Kuzey

Kuzey

Son dakika kuzey haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuzey ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuzey haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuzey

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuzey gelişmeleri de dahil olmak üzere 51.349 kuzey haberi bulunmuştur. Tüm kuzey haberleri aşağıda listelenmiştir.
20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nereden yapılacak, sözleşmeli öğretmen atama başvuruları ne zaman başlıyor?
20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nereden yapılacak, sözleşmeli öğretmen atama başvuruları ne zaman başlıyor? 20 bin öğretmen ataması için başvuru tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular, 20-31 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak. Peki, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nereden yapılacak, sözleşmeli öğretmen atama başvuruları ne zaman başlıyor?
18.05.2024 Gündem
Atatürk 19 Mayıs'ı neden gençlere armağan etti? 19 Mayıs neden kutlanır, Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a neden çıktı?
Atatürk 19 Mayıs'ı neden gençlere armağan etti? 19 Mayıs neden kutlanır, Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a neden çıktı? Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan milli bayramlardan bir tanesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı bu yıl Pazar gününe denk geldi. Her yıl tüm yurtta coşkuyla kutlanan 19 Mayıs’ın neden gençlere armağan edildiği, Atatürk’ün neden Samsun’a çıktığı merak ediliyor. Peki, 19 Mayıs neden kutlanır, Atatürk 19 Mayıs'ı neden gençlere armağan etti? Atatürk 19 Mayıs'ta neden Samsun'a çıktı?
18.05.2024 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'nda yeni görev dağılımı
Dışişleri Bakanlığı'nda yeni görev dağılımı Dışişleri Bakanlığı’nda başlayan reform süreci bakan yardımcılıklarına yapılan atamalarla devam ediyor. Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile Nuh Yılmaz, Burhanettin Duran ve Ayşe Berris Ekinci Bakan Yardımcısı olarak atandı.
18.05.2024 Gündem
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması! İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına değindi. Bakan Bolat, "Türkiye'nin tutumu dünyada vicdan sahibi herkes tarafından takdir ediliyor. Dünyada bu konuda Türkiye tek. Şu var, 2 Mayıs itibariyle Türkiye'den İsrail'e herhangi ihracat ve ithalat anlamında herhangi bir ticaret yapılmamaktadır" dedi.
17.05.2024 Gündem
Arkadaş cinayetinde 2 sanığa müebbet hapis cezası istemi
Arkadaş cinayetinde 2 sanığa müebbet hapis cezası istemi Adana'da berberden tıraş olup çıkan arkadaşı Ramazan Tutal’ı (24) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Bilal K. (21) ile onu azmettirdiği suçlamasıyla gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan Halil D. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
17.05.2024 Adana
Turkcell 30.yılını iş ortaklarıyla kutladı
Turkcell 30.yılını iş ortaklarıyla kutladı Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 30. kuruluş yıldönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir araya geldi. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç ve genel müdür yardımcılarının şirketin kilometre taşlarını değerlendirdiği etkinlikte yeni stratejiler ve şirketin geleceğine yönelik paylaşımlarda bulunuldu.
17.05.2024 Ekonomi
TBMM Başkanı Kurtulmuş gençleri ağırladı: 19 Mayıs bir dönüm noktasının başlangıcıdır
TBMM Başkanı Kurtulmuş gençleri ağırladı: 19 Mayıs bir dönüm noktasının başlangıcıdır TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "19 Mayıs, bizim milli tarihimizin sıradan sayfalarından birisi değildir. Fevkalade önemli bir dönüm noktasının başlangıcıdır. Bir kararlılığın, azmin, istikametin ve inancın müşahhas halidir." dedi.
17.05.2024 Gündem
Çevik Bir kimdir? 28 Şubat davasında kimler affedildi, Çevik Bir öldü mü yaşıyor mu?
Çevik Bir kimdir? 28 Şubat davasında kimler affedildi, Çevik Bir öldü mü yaşıyor mu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; 28 Şubat davasında hüküm giyen Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Aydan Erol gibi isimlerin de yer aldığı tutukluların, 'sürekli hastalık ve kocama hali' nedeniyle cezaları affedildi. Peki, Çevik Bir öldü mü yaşıyor mu, 28 Şubat davası sanığı Çevik Bir kimdir? Şu an Çevik Bir kaç yaşında ve nerede?
17.05.2024 Gündem
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir?
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 28 Şubat davası sanıkları sağlık sorunları nedeniyle affedildi. Kararda, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçlarından hapis yatan Haci Sülük, Aliefter Aslan, Sevda Yüksel, silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklu olan Avni Yılmaz ve Gülbey Sarıoğlu, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklu olan Süleyman Tuna, kan gütme ve saiki öldürme suçundan tutuklu olan Abdulhekim Yılmaz da sürekli hastalık ve kocama hali dolayısıyla affedildi. Söz konusu kararın ardından 28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
17.05.2024 Gündem
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın  savunması
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın savunması Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesinin Mehmet Akif Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki 6 Şubat depremlerinde 24 kişinin hayatını kaybetti. Sulayıcı Apartmanı davasında, binayı yaptıran, zemin katta traktör galerisi bulunan ve kolon kestiği iddiasıyla hakkında 618 yıla kadar hapis cezası istenen Mahmut Sulayıcı, ilk duruşmada, "Kendi ailemle birlikte para karşılığında binayı Ökkeş K.'ye yaptırdım. Binanın altındaki traktör bayisi bana aittir, bu iş yerinde kolon kesme olayı olmamıştır" dedi.
17.05.2024 Gündem
19 Mayıs Atatürk sözleri ve kutlama mesajları > Kısa, anlamlı, resimli Atatürk'ün 19 Mayıs için söylediği sözler ile 19 Mayıs Gençlik Bayramı mesajları
19 Mayıs Atatürk sözleri ve kutlama mesajları > Kısa, anlamlı, resimli Atatürk'ün 19 Mayıs için söylediği sözler ile 19 Mayıs Gençlik Bayramı mesajları Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs ile ilgili paylaşımlar yapmak isteyenler Atatürk'ün sözlerini ve güzel mesajları arıyorlar. İşte 19 Mayıs Atatürk sözleri…
16.05.2024 Gündem
Bakan Bak beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti
Bakan Bak beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti Gençlik Haftası kapsamında 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan bir erkek ve bir kadın olmak üzere temsilci olarak seçilen toplam 166 Temsilci Genç, milli mücadele tarihimizde iz bırakmış; Samsun, Amasya, Sivas ve Ankara illerimizde çeşitli ziyaret ve programlar gerçekleştirilecek.
15.05.2024 Gündem
Elazığ'da bir öğretmen kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından bıçaklandı
Elazığ'da bir öğretmen kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından bıçaklandı Elazığ’da 8’inci sınıf öğrencisi A.B. sınavda kendisini kopya çekerken yakalayan öğretmeni A.K.’yi koridorda bacağından bıçakla yaraladı. A.K.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, A.B. gözaltına alındı.
14.05.2024 Gündem
İzmir'de beklenen deprem yaklaşıyor! En son 336 yıl önce olmuştu
İzmir'de beklenen deprem yaklaşıyor! En son 336 yıl önce olmuştu İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu belirtti. İzmir'in son büyük depremini 1688 yılında yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Sümer, "Depremin hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Eğer İzmir Fayı'nın Balçova segmentinde ya da Pınarbaşı segmentiyle beraber meydana geldiyse, o zaman İzmir Fayı özelinde rahatız demektir. Eğer 1688 depremi, Uzunada Fayı'nda olduysa, İzmir Fayı'nın zamanı gelmiş demektir. Çünkü bu fayda tespit edilen son deprem, 1510 yıl önce, 178 yılında. Dolayısıyla İzmir Fayı'na dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
14.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde Yunanistan'ın Kathimerini gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair yeni mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önyargı duvarını yıkmak elimizde. Ebedi huzur için çalışıyoruz." dedi.
12.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Doğu Akdeniz'de icra edilen DENİZKURDU-II/2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizkurdu Tatbikatı'na telefon bağlantısı ile katıldı.
11.05.2024 Gündem
İstanbul'da milyonlarca liralık kuyumcu vurgunu! Lüks rezidansta yakalandılar
İstanbul'da milyonlarca liralık kuyumcu vurgunu! Lüks rezidansta yakalandılar İstanbul'da kepenklerini kırarak girdikleri kuyumculardan milyonlarca liralık soygun yapan 9 kişilik şebeke yakalandı. Şüphelilerin hırsızlık yaptıkları anlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Gözaltına alınan şüphelilerden biri hakkında 25 yıl, bir diğeri hakkında ise 4 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. Şüphelilerle birlikte biri uzun namlulu 4 silah, çok sayıda mermi ve çalıntı olduğu değerlendirilen para ve ziynet eşyaları ele geçirildi.
11.05.2024 Gündem
Yağışlar hafta sonunu esir aldı! Meteorolojiden sel ve dolu uyarısı: Kuvvetlı yağışlar geliyor
Yağışlar hafta sonunu esir aldı! Meteorolojiden sel ve dolu uyarısı: Kuvvetlı yağışlar geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu hafta sonu Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Antalya çevrelerinde yoğunlaşacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, olabileceğini belirterek dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Doğu kesimlerde toz taşınımı ise etkisini sürdürecek.
11.05.2024 Gündem
Güneş patlaması sonrası Kuzey Işıkları Türkiye'de görüldü! Jeomanyetik fırtınaya dikkat: Bugün cep telefonları, internet çekmeyebilir
Güneş patlaması sonrası Kuzey Işıkları Türkiye'de görüldü! Jeomanyetik fırtınaya dikkat: Bugün cep telefonları, internet çekmeyebilir Güneş patlamaları Çarşamba gününden bu yana devam ediyor. Jeomanyetik fırtınanın sebep olabileceği etkiler ise vatandaşların gündeminde yerini aldı. Öte yandan güneşteki patlamalar sonrası Türkiye dahil Avrupa'nın pek çok ülkesinde Kuzey Işıkları görüldü.
11.05.2024 Gündem
Fiyatlar resmen uçtu! Kiralar satılık ev fiyatlarını solladı, 1 milyon TL'si olan sadece kiralayabiliyor
Fiyatlar resmen uçtu! Kiralar satılık ev fiyatlarını solladı, 1 milyon TL'si olan sadece kiralayabiliyor Yazlık fiyatları uçuşa geçti. Ev ya da villa kiralamak isteyenlere kötü haber! Fiyatlar resmen katlandı. Duyan inanamıyor. Yaz sezonu yaklaşırken Kuzey Ege’de yazlıklarda sezonluk kira bedelleri 1 milyon liraya kadar ulaştı. Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerinde buna rağmen kiralık villalara büyük ilgi var.
10.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Kaynaklar yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüşmeli" dedi. Şimşek ayrıca "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
10.05.2024 Ekonomi
Sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı! Meteoroloji ve valilikten peş peşe uyarılar geldi
Sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı! Meteoroloji ve valilikten peş peşe uyarılar geldi Gök gürültülü sağanaklar yağışlar geri dönüyor. Meteoroloji'nin yayınladığı son hava durumu raporuna göre yurt genelinde akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor. İstanbul Valiliği ise toz taşınımının pazar gününe kadar etkili olacağını belirtirken vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Prof. Dr. Orhan Şen de, 'Bugün Batı Karadeniz ve Marmara’nın güneyinde önemsiz yağmur var. İstanbul’a yağmur, Marmara ve Ege ile birlikte yarın gelecek. Hafta sonu Anadolu’yu da kapsayacak.' açıklamasında bulundu.
9.05.2024 Gündem
Meteoroloji ve valilikten yağış, fırtına uyarısı! Kuvvetli geliyor, bu saatlere dikkat
Meteoroloji ve valilikten yağış, fırtına uyarısı! Kuvvetli geliyor, bu saatlere dikkat Meteoroloji'den alınan son hava durumu raporuna göre bugün, Edirne, Kırklareli, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Çorum'da sağanak yağış bekleniyor. Mevsim normallerindeki sıcaklıklar ise Marmara Bölgesi'nde 5 derece birden düşecek. Prof. Dr. Orhan Şen, 'montları hazırlayın' uyarısında bulunurken, 'Bugün Batı Karadeniz ve Marmara’nın güneyinde önemsiz yağmur var. İstanbul’a yağmur, Marmara ve Ege ile birlikte yarın gelecek. Hafta sonu Anadolu’yu da kapsayacak.' ifadelerini kullandı.
9.05.2024 Gündem
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılının enleri Volkswagen Arena'da sahiplerini buldu.
9.05.2024 Futbol
62 suçtan aranan şüpheli, polislerin kapı attı
62 suçtan aranan şüpheli, polislerin kapı attı Adana’da 62 ayrı suçtan aranan Kaan Can K., evine operasyon düzenleyen polisi görünce dama çıkıp, atıl durumdaki tahta kapıyı ekibin üzerine attı. Gözaltına alınan Kaan Can K., tutuklandı.
9.05.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Kuzey ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuzey haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.