Koronavirüs döneminde doğum sonrası depresyon oranı arttı
Koronavirüs döneminde doğum sonrası depresyon oranı arttı Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapora göre hamilelik ve doğum sonrası dönemde kadınların yüzde 10’unda depresyon görüldüğünü ifade eden Psikiyatrist Dr. Alişan Burak Yaşar, “Bu oran Kovid-19 döneminde dünya çapında yapılan bir çalışmaya göre yüzde 31, Türkiye’de ise yüzde 56,3 olarak saptanmıştır. Aile Psikolojik Danışmanlığı Dergisi’nde yayınlanan bir başka çalışmaya göre ise ebeveynlerin yüzde 63’ünde ise travma sonrası stres bozukluğu belirtileri bulunmuştur” dedi.
9.09.2021 Sağlık
Yaz aylarında artan kadın hastalıklarına dikkat!
Yaz aylarında artan kadın hastalıklarına dikkat! Hava sıcaklıklarının yükselmesi ve tatil sezonunun açılması, yaz hastalıkları türlerinin artmasını beraberinde getiriyor. Hamileler başta olmak üzere kadınlarda görülen jinekolojik sorunlar da artış gösteriyor. Aşırı terleme, havanın nemli olması ile beraber deniz ve havuz gibi kalabalık ortamlarda bulunmak başlıca nedenler arasında yer alıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, yaz aylarında en sık görülen kadın hastalıklarını ve bu hastalıklardan kaçınmak için nasıl önlemler alınması gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaştı.
26.07.2021 Sağlık
Hamilelik saçlara yarıyor!
Hamilelik saçlara yarıyor! “Saçımı boyatsam mı? Acaba hamilelikte güç kaybedip dökülür mü?” dediğinizi duyar gibiyiz. Birçok anne adayımızın yaşadığı bu sorunu derinlemesine araştırdık.
8.04.2013 Arşiv