Medrese

Medrese

Son dakika medrese haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan medrese ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını medrese haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Medrese

haberleri sayfasında son dakika yaşanan medrese gelişmeleri de dahil olmak üzere 358 medrese haberi bulunmuştur. Tüm medrese haberleri aşağıda listelenmiştir.
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir? İmarathane kelimesi tarihi metinlerde sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. İmarathane, Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım etme amacı ile oluşturulmuş olan hayır kurumları olma özelliğine sahiptir. İmarathane aynı zamanda imaret olarak da bilinmektedir. İmarathaneneler tarafından verilen hizmet kurulduğu günlerden sonraki zamanlarda değişiklik göstermiştir. 
22.04.2024 Gündem
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Aksaray, İç Anadolu bölgesinde bulunan bir şehirdir. Aksaray'ın yüz ölçümü 7.659 kilometre kare, deniz seviyesine olan yüksekliği 980 metre ve il plaka kodu da 68 olarak karşımıza çıkar.
18.01.2024 Eğitim
AK Parti Van belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Van belediye başkan adayı Abdulahat Arvas kimdir, nereli, kaç yaşında?
AK Parti Van belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Van belediye başkan adayı Abdulahat Arvas kimdir, nereli, kaç yaşında? AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim oldu, 2024 Van AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Çakin kimdir? AK Parti Uşak Belediye Başkanı adayı belli oldu. ATO Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Peki, AK Parti Van Belediye Başkanı adayı Abdulahat Arvas kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
Tarihi medresedeki sprey boyalı yazılar, branda ile kapatıldı
Tarihi medresedeki sprey boyalı yazılar, branda ile kapatıldı Sivas Cumhuriyet Meydanı'ndaki 752 yıllık Çifte Minareli Medrese'ye sprey boya ile yazılan yazılar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce geçici olarak branda ile kapatıldı.
21.12.2023 Gündem
Konuşmak için çağırdı! Kurşun yağdırdı
Konuşmak için çağırdı! Kurşun yağdırdı Samsun’un Bafra ilçesinde bir şahıs, konuşmak için çağırdığı kişiye silahla ateş etti. Kurşunların hedefi olan şahıs yaralandı.
8.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi istikrarsızlık prangalarını tek tek parçaladık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi istikrarsızlık prangalarını tek tek parçaladık Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin iradesine vurulan vesayet zincirlerini; kriz, kaos, darbe ve siyasi istikrarsızlık prangalarını tek tek parçaladık." dedi.
9.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kira ve çarşı pazardaki fiyat artışlarını da biz yoluna koyarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kira ve çarşı pazardaki fiyat artışlarını da biz yoluna koyarız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte önemli açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan "Öyle bay bay Kemal gibi Londra'daki tefecilerden para dilenmeyeceğiz, ülkemizin ekonomisini IMF komiserlerine teslim etmeyeceğiz." dedi
8.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Gönlümüzde taşıdığımız sözleri tutana kadar İskenderun'dayız
Bakan Kurum: Gönlümüzde taşıdığımız sözleri tutana kadar İskenderun'dayız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Kurum, "Aziz milletimizle afetzede kardeşlerimiz çok iyi bilmelidir ki, biz aklımız fikrimiz gönlümüzle Hatay'da İskenderun'dayız. Yükselen Anadolu'nun şehirlerini ayağa kaldırmak için buradayız. Cumhurbaşkanımız burada. Cumhurbaşkanımızın önünde sizlere söz veriyoruz. Allah'ın izniyle biz gönlümüzde taşıdığımız bu sözleri tutana kadar burada Hatay'da İskenderun'dayız" dedi.
24.03.2023 Gündem
Boş arazideki ahşap dolaptan erkek cesedi çıktı; 1 gözaltı
Boş arazideki ahşap dolaptan erkek cesedi çıktı; 1 gözaltı Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde boş arazideki ahşap dolapta erkek cesedi bulundu. Dolabı araziye bıraktığı belirlenen O.K. (30) gözaltına alındı.
23.12.2022 Yaşam
Nizamiye Medresesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Nizamiye Medresesi Ne Zaman, Nerede Kuruldu?
Nizamiye Medresesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Nizamiye Medresesi Ne Zaman, Nerede Kuruldu? Büyük Selçuklu döneminde kurulan Nizamiye medreseleri, aynı zamanda Vezir Nizamülmülk’ün ismi ile bilinen önemli medreseler olarak öne çıkar. Birçok farklı bölgede olması ile beraber en büyük medreseler, bu konuda Bağdat'ta yer alır. Aynı zamanda Musul, Nişabur, Basra ve Amul olduğu gibi daha birçok farklı yerde bulunur.
17.11.2022 Eğitim
Beytül Hikme Nedir? Beytül Hikme İlk Defa Ne Zaman Kurulmuştur, Özellikleri Nelerdir?
Beytül Hikme Nedir? Beytül Hikme İlk Defa Ne Zaman Kurulmuştur, Özellikleri Nelerdir? Beyt'ül Hikme aynı zamanda bilgelik evi olarak bilinir. Büyük Bağdat kütüphanesidir ve özel bir kitaplık olarak dünya çapında önemli bir yere sahiptir. Abbasi Devleti akademisini ifade ettiğini söyleyen birçok kişi bulunuyor. Aynı zamanda İslam'ın altın çağı esnasında Abbasi Halifelerine ait özel bir kitaplık olduğunu belirtilir.
7.11.2022 Eğitim
Saadeddin Ustaosmanoğlu kimdir, Cübbeli ile ilgili ne dedi?
Saadeddin Ustaosmanoğlu kimdir, Cübbeli ile ilgili ne dedi? İsmailağa Cemaati'nin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü 'elimizde kasedin var' diyerek tehdit edince Saadeddin Ustaosmanoğlu hakkında yapılan aramalar arttı. İşte İsmailağa Cemaati'nin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu…
18.07.2022 Gündem
DEAŞ silahlı terör örgütünün finans kaynaklarına 12 ilde eş zamanlı operasyon
DEAŞ silahlı terör örgütünün finans kaynaklarına 12 ilde eş zamanlı operasyon Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca DEAŞ silahlı terör örgütüne maddi kaynak sağlamak suretiyle terörizmin finansmanı suçunu işlediklerine dair deliller elde edilen tamamı Türk vatandaşı 18 şüphelinin, Ankara merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.
24.06.2022 Gündem
İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, Mahmut Efendinin yerine kim geçecek?
İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, Mahmut Efendinin yerine kim geçecek? İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından İsmailağa Cemaati hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak?
23.06.2022 Gündem
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı! Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif vefatının 20. yılında anılıyor. 'Deli miyim ben', 'Çeşmi siyahım', 'Mevlam gül diyerek', 'Oy bizim eller', 'Mamudo' ve 'Dom dom kurşunu' gibi türküleriyle tanınan Aşık Mahzuni Şerif, ardında 453 plak, 58 kaset bıraktı. Peki, Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif ne zaman öldü? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
16.05.2022 Kültür Sanat
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu...
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu... Ehliyet, pasaportta bir dönem sona eriyor. Yerli ve milli pasaport ile ilgili detaylar belli oluyor. Bakan Soylu ayrıntıları paylaştı. Geçerlilik süresi değişiyor. 5 yıl olan süre 10 yıla çıkartılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Yerli e-pasaport, Yerli e-mavi kart ve Yerli e-sürücü belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor. Bakan Soylu, yeni e-sürücü belgesi ve yeni e-pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı. Konuşmasında vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını da duyuran Soylu, "Bugüne kadar kriterleri sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'di" dedi.
10.05.2022 Gündem
Bakan Kurum müjdeyi verdi: Temmuzda teslim ediliyor
Bakan Kurum müjdeyi verdi: Temmuzda teslim ediliyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin gelecek 100 yılını şekillendirecek olan 2023 seçimlerinde Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha rekor bir oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz." dedi. Bakan Kurum, Sivas’ta kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, “Sivas’ımızı kentsel dönüşümle daha sağlıklı konutlara kavuşturuyoruz. Bu anlamda Esentepe, Yunus Emre ve Demirciler Mahallelerindeki riskli alanda kentsel dönüşüme devam ediyoruz. Bu kapsamda 475 konutumuzun yapımını tamamlayarak inşallah Temmuz ayında vatandaşlarımıza teslim ediyoruz." ifadelerini kullandı.
27.04.2022 Siyaset
Eylem Altunkaynak kimdir, kaç yaşında nereli? Eylem Altunkaynak’ın eşi ve çocukları var mı, kim?
Eylem Altunkaynak kimdir, kaç yaşında nereli? Eylem Altunkaynak’ın eşi ve çocukları var mı, kim? Lüks aracı ile gittiği lüks restoranlarda 'Miraç hakikatiyle bilinçaltı temizliği', 'Kuantum eğitimi', 'Beden şifası' gibi çeşitli konularda eğitimler veren eğitmenin görüntüleri Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi. Ayetlerle kuantum, bilinçaltı gibi konularda kadınlara seminer veren Eylem Amine Altunkaynak’ın görüntüleri sosyal medyada gündem olunca Eylem Altunkaynak, eşi ve çocukları hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki, Eylem Altunkaynak kimdir? Eylem Altunkaynak’ın eşi kimdir, çocukları var mı?
11.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir görüşme yapacağını ifade ederek, “Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenskiy’le görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip “Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek” diyeceğiz. Temenni ediyorum ki inşallah bir araya getirme noktasında kendilerinden bir tarih kaydını alırız” dedi.
31.03.2022 Siyaset
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde... Para ödenmiyor! İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Emekliler SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olarak çalışanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. 5 gün detayı dikkat çekiyor. Birçok sağlık hizmetine para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bulunduğu kentte kaplıca bulunmayan kişilerin yol masraflarını da SGK ödüyor.
28.02.2022 Çalışma Hayatı
Sivas'ın neyi meşhur? Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Sivas'ın neyi meşhur? Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Kültürel yapısı ve doğal güzellikleri ile bilinen Sivas, özellikle yöresel mutfağı ile dikkat çekiyor. İç Anadolu'da bulunan Sivas aynı zamanda turist çeken yerlerden biri. Peki, Sivas'ın neyi meşhur? İşte Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
9.02.2022 Kültür Sanat
Mardin'in neyi meşhur? Mardin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Mardin'in neyi meşhur? Mardin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Hayatını iyi bir şekilde yaşamak isteyen kişiler gezmeyi çok sevmektedirler. Gezmek için illa ülke dışına çıkmanıza gerek yoktur. Çünkü Türkiye'de yer alan her şehir ayrı bir güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bu güzelliklerin olduğu bir şehirde Mardin şehridir. Mardin'e özgü olan çok farklı yiyecekler vardır ve bu yiyecekleri başka yerde bulmak oldukça zordur. Ayrıca dikkat çekici yerleri gezmek ve görmek içinde Mardin'i tercih edebilirsiniz. 
8.02.2022 Yaşam
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.
Edirne'nin neyi meşhur? Edirne'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Edirne'nin neyi meşhur? Edirne'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Bir zamanlar Osmanlı devletine başkentlik yapmış ve önemli Osmanlı tarihi eserlerinin yer aldığı şehirlerden biri Edirne olmaktadır. Edirne lezzetli yemekleri, tarihi eserleri, sıcak kanlı insanları ve konumu itibariyle Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olmaktadır. Büyükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Edirne'de et ağırlıklı yemeklere yer verilmektedir.
1.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Medrese ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki medrese haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.