Irak

Irak

Son dakika ırak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ırak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ırak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak gelişmeleri de dahil olmak üzere 36.549 ırak haberi bulunmuştur. Tüm ırak haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB: Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 6 PKK'lı teröristin etkisiz hâle getirildiği bildirildi.
4.05.2024 Gündem
Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
4.05.2024 Gündem
Hıdırellez kutlama mesajları > Resimli, dualı, anlamlı Hıdırellez mesajları ve sözleri ile Hıdırellez dilekleri resimli mesajlar
Hıdırellez kutlama mesajları > Resimli, dualı, anlamlı Hıdırellez mesajları ve sözleri ile Hıdırellez dilekleri resimli mesajlar Hıdırellez mesajları 2024, günün anlam ve önemine istinaden aranan konu başlıklarından biri oldu. Dileklerin dilendiği Hıdırellez’de en güzel kısa ve değişik Hıdırellez günü mesajları paylaşılmak için sorgulanıyor. Her yıl 5-6 Mayıs'ta kutlanan "Hıdırellez", Anadolu, Orta Doğu, Irak, Suriye, Kırım, Azerbaycan ile Balkan ülkelerinde "bayram" olarak kutlanır. İşte bir araya getirdiğimiz birbirinden farklı resimli, dualı, anlamlı Hıdırellez mesajları ve sözleri…
4.05.2024 Gündem
Irak'ın kuzeyinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit oldu
Irak'ın kuzeyinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı, yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen'in şehit olduğunu bildirdi.
4.05.2024 Gündem
MSB duyurdu! 32 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi
MSB duyurdu! 32 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi Irak'ın kuzeyindeki Haftanin, Gara, Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 32 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, 'Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.' ifadeleri kullanıldı.
3.05.2024 Gündem
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Güler terörle mücadelede net mesajlar vererek, 'Terör kaynağında yok edilecek, sürekli operasyon yapacağız.' ifadelerini kullandı.
2.05.2024 Gündem
Emmy adayı ünlü oyuncu Kimberly Reyes’e izsiz yüz germe ameliyatı oldu!
Emmy adayı ünlü oyuncu Kimberly Reyes’e izsiz yüz germe ameliyatı oldu! Emmy adayı Latin Amerikalı ünlü oyuncu Kimberly Reyes’e izsiz yüz germe ameliyatı yapan Plastik Cerrah Prof. Dr. Süleyman Taş, üzenlediği bilimsel kursa 36 farklı ülkeden plastik cerrah katıldı.
2.05.2024 Magazin
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak sınır birliklerinin Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurmasına ilişkin, “Bu faaliyetler bizimle koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte; PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.” açıklamasını yaptı.
2.05.2024 Gündem
AJet'ten yeni kampanya! Yüzde 40 indirim fırsatı sunuluyor, 6 Mayıs'ta başlıyor
AJet'ten yeni kampanya! Yüzde 40 indirim fırsatı sunuluyor, 6 Mayıs'ta başlıyor Türk Hava Yolları'nın düşük maliyetli uçuşlar yapan iştiraki AJet, yurt dışı uçuşlarına yönelik kampanya düzenledi.
2.05.2024 Ekonomi
MSB duyurdu! Irak'ın kuzeyinde 2 terörist öldürüldü
MSB duyurdu! Irak'ın kuzeyinde 2 terörist öldürüldü Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı
1.05.2024 Gündem
AK Parti MYK toplantısı! Ömer Çelik'ten yeni anayasa açıklaması
AK Parti MYK toplantısı! Ömer Çelik'ten yeni anayasa açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu'nun Hamas'la ilgili sözlerine tepki gösteren Çelik, "Bu açıklamaları yanlış açıklama olarak değerlendiriyoruz. Sivillere dönük saldırıları doğru bulmuyoruz ama gelinen noktada esas mesele Hamas meselesi değil Netanyahu'nun soykırım ve katliam siyasetidir." dedi.
30.04.2024 Gündem
MSB: 5 terörist etkisiz hale getirildi!
MSB: 5 terörist etkisiz hale getirildi! Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi. MSB, "En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek." dedi.
30.04.2024 Gündem
İhracat verileri açıklandı: Dış ticarette azalma
İhracat verileri açıklandı: Dış ticarette azalma Mart ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 4,1, ithalat yüzde 6,3 azaldı.
30.04.2024 Ekonomi
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı Türkiye Karadeniz’de enerji aramalarını sıklaştırdı. Şimdi ise gözler Doğu Karadeniz’de yapılacak olan petrol aramalarına çevrildi. Bakan Bayraktar geçtiğimiz haftalarda birkaç ay içerisinde petrol keşfi için sondaj yapılacağını bildirmişti. Peki Karadeniz’de beklenti ne? Sondaj çalışması ne kadar sürecek? İşte detaylar...
30.04.2024 Ekonomi
MİT'ten Hakurk'ta operasyon: 15 terörist öldürüldü
MİT'ten Hakurk'ta operasyon: 15 terörist öldürüldü Terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar devam ederken son haber Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinden geldi. MİT, bölgede tespit edilen 15 teröristi etkisiz hale getirdi.
29.04.2024 Gündem
Uzmanlardan kritik inceleme! 'Deprem üretme potansiyeli var’
Uzmanlardan kritik inceleme! 'Deprem üretme potansiyeli var’ Yüksekova fay hattını inceleyen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, bölgede aktif bir fay hattı tespit ettiklerini açıkladı. Öztürk, "Irak'a doğru uzanan bir fay. yaklaşık 100 kilometre boyunda bir fay. Büyük kırıldığı zaman 7'lik deprem üretme potansiyeli olan bir fay" dedi.
29.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Güç birliğimizi sürdüreceğiz
Bakan Uraloğlu: Güç birliğimizi sürdüreceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohammed Bin Hassan Al Suwaidi ile İstanbul’da yaptıkları görüşmede Kalkınma Yolu Projesi’ni ve iki ülke arasındaki işbirliklerini ele aldıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Irak’ta imzalanan dörtlü mutabakatın ardından görüşmelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. İlerleyen süreçte yapacağımız dörtlü bakanlar zirvesinden önce ülkemizi ziyaret eden mevkidaşım Birleşik Arap Emirlikleri Bakanı Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.
28.04.2024 Gündem
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı!
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı! İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında Ahlam Albashır “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak “ ve 6 kişiye karşı “Kasten öldürme” suçlarından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Albashır'a ayrıca diğer suçlardan bin 794 yıla kadar hapis cezası verildi
26.04.2024 Gündem
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
24.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Kalkınma Yolu Projesi'nde 1592 kilometrelik yolumuz mevcut
Bakan Uraloğlu açıkladı: Kalkınma Yolu Projesi'nde 1592 kilometrelik yolumuz mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi üzerinden Irak'a gelecek yükleri, demir yolu ve kara yolu bağlantısıyla Avrupa'ya ulaştıracak projelerin geniş bir coğrafyaya fayda sağlayacağını öngörüyoruz. Kalkınma Yolu Projesi'nin 1923 kilometrelik kara yolu koridoru için 1592 kilometrelik yolumuz mevcut durumda" dedi.
24.04.2024 Ekonomi
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle haftasonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı.
24.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
İki bölgede 19 terörist etkisiz hale getirildi! MSB duyurdu
İki bölgede 19 terörist etkisiz hale getirildi! MSB duyurdu Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde tespit edilen teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonların detaylarını paylaştı.
23.04.2024 Gündem
Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdılar: Yeni bir dönemin müjdecisi!
Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdılar: Yeni bir dönemin müjdecisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin güney komşusu Irak'ı ziyareti, hem yerel hem de uluslararası basında büyük ses getirdi. Yerel basına göre Bağdat'ta tarihi bir dönüm noktasını temsil eden yol haritasının ilk adımları atıldı, uluslararası medya ise Türkiye ve Irak arasında imzalanan anlaşmaları öne çıkardı.
23.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ve Mesut Barzani’yle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ve Mesut Barzani’yle görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Erdoğan, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani'yi kabul etti.
22.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Irak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.