Gazete Vatan Logo

Mardin'in neyi meşhur? Mardin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Hayatını iyi bir şekilde yaşamak isteyen kişiler gezmeyi çok sevmektedirler. Gezmek için illa ülke dışına çıkmanıza gerek yoktur. Çünkü Türkiye'de yer alan her şehir ayrı bir güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bu güzelliklerin olduğu bir şehirde Mardin şehridir. Mardin'e özgü olan çok farklı yiyecekler vardır ve bu yiyecekleri başka yerde bulmak oldukça zordur. Ayrıca dikkat çekici yerleri gezmek ve görmek içinde Mardin'i tercih edebilirsiniz. 

Mardin'in neyi meşhur? Mardin'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Mardin muhteşem bir yerleşim yapısı ile her insanın ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Bulunduğu bölgede önemli bir konumda yer alan şehrin her şeyi çok merak edilmektedir. Şehirdeki gezilecek yerler ve meşhur yiyecekler sıkça sorulmaktadır. Öncelikle herkesin bilmesi gereken bir detay vardır. Mardin'e giden insanlar asla pişman olmazlar. Çünkü Mardin'de zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. 

Mardin'in En Meşhur Yiyecekleri

Soğan Kebabı

Yarım soğanlar içerisine özel olarak hazırlanan kıymalı harç eklenerek yapılan soğan kebabı etrafa enfes kokular yaymaktadır. Mardin'in meşhur yemekleri arasında soğan kebabı ayrı bir öneme sahiptir. 

Mardin Usulü İçli Köfte

İçli köfteyi sevmeyen insan sayısı oldukça azdır. Her hali ilgi gören içli köfteyi birde Mardin'de denemelisiniz. Mardin usulü içli köfte hoş kıvamı ve mükemmel tadı ile dikkat çekmeyi başarmaktadır.

Mardin Çöreği

Değişik isimleri de bulunan Mardin çöreği en iştah açıcı yiyeceklerden birisidir. Temel hamur malzemeleri içerisine mahlep, tarçın ve birkaç ürün daha koyularak yapılmaktadır. 

Haberin Devamı

Sembusek

Mardin'e özgü olan bu yiyecek bir nevi kapalı lahmacun olarak görülmektedir. Tadı enfes olan sembuseği Mardin'e giden herkes zevkle tüketmektedir.

Zingil 

Farklı olan ismi ile dikkat çeken zingil bir tatlı türüdür. Lokmaya benzer bir yapısı olduğu görülmektedir. Hazırlanan hamurun kızgın yağda kızarmasının ardından üzerine şerbet dökülmektedir. Böylece çıtır çıtır zingil yenecek hale gelmektedir. 

Mardin'de Bulunan En Meşhur Yerler 

Mor Gabriel Manastırı

Mardin'e gitme niyeti olan kişilerin en çok görmek istediği yerlerden birisi Mor Gabriel Manastırı olarak bilinmektedir. Manastır'da yaşayan Sürayaniler oldukça ilginç bilgiler vermektedirler. 

Midyat Gümüşçüler Çarşısı

Mardin'in en özel yerlerinden birisi Midyat'tır. Midyat'ta birçok görülmesi gereken yer vardır ancak gümüşçüler çarşısı mutlaka ziyaret edilmelidir. 

Ulu Camii

Tarihi yapıları ile ünlü olan Mardin'de yer alan Ulu Camii harika bir yerdir. Birçok açıdan önemli olan yapıyı ziyaret edenler büyük bir hayranlık duymaktadırlar. 

Haberin Devamı

Kasımiye Medresesi

Mardin'de en meşhur yerler denildiği zaman Kasımiye Medresesi'de akla gelmektedir. Geniş bir alanda yer alan medrese farklı, gizemli ve tarihi yapısı ile dikkat çekmektedir. 

Mardin Dar Sokakları ve Tarihi Çarşı

Şehrin sokakları bile tek başına ilgi çekmeyi başarmaktadır. Çünkü Mardin'in dar sokakları insanları kendisine hayran bırakan bir güzelliğe sahiptir. Tabi bu sokakları gezen kişiler tarihi çarşıyı da görme şansına sahip olmaktadırlar.