Kadınlarda İdrar Kaçırma

Kadınlarda İdrar Kaçırma

Son dakika Kadınlarda idrar kaçırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kadınlarda idrar kaçırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kadınlarda idrar kaçırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadınlarda İdrar Kaçırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadınlarda idrar kaçırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 kadınlarda idrar kaçırma haberi bulunmuştur. Tüm kadınlarda idrar kaçırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor?
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, genital problemlerin tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
26.04.2022 Sağlık
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu Her 3 kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma, gizlenen sağlık problemleri arasında yer alıyor. Tamamen doğuştan olan ya da sonradan gelişen, zorlu doğumlarla pelvik taban kaslarının zayıflaması sonucu da meydana gelebilen idrar kaçırma, özellikle kadınlarda ciddi bir sosyal ve psikolojik sorun olarak görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Barın, kadınlarda yaşanan idrar kaçırmanın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
2.03.2022 Sağlık
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor!
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor! Cinsel sorunlar pek çok çift için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Özellikle de son yıllarda sık görülen cinsel fonksiyon bozuklukları hem çiftler arasındaki duygusallığa hem de iletişimde kopukluğa neden olabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklularının boşanmaya varan büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, problemlerin çözümü ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
4.01.2022 Sağlık
İdrar kaçırmada pelvik tabanı çalıştıran yeni nesil tedavi!
İdrar kaçırmada pelvik tabanı çalıştıran yeni nesil tedavi! Erkeklere kıyasla kadınlarda daha sık görülen idrar kaçırma probleminde yeni nesil tedavi yöntemleri uygulanıyor. Erol Gürsoy, “Günümüzde Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon teknolojisiyle kasların güçlendirilmesine yönelik geliştirilmiş Tesla Former, cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan, ağrısız bir şekilde bu sorunun önüne geçilmesine yardımcı oluyor” dedi.
29.07.2021 Sağlık
İdrar kaçırma sorunu gençlerde de görülebiliyor!
İdrar kaçırma sorunu gençlerde de görülebiliyor! Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben’in yaşadığı idrar kaçırma sorununun aslında bir halk sağlığı problemi olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan: “Türkiye’de milyonlarca kadın Gülben gibi idrar kaçırma sorunu yaşıyor. Kimi utandığından kimi çaresi yok diyerek doktora gitmiyor. Oysa kadını sosyal hayattan çekip koparan idrar kaçırmanın birçok tedavi yolu var.”
17.03.2021 Sağlık
Bu sorun kadınlarda depresyona neden oluyor!
Bu sorun kadınlarda depresyona neden oluyor! 50 yaş ve üstü kadınlarda yaygın olarak görülen istemsiz idrar kaçırma, kadınları sosyal hayattan, cinsel yaşama dek birçok açıdan olumsuz etkiliyor. Yaşlandıkça mesaneyi destekleyen kaslar zayıflama eğilimindedir ve bu da idrar kaçırmaya neden olabilir. “Üriner İnkontinans” olarak tanımlanan bu sorunun birçok nedene bağlı ortaya çıkabileceğini vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, kişide sürekli ıslaklık, irritasyon ve koku olması endişesiyle oluşan rahatsızlık hissinin depresyona da yol açabileceğine işaret etti.
16.03.2021 Sağlık
Sigara kullanımı kadınlarda idrar kaçırma problemini tetikliyor
Sigara kullanımı kadınlarda idrar kaçırma problemini tetikliyor Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Kahyaoğlu Süt, sigara kullanımının kadınlarda idrar kaçırma problemini tetiklediğini söyledi.
8.11.2019 Sağlık
“Erkek sağlığı fizyoterapisi ile cinsel problemler aşılabilir”
“Erkek sağlığı fizyoterapisi ile cinsel problemler aşılabilir” Fizyoterapist Gülşah Konakoğlu, erkek sağlığı fizyoterapisi ile pelvik ağrı, pelvik organların işlev bozukluğu ve cinsel sağlık sorunlarının tedavi edilebileceğini söyledi.
3.11.2019 Sağlık
Kadınlarda idrar kaçırmaya son
Kadınlarda idrar kaçırmaya son Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, kapalı ameliyat ile kadınlarda idrar kaçırma sıkıntısının giderildiğini söyledi.
28.09.2019 Sağlık
İdrar kaçırma rahatsızlığına yol açıyor
İdrar kaçırma rahatsızlığına yol açıyor Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Gençbay, idrar kaçırma rahatsızlığının önlenmesi için kola ve kahve tüketiminin azaltılması gerektiğini söyledi.
8.07.2019 Sağlık
Her 3 kadından biri bu sorunu yaşıyor!
Her 3 kadından biri bu sorunu yaşıyor! Kadınların yüzde 30'unda idrar kaçırma şikayeti görülüyor.Jinekolog Op. Dr. Murat Emanetoğlu, "yaklaşık üç kadından biri idrar kaçırma sorunu yaşıyor ama artık ameliyatsız çözümler de var" dedi
15.05.2018 Sağlık
Her 4 kadından biri bu sorunu yaşıyor
Her 4 kadından biri bu sorunu yaşıyor Kadınların sosyal hayatını olumsuz etkilen ve özellikle soğuk kış günlerinde daha sık görülen idrar kaçırma rahatsızlığının her 4 kadından birinde görüldüğü belirlendi...
25.01.2016 Sağlık
40 yaşını dolduran kadınlar dikkat!
40 yaşını dolduran kadınlar dikkat! Kadınlarda idrar kaçırma özellikle 40 yaş üstünde görülmektedir...
19.02.2015 Sağlık
İdrar kaçırmaktan utanmayın!
İdrar kaçırmaktan utanmayın! Ankara Medicana Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bedreddin Seçkin, kadınlarda idrar kaçırma hastalığının tedavisinin olduğunu belirterek, “İdrar kaçırma hiçbir yaşta kabul edilemez. O nedenle idrar kaçırmaya yönelik mutlaka tedavimiz var” dedi.
23.01.2015 Sağlık
Vajinal genişlemeye lazerli çözüm!
Vajinal genişlemeye lazerli çözüm! Lazer teknolojileri günümüzde pek çok kozmetik alandaki yerini koruyor...
8.01.2015 Sağlık
Kadınlarda idrar kaçırma
Kadınlarda idrar kaçırma İdrar kaçırma insanların yaşam kalitesini azaltan ve sosyal sıkıntılara yol açan bir durumdur...
26.07.2014 Magazin
İdrar kaçırma sorunu kabus olmaktan çıktı
İdrar kaçırma sorunu kabus olmaktan çıktı Her 100 kadından 35’i idrar kaçırma sorununu yaşam kalitesini etkileyecek düzeyde yaşıyor...
28.03.2014 Arşiv
İdrar kaçırma probleminden kurtulun!
İdrar kaçırma probleminden kurtulun! Kadınların tüm dünyada yaygın ama pek önemsenmeyen sorunlarından biri idrar kaçırma...
17.03.2014 Sağlık
Türkiye'deki 5 milyon kadının kabusuna çözüm
Türkiye'deki 5 milyon kadının kabusuna çözüm AVRUPA'da 1 yıldan bu yana kullanılan sağlık ödüllü ve idrar kaçırma sorununa karşı geliştirilen `Süper Extt', Türkiye'de de reçeteyle satılabilecek.
22.11.2009 Sağlık
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
PAÜ Tıp Fakültesi’nden dünyada ilk!
PAÜ Tıp Fakültesi’nden dünyada ilk! Birçok yeni çalışmaya imza atan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, idrar kaçırma hastalığında da kullanılabilecek yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi.
21.07.2023 Sağlık
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk Menopoz döneminde değişen tek şeyin adetlerin kesilmesi olmadığını dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Melis Gökçe Koçer Yazıcı, hormon seviyelerinin menopozla birlikte düşmesi ile kadınların yeni sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk hakkında bilgi verdi.
23.05.2022 Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın!
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın! En sık görülen kadın hastalıkları arasında yumurtalık kisti, çikolata kisti, miyom, adet düzensizliği, rahim ve rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri, idrar kaçırma, HPV bulunuyor. Ciddi hastalıklara maruz kalan tüm kadınların, en doğru ve güvenilir yöntemlerle tedavisinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ateş Karateke ve Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, kadın hastalıkları ve kanserleri hakkında bilgi verdi.
22.03.2022 Sağlık
MS’in gelip geçici şikayetlerine dikkat
MS’in gelip geçici şikayetlerine dikkat MS’in gözlerde bulanıklık, kolda veya bacakta uyuşukluk gibi gelip geçici olabilen belirtilerinin tanı koyma sürecinde çok önemli olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Emin Özcan, Kişilerin bezen şikâyetleri geçtiği için doktora gitmiyor ve bu nedenle tanı gecikebildiğini. Tedaviye geç başlandığında ise bu atakların engelliliğe kadar varabilecek sonuçlara neden olabileceğine işaret etti.
20.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kadınlarda İdrar Kaçırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadınlarda idrar kaçırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.