Kanama

Kanama

Son dakika kanama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanama gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.173 kanama haberi bulunmuştur. Tüm kanama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkat
Sıcaklıkların artmasıyla vakalar görülmeye başlandı! Kırsal alanlarda yaşayanlara dikkat Havaların ısınmasıyla birçok ilde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşandığını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Delibalta, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneler kırsal kesimlerde daha fazla risk oluşturuyor" dedi.
3.05.2024 Gündem
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer? Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
22.04.2024 Sağlık
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Taburcu olması bekleniyordu! Settar Tanrıöğen yeniden ameliyat masasına yattı!
Taburcu olması bekleniyordu! Settar Tanrıöğen yeniden ameliyat masasına yattı! 26 Ocak'ta beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucu beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilen Settar Tanrıöğen, iki ameliyata alınmıştı. Kızılcık Şerbeti’nden de ayrılan Tanrıöğen’in bugün taburcu olması bekleniyordu, Settar Tanrıöğen'den kötü haber geldi.
7.03.2024 Magazin
Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu nasıl? Üzücü haber geldi
Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu nasıl? Üzücü haber geldi Settar Tanrıöğen, 26 Ocak'ta beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucu beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilince ameliyata alınmıştı. Tanrıöğen, son olarak diziden ayrılmak zorunda kalmıştı. Usta oyuncunun sağlık durumuyla ilgili iddia duyanları üzdü.
27.02.2024 Magazin
Galatasaray'da Serge Aurier'in kaçıracağı maçlar belli oldu!
Galatasaray'da Serge Aurier'in kaçıracağı maçlar belli oldu! Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier, Afrika Uluslar Kupası'nda sakatlanmıştı. Arka üst adale grubunda ikinci derece zorlanma ve kanama tespit edilen Serge Aurier sahalardan ne kadar uzak kalacak? İşte Aurier'nin kaçıracağı maçlar...
17.02.2024 Galatasaray
Tayfur Bingöl sakatlandı! Beşiktaş'tan açıklama geldi
Tayfur Bingöl sakatlandı! Beşiktaş'tan açıklama geldi Beşiktaş'ın 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Tayfur Bingöl'ün uyluk iç adalesinde kanama ve tam kat yırtık tespit edildiği açıklandı.
11.02.2024 Şampiy10
Kağıthane'de sosyal medya cinayetinde sanık için istenen ceza belli oldu
Kağıthane'de sosyal medya cinayetinde sanık için istenen ceza belli oldu Kağıthane'de sosyal medyada küfürleşerek randevulaştığı Fahri Çelik'in ölümüne, 2 kişinin ise yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla devam eden Şehmuz Yamaç hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede, Yamaç hakkında 4 suçtan müebbet ve 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Olay yerine Şehmuz Yamaç'ı motosikletiyle getiren Ahmet Kardaş'ın ise, 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.
8.02.2024 Gündem
Taksicilerden kabinli araç talebi! Panik butonu yeterli değil
Taksicilerden kabinli araç talebi! Panik butonu yeterli değil İzmir’de taksici Oğuz Erge’nin canice öldürülmesi, Konya’da Ali Osman Gezginç’in yolcusu tarafından bıçaklanması sonrası bu işi senelerdir yapan insanlarla konuştuk. Taksi şoförlerinin güvenliğinin sağlanması için sadece kamera sistemi ve panik butonunun yeterli olmayacağının altını çizen sürücüler, tek bir ağızdan aynı şeyi söyledi.
7.02.2024 Gündem
Gaziosmanpaşa'da 16 yıllık kiracısını öldüren ev sahibi için istenen ceza belli oldu
Gaziosmanpaşa'da 16 yıllık kiracısını öldüren ev sahibi için istenen ceza belli oldu Gaziosmanpaşa'da 16 yıllık kiracısı Hüseyin Asar'ı kira zammı nedeniyle çıkan tartışmada öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ertuğrul Öztunç hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Öztunç'un 'kasten öldürme' ile 'ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımak' suçundan müebbet ve 3 yıla kadar hapsi istendi.
1.02.2024 Gündem
Beşiktaş'a çifte sakatlık şoku! 2 yıldızdan kötü haber
Beşiktaş'a çifte sakatlık şoku! 2 yıldızdan kötü haber Beşiktaş'a Aboubakar ve Salih Uçan'dan kötü haber geldi. Siyah-beyazlı ekip 2 oyuncunun sakatlıklarını duyurdu. İşte detaylar...
31.01.2024 Beşiktaş
Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı depremi! Haftalarca forma giyemeyecek
Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı depremi! Haftalarca forma giyemeyecek Trabzonpor maçında sakatlanan Galatasaray'ın stoperi Abdülkerim Bardakcı'nın sol alt arka adale grubunda kısmi yırtık tespit edildi. Abdülkerim Bardakcı yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.
23.01.2024 Galatasaray
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024 Sağlık
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
8 yılda 2 resmi nikahlı eşini öldürdü mahkeme cezasını açıkladı: Ben kadın düşmanı mıyım?
8 yılda 2 resmi nikahlı eşini öldürdü mahkeme cezasını açıkladı: Ben kadın düşmanı mıyım? Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, 38 yılda 2 resmi nikahlı eşini öldüren, 2020 yılında Covid- 19 tedbirleri kapsamında şartlı tahliye edilip, son olarak da birlikte yaşadığı Mutlu Menekşe'yi (48) öldürüp, toprağa gömen Necati Akpınar (58) ilk duruşmada indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Mutlu Menekşe'nin eski kocası Muhterem Yıldız ise Necati Akpınar'a yardım eden kızı Alev Sevindik'in de ceza almasını istedi.
28.12.2023 Gündem
Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Olay yerinde açıklamalarda bulunan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz korkunç detayı açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili 3 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini söyledi. Kazaya karışan 6 aracın sürücüsü gözaltına alındı. Dehşet anlarını anlatan kazazede Hasan Horasan, "Çok sis vardı. Görüntü yoktu. 2-3 metre görüş alanımız yoktu. O kadar sisliydi" dedi.
28.12.2023 Gündem
Hakem Halil Umut Meler hastaneden taburcu edildi! İşte ilk görüntü
Hakem Halil Umut Meler hastaneden taburcu edildi! İşte ilk görüntü Süper Lig'in 15'inci haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmanın ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler, bu sabah yapılan son kontrollerinin ardından Ankara'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.
13.12.2023 Süper Lig
Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya uğrayan Hakem Meler ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya uğrayan Hakem Meler ile görüştü Hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın ve yanındakilerin yumruklu tekmeli saldırısına uğramıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı olayına ilişkin açıklama yaptı. Meler'in tedavi gördüğü hastanenin başhekimi ise sağlık durumunu açıkladı.
12.12.2023 Gündem
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu Kanama bozukluğu ile en kanlı kalp ameliyatlarından birine alındı, kalbi açıkta yoğun bakımda tam 24 saat izlendi. Toplam 22 ünite kan verildi ve kalp kapağı yapay kapak ile değiştirildi. Rizeli inşaat mühendisi Emrullah Çitfçi, kanama bozukluğu hastalığı 'Von Willebrand' taşıyıcısıyken, enfeksiyona bağlı kalp kapağı değişimi ameliyatı ile sağlığına kavuşan hasta olarak tıp literatürüne girecek.
25.11.2023 Gündem
Trabzonspor’dan Uğurcan’ın sakatlığına ilişkin açıklama
Trabzonspor’dan Uğurcan’ın sakatlığına ilişkin açıklama Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır’ın milli takımında yaşadığı sakatlık sonrası yapılan kontrollerinde sol diz arka bölgesindeki kas içinde darbeye bağlı kanama tespit edildiği açıklandı.
22.11.2023 Futbol
5 yaşındaki Deniz dişi çekildikten sonra ölmüştü! O klinik hakkında flaş karar
5 yaşındaki Deniz dişi çekildikten sonra ölmüştü! O klinik hakkında flaş karar Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliğinde genel anestezi yapılarak 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan, eve geldikten sonra fenalaşıp, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Deniz Sönmez’in (5) ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü diş kliniğini mühürleyip 1 ay süreyle kapattı.
18.11.2023 Gündem
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kanama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.