Kamu

Kamu

Son dakika Kamu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kamu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kamu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu gelişmeleri de dahil olmak üzere 43.802 kamu haberi bulunmuştur. Tüm kamu haberleri aşağıda listelenmiştir.
2024 KPSS başvuru ücreti ne kadar, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuruları nasıl yapılır? KPSS başvuruları başladı mı, KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?
2024 KPSS başvuru ücreti ne kadar, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuruları nasıl yapılır? KPSS başvuruları başladı mı, KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruyla birlikte, 2024 KPSS lisans sınavı için adayların başvuracağı tarih belli oldu. ÖSYM sınav takviminin yayımlanmasının ardından KPSS başvuru ve sınav tarihleri netlik kazandı. Kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışabilmek için sınava girecek adaylar sorgulamalarına hız verdi. Peki, KPSS başvuru ücreti ne kadar 2024, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?
3.05.2024 Gündem
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
Kocaeli Valisi kimdir? Kocaeli Valisi Seddar Yavuz nereli, kaç yaşında?
Kocaeli Valisi kimdir? Kocaeli Valisi Seddar Yavuz nereli, kaç yaşında? Seddar Yavuz, 1967 Eskişehir doğumlu olup İlköğrenimini Gümüşkonak’ta, orta öğrenimini Eskişehir’de, lise öğrenimini de Balıkesir’de parasız yatılı olarak tamamladı.
2.05.2024 Gündem
Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır?
Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır? Karabulut ailesi avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla, Garipoğlu'nun mezarında fethi kabir işlemi yapılması taleplerini yinelendi. Mezardaki bedenin Garipoğlu'na ait olmadığının anlaşılması halinde, aralarında otopsi işlemlerini gerçekleştiren, cinayet soruşturmasını yürüten kolluk görevlileri, ve yargılama aşamasında yer alan yargı görevlileriyle ilgili kamu davası açılması talebinde bulunuldu. Söz konusu gelişmenin ardından “Fethi kabir ne demek? Hukukta Fethi Kabir nedir, nasıl uygulanır?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
2.05.2024 Gündem
Kamuda tasarruf paketi netleşiyor! Artık harcamalara yerinde denetim yapılacak
Kamuda tasarruf paketi netleşiyor! Artık harcamalara yerinde denetim yapılacak Kamuda tasarruf paketinin detayları belli olmaya başladı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, otellerdeki eğitimlerden sarf malzemelerine kadar her şey tasarruf çıpasına girecek. Önemli değişikliklerden biri olarak harcamaların yerinde denetimi için hazırlık yapıldığı belirtildi.
2.05.2024 Ekonomi
1 Mayıs’ta EFT yapılır mı, bugün banka havalesi yapılıyor mu?
1 Mayıs’ta EFT yapılır mı, bugün banka havalesi yapılıyor mu? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlanırken işçi bayramının hafta içine denk gelmesi nedeniyle 1 Mayıs'ta bankalar çalışıyor mu, 1 Mayıs EFT Havale yapılır mı? Sorusuna yanıt arıyor. 1 Mayıs'ta bankaların havale ve EFT durumu günün en merak edilen konu başlıklarından biri oldu.
1.05.2024 Gündem
1 Mayıs işçi bayramında bankalar tatil mi, bugün bankalar açık mı kapalı mı? 1 Mayıs’ta bankalar çalışıyor mu?
1 Mayıs işçi bayramında bankalar tatil mi, bugün bankalar açık mı kapalı mı? 1 Mayıs’ta bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken bayramın hafta içine denk gelmesi nedeniyle banka işi olanlar 1 Mayıs Çarşamba gününde bankaların çalışma durumunu sorgulamaya başladı. Resmi tatillerde bankalar kapalı oluyor. Peki, bugün bankalar açık mı, 1 Mayıs bankalar kapalı mı? Bankalar bugün açık mı, 1 Mayıs bankalarda havale, EFT işlemi yapılıyor mu?
1.05.2024 Gündem
1 Mayıs ne zaman resmi tatil oldu ve bayram ilan edildi? 1 Mayıs'ı kutlama yasağı ne zaman bitti, 1 Mayıs ne zaman işçi bayramı olarak kutlanmaya başladı?
1 Mayıs ne zaman resmi tatil oldu ve bayram ilan edildi? 1 Mayıs'ı kutlama yasağı ne zaman bitti, 1 Mayıs ne zaman işçi bayramı olarak kutlanmaya başladı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl çarşamba gününe denk geliyor. Resmi tatil olarak kabul edilen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlar 1 gün süreyle çalışmayacak. 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklar devam ederken 1 Mayıs ne zaman resmi tatil oldu, 1 Mayıs ne zaman bayram ilan edildi, İşçi Bayramı ne zaman, hangi olaydan sonra yasaklandı? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte resmi tatil olarak kutlanan 1 Mayıs’ın bayram ilan edilip resmi tatil takvimine eklenmesinin hikayesi…
1.05.2024 Gündem
İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği: Flamalı gruba polis müdahale etti
İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği: Flamalı gruba polis müdahale etti 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken meydana yürümek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır." dedi. İşte dakika dakika yaşananlar...
1.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
Seyahat acentelerine ilişkin yapılan düzenleme sektörü dönüştürecek
Seyahat acentelerine ilişkin yapılan düzenleme sektörü dönüştürecek Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, seyahat acentelerine ilişkin maddenin rehberlerle sözleşmelerini yenilemeye yol açacağını ifade etti.
30.04.2024 Ekonomi
Turist rehberlerine iş bulma kolaylığı! Yeni düzenleme sektörü dönüştürecektur
Turist rehberlerine iş bulma kolaylığı! Yeni düzenleme sektörü dönüştürecektur Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, seyahat acentelerine ilişkin maddenin rehberlerle sözleşmelerini yenilemeye yol açacağını ifade etti.
30.04.2024 Gündem
Memur olmak isteyene müjde! Kamuya 38 bin 625 personel alımı yapılacak! 23 kurum başvuru şartlarını açıkladı
Memur olmak isteyene müjde! Kamuya 38 bin 625 personel alımı yapılacak! 23 kurum başvuru şartlarını açıkladı Memur olmak isteyen binlerce vatandaşa güzel haber geldi. 23 kamu kurumunun 38.625 personel alımı Resmi Gazete'de yayımlandı. Lisans, ön lisans, ortaöğretim mezunlarından personel alımı yapacak olan kurumlar başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre 5 bakanlığında dahil olduğu listede kamu kurumları memur alımı, işçi alımı ve sözleşmeli personel alımı kapsamında binlerce kişiyi istihdam edecek. İşte personel alımı yapacak 23 kamu kurumu ve açık pozisyonları...
30.04.2024 Çalışma Hayatı
Taşerona kadro var mı, 1 Mayıs’ta taşerona kadro müjdesi verilecek mi?
Taşerona kadro var mı, 1 Mayıs’ta taşerona kadro müjdesi verilecek mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda uzun süredir kadro bekleyenlere müjde geleceğini iddialarının dolaşmasının ardından yaklaşık 90 bin taşeron işçi kendilerine kadro verilip verilmeyeceğini sorgulamaya başladı. Peki, 1 Mayıs’ta taşerona kadro verilecek mi, bu yıl taşerona kadro var mı?
30.04.2024 Çalışma Hayatı
Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı: Erken emeklilik, ücretsiz izin, bayram ikramiyesi...
Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı: Erken emeklilik, ücretsiz izin, bayram ikramiyesi... Toplumun büyük kesimini yakından ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanları ile kamu çalışanlarını da kapsıyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emeklileri de kapsıyor. Çalışanlar ve emekliler için çok önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Bununla beraber milyonlarca calışanın hakları genişledi.
29.04.2024 Çalışma Hayatı
Adalet Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' açıklaması!
Adalet Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' açıklaması! Türkiye Adalet Akademisi tarafından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Ankara Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Hakim Savcı Adayları Mezuniyet ve Yeni Eğitim Dönemi Açılış Töreni'nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlarken yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır" dedi
29.04.2024 Gündem
Bilal Erdoğan: Hocalarımız Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler
Bilal Erdoğan: Hocalarımız Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler İBN Haldun Üniversitesi Ramazan Bülbül Misafirhanesi temel atma töreni Başakşehir'de yapıldı. Törende konuşma yapan İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, "Burada konaklayacak araştırmacılarımız, hocalarımız hem Türkiye'nin en parlak öğrencilerini yetiştirecekler hem de sosyal bilimlere büyük katkılar yapacaklar" dedi.
29.04.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim uygun değil
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim uygun değil İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Taksim Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu kapsamında belirlenen ve ilan edilen yer ve güzergahlar arasında değildir. Çünkü Taksim Meydanı ve çevresi konumu itibarıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü için uygun değildir" dedi.
29.04.2024 Gündem
Turizm bölgesinde çile! Turist nasıl kaçırılır..
Turizm bölgesinde çile! Turist nasıl kaçırılır.. Hürriyet Gazetesinden Salim Uzun'un haberine göre; Antalya’da kentin en çok ziyaret edilen yerlerinde sahte parfümcüler, hanutçular, dilenciler turistleri canından bezdiriyor. Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya, “Rehberlerimiz rota değiştirmek zorunda kaldı” derken, Hürriyet turiste yaşatılan eziyeti kare kare fotoğrafladığı açıklandı.
29.04.2024 Gündem
Kızılay'dan "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan projesi
Kızılay'dan "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan projesi Türk Kızılay’ın, Adana Valiliği himayesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla hayata geçirdiği kan bağışı 30 Nisan Salı Günü İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek.
28.04.2024 Adana
Hastanede ‘yenidoğan’ vurgunu: Bebek başına günlük 8 bin TL! 300 kişilik şebeke çökertildi
Hastanede ‘yenidoğan’ vurgunu: Bebek başına günlük 8 bin TL! 300 kişilik şebeke çökertildi Bebekleri usulsüz yöntemlerle kamudan özel hastanelere sevk edip SGK’yı dolandıran 300 kişilik şebeke, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.
28.04.2024 Gündem
1 Mayıs okullar tatil mi? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi, banka, sağlık ocakları, eczaneler, noter, hastaneler kapalı mı?
1 Mayıs okullar tatil mi? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi, banka, sağlık ocakları, eczaneler, noter, hastaneler kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Çarşamba günü resmi tatil olduğundan nerelerin açık olup olmadığı sorgulanıyor. İşçi ve emekçinin bayramı olarak da bilinen 1 Mayıs sebebiyle gözler okullara çevrildi. Resmi tatil günlerinde okullar, üniversiteler, bankalar, sağlık ocakları, eczaneler, noter ve hastaneler ile beraber tüm kamu kurumları kapalı oluyor. Peki, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi, banka, sağlık ocakları, eczaneler, noter, hastaneler kapalı mı?
27.04.2024 Gündem
Kanser tedavisi gördüğü sırada hemşire tarafından cinsel istismara uğradı!
Kanser tedavisi gördüğü sırada hemşire tarafından cinsel istismara uğradı! İzmir'in Bayraklı ilçesinde Akciğer kanseri olan N.C., Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada cinsel saldırıda bulunan erkek hemşire Emre Kale’ye duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı.
26.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
İstanbul Valisi Gül'den kural açıklaması!
İstanbul Valisi Gül'den kural açıklaması! İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nde göreve yeni başlayan denetim personelleri ile bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, "kuralsızlığı kural olmaktan çıkaracağız. Piyasanın dengesini bozan kişilerle sizler mücadele edeceksiniz" dedi.
25.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kamu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.