Ösym Başkanlığı

Ösym Başkanlığı

Son dakika ösym başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ösym başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ösym başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ösym Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ösym başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 603 ösym başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm ösym başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son dakika... ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Halis Aygün atandı
Son dakika... ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Halis Aygün atandı Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Halis Aygün’ü atandı.
6.09.2018 Gündem
YKS sonuçlarının açıklanma tarihinde değişiklik yok
YKS sonuçlarının açıklanma tarihinde değişiklik yok ÖSYM Başkanlığı, YKS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi olarak önceden belirlenen tarihte değişiklik yapılmamasına karar verdi. Buna göre YKS sonuçları, planlandığı gibi 31 Temmuz 2018'de açıklanacak.
19.04.2018 Eğitim
ÖSYM Başkanlığı'na KPSS'siz personel alımı başvuruları ne zaman bitecek?
ÖSYM Başkanlığı'na KPSS'siz personel alımı başvuruları ne zaman bitecek? Binlerce kişinin merakla ve heyecanla beklediği KPSS'siz personel alımı başvuruları başladı. ÖSYM Başkanlığı'ndan konuyla ilgili sevindirici bir haber geldi ve 15 uzman personel alacağını açıkladı. Peki ÖSYM Başkanlığı'na KPSS'siz personel alımı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte detaylar...
29.09.2021 Gündem
ÖSYM Başkanlığı'na KPSS'siz personel alımı başvuruları başladı!
ÖSYM Başkanlığı'na KPSS'siz personel alımı başvuruları başladı! KPSS'siz personel alımı başvurularına start verildi. ÖSYM Başkanlığı KPSS şartı aranmadan 15 uzman personel alınacağını açıkladı. İşte KPSS'siz personel alım şartları...
29.09.2021 Gündem
YÖK Ali Demir’in üstünü çizdi!
YÖK Ali Demir’in üstünü çizdi! 29 Mart’ta dolan görev süresi sebebiyle, YÖK ÖSYM başkanlığı için hazırladığı 3 kişilik listeyi MEB’e yolladı...
29.09.2021 Gündem
ALES sonuçları açıklandı!
ALES sonuçları açıklandı! ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sonbahar dönemi sınavının değerlendirme işlemleri tamamlandı. 2014 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2014-ALES) sonuçları açıklandı.
29.09.2021 Gündem
ÖSYM 2024 yılı sınav takvimini açıkladı! İşte YKS, KPSS tarihleri
ÖSYM 2024 yılı sınav takvimini açıkladı! İşte YKS, KPSS tarihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2024 yılında uygulancak olan sınavlara ilişkin "ÖSYM 2024 Yılı Sınav takvimini erişime açtı.
6.11.2023 Eğitim
ÖSYM: Yurt dışından öğrenci kabul sınavı 12 Kasım'da yapılacak
ÖSYM: Yurt dışından öğrenci kabul sınavı 12 Kasım'da yapılacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nın (2023-TR-YÖS/2), 12 Kasım'da gerçekleştirileceğini duyurdu.
19.09.2023 Eğitim
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı
DGS yerleştirme sonuçları açıklandı ÖSYM Başkanlığınca 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan DGS yerleştirme sonuçları açıklandı.
11.09.2023 Eğitim
ALES 3 ne zaman 2023, ALES 3 2023 başvuru ne zaman? ALES 3 başvuru tarihi ve ücreti 2023 belli oldu mu, ALES 3 başvuru ne zaman 2023?
ALES 3 ne zaman 2023, ALES 3 2023 başvuru ne zaman? ALES 3 başvuru tarihi ve ücreti 2023 belli oldu mu, ALES 3 başvuru ne zaman 2023? ALES 2 sınavı geride kalırken, gözler hem sonuç tarihine hem de ALES 3 başvuru tarihine çevrildi. Yılın ikinci ALES sınavı 20 Ağustos Pazar günü uygulandı. Yılda 3 kez düzenlenen ALES sınavını ilki nisan ayında, ikincisi ağustos ayında yapıldı. Peki, ALES 3 başvuru ne zaman, ALES 3 ne zaman? İşte ALES 3 başvuru tarihi ve ücreti 2023 ile ilgili merak edilenler…
24.08.2023 Eğitim
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar internet üzerinden erişime açıldı. Milyonlarca adayın merakla beklediği YKS tercih sonuçları duyurusu geldi. Adaylar, TC kimlik no ve aday şifresi ile hangi üniversite ve programa yerleştiğini görüntüleyebilecek. Ayrıca üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre tercih sonucuna göre bir üniversite ve programa yerleşen öğrenciler 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirecek. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih maratonu başlayacak. YKS tercih sonuçları ekranında adaylar yerleştikleri üniversitenin adı, bölüm, tercih sırası, yerleştirilme sırası ve puan türünü görüntüleyebilirler. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar hızlı sorgulama yapmak istiyor. Sistemde zaman zaman yoğunluk yaşanırken adaylar üniversite yerleştirme sonuçlarını mobil uygulama ile daha kolay öğrenebilirler.
19.08.2023 Eğitim
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? YKS 2023 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır, kaç gün sonra ilan edilir?
YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? YKS 2023 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır, kaç gün sonra ilan edilir? YKS tercih sonuçları 2023, YKS tercihlerinin başlamasıyla gündeme geldi. YKS sonuçlarının 20 Temmuz tarihinde açıklanmasıyla gözler tercihlere çevrilmişti, ÖSYM takvimine göre tercih işlemleri başladı. Tercih işlemleri 27 Temmuz itibarıyla başlarken tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih sorgulanmaya başlandı. Peki, 2023 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?
27.07.2023 Eğitim
ÖSYM'den depremzede YKS adaylarına ulaşım ve barınma desteği
ÖSYM'den depremzede YKS adaylarına ulaşım ve barınma desteği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) ikametinin dışında bir sınav merkezine atanmış depremzede öğrencilere ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu.
31.05.2023 Eğitim
Memurlara son dakika kira müjdesi! Fahiş fiyat artışlarına da çözüm olacak
Memurlara son dakika kira müjdesi! Fahiş fiyat artışlarına da çözüm olacak Kirada oturan milyonlarca memura son dakika müjdesi geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kiracıları ilgilendiren önemli gelişmeyi duyurdu. Çavuşoğlu "Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız. Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp, arz- talep dengesini sağlayacağız" dedi. Uzmanlar ise fahiş artışlarına dikkati çekerek önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Ekonomi
2 bin 323 engelli birey kamuya memur olarak yerleştirilecek
2 bin 323 engelli birey kamuya memur olarak yerleştirilecek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Şubat ayı sonunda 2 bin 323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985’e çıkarmış olacağız” dedi.
5.02.2023 Personel Alımı
YÖKDİL 2023 sınavı ne zaman? YÖKDİL geç başvuru tarihi ne zaman? Ücret ne kadar?
YÖKDİL 2023 sınavı ne zaman? YÖKDİL geç başvuru tarihi ne zaman? Ücret ne kadar? YÖKDİL 2023 sınavı hakkında araştırmalar sürüyor. 25 Ocak - 1 Şubat 2023 tarihlerinde başvuruları yapılacak YÖKDİL sınavına katılacak adaylar, 8 Şubat tarihine kadar geç başvuru fırsatından yararlanacak. Ancak geç başvuru ücreti normalden daha fazla olacak. Peki YÖKDİL 2023 sınavı ne zaman? Geç başvuru ücreti ne kadar? 
30.01.2023 Eğitim
ÖSYM KPSS DHBT sınavı sonuçları! ÖSYM KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT sınav sonuçları nereden öğrenilir, nasıl sorgulanır?
ÖSYM KPSS DHBT sınavı sonuçları! ÖSYM KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT sınav sonuçları nereden öğrenilir, nasıl sorgulanır? KPSS DHBT sonuçları merakla takip ediliyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınava giren adaylar merakla DHBT sonuçları için yapılan duyuruları yakından takip ediliyor. Peki, KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak? 16 Aralık DHBT sonuçları açıklandı mı? KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınav sonuçları nereden öğrenilir?
16.12.2022 Eğitim
ALES puan hesaplama! ALES baraj puanı kaç, ALES puanı nasıl hesaplanır?
ALES puan hesaplama! ALES baraj puanı kaç, ALES puanı nasıl hesaplanır? ALES/3 sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ALES puan hesaplama için aramalar devam ediyor. Sayısal ve Sözel Testlerden oluşan söz konusu sınavın ardından, ÖSYM ALES cevap anahtarı kitapçıklarını ÖSYM.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Peki, ALES puanı nasıl hesaplanır, kaç olmalı? ALES puanı hesaplama sistemi...
9.12.2022 Eğitim
DHBT sınav giriş belgesi nasıl alınır, KPSS DHBT sınav giriş yerleri sorgulama nereden  yapılır? ÖSYM AİS KPSS DHBT çıktı alma ekranı
DHBT sınav giriş belgesi nasıl alınır, KPSS DHBT sınav giriş yerleri sorgulama nereden  yapılır? ÖSYM AİS KPSS DHBT çıktı alma ekranı DHBT pazar günü yapılacak. Sınava az bir süre kala DHBT giriş belgesi için yapılan aramalar da yoğunlaştı. Adayların sınava katılabilmesi için sınav giriş belgesinin çıktısının alınması gerekiyor. ÖSYM tarafından 2022 KPSS DHBT sınav giriş belgesi geçtiğimiz günlerde erişi açıldı. Peki, DHBT sınav giriş belgesi nasıl alınır, 2022 KPSS DHBT sınav giriş yerleri sorgulama nasıl yapılır?
25.11.2022 Eğitim
ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? İşte ALES puan hesaplama formülü!
ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? İşte ALES puan hesaplama formülü! 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2022-ALES/3) ile birlikte adaylar ALES puanlarının hesaplama yöntemlerini araştırıyor. Lisansüstü eğitim, yurt dışı eğitim, akademik personel alımı ile bazı kurumların burs başvurularında kullanılan ALES puanı akademik kariyer için büyük önem taşıyor. ÖSYM, başvuru kılavuzunda ALES puanı hesaplama formülü ve ham puanların nasıl hesaplanacağını açıklamıştı. Peki, ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? ALES 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? ALES ham puan hesaplama formülü!
20.11.2022 Eğitim
2022 KPSS önlisans sonuç sorgulama! Bugün açıklanır mı, KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
2022 KPSS önlisans sonuç sorgulama! Bugün açıklanır mı, KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KPSS önlisans sonuçları için son viraj. KPSS önlisans oturumu geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. Ön lisans oturumunun sona ermesiyle de gözler sonuçlara, ÖSYM sayfasına çevrildi. Peki, KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS ön lisans sınav sonucu sorgulama ekranı...
3.11.2022 Eğitim
TUS  yerleştirme sonuçları 2022 (2 dönem) ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları…
TUS  yerleştirme sonuçları 2022 (2 dönem) ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları… 2022 TUS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? TUS tercihlerinin 25 Ekim’de sona ermesinin ardından, sonuçların açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından yerleştirmede boş kontenjan kalırsa, TUS için ek yerleştirme yapılacak.
1.11.2022 Eğitim
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! İç denetçi aday belirleme sınavı başvuru şartları belli oldu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! İç denetçi aday belirleme sınavı başvuru şartları belli oldu! Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi aday belirleme sınav ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu’na alınacak iç denetçiler için “iç denetçi aday belirleme sınavı” yapılacak. Başvuru şartları ve sınava ilişkin detaylar belli oldu. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi alımı şartları ne? İç denetçi aday belirleme sınavı ne zaman? İşte detaylar…
24.10.2022 Personel Alımı
ÖSYM DUS sorularını ve cevap anahtarını erişime açtı! 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılacak? İşte DUS puanı hesaplama!
ÖSYM DUS sorularını ve cevap anahtarını erişime açtı! 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılacak? İşte DUS puanı hesaplama! ÖSYM 16 Ekim’de yapılan Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olan 2022-DUS ve 2022- STS Diş Hekimliği Sınavlarının soru ve cevap anlahtarını adaylar için erişime açtı. Adaylar, DUS soru ve cevaplarına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Peki, DUS puan hesaplama nasıl yapılır? 2022 DUS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
16.10.2022 Eğitim
ÖSYM duyurdu! Kaymakamlık sınavı soru ve cevapları yayınlandı! Kaymakamlık sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?
ÖSYM duyurdu! Kaymakamlık sınavı soru ve cevapları yayınlandı! Kaymakamlık sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? ÖSYM İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı’nı adayların erişimine açıldı. Adaylar, soru ve cevap katipçığına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Peki, Kaymakamlık sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar…
16.10.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Ösym Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ösym başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.