Köylü

Köylü

Son dakika köylü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan köylü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını köylü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Köylü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan köylü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.902 köylü haberi bulunmuştur. Tüm köylü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’in kızından DNA örneği alınacak! Cesedi parçalanmış olma ihtimali üzerinde duruluyor
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’in kızından DNA örneği alınacak! Cesedi parçalanmış olma ihtimali üzerinde duruluyor Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in aylar sonra ilk defa kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulunması ardından başlatılan arama çalışmalarına ilişkin İl Jandarma Komutanlığı açıklama yaptı.
24.04.2024 Gündem
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir?
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir? Feodalite aynı zamanda derebeylik olarak da bilinmektedir. Tarih kitaplarında ve tarih derslerinde sıklıkla karşılaşılmakta olan feodalite ifadesinin Orta Çağ'da etkili bir sistem olduğu söylenebilir. Tarihin birçok evresinde karşılaşılabilen feodalite ifadesinin ekonomik, toplumsal ve siyasal bir örgütleniş biçimi olduğu bilinmektedir. Feodalite düşüncesinin benimsenmesi feodalizm olarak da ifade edilebilir. Feodalite de yönetim daha çok toprak üretimine bağlı olarak gerçekleşmektedir. Orta Çağ Avrupa'sında görülmekte olan feodalite rejiminin eşitsizlik terimine dayanan bir yönetim olduğu ifade edilebilir. 
22.04.2024 Gündem
Ramazan Bayramı 1. gün TV'de ne var? 10 Nisan 2024 bayramın ilk günü hangi programlar var?
Ramazan Bayramı 1. gün TV'de ne var? 10 Nisan 2024 bayramın ilk günü hangi programlar var? Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba günü TV'de ne var sorusu merak ediliyor. Televizyonda hangi programların yayınlanacağını merak eden vatandaşlar, "Bugün TV'de hangi diziler var?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Haftalık dizi ve programların bu hafta ekrana gelip gelmeyeceği merak konusu oluyor. İşte Ramazan Bayramı 1. günü TV yayın akışı ile 10 Nisan 2024 Çarşamba günü ekrana gelecek yapımlar.
10.04.2024 Magazin
Menengiç Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı
Menengiç Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı Adana’nın Feke ilçesinde bin 500 rakımlı yamaçlarda ve Kozan ilçesinde kale eteklerinde yetişen menengiç geçim kapısı oluyor. Kilosu 100 ila 120 TL arasında satılan menengiç köyde kadınlara ek gelir oluyor.
4.03.2024 Adana
Tohum Topu Projesi ile hem doğaya hem de hane bütçesine katkı imkanı
Tohum Topu Projesi ile hem doğaya hem de hane bütçesine katkı imkanı Özel bir şirket tarafından başlatılan Tohum Topu Projesi kapsamında, iklim krizinden etkilenen köylerde yaşayan kadınlar tohum topu üretimi için hem eğitim alıyor hem de gelir elde ediyor.
20.02.2024 Yaşam
Hayvan mezarlığına tepki gösteren mahalle halkı CİMER'e başvurdu
Hayvan mezarlığına tepki gösteren mahalle halkı CİMER'e başvurdu Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan arazide bir şirket tarafından evcil hayvan mezarlığı oluşturulmasına tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki arazilerinin değerinin düştüğünü savunarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.
20.02.2024 Gündem
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir?
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir? Toplumcu gerçekçi akımı 1. yüzyılın ilk çeyreğinde hem sinema hem de edebiyat alanında ortaya çıkmıştır. Sinemada İtalyan Yeni Gerçekçi adı ile bilinen bu akım edebiyatta özellikle hikaye ve şiir gibi pek çok türü de kapsamaktadır. Bu anlamda Türk Edebiyatında pek çok yazara rastlamak da mümkündür.
4.02.2024 Gündem
Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir?
Çifthane Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı'da Çift Hane Sistemi Ne İle İlgilidir? Çifthane sistemi Osmanlı devletinin topraklarını kontrol edebilmek için ortaya çıkardığı bir sistemdir. Osmanlı devleti köylü ailelere toprakları vermiş ve orada toprağı işletmesini isteyerek hem büyük çiftlikler kurulmasını hem de toprağın tekelleşmesini engellemiştir.
24.01.2024 Eğitim
Dünyanın en kötü yemekleri listesine girmişti fiyatı 2 katına çıktı!
Dünyanın en kötü yemekleri listesine girmişti fiyatı 2 katına çıktı! Dünyaca ünlü TasteAtlas tarafından 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' arasında gösterilen kara lahana çorbası ile ilgili haberlerin basında çıkmasının ardından kara lahana çorbasını tanıtmak ve sahip çıkmak adına birçok şehirde etkinlik düzenlenirken, köylü kadınlar gelen aşırı talepleri fırsata çevirdi. Pazarda bağı çıkan haberlere kadar 5 liradan satılan kara lahananın fiyatı satışların da artması ile 2 katına çıkarak 10 liradan satılmaya başlandı.
21.12.2023 Gündem
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı
İstanbul'da 'mantar' alarmı! Belediye uyarı yaptı Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu.
12.12.2023 Gündem
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi
'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi Sarıyer'de bilinçsiz toplanan mantarlar zehirlenme ve ölümlere neden oluyor. Sarıyer'de de 'Kanlıca' mantarı sanılarak toplanılan mantarlardan yiyen 11 kişi zehirlendi. Sarıyer Belediyesi uyarıda bulundu. Uyarıda, "İlçemizde mevsimsel olarak toplanan mantarlarla ilgili vakaları bildirilmiştir. Özellikle bazı türlerin 'Kanlıca' mantarına benzediği bilinmektedir. Halkımını bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz" denildi. Mikolog Jilber Barutçuyan ise "Kanlıca dediğimiz mantarlar Türkiye'de en çok tüketilen mantar türlerinden. Bu mantarlara uzaktan benzeyen, sindirim sorunları yaratan mantarlar var. Bilmediğiniz mantarları lütfen yemeyin" uyarısında bulundu.
12.12.2023 Gündem
Tarlaya mantar toplamak için gitti! Gözlerine inanamadı, 20 tanesini birden buldu
Tarlaya mantar toplamak için gitti! Gözlerine inanamadı, 20 tanesini birden buldu Muş'ta çiftçilik yapan bir vatandaş, mantar toplamak için gittiği tarlada gözlerine inanamadı. 20 tanesini birden yan yana buldu. İşte detaylar...
15.11.2023 Gündem
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.11.2023 Gündem
Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir? Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir? Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Bayraklar, ülkeler için her zaman birlik ve beraberliği temsil eder. Aynı zamanda ülkenin bayrağı, o ülkenin bağımsızlık sembolüdür. Çeşitli kurum ve kuruluşlar da kendine özgü bayraklara sahip olabilir. Ama bayraklar, genellikle ülkelere özgü ve ait olması ile bilinir. Avusturya, da bağımsız ve özgür bir ülkedir. Bu nedenle de pek çok ülke gibi kendi bayrağına sahiptir. 
3.09.2023 Eğitim
Süper Lig'de Konyaspor ile İstanbulspor puanları paylaştı
Süper Lig'de Konyaspor ile İstanbulspor puanları paylaştı Süper Lig'de 2023-2024 sezonunun ilk maçında Konyaspor, sahasında İstanbulspor ile 1-1 berabere kaldı. Konyaspor'un golü 86'ncı dakikada Cikalleshi'den, İstanbulspor'un golü 6'ncı dakikada İbrahim Yılmaz'dan geldi.
12.08.2023 Konya Spor
'Sevenler' çetesine film gibi operasyon: Çete lideri yatla kaçarken yakalandı!
'Sevenler' çetesine film gibi operasyon: Çete lideri yatla kaçarken yakalandı! İzmir, İstanbul, Ankara ve Manisa'da otomobil, galeri mafyasına operasyon düzenlendi. Köylü ve esnafı dolandırıp zorla gasbeden 18 kişi çok sayıda silahla gözaltına alındı. Operasyonda yanında 1 milyon lira parayla yatla yurt dışına kaçmaya çalışan çete lideri kıskıvrak yakalandı. Operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı...
18.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "40 Yıl, 40 Eser" etkinliği kapsamında Bir Şiir Bir Hayat / Sakarya Türküsü Dijital Sergisi’nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Necip Fazıl Cumhuriyet tarihimizin en sancılı dönemlerine şahitlik etti. Fertlerin yaşadığı bütün ıstırapları bizzat görmüştür. Kültürel hegemonyaya teslim olmak yerine kalemi ve kelamıyla direnmeyi seçti." ifadelerini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bu milletin evlatlarını aşağılama cesaretini gösteremeyecek. Aman yarabbi ne diyor. 'Kırsal kesimden aldığı oylarla Cumhurbaşkanlığı kazandı.' Partinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal "Köylü Milletin efendisidir" demedi mi? 14 Mayıs'ta milletimiz başında CHP zihniyetini istemediğini çok net biçimde ortaya koymuştur. 28 Mayıs'ta da yarım kalan işi tamamlayarak CHP ideolojisi sandığa gömmüştür. Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır. Ne CHP genel başkanının koltuğunu korumak için attığı iftiralar bunu değiştirebilir ne seçim yenilgisini perdelemek için söylediği yalanlar bunu perdeleyebilir." dedi.
11.06.2023 Gündem
Amasya’da köylülerin kabusu oldu! 'Yakamızı bırak'
Amasya’da köylülerin kabusu oldu! 'Yakamızı bırak' Amasya'nın Aksalur Köyü'nde seralarda ekili salatalıkları parçalayıp zarar veren yırtıcı hayvanların çakal olduğu belirlendi. Kabus yaşayan köylüler görüntüleri fotokapana takılan çakallardan kurtulmak için tuzaklı kafes kurulmasını istedi. Geceleri nöbet tutmaya başlayan köylüler canına kıymak istemedikleri çakallara "Çakal kardeş yakamızı bırak" diye seslendi.
1.06.2023 Yaşam
Kadın seri katilinin cinayetleri ülkeyi dehşete düşürdü! Son sözleri şaşırttı...
Kadın seri katilinin cinayetleri ülkeyi dehşete düşürdü! Son sözleri şaşırttı... Peş peşe işlediği cinayetlerle korku salmış ve ülkenin ilk kadın seri katili olmuştu. 1800'lerde Hindistan'ın Kolkata şehrini terörize eden bir kadın vardı. Troilokya, partneriyle birilikte birçok kadını ve erkeği dolandırmış, ancak bu suçlar zamanla yerini vahşi cinayetlere bırakmıştı.
19.05.2023 Dünya
Yatırım yapmak isteyenler için fiyat, olay, tarih vurgusu! 'Para kazanıp satın'
Yatırım yapmak isteyenler için fiyat, olay, tarih vurgusu! 'Para kazanıp satın' Bilinçli yatırım yapmak paranın kontrolü açısından büyük önem taşıyor. Birikimlerini değerlendirmek, yatırım yapmak isteyenler ya da 'bir şeyin borcuna gireyim' düşüncesi ile arayış içinde olan kişilerin kafasında çokça soru işaretleri bulunuyor. İşte yatırımların hangi yönde yapılması gerektiği ile ilgili merak edilen sorular ve yanıtları...
27.04.2023 Ekonomi
Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman, kaç yaşında ve nasıl öldü, hangi ülkenin devlet adamıydı?
Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman, kaç yaşında ve nasıl öldü, hangi ülkenin devlet adamıydı? Josip Broz (Tito), Mayıs 1892’de, Hırvatistan’ın Kumrovec şehrinde dünyaya geldi. Birinci Dünya Savaşı yıllarında gösterdiği başarılar nedeniyle Cesaret Madalyası alan Tito, savaş sonrası Yugoslavya’ya döndü ve Yugoslavya Komünist Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Peki, Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman ve nasıl öldü?
12.04.2023 Dünya
Vatandaş Fırıntaş’ın 350 gramlık pidesine hücum etti
Vatandaş Fırıntaş’ın 350 gramlık pidesine hücum etti Balıkesir’in Edremit ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 350 gramlık pideyi 5 liraya satması üzerine vatandaşlar, Fırıntaş’ın satış noktasına hücum ederek uzun kuyruklar oluşturdu.
23.03.2023 Gündem
Aksaraylı Gülşen ve Raziye öğretmenler, depremde yaşamını yitirdi
Aksaraylı Gülşen ve Raziye öğretmenler, depremde yaşamını yitirdi Aksaray’ın Eskil ilçesi nüfusuna kayıtlı öğretmenlerden Gülşen Köylü (25) Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depremde yıkılan evde, Raziye Sanlav (23) ise Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde sarsıntıyla birlikte evinden çıktığında devrilen minarenin altında kalıp, hayatını kaybetti.
7.02.2023 Gündem
Soylu: Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor
Soylu: Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi ne diyorlar, 'İHA'ları, SİHA'ları ortadan kaldıracağız, yok edeceğiz.' Sizin kralınız gelse bunu yapmaz, Amerikanız gelse bunu yapamaz. Dünyada hangi ülkedeki muhatabımla karşı karşıya kalırsam, 'Bizi şu Bayraktar'a götürür müsünüz, orayı görmek istiyoruz' diyorlar. Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor" dedi.
28.01.2023 Gündem
Al Sancak dizisinde Nadia'yı oynayan Gülsüm Ali İlhan kimdir, kaç yaşında?
Al Sancak dizisinde Nadia'yı oynayan Gülsüm Ali İlhan kimdir, kaç yaşında? TRT 1'in yeni dizisi Al Sancak ilk bölümüyle ekrana geliyor. Nadia İvanova karakteriyle hayranlarının karşısına çıkacak olan Gülsüm Ali İlhan'ın da performansı merakla bekleniyor. Son olarak Gönül Dağı'nda rol alan başarılı oyuncu Gülsim Ali İlhan kimdir, kaç yaşında? Gülsüm Ali İlhan hangi dizilerde rol aldı?
19.01.2023 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Köylü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki köylü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.