Fotokapan

Fotokapan

Son dakika fotokapan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fotokapan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fotokapan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fotokapan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fotokapan gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 fotokapan haberi bulunmuştur. Tüm fotokapan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tilkinin ağaca takılan post mücadelesi saniye saniye fotokapana yakalandı!
Tilkinin ağaca takılan post mücadelesi saniye saniye fotokapana yakalandı! Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde yaban hayat çeşitliliğinin zengin olduğu bölgede gece saatlerinde avlanmaya çıkan tilkinin ağaca takılı koyun postunu yerinden çıkarmak için ettiği mücadele fotokapana saniye saniye yakalandı.
2.05.2024 Vatan TV
Tilkinin ağaca takılan post mücadelesi saniye saniye fotokapana yakalandı!
Tilkinin ağaca takılan post mücadelesi saniye saniye fotokapana yakalandı! Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde yaban hayat çeşitliliğinin zengin olduğu bölgede gece saatlerinde avlanmaya çıkan tilkinin ağaca takılı koyun postunu yerinden çıkarmak için ettiği mücadele fotokapana saniye saniye yakalandı.
2.05.2024 Gündem
Anadolu leoparı görüntülendi; 'Efsane bu kadim topraklarda' notuyla paylaşıldı
Anadolu leoparı görüntülendi; 'Efsane bu kadim topraklarda' notuyla paylaşıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), nesli tehlike altında olan Anadolu leoparının yeniden görüntülendiğini duyurdu. 
3.06.2023 Yaşam
Kaçak avcıyı elindeki boynuz ele verdi
Kaçak avcıyı elindeki boynuz ele verdi Er'zincanda avladığı yaban keçisinin boynuzuyla fotokapan tarafından görüntülenerek tespit edilen avcıya 5 bin 211 TL idari para cezası ve 250 bin TL tazminat uygulandı.
8.04.2023 Gündem
Fotokapan görüntüleri belgeselleri aratmadı
Fotokapan görüntüleri belgeselleri aratmadı Sivas’ta çekilen fotokapan görüntüleri vahşi yaşam belgesellerini aratmadı.
24.11.2022 Vatan TV
29 kuş türü ve 5 memeli, av listesinde
29 kuş türü ve 5 memeli, av listesinde Merkez Av Komisyonu'nun (MAK), 29 kuş türü ve 5 memeli yaban hayvanı türünün avlanmasına izin verdiği 2022-2023 av sezonu, 20 Ağustos'ta başlıyor. Koruma altındaki elmabaş patka ve üveyik kuşlarının olduğu kararı, 'çağ dışı ve insan türünün vahşiliği' olarak değerlendiren kuş gözlemcileri ve doğa savunucuları, avcılığın tamamen iptalini istedi.
11.08.2022 Yaşam
Anadolu leoparı 48 yıl sonra ilk kez fotokapana yakalandı
Anadolu leoparı 48 yıl sonra ilk kez fotokapana yakalandı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Ülkemizde en son 1974 yılında görülen ve neslinin yok olduğu düşünülen Anadolu leoparının tekrar görünmeye başladığını artık biliyoruz. Fotokapan teknolojisiyle bu hayvanları rahatsız etmeden varlığını belirlemiş olduk" dedi.
24.05.2022 Gündem
Samsun'da fotokapana böyle yakalandı!
Samsun'da fotokapana böyle yakalandı! Samsun'un farklı bölgelerine yerleştirilen fotokapanlar sonucunda nesli tükenme tehlikesinde olan vaşak ve yaban kedisi görüntülendi.
10.02.2022 Yaşam
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Dünyada YHT hattı üzerine ilk ekolojik köprüyü inşa ettik
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Dünyada YHT hattı üzerine ilk ekolojik köprüyü inşa ettik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yaban hayvan popülasyonuna destek olmak için Yüksek Hızlı Tren hattına dünyada ilk demiryolu ekolojik köprüsünü inşa ettik. Köprüye kurulan fotokapanlar sayesinde yabani hayvanların ortama uyum sağladıklarını da tespit ettik” dedi.
22.12.2021 Ekonomi
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış...
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış... Türkiye'nin en gizemli canlısı görüntülendi. Neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Parsı yıllar sonra ilk kez termal kamera tarafından görüntülendi. Uzmanlar Anadolu Parsı için, "İhtişamlı bir hayvan. Kendini saklayan, güzel kamufle olan bir hayvan. Dağların SAT komandosu” diyor. Peki bu türün nesli nasıl tehlikeye girdi? Her şey 'Mantolu Hasan'ın başının altından mı çıktı? İşte heyecanlandıran gelişmenin tüm detayları...
18.12.2021 Gündem
Burdur'da ilk defa bozayı görüntülendi
Burdur'da ilk defa bozayı görüntülendi Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çamlık köyünde incir, elma ve üzüm bahçelerine zarar veren, izleri görülmesine rağmen köyde efsaneye dönüşen bozayı, köylülerin bir incir bahçesine kurduğu fotokapanla görüntülendi. Bu görüntü, Burdur bölgesinde bozayıya ait ilk görüntüler olarak kayda geçti.
21.10.2021 Yaşam
'Ormanın hayalet kedisi' Antalya'da görüntülendi
'Ormanın hayalet kedisi' Antalya'da görüntülendi Nesli tehlike altındaki yabani kedi türlerinden, 'ormanın hayalet kedisi' olarak bilinen karakulak (caracal caracal), Antalya'da 3 bireyden oluşan aile olarak görüntülendi.
30.09.2021 Yaşam
Yeniden ortaya çıktılar! Özellikle bu dönemi bekliyorlar
Yeniden ortaya çıktılar! Özellikle bu dönemi bekliyorlar Antalya'nın Alanya ilçesinde avokado bahçelerinde son dönemde yaşanan hırsızlık olayları üreticileri bezdirdi. Hırsızların yeterli cezayı almadığını söyleyen Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, "Önlem alıyoruz, telle çeviriyoruz, kamera ve fotokapanlar kuruyoruz, kayıtlar elimizde. Adam geliyor, 150- 200 meyveyi alıp gidiyor. Aynı bahçede 3-4 bin ürün çalınıyor. Üretimimizin 3'te birini çalıyorlar. Ne yapmamız gerekiyor? Yetkililerden bize çözüm üretmelerini bekliyoruz" dedi.
23.08.2021 Yaşam
Muğla'da fotokapana böyle yakalandı! Nesli tükenme tehlikesinde...
Muğla'da fotokapana böyle yakalandı! Nesli tükenme tehlikesinde... Muğla'da nesli tükenme tehlikesi altındaki karakulak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin tarafından araziye yerleştirilen fotokapan tarafından görüntülendi.
18.04.2021 Yaşam
Komşusunu fotokapan ile yakaladı!
Komşusunu fotokapan ile yakaladı! Komşusunu fotokapan ile yakaladı!
28.01.2021 Haber
Görüntüleri izleyince şok oldu! Komşuyu fotokapan yakaladı
Görüntüleri izleyince şok oldu! Komşuyu fotokapan yakaladı Elazığ'ın Baskil ilçesinde Ahmet Kürüm, 2 ayda 506 ağacını kesen kişiyi yakalamak için 17 bin TL harcayarak 3'ü fotokapan 4 kamera aldı. Fotokapanları kuran Kürüm, telefonuna gelen mesajdaki görüntülerden şüphelinin komşusu Ş.A. olduğunu tespit etti. Kürüm'ün şikayeti üzerine Ş.A. hakkında yasal işlem başlatıldı.
28.01.2021 Yaşam
Yol kabusları oldu! Valilik harekete geçti
Yol kabusları oldu! Valilik harekete geçti Kütahya’nın Emet ilçesinde, mantar toplamaya gidenlerin yol güzergahına kimliği belirsiz kişilerce çivi yerleştirilmesi üzerine Kütahya Valiliği, harekete geçti. Yolun iş makineleriyle temizlendiğini açıklayan valilik, çivileri yerleştiren şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığını bildirdi.
20.06.2020 Gündem
Çorum'da, 'aslan' ihbarı yağıyor
Çorum'da, 'aslan' ihbarı yağıyor Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Aşağı Emirhalil köyünde, aslan görüldüğü yönündeki iddianın ardından jandarmaya farklı köylerden de aslan görüldüğü yönünde ihbarlar gelmeye başladı. Jandarma bölgede dron ve dürbünlerle arama yaparken, Bayat Kaymakamlığı, çevre illerdeki sirklerden kaçan aslan olup olmadığının tespiti için harekete geçti.
12.06.2020 Gündem
Adana'da fidanları çalınan çiftçiden hırsıza afişli not
Adana'da fidanları çalınan çiftçiden hırsıza afişli not Adana’nın Kozan ilçesinde bahçesine diktiği incir fidanları çalınan tarla sahibi hırsızlara isyan etti. Hırsıza afiş hazırlayan tarla sahibinin ilginç notu dikkat çekti.
19.04.2020 Yaşam
Adıyaman'da nesli tükenmekte olan çizgili sırtlan fotokapanla görüntülendi
Adıyaman'da nesli tükenmekte olan çizgili sırtlan fotokapanla görüntülendi Adıyaman'nın Kahta ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan çizgili sırtlan, fotokapan ile görüntülendi.
9.02.2020 Yaşam
Fotokapan  gözlerinin yaşına bakmadı
Fotokapan gözlerinin yaşına bakmadı Amasya'da sit alanında detektörle define arayan 3 kişi fotokapan tarafından tespit edildi.
3.12.2019 Yaşam
İzmir'deki yangında bu sistem kullanıldı!
İzmir'deki yangında bu sistem kullanıldı! İzmir’de devam eden orman yangınında teknolojiden de yararlanıldı. Kızılötesi ışınlarla helikoptere gelen sinyaller, karada çalışan ekiplere gönderilerek alevlere daha kısa sürede ulaşılması sağlandı. Öte yandan, ormanları yakanları tespit etmek için ormanların çeşitli yerlerine ‘Fotokapan’ yerleştirildi. Yangında evlerini ve bahçelerini kaybeden aileler ise büyük üzüntü yaşıyor. Evi ve meyve ağaçları küle dönen 63 yaşındaki Hasan Poyraz, "20 yıllık emeğim 20 dakikada gitti. Jandarma anons yaptıktan sonra biz her şeyi bırakıp çıktık. Ömür gitti, ben artık burada yeşilliği göremem. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin"dedi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: İzmir'deki yangınlar kontrol altına alındı.
20.08.2019 Gündem
2 bin 500 yıllık kaya mezarını bu hale getirdiler!
2 bin 500 yıllık kaya mezarını bu hale getirdiler! Antalya'nın Kaş ilçesinde Likya dönemine ait 2 bin 500 yıllık kaya mezarının giriş bölümü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce paramparça edildi. Tahribatı tespit eden arkeolog rehber Ümit Işın, "Bu tür mezarların içinde hazine bulunacağına inanmak sadece bir hayal ürünü olabilir. Ancak insanların hayal güçleri, büyük bir cehaletle tarihi yok ediyor. Bu iş çığırından çıkmış durumda. Defineciler bir dernek bile kurdu. Cezalar ise maalesef caydırıcı değil" dedi.
7.05.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Fotokapan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fotokapan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.