gösteriliyor. Mesleğin kazanç getiren yönü nedeniyle de pek çok kişi tarafından noter olmanın şartları sıklıkla merak ediliyor. Peki, Noter nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler noter olabilir? Kimler noter olamaz? İşte noterlik mesleği ile ilgili bilmeniz gerekenler…
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Ehliyet ve yeni kimlik kartları ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, bugün başlıyor
Ehliyet ve yeni kimlik kartları ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, bugün başlıyor Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Bugün resmen başlıyor. Bakanlık yeni dönem ile ilgili detayları paylaştı. İlk etapta 50 ilde devreye alınacak. Banka, noter, tapu ve kadastro, sağlık, gümrük, hukuk, sigortacılık işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak. Çok sayıda vatandaşın yararlanması bekleniyor. Öte yandan . yeni sistem ile çip, usb ve dongle gibi malzeme maliyetleri düşecek, kargo maliyetleri ortadan kalkacak, elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılması ve hizmet sayısının artırılması sağlanacak. Yeni kimlik karları ve ehliyetler artık tek kartta birleştiriliyor
10.01.2022 Gündem
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! 50 ilde resmen başlıyor, tapu, noter, banka ve...
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! 50 ilde resmen başlıyor, tapu, noter, banka ve... Son dakika haberi... Kimlik ve ehliyet kartlarında yeni dönem! Bakanlık duyurdu; Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tam 50 ilde başlıyor, zaman ve maliyetten büyük tasarruf sağlanacak. Tamamen değişiyor, artık tek kartta birleşiyor. Nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalardan yapılabilecek, büyük kolaylık getiriyor. Bankacılık ve finans, noterlik, tapu ve kadastro, sağlık, gümrük, hukuk, sigortacılık... Hepsinde kullanılacak. Yeni sistem ile çip, usb ve dongle gibi malzeme maliyetleri düşecek, kargo maliyetleri ortadan kalkacak, elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılması ve hizmet sayısının artırılması sağlanacak. Kısa süre sonra ülke genelinde nüfusmatikler aracılığıyla e-İmza yüklenme işlemleri yapılabilecek... İşte detaylar...
9.01.2022 Gündem
Nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı
Nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı Yargı Reformu Strateji Belgesiyle (YRS) daha etkin ve güvenli hale getirilen nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı.
2.01.2022 Ekonomi
İğrenç olay! 15 yaşındaki kızını istismar etti, gözaltındayken kaçtı
İğrenç olay! 15 yaşındaki kızını istismar etti, gözaltındayken kaçtı İğrenç olay Antalya’da yaşandı. 15 yaşındaki kızı M.B.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan İ.B., hasta olduğunu iddia ederek hastaneye kaldırılınca firar etti. Şüpheli eski eşi hakkında konuşan Fatma T., "Ailesi vasıtasıyla bizi öldürdükten sonra kendi kafasına da sıkacağını söylüyor. Korku içinde yaşıyoruz” dedi.
21.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Noterlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki noterlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.