Gazze

Gazze

Son dakika gazze haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gazze ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gazze haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gazze

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gazze gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.444 gazze haberi bulunmuştur. Tüm gazze haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB mesajı: Her alanda vakit çoktan geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB mesajı: Her alanda vakit çoktan geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan, mesajında Türkiye-AB ilişkilerine dair yeni mesajlar verdi.
9.05.2024 Gündem
Adana'da üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü! Sloganlar atıldı
Adana'da üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü! Sloganlar atıldı Adana'da üniversite öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa'nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla Çukurova Üniversitesinde yürüyüş gerçekleştirdi.
7.05.2024 Adana
Refah neresi, Refah Sınır Kapısı nerede? Refah Gazze haritası
Refah neresi, Refah Sınır Kapısı nerede? Refah Gazze haritası İsrail ordusunun, Mısır sınırındaki Refah sınır kapısının Gazze tarafının operasyonel kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. Kerem Şalom Sınır Kapısı'nın ise güvenlik nedeniyle kapatıldığı ve güvenlik durumu izin verdiğinde yeniden açılacağı belirtildi. Peki, Refah neresi, Refah Sınır Kapısı nerede? İşte Refah Gazze haritası…
7.05.2024 Gündem
Adana'da Filistin'e destek için 'Farkındalık Çadırı'! 5 gün boyunca nöbet tutulacak
Adana'da Filistin'e destek için 'Farkındalık Çadırı'! 5 gün boyunca nöbet tutulacak Adana'da üniversite öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilen çadırlı eylemlerden esinlenerek Çukurova Üniversitesi'nde Filistin-Gazze farkındalık çadırları kurdu. Kampüste yer alan çadır kampında öğrenciler 5 gün boyunca 'farkındalık nöbeti' tutacak.
7.05.2024 Adana
MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı
MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sinan Ateş davasına ilişkin iddialara tepki gösteren Bahçeli, "Sinan Ateş davası derhal başlamalı. Ne biliyorlarsa acilen mahkemeye yetiştirsinler. Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesini değerlendiren Bahçeli "Siyasette duvar örersek yanlışa düşeriz. Sıkılı yumrukların açılması, yumuşamanın hakim olması halisane dileğimizdir. Kutuplaşmak yerine kucaklaşma lazımdır. Yumuşamanın hakim olması dileğimizdir. Siyaset kavga arenası değil konuşma sahasıdır." ifadelerini kullandı.
7.05.2024 Gündem
İsrail Savunma Kuvvetleri, Refah sınır kapısını ele geçirdi!
İsrail Savunma Kuvvetleri, Refah sınır kapısını ele geçirdi! Refah sınır kapısının Gazze tarafında kontrolü sağladığını duyuran İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF),“Pazar günü sınır bölgesinden Kerem Şalom sınır kapısına roket atılması sonucunda dört IDF askeri ölmüş, diğerleri de yaralanmıştı” dedi.
7.05.2024 Gündem
AP duyurdu! İsrail tankları Refah'a girdi
AP duyurdu! İsrail tankları Refah'a girdi AP, İsrail'in Hamas'ın ateşkesi kabul etmesinden saatler sonra Refah'ta askeri operasyona başladığını dünyaya duyurdu. IDF'den konu ile ilgili açıklama gelirken ülke basını bölgeden ilk kareleri yayınladı.
7.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ile görüşmesine ilişkin, "Hamas’ın ara buluculardan aldığı ateşkes önerisini onaylamasını değerlendirdik. Hamas’ın Türkiye’nin telkinleri ile verdiği kararı olumlu bulduğumuzu ifade ettiğim görüşmede, İsrail’in de kalıcı ateşkes için adım atması gerektiğini vurguladık. Batılı ülkeler başta olmak üzere tüm tarafları ateşkes için İsrail’e gereken baskıyı yapmaya çağırıyorum" dedi.
6.05.2024 Gündem
Hamas ateşkes teklifini kabul etti
Hamas ateşkes teklifini kabul etti Hamas’a ait resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, Mısır ve Katar’ın sunduğu ateşkes anlaşması önerisinin kabul edildiği belirtildi. İsrail tarafından ise ateşkes anlaşması henüz resmi olarak onaylanmadı.
6.05.2024 Dünya
YÖK Başkanı Özvar, Avrupa'ya alınmayan Filistin kökenli rektörle görüştü!
YÖK Başkanı Özvar, Avrupa'ya alınmayan Filistin kökenli rektörle görüştü! Konferansa katılmak için gittiği Fransa'ya alınmayan Filistin asıllı Glasgow Üniversitesi Rektörü Dr. Ghassan Abu Sitta isimli rektörle görüşen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye'nin tarih boyunca mağdur ve mazlumlara destek verdiğini belirtti.
6.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.
6.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi iyice canileşiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi iyice canileşiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Vakıf Haftası toplu açılış ve vakıf insan ödül töreninde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir kez daha tepki gösteren Erdoğan, "İyice canileşen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirmiştik. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde ihracat ve ithalatı durdurduk. Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık." dedi.
6.05.2024 Gündem
BM’den İsrail'e uyarı! Yasağı kaldırın..
BM’den İsrail'e uyarı! Yasağı kaldırın.. İsrail hükümetini Al Jazeera medya kuruluşunun yayın yapmasını yasaklama kararı vermesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, "İfade özgürlüğü temel bir insan hakkıdır, yasağı kaldırın" dedi.
6.05.2024 Gündem
Gazze’de ağır bilanço: En az 34 bin 654 ölü
Gazze’de ağır bilanço: En az 34 bin 654 ölü İsrail’in bombalamayı sürdürdüğü Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı en az 34 bin 654’e, yaralıların sayısı ise 77 bin 908’e yükseldi.
4.05.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ihracat ve ithalatı durdurduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ihracat ve ithalatı durdurduk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabul etti. "İsrail ile ihracat-ithalatı durdurduk." diyen Erdoğan, "Aldığımız bu kararla Batının üzerimize nasıl saldıracağını biliyoruz. Hep birlikte barış ve refah içinde yaşamalıyız. Dik duracağız ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yol alma durumudur." dedi.
3.05.2024 Gündem
Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı
Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Nisan ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat, "Nisan ayında ihracatımız 19 milyar 271 milyon dolara yükseldi. Bu yüzde 0.13’lük artışa tekabül ediyor" dedi.
3.05.2024 Ekonomi
Türkiye'nin kararı İsrail'i çileden çıkardı: Bu sadece bir cephe Ankara'nın tavrı sertleşiyor
Türkiye'nin kararı İsrail'i çileden çıkardı: Bu sadece bir cephe Ankara'nın tavrı sertleşiyor Türkiye'nin İsrail ile olan tüm ticaretini durdurması dünya gündemine birinci sıradan giriş yaptı. İsrail'den Türkiye'ye ilk tepki gelirken İsrail medyası acı bir itirafta bulundu ve Türkiye'nin hamlesinin İsrail ekonomisi için ağır sonuçları olacağını yazdı.
3.05.2024 Dünya
Bakanlık açıkladı: Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Bakanlık açıkladı: Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır." ifadelerine yer verildi.
2.05.2024 Gündem
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Güler terörle mücadelede net mesajlar vererek, 'Terör kaynağında yok edilecek, sürekli operasyon yapacağız.' ifadelerini kullandı.
2.05.2024 Gündem
Erdoğan'dan Batı'ya tepki: İsrail'e 'artık yeter' diyecek bir cesur çıkmadı
Erdoğan'dan Batı'ya tepki: İsrail'e 'artık yeter' diyecek bir cesur çıkmadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı katılımcılarına hitap etti. Erdoğan, "Almanya Cumhurbaşkanı'na da ifade ettim, Solingen faciasından 31 yıl sonra 4 kardeşimize düzenlenen ırkçı saldırıyı gündeme getirdim. Tamamen aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledim. Bu hadiseler karşısında sessiz kalamayız." dedi.
2.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi.
2.05.2024 Gündem
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak sınır birliklerinin Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurmasına ilişkin, “Bu faaliyetler bizimle koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte; PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.” açıklamasını yaptı.
2.05.2024 Gündem
Bakan Fidan: Türkiye, İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olacak
Bakan Fidan: Türkiye, İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olacak Dışişleri Bakanı Fidan Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile temaslarda bulundu. Bakan Fidan, Türkiye'nin İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olacağını bildirdi.
1.05.2024 Gündem
AK Parti MYK toplantısı! Ömer Çelik'ten yeni anayasa açıklaması
AK Parti MYK toplantısı! Ömer Çelik'ten yeni anayasa açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu'nun Hamas'la ilgili sözlerine tepki gösteren Çelik, "Bu açıklamaları yanlış açıklama olarak değerlendiriyoruz. Sivillere dönük saldırıları doğru bulmuyoruz ama gelinen noktada esas mesele Hamas meselesi değil Netanyahu'nun soykırım ve katliam siyasetidir." dedi.
30.04.2024 Gündem
EuroLeague'den skandal karar! Ergin Ataman'a ceza var, İsrail paylaşımına ceza yok
EuroLeague'den skandal karar! Ergin Ataman'a ceza var, İsrail paylaşımına ceza yok EuroLeague'de Maccabi ile Panathinaikos eşleşmesinde yaşananlar gündemde yer alırken Euroleague yönetimi skandal bir karar daha imza attı. İşte detaylar...
30.04.2024 Şampiy10

Benzer Haber Etiketleri

Gazze ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gazze haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.