Obezite

Obezite

Son dakika Obezite haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Obezite ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Obezite haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Obezite

haberleri sayfasında son dakika yaşanan obezite gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.568 obezite haberi bulunmuştur. Tüm obezite haberleri aşağıda listelenmiştir.
Obezite alarmı! Kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi tehlike saçıyor
Obezite alarmı! Kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi tehlike saçıyor Türkiye Obezite Araştırma Derneği'nin (TOAD) verilerine göre en obez il Adana olarak öne çıktı. Adana, aşırı kırmızı et, pide, beyaz ekmek ve şerbetli tatlı tüketimi ile dikkat çekiyor. Sabahları ciğerle başlayıp, şırdanla sonlanan beslenme rutinleri ve dışarıda tercih edilen yüksek yağlı yiyecekler, kentte obezite oranlarının artmasına neden oluyor. Dyt. Selva Oturakçıibogil, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı.
29.03.2024 Adana
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
Adana'da obezite alarmı! Kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi tehlike saçıyor
Adana'da obezite alarmı! Kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi tehlike saçıyor Türkiye Obezite Araştırma Derneği'nin (TOAD) verilerine göre en obez il Adana olarak öne çıktı. Adana, aşırı kırmızı et, pide, beyaz ekmek ve şerbetli tatlı tüketimi ile dikkat çekiyor. Sabahları ciğerle başlayıp, şırdanla sonlanan beslenme rutinleri ve dışarıda tercih edilen yüksek yağlı yiyecekler, kentte obezite oranlarının artmasına neden oluyor. Dyt. Selva Oturakçıibogil, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı.
17.03.2024 Adana
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
9.03.2024 Yaşam
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
4.03.2024 Adana
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
4.03.2024 Adana
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları...
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları... Oniks taşı yüzyıllar boyunca gizem kaynağı olmuştur. Eşsiz oniks taşı binlerce yıldır en popüler mücevher taşları arasında bulunmaktadır.
27.01.2024 Yaşam
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Selülit Nasıl Geçer? Selülit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Selülit, cilt altında yer alan yağ ve bağ dokusunda meydana gelen komplikasyonlar sonucu, deri görünümünün çukurlu görünmesine sebep olan bir problemdir. Genellikle kilo varlığı, genetik ve hareketsizlik gibi etmenlerin sebep olduğu selülit, zayıf insanlarda da gözlemlenmektedir. Tedavisi, selülitin derecelerine bağlı olarak azaltılabilir.
16.01.2024 Yaşam
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde pek çok hastalık belli belirtiler göstermektedir. Nefes darlığı da en yaygın görülen hastalıklar arasında yer alır. Kişinin yeteri kadar nefes alamaması sonucu ortaya çıkan nefes darlığı, psikolojik olabildiği gibi göğüs hastalıklarından da kaynaklanmaktadır. 
8.01.2024 Sağlık
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap ABD’li bilim adamları midede titreyerek tokluk hissine neden olan bir hap geliştirdi. İlacın, obezite ile mücadelede etkili olabileceği belirtiliyor.
4.01.2024 Dünya
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek” Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
3.01.2024 Sağlık
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
Evde kendin yap: Yılbaşına kadar 20 kilo vermek için kahveye 1 dilim ekleyin! Sadece yağdan yakıyor...
Evde kendin yap: Yılbaşına kadar 20 kilo vermek için kahveye 1 dilim ekleyin! Sadece yağdan yakıyor... Kilo, genel sağlığımız açısından oldukça kritiktir. Çok zayıf ya da çok kilolu olmak pek çok tehlikeye karşı bizi savunmasız hale getirir. Mesela obezite pek çok hastalığı da beraberinde getirir. Tadına doyum olmayan besinlerle kilo verme maceranız oldukça hızlanabilir.
8.12.2023 Sağlık
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir. 
4.12.2023 Sağlık
Obezite uyarısı! Kış aylarında hızla artıyor
Obezite uyarısı! Kış aylarında hızla artıyor Uzmanı, soğuk kış akşamlarında tükettiğimiz fazla besinlerin obeziteye neden olabileceğini söyledi.
26.11.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Obezite ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki obezite haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.