Doğum Sonrası Depresyon

Doğum Sonrası Depresyon

Son dakika doğum sonrası depresyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğum sonrası depresyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğum sonrası depresyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğum Sonrası Depresyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğum sonrası depresyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 93 doğum sonrası depresyon haberi bulunmuştur. Tüm doğum sonrası depresyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kylie Jenner doğum sonrası depresyona girmiş: Üç hafta boyunca hiç durmadan ağladım!
Kylie Jenner doğum sonrası depresyona girmiş: Üç hafta boyunca hiç durmadan ağladım! Kardashian'ların en göz önünde olan isimlerinden Kylie Jenner, geçtğimiz aylarda yaptığı 'özel jet' paylaşımıyla tepki çekmişti. Ünlü isim, son olarak ailesinin reality şovu 'The Kardashians'ın yeni sezonun fragmanında doğum sonrası depresyon yaşadığından bahsetti.
30.08.2022 Magazin
Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir
Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir Yeni doğum yapan annelerin yüzde 70’inde görülebilen lohusa depresyonu ile ilgili Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, "Tedavi edilmezse ciddi sonuçlara sebep olabilir" dedi.
19.12.2021 Sağlık
Koronavirüs döneminde doğum sonrası depresyon oranı arttı
Koronavirüs döneminde doğum sonrası depresyon oranı arttı Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapora göre hamilelik ve doğum sonrası dönemde kadınların yüzde 10’unda depresyon görüldüğünü ifade eden Psikiyatrist Dr. Alişan Burak Yaşar, “Bu oran Kovid-19 döneminde dünya çapında yapılan bir çalışmaya göre yüzde 31, Türkiye’de ise yüzde 56,3 olarak saptanmıştır. Aile Psikolojik Danışmanlığı Dergisi’nde yayınlanan bir başka çalışmaya göre ise ebeveynlerin yüzde 63’ünde ise travma sonrası stres bozukluğu belirtileri bulunmuştur” dedi.
9.09.2021 Sağlık
Pandemi döneminde gebelik
Pandemi döneminde gebelik Gebelik kontrolleri muayene ile pandemi koşullarına uygun bir şekilde yüksek güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilir.
28.05.2021 Sağlık
Doğumdan sonraki lohusalık depresyonuna dikkat!
Doğumdan sonraki lohusalık depresyonuna dikkat! Doğum sonrası ortaya çıkan lohusalık depresyonu, kadının yaşam kalitesini düşürüyor. Doğumdan sonraki ilk 2-4 haftada belirtileri ortaya çıkan ve 12’inci aya kadar devam edebilen lohusalık depresyonuna zamanında müdahale edilmesinin önemine işaret eden uzmanlar, kişinin depresyon geçmişi, birden fazla çocuğa sahip olma, plansız gebelik, eşle olumsuz ilişki gibi risk faktörlerine dikkat çekiyor. Uzmanlar bebeğin de bu durumdan etkilendiğine dikkat çekerek “Doğum sonrası depresyona sahip annelerin çocuklarının daha sinirli, çekingen, daha az yüz mimiği kullanan, az konuşan, sık davranış problemi gösteren ve bilişsel açıdan zorlanmalar yaşayabilen çocuklar olduğu görülmüştür” uyarısında bulunuyor.
28.01.2021 Sağlık
Doğum sonrası depresyon 3 yıl sürebiliyor
Doğum sonrası depresyon 3 yıl sürebiliyor ABD'de yapılan bir araştırma, doğum sonrası depresyonun 3 yıl devam edebileceğini ortaya koydu.
27.10.2020 Sağlık
Doğum sonrası depresyona dikkat!
Doğum sonrası depresyona dikkat! Psikiyatri Uzmanı Dr. Güngör Meydan, doğum sonrası depresyonun tedavi edilmemesi halinde aylarca hatta yıllarca sürebileceğini söyledi.
3.06.2020 Sağlık
Sezaryendeki anestezide doğum sonrası depresyon riski!
Sezaryendeki anestezide doğum sonrası depresyon riski! Sezaryen yöntemiyle doğumda verilen anestezi, hastanede tedaviyi gerektiren doğum sonrası depresyona yakalanma riski ile kendi kendine zarar verme ve intiharla ilgili düşünceleri artırıyor.
11.02.2020 Sağlık
Annelere uyarı: Yeni doğan bebeğinizi internetten tanımayın
Annelere uyarı: Yeni doğan bebeğinizi internetten tanımayın Yeni doğan bebeklerin bakımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda annelere tavsiyelerde bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimi Uzman Dr. İlknur Demir, annelerin bebeklerine dokunarak onları tanıması gerektiğini vurguladı.
6.11.2019 Sağlık
"Kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor"
"Kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor" Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Avrupa Endokrinoloji Derneği Yöneticisi Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, emzirmenin kadınlarda kalp-damar hastalığı riski ile damar sertliğini azalttığını söyledi.
5.07.2019 Sağlık
Doğumdan sonraki ilk 6 haftada annede görülecek değişiklikler
Doğumdan sonraki ilk 6 haftada annede görülecek değişiklikler Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu, lohusalık depresyonuna dikkat çekti.
15.01.2019 Sağlık
Sezaryen sonrası normal doğum olur mu?
Sezaryen sonrası normal doğum olur mu? Sezaryen sonrası vajinal doğumun mümkün olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihal Danaoğlu, “Sezaryen sonrası vajinal doğumun yararları risklerine göre daha üstün gelmektedir” dedi.
30.01.2018 Sağlık
Doğum sonrası depresyon neden olur, kişi üzerinde etkisi nasıldır?
Doğum sonrası depresyon neden olur, kişi üzerinde etkisi nasıldır? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nazan Aydın cevaplıyor; Doğum sonrası depresyon neden olur, kişi üzerinde etkisi nasıldır? Doğum sonrası depresyonu, doğum sonrası ilk hafta içerisinde sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır ve maalesef doğum yapan her 7 kadından 1’inde görülmektedir. Doğum sonrası depresyonu yaşayan annelerin bu durumu anlatamamaları, yaşadıklarını başkalarıyla paylaşmaktan çekinmeleri depresyonu kendi içerilerinde yaşamalarına sebep olur.
17.05.2016 Sağlık
Doğum sonrası depresyon
Doğum sonrası depresyon Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nazan Aydın cevaplıyor; Doğum sonrası depresyon Aileye yeni bir bireyin katılacağı haberi, ardından gelen gebelik süreci ve gebelik sonrası dönem mutluluk verici bir süreç olarak yaşanır. Ancak bazen işler yolunda gitmeyebilir ve anne beklediği şekilde huzurlu hissetmeyebilir. Bebeğine bakım verirken çoğu annenin hissettiği duyguları huzuru bir şekilde hissedemeyebilir.
17.05.2016 Sağlık
Doğurmak, vücudu 10 yaş gençleştirir
Doğurmak, vücudu 10 yaş gençleştirir Ünlü diyetisyen Şeyda Coşkun anne olduktan sonra hayatının ne kadar değiştiğini anlatıyor: “Bebeğini besliyorsun, uyutuyorsun sonra ona dönüp baktığında bunu ben mi yaptım diyorsun! Bununla birlikte zaten yeniden yapılanma sürecine girmiş oluyorsun...
25.09.2015 Arşiv
Emzirmek depresyonu azaltıyor
Emzirmek depresyonu azaltıyor 14 bin yeni doğum yapmış kadınla yapılan araştırma, anne sütünün doğum sonrası depresyon riskini yarı yarıya azalttığına işaret etti...
20.08.2014 Sağlık
Emzirmek depresyon riskini azaltıyor!
Emzirmek depresyon riskini azaltıyor! 14 bin yeni doğum yapmış kadınla yapılan araştırma, anne sütünün doğum sonrası depresyon riskini yarı yarıya azalttığına işaret etti...
20.08.2014 Sağlık
'Kabataş'taki o kadın...'
'Kabataş'taki o kadın...' Gezi olayları esnasında Başbakan Erdoğan'ın iddiasıyla Kabataş'ta saldırıya uğradığı öne sürülen kadın hakkında tartışmaları Star gazetesi yazarı Fehmi Koru farklı bir boyuta taşıdı.
29.09.2021 Gündem
Yeni annemiz psikolojiniz nasıl?
Yeni annemiz psikolojiniz nasıl? Hamilelik ve doğum, önemli biyolojik değişikliklerin yaşandığı fizyolojik bir süreç olduğu kadar, karmaşık duygulanımların yaşandığı psikolojik de bir süreçtir.
17.06.2013 Arşiv
Yalnız değilsiniz!
Yalnız değilsiniz! Artık siz de bir annesiniz. Bebeğiniz hep sizinle… Ama bu yeni ailede siz kendinizi hala yalnız hissediyorsanız, önerilerimize kulak verin, kalabalığın içindeki yalnızlığınız dinsin.
21.03.2013 Arşiv
Yeni annelere 100 altın öneri
Yeni annelere 100 altın öneri Biliyoruz ki anne olmak heyecan verici. Peki ya bu heyecan verici macerada sizi neler bekliyor biliyor musunuz?
17.03.2013 Arşiv
Doğal mucize anne sütü…
Doğal mucize anne sütü… Emzirme annenin bebeğiyle arasındaki sevgi dolu sıcak bir ilişkinin başlangıcı. Duygusal bağın kurulmasında çok önemli bir yer tutmasının yanı sıra anne sütü bebek için en mükemmel besin.
15.02.2013 Arşiv
Doğal mucize anne sütü…
Doğal mucize anne sütü… Emzirme annenin bebeğiyle arasındaki sevgi dolu sıcak bir ilişkinin başlangıcı. Duygusal bağın kurulmasında çok önemli bir yer tutmasının yanı sıra anne sütü bebek için en mükemmel besin.
28.01.2013 Arşiv
Yalnız değilsiniz!
Yalnız değilsiniz! Artık siz de bir annesiniz. Bebeğiniz hep sizinle… Ama bu yeni ailede siz kendinizi hala yalnız hissediyorsanız, önerilerimize kulak verin, kalabalığın içindeki yalnızlığınız dinsin.
11.01.2013 Arşiv
Kızıma bazen 'Yağmur' diyorum
Kızıma bazen 'Yağmur' diyorum Irmak Ünal, sekiz aylık bebeği Kayla’nın kardeşsiz büyümesini istemiyor...
6.01.2012 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Doğum Sonrası Depresyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğum sonrası depresyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.