Obezite Cerrahisi

Obezite Cerrahisi

Son dakika Obezite cerrahisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Obezite cerrahisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Obezite cerrahisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Obezite Cerrahisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan obezite cerrahisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 193 obezite cerrahisi haberi bulunmuştur. Tüm obezite cerrahisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi ‘Mide botoksu’ gibi merdiven altı uygulamalarda can kaybının görülmesi üzerine obezite cerrahisinde uzman hekimlere Sağlık Bakanlığı’ndan belge alma zorunluluğu getirildi.
7.05.2023 Gündem
Obezite doktoru hastalarıyla aynı kaderi yaşadı! 'Hocam bu sen misin?'
Obezite doktoru hastalarıyla aynı kaderi yaşadı! 'Hocam bu sen misin?' Hastalarıyla aynı kaderi yaşayan Obezite cerrahı Zübeyr Üçüncü, yeni haliyle görenleri şaşırtıyor. Tam 140 kiloydu, obezite ameliyatı oldu, 80 kiloya kadar düştü. Eksi fotoğrafların görenlerin gözlerine inanmadığını anlatan Üçüncü, “Bu tecrübeyi yaşamam, hastalarımı daha iyi anlamamı sağladı. Ben de aynı yoldan geçtim” dedi.
28.03.2023 Yaşam
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike...
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike... Zayıflamak isteyenlerin yeni umudu olan mide botoksu, merdiven altı uygulamalarda zehir saçıyor. Mide botoksu ameliyatı olan Türkmenistan uyruklu Aylar Korhanova hayatını kaybetti. İstanbul ve İzmir’de aynı ameliyatı olan 31hastada çift görme, tansiyon ve mide bulantısı gibi yan etkiler görüldüğü ortaya çıktı
26.03.2023 Yaşam
Tüp mide ameliyatı obezite probleminde tercih edilebilir mi?
Tüp mide ameliyatı obezite probleminde tercih edilebilir mi? Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Erdem, halk arasında tüp mide ameliyatı olarak bilinen Sleeve gastrektomi ameliyatının, obezite cerrahisi prosedürleri arasında en çok başvurulan cerrahi yöntem olduğunu belirtti.
8.08.2022 Sağlık
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor!
Obezite ameliyatı sonrası yakın takip önem taşıyor! Obezite tedavi yöntemlerinin denenmesi sonrasında istenilen sonuca ulaşılamayan durumlarda cerrahi girişimlerin önerildiğini söyleyen Prof. Dr. Asım Cingi, operasyon sonrasına dikkat çekti. Cerrahi sonrası oluşabilecek sorunların yakın takibi için ameliyat sonrası hastaların ilk bir ay yakın takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Asım Cingi, obezite tedavisinde bir ömür doktor kontrolünde olunması gerektiğini ve olası riskli durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
8.01.2022 Sağlık
Gebelik sonrası en çok bu ameliyat talep ediliyor!
Gebelik sonrası en çok bu ameliyat talep ediliyor! Kadınların genellikle hamilelik, erkeklerin de kilo verme süreci sonrasında karşılaştığı “gevşek ve sarkık karın” sorunundan ‘abdominoplasti’ (karın germe) operasyonu ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, “Karın germe ameliyatıyla göbek deliği altındaki çatlakların tamamı giderilir. Abdominoplasti ameliyatları ‘mini karın germe’, ‘tam karın germe’ ve ‘360 karın germe’ olarak üç farklı şekilde uygulanabilir” dedi.
10.12.2021 Sağlık
Hastanede skandal! Doktorlara soruşturma açıldı, hastane kapatıldı
Hastanede skandal! Doktorlara soruşturma açıldı, hastane kapatıldı Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler ve tüm uyarılara rağmen, yanıltıcı reklam ve donanımsız hastanede yapılan obezite ameliyatı, sadece kilolarından kurtulmak isteyen M.Y.’nin hayatına mal oldu.
23.11.2021 Yaşam
Tip 2 diyabette, ameliyatla yüzde 86’ya varan iyileşme mümkün
Tip 2 diyabette, ameliyatla yüzde 86’ya varan iyileşme mümkün Dünyanın büyük sorunlarından biri haline gelen Tip 2 diyabet hastalığının tedavisinin mümkün olduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut İpek, Tip 2 Diyabet ameliyatlarıyla yüzde 86’ya varan iyileşmeler sağlanabildiğini dile getirdi.
11.11.2021 Sağlık
Obezite ameliyatı sonrası bu 10 öneriye dikkat!
Obezite ameliyatı sonrası bu 10 öneriye dikkat! Kronik hastalıklar başta olmak üzere, pek çok soruna neden olan obezite sorununun çözümünde cerrahi yöntemlere başvuranların sayısı artıyor. Uygun olan hastalara uygulanan obezite ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekiyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, obezite ameliyatı geçirenlere 10 önemli öneride bulundu.
29.07.2021 Sağlık
Pandemi obezite ameliyatlarına bakışı değiştirdi!
Pandemi obezite ameliyatlarına bakışı değiştirdi! Kovid-19’un obezite hastalarında daha ağır seyrettiğini ve virüs nedeniyle hastaneye yatanların yaklaşık yarısının obezitesi olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zeki Özsoy, “Obezite cerrahisi elektif bir ameliyattır, yani acil değildir. Ancak obezitenin Kovid-19 hastalığını şiddetlendirdiği ortaya çıkınca obez hastaların ameliyatlarının ertelenmemesi, bunların acil kabul edilebileceği görüşü dünyada kabul görmüştür” dedi.
7.07.2021 Sağlık
Obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı?
Obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı? Obezite, tüm dünyada her geçen gün yaygınlaşan ciddi bir sağlık sorunu. Son 40 yıldır tüm dünyada artış gösteren obezitenin birçok farklı sağlık sorununa neden olabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Türkiye’de ve dünyada günümüzün en önemli ölüm nedenlerinden biri olarak kabul edilen obezite mutlaka tedavi edilmeli. Özellikle COVID-19 pandemisinin başlamasıyla beraber Türkiye’deki şişmanlık insidansının daha da arttığı biliniyor. Yetişkinlerin yanı sıra çocuk ve ergenlerde de obezitenin görülme oranı arttı” açıklamasında bulundu. Peki, obezite ameliyatları ne zaman yapılmalı? Obezite ameliyatı kimlere yapılır? En yaygın yapılan ameliyatlar hangileri? Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal anlattı.
1.07.2021 Sağlık
Obeziteden kurtulmak birçok hastalığın önüne geçiyor
Obeziteden kurtulmak birçok hastalığın önüne geçiyor Obezitenin birçok hayati tehlikeye sahip hastalığa yol açtığını ve obezite tedavisiyle bu hastalıkların yüzde 90’ının tedavi edilebildiğini ifade eden Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Ekici, “Cerrahi tedaviyle obezitenin sebebiyet verdiği hastalıklar büyük oranda ortadan kalkmaktadır” dedi.
30.06.2021 Sağlık
Obezite cihazına büyük tepki! 'İşkence...'
Obezite cihazına büyük tepki! 'İşkence...' Obezite son yıllarda küresel bir sağlık sorunu haline geldi. Yüksek kalorili yiyecekler, düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşamın bir sonucu olarak obezite sorunu yaşayan insanların sayısı dünyada 2 milyara yaklaştı. Yeni Zelanda'da bilim insanlarının kilo kontrolü ve obezite ile savaşmak için geliştirdiği bir cihaz ise işkence aletine benzetilere tepkilere yol açtı.
29.06.2021 Sağlık
Fazla kiloda ölümcül OSAS tehlikesi
Fazla kiloda ölümcül OSAS tehlikesi Günümüzde artan obeziteyle birlikte kalp hastalıklarının da arttığına işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Erhan Gönen “Obez hastalarda hipertansiyon daha sık görülür. Hipertansiyonu olan bir obezde geceleri horlama da varsa OSAS hastalığı akla gelmelidir. Obezite ile beraber olan insülin direnci, kolesterol yüksekliği, damar duvarı hücrelerinin fonksiyon bozukluğu gibi patolojik durumlar da eklenince kalp hastalığı riski oldukça yükselir” dedi.
7.06.2021 Sağlık
Koronavirüs yüzde 45 arttırdı
Koronavirüs yüzde 45 arttırdı Koronavirüs salgını birçok alışkanlığın değişmesine neden oldu. Yapılan araştırmalar, koronavirüs sürecinde atıştırma sıklığının yüzde 45 arttığını, uyku düzeninin ise yüzde 75 oranında bozulduğunu ortaya koydu. Bu durumun obeziteyi tetiklediğini belirten Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Ekici, "Kovid-19 ve obezite birlikteliği artık acil bir durum olarak kabul ediliyor” dedi.
23.05.2021 Sağlık
İnsan hayatını 20 yıla kadar kısaltabiliyor
İnsan hayatını 20 yıla kadar kısaltabiliyor Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Önder Sürgit, obezitenin insan hayatını 20 yıla kadar kısaltabildiğini bildirdi. Türkiye’de obezite rakamlarının giderek arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın ise obezitenin ülke için artık büyük bir sorun haline geldiğini belirti.
22.05.2021 Sağlık
Hastaneye yatanların yaklaşık yarısı obezite hastası
Hastaneye yatanların yaklaşık yarısı obezite hastası Prof. Dr. Füsun Saygılı, "Dünyayı yaklaşık 18 aydır etkileyen Kovid-19 pandemisi sürecinde yapılan çalışmalar, Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatanların yaklaşık yarısının obezitesinin olduğunu göstermektedir." dedi.
20.05.2021 Sağlık
Vitamin ve mineral değerlerine dikkat!
Vitamin ve mineral değerlerine dikkat! Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mitat Bahçeci, fazla kilolarından kurtulmak için cerrahi yöntemlere başvuran hastalara uyarılarda bulundu. Bahçeci, “Ameliyat öncesinde ve ameliyat sonrasında da belli periyotlarla kanda vitamin ve mineral değerlerinin ölçülmesinin hayati önem taşıyor. Hem ameliyatın risk yaratmaması hem de ameliyat sonrası hastanın yaşam kalitesinin iyi olması için bu kapsamlı değerlendirilmelerin yapılması şart” dedi.
19.02.2021 Sağlık
Okan Karacan koronavirüse yakalandı
Okan Karacan koronavirüse yakalandı Ünlü oyuncu ve sunucu Okan Karacan'ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karacan, tedavisinin hastanede süreceğini açıkladı.
11.01.2021 Magazin
Obezite ameliyatları hakkında merak edilenler
Obezite ameliyatları hakkında merak edilenler Obezite ameliyatının mide-bağırsak sisteminin yeniden düzenlenmesini içerdiği için ciddi ve önemli bir cerrahi operasyon olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Köksal Bilgen, “Obezite cerrahisi iki çeşit olarak uygulanır. En sık tercih edilen yöntem bariatrik cerrahi olarak da bilinen kısıtlayıcı ameliyatlardır. Burada amaç, gıda alımını belli bir noktada sınırlamaya zorlayan anatomik bir yapı elde etmektir Diğer yöntem ise besinlerin emilimini azaltan ameliyatlardır. Bu sayede kalorisi yüksek gıdaların vücut tarafından emilimi engellenerek kilo alımı azaltılır.” dedi.
25.09.2020 Sağlık
'Dünyada 800 milyon insan obez'
'Dünyada 800 milyon insan obez' Obezite ve Metabolik Cerrahi uzmanı Opr. Dr. Doğan Erkal, dünyada 800 milyondan fazla insanın obezite sorunu olduğunu vurgulayarak, obezitenin, önlenebilir ölüm nedenleri arasında 2’nci sırada olduğunu söyledi.
23.09.2020 Sağlık
'Obezite ciddi bir sağlık sorunudur'
'Obezite ciddi bir sağlık sorunudur' Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Mert Bahadır, ciddi bir sağlık sorunu olan obezitenin ideal tedavisinin diyet ve egzersiz olduğunu, fakat bunu başaramayan kişilerde en etkili yöntemin obezite cerrahisi olacağını ifade etti.
24.08.2020 Sağlık
'Obezite cerrahisi kalıcı sonuç vermez'
'Obezite cerrahisi kalıcı sonuç vermez' Genel Cerrahi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Özdenkaya “Hastalar bilmeli ki obezite cerrahisinden önce yapmadıkları diyeti ameliyattan sonra zoraki de olsa uygulayacaklar. Bazen görüyoruz ki belli bir dönemde iyi kilolar veriyorlar ama daha sonra iş tekrar eskiye dönebiliyor. Çünkü hiçbir cerrahi yöntem yok ki ömür boyu yüzde 100 zayıflık garantisi versin” dedi.
12.08.2020 Sağlık
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”'
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”' Türkiye’de her beş erkekten birinin, kadınların ise neredeyse yarısının obez olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Yılmaz, “Obeziteyi estetik bir problem olarak algılamak büyük hata. Ölümcül hastalıklara yol açan obezitenin tedavisi, içerisinde cerrahinin de olduğu multidisipliner yaklaşımlarla mümkün” dedi.
8.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Obezite Cerrahisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki obezite cerrahisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.