Astım belirtilerini kontrol altına almak mümkün
Astım belirtilerini kontrol altına almak mümkün Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ege Güleç Balbay, uygun ilaç tedavisiyle astım belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini bildirdi.
5.05.2021 Sağlık
Bu hastalık akciğerin erken yaşlanmasına neden oluyor!
Bu hastalık akciğerin erken yaşlanmasına neden oluyor! Dünya Sağlık Örgütü’nün aldığı kararla her yıl mayıs ayının ilk salı günü Dünya Astım Günü olarak belirlendi. Dünya Astım Günü nedeniyle açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhayat Yıldırım, “Astım kronik ancak yönetilebilir bir hastalık. Hastaların yaşam standartlarını en iyi şekilde devam ettirebilmeleri için tedavilerini düzenli olarak almaları çok önemli.” dedi.
4.05.2021 Sağlık
Aşırı temizlik astıma neden olabilir
Aşırı temizlik astıma neden olabilir Çok hijyenik olan ortamların, hiç hijyenik olmayan alanlar kadar insana zarar verebileceğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, temizlik konusunda aşırıya kaçmanın astıma neden olabileceğini ifade etti.
11.10.2019 Sağlık
Grip, astım hastalarının hayatını tehdit ediyor
Grip, astım hastalarının hayatını tehdit ediyor HÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Çelebioğlu, "Astım hastaları, grip hastalığını daha ağır geçirebilir, özellikle orta ve ağır şiddette astımı olanlar risk altındadır." dedi.
23.09.2019 Sağlık