Merkezi Sınav

Merkezi Sınav

Son dakika merkezi sınav haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan merkezi sınav ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını merkezi sınav haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkezi Sınav

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkezi sınav gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.888 merkezi sınav haberi bulunmuştur. Tüm merkezi sınav haberleri aşağıda listelenmiştir.
KPSS başvuru ücreti ne kadar 2024, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuruları başladı mı, KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?
KPSS başvuru ücreti ne kadar 2024, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuruları başladı mı, KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruyla birlikte, 2024 KPSS lisans sınavı için adayların başvuracağı tarih belli oldu. ÖSYM sınav takviminin yayımlanmasının ardından KPSS başvuru ve sınav tarihleri netlik kazandı. Kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışabilmek için sınava girecek adaylar sorgulamalarına hız verdi. Peki, KPSS başvuru ücreti ne kadar 2024, KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT başvuru tarihi ne zaman? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?
2.05.2024 Gündem
ALES/1 bu hafta sonu mu? ALES/1 sınavı ne zaman, saat kaçta? ÖSYM sınav takvimi
ALES/1 bu hafta sonu mu? ALES/1 sınavı ne zaman, saat kaçta? ÖSYM sınav takvimi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES-1) için geri sayım başladı. Yüksek lisans eğitimi alabilmek için yılın ilk ALES sınavına katılım sağlayacak olan adaylar, gözlerini sınav tarihine çevirdi. ALES/1'e katılacak adaylar için ÖSYM sınav giriş yerlerini erişime açtı. Peki, ALES ne zaman yapılacak?
16.04.2024 Gündem
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati Merkezi Sınav’ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onayladı.
14.04.2024 Yaşam
LGS kararı! Başvuru süresi uzatıldı
LGS kararı! Başvuru süresi uzatıldı Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. LGS'ye başvuru süresinin yarın saat 17.00'ye kadar uzatıldığı bildirildi.
1.04.2024 Gündem
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı Milyonlarca öğrenci bekliyordu... 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden yapılacağı açıklandı.
18.03.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
MSÜ kitapçıkları veriliyor mu? MSÜ sınavdan sonra kitapçıkları veriliyor mu?
MSÜ kitapçıkları veriliyor mu? MSÜ sınavdan sonra kitapçıkları veriliyor mu? ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) 3 Mart Pazar günü 81 il ve 108 sınav merkezinde düzenlenecek. 736 bin 894 adayın başvurduğu sınavda, 96 bin 475 kişi görev alacak, 1747 bina ve 33 bin 353 salon kullanılacak.
2.03.2024 Gündem
ÖSYM sorularını yapay zeka mı hazırlayacak? Şu an ÖSYM sınav soruları nasıl hazırlanıyor?
ÖSYM sorularını yapay zeka mı hazırlayacak? Şu an ÖSYM sınav soruları nasıl hazırlanıyor? ÖSYM sorularını yapay zeka mı hazırlayacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl tüm sınav merkezlerinde yapacakları uygulamalar hakkında açıklamalarda bulundu.
13.02.2024 Gündem
Okullarda ikini dönem yarın başlıyor
Okullarda ikini dönem yarın başlıyor Yarıyıl tatili yarın sona eriyor. 20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başlıyor. Öğrenciler, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yeniden dersbaşı yapacak. İkinci dönem, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 1 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları 26 Şubat'a kadar devam edecek.
4.02.2024 Gündem
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir?
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir? YKS 5 il tercih etmek zorunlu mu, YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? sorusu YKS başvurularının açıklanmasıyla gündeme geldi. YKS sınav merkezi tercih edecek adaylar, tercihlere yönelik de araştırma yapamaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte belli oluyor.
3.02.2024 Gündem
Kaymakamlık sınavı sonuçları açıklandı! ÖSYM sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
Kaymakamlık sınavı sonuçları açıklandı! ÖSYM sınav sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM 3 Aralık'ta gerçekleşen Kaymakamlık Sınavı sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden öğrenebilirler.
28.12.2023 Eğitim
Son dakika... LGS tarihi belli oldu! Bakan Tekin duyurdu
Son dakika... LGS tarihi belli oldu! Bakan Tekin duyurdu LGS merkezî sınav takvimine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını söyledi.
2.11.2023 Eğitim
(Uzman öğretmenlik başvuru ekranı) Uzman öğretmenlik sınavı başvurusu nasıl yapılır, uzman öğretmenlik başvuru ücreti ne kadar? Uzman öğretmenlik başvuru şartları
(Uzman öğretmenlik başvuru ekranı) Uzman öğretmenlik sınavı başvurusu nasıl yapılır, uzman öğretmenlik başvuru ücreti ne kadar? Uzman öğretmenlik başvuru şartları Öğretmenlik Kariyer Sınavı kılavuzu yayınlandı. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 19 Kasım'da yapılacak ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nın (ÖKBYS) uygulama kılavuzu yayınlandı. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı başvurusu nasıl yapılır, uzman öğretmenlik başvuru ücreti ne kadar? Uzman öğretmenlik başvuru şartları ile uzman öğretmenlik başvuru ekranı…
21.09.2023 Memur
LGS 1. nakil sonuçları (meb.gov.tr 2023) sorgulama ekranı | E okul nakil sonuçları nereden bakılır, nasıl öğrenilir? LGS 2. tercih sonuçları 2023
LGS 1. nakil sonuçları (meb.gov.tr 2023) sorgulama ekranı | E okul nakil sonuçları nereden bakılır, nasıl öğrenilir? LGS 2. tercih sonuçları 2023 LGS 2. tercih sonuçları açıklandı. Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihleri 24 - 28 Temmuz tarihleri arasında yapıldı ve 1. nakil sonuçları ilan edildi. E-Okul üzerinden de erişim sağlanabilecek. Peki, LGS 2. Tercih sonuçları nasıl sorgulanır, MEB LGS 2. Nakil tercih sonuçlarına nereden bakılır? İşte LGS 1. Nakil sonuçları sorgulama ekranı…
31.07.2023 Eğitim
(LGS boş kontenjan sorgulama) LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? meb.gov.tr LGS boş kontenjan
(LGS boş kontenjan sorgulama) LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? meb.gov.tr LGS boş kontenjan Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarını 23 Haziran'da açıkladı. LGS kapsamındaki lise tercihleri, 3 Temmuz-19 Temmuz arasında yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarını http://www.meb.gov.tr adresinden ilan etti. Sonuçların açıklanmasıyla LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte MEB LGS boş kontenjan sorgulama sürecine dair merak edilenler…
25.07.2023 Eğitim
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı LGS tercih sonuçları için beklenen açıklama geldi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ulaşabilecek.
24.07.2023 Eğitim
LGS’de yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor
LGS’de yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor 3-19 Temmuz arasında tercih işlemleri yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak.
24.07.2023 Eğitim
YKS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR? 20 Temmuz 2023 YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak, YKS 2023 sonuçları saat kaçta açıklandı?
YKS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR? 20 Temmuz 2023 YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak, YKS 2023 sonuçları saat kaçta açıklandı? YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak 2023, ÖSYM YKS sonuçları kaçta açıklanır? Sorularının yanıtı TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturuma giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Hayalindeki üniversiteye girmek için gün sayan adaylar heyecanla YKS sonuçlarının açıklanacağı saati sorguluyor. ÖSYM YKS sonuçlarının erişme açılacağı günü 20 Temmuz olarak duyurmuştu. Peki, YKS sonuçları saat kaçta açıklanıyor? 2022 YKS sonuçları saat kaçta açıklandı?
19.07.2023 Eğitim
YKS 17 Temmuz’da mı açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı saat kaçta açıklanır?
YKS 17 Temmuz’da mı açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı saat kaçta açıklanır? YKS sonuçları, üniversite sınavına katılan 3 milyondan fazla aday tarafından sorgulanıyor. 17 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran'da Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları uygulanmıştı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere toplamda 3 oturumda gerçekleştirildi. Adaylar ÖSYM'den gelecek haberi heyecanla bekliyor. YKS sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Peki, YKS erken açıklanır mı, bu sene YKS ne zaman açıklanacak? YKS (üniversite sınavı) sonuçları kaç günde açıklanıyor?
17.07.2023 Eğitim
YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA 2023 | Üniversite sınavı (YKS) sonuçları bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı 2023?
YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA 2023 | Üniversite sınavı (YKS) sonuçları bugün açıklanır mı, ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı 2023? YKS sonuçları açıklandı mı, bugün açıklanır mı? YKS sonuçları açıklandı, duyurusu adaylar tarafından merakla bekleniyor. 17-18 Haziran'da TYT AYT ve YDT sınavlarına katılan adaylar üç oturum olarak yapılan üniversite sınavını geride bırakırken, ÖSYM sonuçları açıklayacağı tarihe gözlerini çevirdi. 3 milyondan fazla aday YKS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Sorularına yanıt arıyor. sonuç.osym.gov.tr üzerinden ilan edilecek sınav sonucu için nefesler tutuldu. Peki, YKS sınav sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı, YKS erken açıklanır mı?
17.07.2023 Eğitim
2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı
2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayımladı.
26.06.2023 Eğitim
2023 LGS birincisi kim, LGS 2023 kaç kişi girdi? LGS 2023 kaç kişi full yaptı? LGS birincileri…
2023 LGS birincisi kim, LGS 2023 kaç kişi girdi? LGS 2023 kaç kişi full yaptı? LGS birincileri… 2023 LGS kaç kişi full yaptı, 2023 LGS kaç birinci var, LGS 2023 kaç kişi girdi? Sorularına yanıt aranırken LGS birincileri de sorgulanmaya başlandı. 4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçları http://meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Peki, LGS 2023 kaç kişi full çekti, LGS birincileri açıklandı mı, kimler oldu?
23.06.2023 Eğitim
LGS sonuçları nereden bakılıyor 2023? Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçları açıklandı mı? sonuç.meb.gov.tr 2023 ekranı ile MEB LGS sonuçları
LGS sonuçları nereden bakılıyor 2023? Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçları açıklandı mı? sonuç.meb.gov.tr 2023 ekranı ile MEB LGS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), LGS kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. 4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçları http://meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Peki, ? Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçları nereden bakılıyor? meb gov tr LGS sonuçları 2023…
23.06.2023 Eğitim
2023 LGS sonuçları açıklandı! MEB LGS sorgulama sayfası
2023 LGS sonuçları açıklandı! MEB LGS sorgulama sayfası Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran'da yayımlanacak. Tercihler ise 3-19 tarihleri arasında yapılacak.
23.06.2023 Eğitim
19 milyon öğrenci bugün karne alıyor
19 milyon öğrenci bugün karne alıyor Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Yaz tatili yaklaşık 3 ay sürecek.
16.06.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Merkezi Sınav ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkezi sınav haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.