Dsö

Dsö

Son dakika DSÖ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan DSÖ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını DSÖ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dsö

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dsö gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.074 dsö haberi bulunmuştur. Tüm dsö haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid -19 salgını sırasında hastanede tedavi gören ‘her ihtimale karşı’ kullanılan antibiyotik verildiğini, bu ‘aşırı kullanımın’ antibiyotiğe dirençli süper mikropların ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunduğunu ifade etti.
26.04.2024 Gündem
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Kanser açıklaması: 2050’ye kadar 35 milyondan fazla yeni kanser vakası görülecek
Kanser açıklaması: 2050’ye kadar 35 milyondan fazla yeni kanser vakası görülecek Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında kanserin küresel durumuna ilişkin yeni raporunu yayınladı. 2050’de dünya genelindeki yeni kanser vakalarının 2022 yılına göre yüzde 77 artarak 35 milyonu bulacağı öngörülen raporda, bu vakaların önemli bölümünün düşük gelirli ülkelerde görüleceğinin altı çizildi. DSÖ’ye göre, kanserle mücadelede küresel eşitsizlikleri gidermek için acil yatırım şart.
4.02.2024 Gündem
Farzımuhal hastalık nedir, farzımuhal ne demek? TDK’ya göre farzımuhalın anlamı
Farzımuhal hastalık nedir, farzımuhal ne demek? TDK’ya göre farzımuhalın anlamı Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, "X hastalığına karşı hazır olun" uyarısında bulunarak, ülkelerin bu ortak düşmanı ele almak için mayıs ayına kadar pandemi anlaşmasına varmalarını umduğunu dile getirdi. Söz konusu açıklamanın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca yaptığı açıklamada “Arzımuhal Hastalık. DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok. İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun.” İfadesini kullandı.
24.01.2024 Gündem
'X hastalığı' ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama: Gerçek hayatta karşılığı yok
'X hastalığı' ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama: Gerçek hayatta karşılığı yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) açıklamalarının ardından gündeme gelen 'Hastalık X' ile ilgili konuştu.
24.01.2024 Gündem
X hastalığı belirtileri nelerdir? X virüsü Türkiye'de görüldü mü? DSÖ'den korkunç X virüsü açıklaması!
X hastalığı belirtileri nelerdir? X virüsü Türkiye'de görüldü mü? DSÖ'den korkunç X virüsü açıklaması! X virüsünün Covid 19'dan 20 kat daha ölümcül olduğunu açıklayan DSÖ alarm durumuna geçti. Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda en önemli panel konusu olan X hastalığı hakkında da araştırmalar başladı. Dünya henüz Covid riskini tam olarak atlatamamışken X hastalığının belirtileri de görülmeye başlandı. Peki X hastalığı nedir? X virüsü belirtileri nelerdir? X hastalığı Türkiye'de görüldü mü? İşte detaylar...
22.01.2024 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, Çin'de yeni görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi JN.1 ile ilgili paniğe kapılacak bir durumun olmadığını söyledi. Şener, "Her varyant bizi birazcık diken üstünde tutsa da aşılı popülasyonların, özellikle genç yaşta ise herhangi bir yandaş hastalığı yoksa çok korkacağı bir şey yok" dedi.
24.12.2023 Gündem
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’nde elektrik, yakıt, su, gıda ve tıbbi malzemelerin tamamen tükenmesi ve uzman doktor eksikliği nedeniyle ameliyatların durduğunu açıklarken, bölgede minimum düzeyde faaliyet gösteren hastane sayısının 4 olduğunu aktardı.
21.12.2023 Dünya
İsrail ordusu, Gazze şehir merkezine girdi
İsrail ordusu, Gazze şehir merkezine girdi İsrail Savunma Bakanı Gallant, "İsrail ordusu Gazze şehrinin merkezine girdi. İnsani ara verilmesi için rehinelerin serbest bırakılması gerekiyor." ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, ABD’nin Gazze Şeridi’nin yeniden işgalini desteklemediğini açıkladı.
7.11.2023 Dünya
Refah sınır kapısı açıldı mı? Refah sınır kapısı nerede (harita) refah sınır kapısı nedir?
Refah sınır kapısı açıldı mı? Refah sınır kapısı nerede (harita) refah sınır kapısı nedir? İsrail’in Filistin’e saldırıları devam ederken Gazze’ye insani yardım için Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’nda yüzlerce TIR bekliyor. ABD Başkanı Biden kapının sınırlı miktarda yardım için açılacağını duyurdu. Söz konusu duyurunun ardından vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “Refah sınır kapısı nerede, Refah Sınır kapısı açık mı? Mısır Refah Sınır kapısı açılacak mı?” sorularına yanıt arıyor.
21.10.2023 Gündem
Türkiye, Gazze'ye sağlık hizmeti için harekete geçti
Türkiye, Gazze'ye sağlık hizmeti için harekete geçti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçtiklerini belirterek, "Bölgeye gemi hastane göndermeye veya Gazze'de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız" dedi.
18.10.2023 Gündem
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail'e 'Gazze' ültimatomu, korkunç gerçek ortaya çıktı
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail'e 'Gazze' ültimatomu, korkunç gerçek ortaya çıktı Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Cumartesi günü gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu kameraların karşısına geçmiş ve 'savaştayız' demişti. Netanyahu'nun bu açıklamasından saatler sonra İsrail resmen Hamas'a savaş ilan etti. Gazze'yi ablukaya alan İsrail güçlerinin saldırıları sürüyor. Hamas yetkilisinden İsrail'e ültimatom gibi bir uyarı geldi. Gazze'deki acı bilançoyu ise Filistin Sağlık Bakanı dünyaya duyurdu. Öte yandan Hamas tarafından büyük bir saldırı başladı. İşte bölgeden dakika dakika son gelişmeler...
10.10.2023 Dünya
DSÖ: COVID-19 vakalarında dünya genelinde artış yaşanıyor
DSÖ: COVID-19 vakalarında dünya genelinde artış yaşanıyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19 vakalarında ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 38 artış yaşandığını, dünya genelinde 1,4 milyonun üzerinde vakanın rapor edildiğini duyurdu.
2.09.2023 Yaşam
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı Koronavirüsün gündemdeki yeni adı ‘Eris’ olurken Dünya Sağlık Örgütü de ‘bu varyantı izlemeye aldığını’ duyurdu. 51 ülkede görülen Eris varyantı en hızlı hastalık artışına yol açsa da ağır hastalık ve ölüm riski açısından korkutmuyor.
19.08.2023 Yaşam
Emine Erdoğan’dan Hindistan Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne videolu mesaj
Emine Erdoğan’dan Hindistan Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne videolu mesaj Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bin yılların doğal reçetelerini, zamanın testinden geçmiş bir miras olarak gelecek nesillere aktarmanın kutlu bir görev olduğunu belirtti.
17.08.2023 Gündem
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Türkiye’ye karşı esen rüzgârların 2024’ün ikinci yarısından itibaren destekleyici bir nitelik kazanacağını belirterek, "Türkiye’nin hala önünde çok uzun süre bir programın olduğu yapısal reformun olduğu gündeminin canlandırıldığı bir dönemde olacağız" dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Eris varyantı kabusu başladı! DSÖ'den yeni açıklama geldi
Eris varyantı kabusu başladı! DSÖ'den yeni açıklama geldi Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronaviris salgını gündemden düştü. Ancak yeni varyant dünyada endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir COVID-19 varyantının ortaya çıkma riskinin devam ettiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise; koronavirüsün yeni varyantı Eris’in Türkiye’de yayılıp yayılmayacağı konusunda “Pandeminin artık eskisi gibi alevlenmesi söz konusu değil. Bağışıklığımız güçlendi” dedi.
10.08.2023 Sağlık
DSÖ duyurdu: Tütün kontrol önlemlerini en iyi uygulayan Türkiye
DSÖ duyurdu: Tütün kontrol önlemlerini en iyi uygulayan Türkiye Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kurumun MPOWER adlı tütün kontrol önlemlerinde bugüne kadar sadece Brezilya ve Türkiye’nin ‘en iyi uygulama düzeyine’ ulaştığını ve bu iki ülkeye Mauritius ve Hollanda’nın eklenmesiyle bu sayının 4’e çıktığını duyurdu.
1.08.2023 Dünya
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023 Sağlık
Diyabet hastaları kullanıyordu! DSÖ büyük tehlikeyi açıkladı
Diyabet hastaları kullanıyordu! DSÖ büyük tehlikeyi açıkladı Dünyanın en sık kullanılan yapay tatlandırıcılarından biri ve şeker ikamesi olan aspartamın, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kanserojen madde olarak ilan edilmesi bekleniyor.
30.06.2023 Dünya
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
DSÖ son dakika duyurdu: Koronavirüs 'pandemi' değil
DSÖ son dakika duyurdu: Koronavirüs 'pandemi' değil Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 3 yıldan uzun süredir yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne yol açan, ülke ekonomilerini sarsan ve eşitsizliği derinleştiren Kovid-19'un, küresel sağlık acil durumu teşkil etmediğini duyurdu.
5.05.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan Sudan açıklaması: Hiç kimseyi geride bırakmayacağız
Bakan Çavuşoğlu'ndan Sudan açıklaması: Hiç kimseyi geride bırakmayacağız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sudan'dan çok sayıda farklı ülkelerin vatandaşlarını da tahliye ediyoruz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden kardeşlerimiz var, inşallah oradaki doktorlarımızla beraber onları da tahliye edeceğiz. Hiç kimseyi geride bırakmıyoruz" dedi.
29.04.2023 Gündem
DSÖ’den öpüşme uyarısı: Bu cinsel hastalığa neden oluyor
DSÖ’den öpüşme uyarısı: Bu cinsel hastalığa neden oluyor Dünya Sağlık Örgütü (WHO), oral seksin tehlikeli bir bulaşıcı hastalık olan "bel soğukluğuna" (gonore) neden olduğu ve prezervatif kullanımındaki düşüşle birlikte hastalığa yol açan bakterinin de yayıldığı uyarısında bulundu.
26.04.2023 Sağlık
DSÖ’nün olağanüstü gündemi; Türkiye
DSÖ’nün olağanüstü gündemi; Türkiye Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı ve Ulusal Ağ Koordinatörleri, “Türkiye’de Yaşanan Deprem ve Mevcut Durum” konusuyla olağanüstü toplandı. Online toplantıda konuşan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bölgede hayat normale dönene kadar her türlü ayni ve nakdi desteğe açık olduklarını vurguladı.
24.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dsö ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dsö haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.