Kızarıklık

Kızarıklık

Son dakika kızarıklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kızarıklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kızarıklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kızarıklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kızarıklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.001 kızarıklık haberi bulunmuştur. Tüm kızarıklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer? Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
22.04.2024 Sağlık
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor Çocuklarda şaşılık, cep telefonu ve tablet gibi küçük ekranlara bağımlılığa paralel olarak arttırdığı tespit edildi.
28.03.2024 Gündem
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor Adanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
22.03.2024 Adana
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Avcılar’da 5 işçi zehirlendi! Sebebi belli oldu
Avcılar’da 5 işçi zehirlendi! Sebebi belli oldu Avcılar’da, tahtakurusuna karşı ilaçlama yapılan evdeki 5 inşaat işçisi, zehirlenme belirtileri ile hastaneye kaldırıldı. Vakalar üzerine dün akşam kısmi izolasyon önlemleri alınan Murat Kölük Devlet Hastanesi acil servisi, gece yarısından sonra normale döndü.
17.03.2024 Gündem
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Ev yapımı hassas cilt maskesi: Sadece 3 malzemeyle ışıl ışıl parlatıyor!
Ev yapımı hassas cilt maskesi: Sadece 3 malzemeyle ışıl ışıl parlatıyor! Cilt bakımında önemli olan hassas cildin tahriş olmamasıdır. İçerikler de tüm ciltler için uygun olmayabilir. Kızarıklık, kuruluk ve sivilceler yaygın olarak görülür. Ancak hassas bir cildiniz varsa bu ev yapımı maske tam size göre.
23.02.2024 Yaşam
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Tırnak Batması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Tırnak Batması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tırnak batması, tırnak kenar ya da köşesinin yumuşak ete batması ile oluşan bir sorundur. En çok baş parmakta görülür ve kızarıklık, şişme ya da ağrı gibi şikayetlere neden olur.
17.01.2024 Sağlık
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siğil Nasıl Geçer? Siğil Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siğil çoğu insanda mikrop kaynaklı çıkan rahatsızlıklardan biridir. Et beni şeklinin daha uzun biçimde olması ile kişide rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Papilloma virüsleri adı verilen bu virüsler deri altına işleyerek iltihaplanmalara sebep olmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Pişik Nasıl Geçer? Pişik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Pişik oluşumu cildin nefes almaması ve ıslaklık kaynaklı meydana gelmektedir. Hava almayan bu bölgede tahriş oluşmaya başlar. Ardından kızarıklık ve kaşıntı ile beraber cildin sağlıklı deri hücreleri azalmaya başlar. Pişik geçiren yöntemler arasında bölgenin tamamen kuru bırakılması ve nemlendirici losyon ve yağ kullanılması önerilmektedir. Üstelik bebeklerde ise pudra kullanımı tavsiye edilmektedir. Pudra cildin nemli olan bölgesini kuru hale getirmektedir. Böylelikle herhangi bir tahriş oluşumu önlenir.
8.01.2024 Sağlık
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kurdeşen aynı zamanda ürtiker olarak da bilinmektedir. Farklı nedenlere bağlı olarak ciltte görülebilen bir rahatsızlık olarak ifade edilmesi mümkün olmaktadır. Ciltte görülen kızarıklık, kaşıntılı ve kabarık lekeler olarak bilinmekte olan bir rahatsızlıktır. Kurdeşen bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak kronik olarak görülen kurdeşen oldukça rahatsız edici olabilmektedir. 
4.01.2024 Sağlık
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulak ağrısı genellikle kaşıntı, baş dönmesi ya da iştah kaybı ile kendini belli eder. Çene, baş ve kulak bölgesindeki ağrılar da kulak ağrısının nedenlerinden sayılabilir. 
4.01.2024 Sağlık
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
İt Dirseği Nasıl Geçer? İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İt Dirseği Nasıl Geçer? İt Dirseği Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İt dirseği arpacık olarak da bilinen bir rahatsızlıktır. Genelde göz yorgunluğuna ve strese bağlı olarak göz kapağında ortaya çıkar. 
3.01.2024 Sağlık
İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İsilik, ciltte meydana gelen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Bebeklerin ciltleri hassas olduğu için genel olarak bebeklerde görülen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilmektedir. Sıcak ve nemli havalarda ter bezlerinin tıkanması sonucunda gelişen bir cilt rahatsızlığı olarak ifade edilebilir. Sıcak ve güneşli günlerde sıklıkla rastlanılan bir cilt rahatsızlığı olarak bilindiğini söylemekte mümkün olmaktadır. 
3.01.2024 Sağlık
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Egzama, deriyi kurutan, kaşındıran ve kabaran bir deri rahatsızlığıdır. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Aynı zamanda da el, yüz veya saç gibi bölgelerde oluşabilir. Egzama hem ilaçlarla hem de bitkisel yöntemlerle geçirilebilecek bir rahatsızlıktır.
1.01.2024 Sağlık
Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? Diş Eti Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? Diş Eti Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti şişen kişilerin diş sağlıklarına dikkat etmeleri önerilir. Düzenli diş fırçalamak ve gargara yapmak diş eti şişmesini önler.
1.01.2024 Sağlık
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023 Gündem
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı Uyuz vakaları, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösteren uyuz hastalığı 3 yıl öncesine kıyasla, her 100 kişiden 30 ila 40’ında görülmeye başlandı. Uyuz hastalığının yayılmasındaki en başlıca nedenler okullarda ve kreşlerde çocukların çok fazla yakın temasta bulunması, spor kıyafetlerini ortak kullanması, toplu taşımalarda insanların birbirine yakın durması, mağazalarda denenen kıyafetlerin uzun süre kişilerin üzerinde kalması gösterilirken, uzmanlar hastalığın 15-20 dakika içinde geçtiğini söylüyor. Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş bir kişinin yeniden enfekte olabileceğini söyleyerek “tedavi sonrası izolasyonun çok önemli olduğunu dile getirdi ve “aynı yatakta uyumak, sarılmak ve enfekte olan kişinin kişisel eşyalarını, giysilerini, havlularını, yatak takımlarını kullanmak gibi durumlar bulaşma riskini artırıyor” diyerek uyardı.
4.11.2023 Sağlık
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı Yaş ilerledikçe vücudun kolajen ve elastin seviyeleri azalır, bu da cilt sıkılığının kaybolmasına ve doğrudan yaşlanma belirtileri olan kırışıklığa ve donukluğa neden olur. Önleyici tedbirlerle yaşlanma belirtilerini geciktirmek ise mümkün. Dermatolog Dr. Zahide Eriş de kişinin yaşı, cilt tipi ve ihtiyacı dikkate alınarak ciltteki sıkılık kaybını önleyebileceğini söyleyerek cilt sağlığı ve gençleşmesi ile ilgili merak edilenleri aktardı.
21.10.2023 Sağlık
Öncesi ve sonrası işlemler etkiyi artırıyor: 'Tedavi olarak görülmeli'
Öncesi ve sonrası işlemler etkiyi artırıyor: 'Tedavi olarak görülmeli' Vücuttaki istenmeyen tüyler hem kadınlar hem de erkekler için büyük bir sorundur. Günümüzde kullanılan kıl alma yöntemlerinin aksine lazer epilasyonda kalıcı çözümler elde edilir. Yüzde yüz oranında bitiş garantisi olmasa da ağda, cımbız, ustura ya da jilet gibi kıl köklerini daha fazla besleyen aletler ile istenmeyen tüyleri yok etmeye çalışmak bir süre sonra sıklaşacağı için yorucu hale gelmeye başlar. Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri kalıcı olarak azaltmak veya ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan bir kozmetik ve estetik tedavi yöntemidir. Bu yöntemde yoğun ve odaklanmış bir ışık enerjisi olan lazer, tüy foliküllerine (köklerine) yönlendirilir. Lazer ışığı, tüy folikülündeki melanin pigmenti tarafından emilir ve bu ışık enerjisi ısıya dönüşerek folikülü zararlı hale getirir veya yok eder.
3.09.2023 Sağlık
Kafanızı bile oynatmadan göz yorgunluğundan kurtulun! Bu egzersiz gözlerinizi fal taşı gibi açıyor
Kafanızı bile oynatmadan göz yorgunluğundan kurtulun! Bu egzersiz gözlerinizi fal taşı gibi açıyor Göz yorgunluğu son yılların en çok şikayet edilen rahatsızlıklarından birisidir. Uzun süre bilgisayar ekranına bakma, stres gibi faktörler gözlerde kuruluk, yanma ve kızarıklık şeklinden kendini gösterir. Ancak kafanızı bile oynatmadan yapabileceğiniz egzersizlerle göz yorgunluğundan kurtulabilirsiniz. İşte gözlerdeki yorgunluktan kurtulmanın en iyi yöntemleri...
18.10.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kızarıklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kızarıklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.