Gazete Vatan Logo

Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar afet bölgesine giderek gönüllü yardımlarda bulundu. Onlardan biri de Kocaeli'den Kahramanmaraş'a giden Beşir Derneği Doğu Marmara Bölge Müdürü Metin Doruklu'ydu. Doruklu, arama kurtarma çalışmaları sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Söz konusu olayın ardından Beşir Derneği hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Beşir Derneği kimin, Beşir Derneği’nin başkanı kim? 

Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?

Türkiye deprem felaketi sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Afet bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 35 bin 418 oldu. Felaketin ardından 81 ilden vatandaşlar gönüllü olarak afet bölgesine koşup, depremzedelere yardım ederken onlardan biri Metin Doruklu çalışmalar sırasında kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.  

Beşir Derneği kimin? 

Beşir (Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) 22 Nisan 2013'te Kamu Yararına Çalışan Dernek kabul edilmiş sivil toplum örgütü.  

Dernek, 2022 yılında 560 bin 565 kişiye Türkiye, Filistin, Yemen, Somali, Pakistan, Bangladeş, Çad, Tanzanya, Nijer, Suriye, Togo ve Kenya'da kurban hissesi dağıtmıştır. 

Personelinin bir kısmı gönüllü olarak, bir kısmı ise maaşlı olarak çalışır. 

Beşir Derneği’nin başkanı kimdir? 

Sosyolog / Proje Yürütücüsü / Danışman olarak kendini tanıtan Fatih Sarıyar’ın katkı sağladığı projeler ise şu şekildedir: 

2020 – 2022 

Beşir Destek Kart / Nitelikli İnsani Yardım. 

ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyacı olan temel insani yardım malzemelerine hızlıca ve gönüllerince ulaşabilmekerini sağlayan online alışveriş veya reyondan alışveriş sisteminin geliştirilmesi, faliyete geçirilmesi, analiz ve raporlanması, paylaşım noktalarının artırılması çalışmaları. 
 
2020-2022 

Haberin Devamı

Beşir Arama Kurtarma ekiplerinin oluşturulması, eğitimleri, kapasite geliştirme, akreditasyon, tatbikat ve gönüllü yönetimi çalışmaları... 
 
2010-2022 

İnsani Yardım Kurumsal Çalışma : Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kuruluş, teşkilatlanma, faaliyet kriterleri, kalite yönetimi, yazılım geliştirme, sektörde yenilik çalışmaları... 
 
2004-2009 

Hayat Boyu Eğitim Projesi Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK) kuruluş ve geliştirme çalışmaları.