Kenya

Kenya

Son dakika Kenya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kenya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kenya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kenya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kenya gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.405 kenya haberi bulunmuştur. Tüm kenya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Çeteler Haiti Merkez Bankası'na saldırdı, en az 3 kişi öldürüldü
Çeteler Haiti Merkez Bankası'na saldırdı, en az 3 kişi öldürüldü Haiti’de çeteler sebebiyle yaşanan iç güvenlik sorunu devam ederken polisin dün Haiti Merkez Bankası’nı hedef alan saldırganlara operasyon düzenlediği açıklandı. Yerel basın, polisin operasyonda en az üç kişiyi öldürdüğünü duyurdu.
20.03.2024 Dünya
Siyah Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Siyah Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...
Siyah Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Siyah Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları... Taşlardan yapılan takılar çoğu zaman insanlar için aksesuar olmaktan öte anlamlar taşımaktadır. Siyah turmalin gibi taşlar benzersiz özellikleri nedeniyle farklı bir değere sahiptir. Benzersiz renk tonlarından iyileştirici özelliklerine kadar siyah turmalin taşlarından yüzyıllardır yararlanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Ekvator Çizgisi Nedir, Ne İşe Yarar? Ekvator Çizgisinin Özellikleri Nelerdir?
Ekvator Çizgisi Nedir, Ne İşe Yarar? Ekvator Çizgisinin Özellikleri Nelerdir? Ekvator, yerküreyi kuzey ve güney yarımküreler olarak ortadan böldüğü düşünülen hayali dairedir. Dairesel bir hat olarak kuzey kutbu ve güney kutbuna eşit uzaklıkta bulunan noktaların birleştiği çizgi olarak da ifade edilebilmektedir. Yatay bir çizgi olarak ekvator, 0 derece kabul edilmektedir. Ekvatora güneş ışınları daima dik gelmektedir. Kuzey kutbu ve Güney kutbuna eşit uzaklıktan geçtiği bilinen hayali daireye Ekvator denmektedir. 
16.12.2023 Eğitim
2 milyon dolar döviz hamsi ile geldi! İlk sırada Fransa ve Belçika var
2 milyon dolar döviz hamsi ile geldi! İlk sırada Fransa ve Belçika var Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar ağırlıklı olarak hamsi avlıyor. Yeni sezonda genellikle Marmara Denizi ile Batı Karadeniz arasında bol miktarda avlanan hamsinin çoğu iç piyasada tüketilirken, 40 günlük sürede 13 ülkeye yapılan hamsi ihracatından toplam 1 milyon 841 bin 728 dolar döviz girdisi elde edildi.
13.10.2023 Ekonomi
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Biden, "Çin’i izole etmiyoruz. Çin ile rekabet çatışmaya dönüşmemeli." dedi.
19.09.2023 Dünya
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tanzanya, 1961 senesinde Birleşik Krallıktan ayrılmış ve 1962 senesinde cumhuriyeti ilan etmiş bir ülkedir. Bayrak renklerinde yeşil, sarı, siyah ve mavi renkler bulunmaktadır.
15.09.2023 Eğitim
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kenya bayrağının ne anlama geldiği pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kenya bayrağında bulunan renklerin çeşitli anlamları vardır. Kenya bayrağında siyah, kırmızı ve yeşil renkleri bulunur.
10.09.2023 Eğitim
İngiltere'den İstanbul'a cebinde 1 kuruşla geldi! Amacı ortaya çıktı
İngiltere'den İstanbul'a cebinde 1 kuruşla geldi! Amacı ortaya çıktı İngiltere’nin Somerset bölgesinde yaşayan 29 yaşındaki Kerr Rawden, cebinde sadece bir kuruşla dokuz Avrupa ülkesini gezmek gibi iddialı bir göreve çıktı. Bir havlu, yedek kıyafet, bir hamak, bir meşale ve güvenilir çakısından başka bir şeyi olmayan Kerr, tek başına yolculuğa çıktı. Kerr’in amacı ise herkesi duygulandırdı.
5.08.2023 Dünya
Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Devam etmesi için herhangi bir neden yok
Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Devam etmesi için herhangi bir neden yok Rusya Dışişleri Bakanlığı tahıl anlaşması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, 17 Temmuz'da sona erecek tahıl anlaşmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Anlaşmasının devam etmesi için herhangi bir neden yok" ifadelerine yer verildi.
4.07.2023 Dünya
Emine Erdoğan duyurdu! Dünya Şehirler Günü etkinlikleri İstanbul'da yapılacak
Emine Erdoğan duyurdu! Dünya Şehirler Günü etkinlikleri İstanbul'da yapılacak Emine Erdoğan "Her yıl 31 Ekim'de kutlanan Birleşmiş Milletler Dünya Şehirler Günü etkinliklerinin bu sene Üsküdar Belediyemizin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olmasından büyük mutluluk duydum." dedi.
8.06.2023 Gündem
Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Habitat’ın 2’nci Olağan Kurulu’na katıldı
Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Habitat’ın 2’nci Olağan Kurulu’na katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Habitat’ın 2’nci Olağan Kurulu’na video mesaj ile katıldı.
6.06.2023 Gündem
Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakın zamanda yeni kabinenin duyurulması beklenirken, ismi konuşulanlar arasında Mehmet Güllüoğlu da girdi. Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu hakkında merak edilenler arttı. Peki, Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
31.05.2023 Gündem
Açlık Tarikatı'ndan korkunç detaylar ortaya çıkıyor! Bin kişinin cesedi bulunacak...
Açlık Tarikatı'ndan korkunç detaylar ortaya çıkıyor! Bin kişinin cesedi bulunacak... Kenya’dan dünyayı dehşete düşüren haberler gelmeye devam ediyor. Ülkenin Malindi kasabasında takipçilerini “aç kalarak Hz. İsa’ya kavuşacakları” vaadiyle kandırarak ölüm orucu tutmalarına sebep olan Hıristiyan tarikatının lideri Paul Mackenzie Nthenge, polisteki sorgusunda en az bin kişinin cesedinin bulunacağını söyledi.
26.04.2023 Dünya
'Açlık tarikatı' soruşturmasında ceset sayısı 47’ye yükseldi! 'Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız'
'Açlık tarikatı' soruşturmasında ceset sayısı 47’ye yükseldi! 'Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız' Kenya'da açlıktan ölmeleri halinde "Hz. İsa ile tanışacakları" vaadiyle kandırılan tarikata dair devam eden soruşturma kapsamında ulaşılan cansız beden sayısı 47’ye yükseldi.
23.04.2023 Dünya
İskoçya'da Başbakanlık'ta ilk namaz!
İskoçya'da Başbakanlık'ta ilk namaz! Pakistan asıllı Hamza Yusuf İskoçya’nın ilk Müslüman Başbakanı seçildi. Hamza Yusuf resmi Başbakanlık konutunda ailesi ile ilk namazını kıldı.
29.03.2023 Dünya
Hamsi ihracatında düşüş! Kritik uyarı geldi
Hamsi ihracatında düşüş! Kritik uyarı geldi Türkiye’den bu yılın 1 Eylül-15 Mart döneminde 23 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 5 milyon 853 bin 846 dolar gelir elde edildi. Geçen yılın aynı dönemde ise 28 ülkeye yapılan hamsi ihracatında 7 milyon 209 bin 212 dolar döviz girdisi sağlandı.
23.03.2023 Gündem
Yabancı uyruklu çift yaşadıkları evde ölü bulundu
Yabancı uyruklu çift yaşadıkları evde ölü bulundu Yalova'da yabancı uyruklu çift Ahmet Albasuidi( 68) ve eşi Fatiyah Saif Saim Albasuidi'nin (50), yaşadıkları evde cansız bedenleri bulundu.
8.03.2023 Yaşam
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile bir araya geldi
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile bir araya geldi. Emine Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunan Sharif'i, Huber Köşkü'nde kabul etti.
24.02.2023 Gündem
Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?
Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?  Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar afet bölgesine giderek gönüllü yardımlarda bulundu. Onlardan biri de Kocaeli'den Kahramanmaraş'a giden Beşir Derneği Doğu Marmara Bölge Müdürü Metin Doruklu'ydu. Doruklu, arama kurtarma çalışmaları sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Söz konusu olayın ardından Beşir Derneği hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Beşir Derneği kimin, Beşir Derneği’nin başkanı kim? 
16.02.2023 Gündem
Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar, suçu ne, yakalandı mı? Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş iade ediliyor!
Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar, suçu ne, yakalandı mı? Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş iade ediliyor! Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının faillerinden biri olan ve hakkında kırmızı bülten bulunan Mustafa Levent Göktaş'ın iade talebi kabul edildi. Peki, Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar?
14.12.2022 Gündem
Tuğba Özay kendisine yeni bir meslek buldu!
Tuğba Özay kendisine yeni bir meslek buldu! Mankenlikten şarkıcılığa geçiş yapan Tuğba Özay, şimdi de yogacı oldu. Katıldığı yoga etkinliğinden çok keyif alan Tuğba Özay da artık yoga etkinlikleri organize edecek.
6.11.2022 Magazin
Palamut bolluğu hamsi ihracatını yarı yarıya düşürdü
Palamut bolluğu hamsi ihracatını yarı yarıya düşürdü Türkiye‘den bu yılın Eylül-Ekim döneminde 14 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 1 milyon 626 bin 762 dolar gelir elde edilirken, geçen yıl aynı dönemde ise 2 milyon 422 bin 160 dolar döviz girdisi sağlanmıştı.
5.11.2022 Ekonomi
Doğu Afrika’da kuraklık 36,1 milyon kişiyi etkiledi
Doğu Afrika’da kuraklık 36,1 milyon kişiyi etkiledi Somali, Etiyopya ve Kenya’da devam eden kuraklıktan şu ana kadar 36,1 milyon kişi etkilendi. Üç ülkede, kuraklık sebebiyle temiz suya ve gıdaya erişimde büyük zorluklar yaşanıyor.
4.11.2022 Dünya
Billur Kalkavan neden ve kaç öldü? Kalkavan kimdir, çocuğu var mı, evli mi?
Billur Kalkavan neden ve kaç öldü? Kalkavan kimdir, çocuğu var mı, evli mi? Billur Kalkavan, cumartesi günü hayata veda etmişti. Kalkavan, bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak. Peki, Billur Kalkavan neden ve kaç öldü? Kalkavan kimdir, çocuğu var mı, evli mi?
17.10.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kenya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kenya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.