İspanyolca

İspanyolca

Son dakika İspanyolca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İspanyolca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İspanyolca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İspanyolca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ispanyolca gelişmeleri de dahil olmak üzere 917 ispanyolca haberi bulunmuştur. Tüm ispanyolca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri...
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri... Orhan Asena, Türk Tiyatro tarihinin en önemli kalemidir. Tarihi konularda eserlere imza vererek Türk Tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımıştır. Küçük yaşlardan itibaren şiir ve öyküler yazan Asena Lise döneminde Tiyatro eserleri yazmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunudur.
10.02.2024 Yaşam
Ters Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır?
Ters Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır? Dünya çapında konuşulan diller içerisinde sadece İspanyolcada değerlendirilen bir işaret olarak ters soru işareti öne çıkmaktadır. Bu aynı zamanda İspanyolca üzerinden bir noktalama işaretidir. Bu durum soru cümlesinin başına ters soru işareti gelmesiyle yapılır.
1.02.2024 Yaşam
Latte Kaç Kalori? Latte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Latte Kaç Kalori? Latte Besin Değerleri Ve Kalorisi... Latte, İspanyolca dilinde süt anlamında kullanılan bir kelimedir ve dilimize de İspanyolcadan gelmiştir. Sütlü kahve olarak yapılan latte ülkemizde de sıklıkla tercih edilir.
18.12.2023 Eğitim
Pınar Deniz'e Latin Amerika'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü
Pınar Deniz'e Latin Amerika'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü Oyuncu Pınar Deniz, 'Yargı' dizisinde canlandırdığı 'Ceylin' karakteri ile Latin Amerika'nın Emmy Ödülleri olarak bilinen Produ Ödülleri'nde 'Yabancı Dilde En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandı.
2.11.2023 Magazin
Lucas Torreira'dan Devrim Özkan'a jest! Not dikkat çekti
Lucas Torreira'dan Devrim Özkan'a jest! Not dikkat çekti Ünlü futbolcu Lucas Torreira, oyuncu Devrim Özkan'a çiçek gönderdi. O anları sosyal medya hesabından yayınlayan Devrim Özkan'a gönderilen çiçekteki İspanyolca nottaki aşk dolu cümleler kıskandırdı.
26.10.2023 Magazin
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Amerika kıtasında bulunan Arjantin güney Amerika'nın güney kısmında yer alır. And dağları ve Atlas okyanusunun arasında bulunan Arjantin Güney Amerika'nın 2. en büyük ülkesidir. 
3.09.2023 Eğitim
Antonio Banderas, Kerem Bürsin'in doğum gününü unutmadı!
Antonio Banderas, Kerem Bürsin'in doğum gününü unutmadı! Dünyaca ünlü aktör Antonio Banderas, daha önce sosyal medyada birlikte fotoğraflarını paylaştığı Kerem Bürsin'in doğum gününü unutmadı. 3.4 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından Kerem Bürsin'le siyah-beyaz karesini yayınlayan aktörün doğum günü paylaşımı kısa sürede gündem oldu.
5.06.2023 Magazin
Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü ile ilgili menajerinden açıklama! Ayrılık olacak mı?
Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü ile ilgili menajerinden açıklama! Ayrılık olacak mı? Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda tamamlanacak olan Enner Valencia'nın menajeri Chalo Vargas, oyuncunun geleceğiyle ilgili açıklama yaptı.
23.05.2023 Fenerbahçe
Nesrin Cavadzade göğüslerini çiçeklerle kapattı! 'Modellere taş çıkarırsın'
Nesrin Cavadzade göğüslerini çiçeklerle kapattı! 'Modellere taş çıkarırsın' Ekranlardan bir süredir uzak olan oyuncu Nesrin Cavadzade, sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden biri. Güzelliği ve fiziği ile dikkat çeken güzel oyuncu iddialı tarzıyla da sık sık gündem oluyor. Nesrin Cavadzade'nin son pozu yine olay oldu. Tamamen transparan bir elbise giyen Cavadzade, göğüslerini ise çiçeklerle kapattı.
8.05.2023 Magazin
40 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek: Bakanlık duyurdu
40 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek: Bakanlık duyurdu Adalet Bakanlığı'nın yeni 'Adli Sicil Bilgi Sistemi' (ASBS) ile 28 yabancı dilde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilmesi hizmetine 12 yeni yabancı dil daha eklendi. Böylelikle 40 dilde adli sicil belgesi alınabiliyor.
5.05.2023 Gündem
Cerebrum Tech, yapay zekalı ilk sanal karakter olan Cere’yi mobil uygulama olarak sundu
Cerebrum Tech, yapay zekalı ilk sanal karakter olan Cere’yi mobil uygulama olarak sundu Türkiye’nin yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech, derin öğrenme temelli dil modeli kullanarak geliştirdiği yapay zekâ uygulaması ‘Cere’yi mobil telefon kullanıcılarının deneyimine sundu. Yazılı ve sesli sohbet edebilen Cere, ruh halinize göre müzik parçası öneriyor, gündemdeki haberleri derliyor, yemekten modaya, sağlıktan spora hemen her konuda bilgi paylaşıyor. Geniş dil modellerini baz alarak geliştirilen ve canayakın olması için özel eğitilen Cere’nin ilk mobil uygulama olduğunu söyleyen Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “Cere hem güncel trendleri yakından takip eden bir influencer, hem de kurumsal versiyonu ile iş yaşamını kolaylaştıran bir çalışma arkadaşı. Türkçe sesli dil desteği ve mobil uygulamanın erişim kolaylığı ile kullanıcılar yapay zekanın olanaklarını hem günlük hem de iş yaşantılarında deneyimleyebilecek” dedi.
23.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi?
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı. Sınav az bir süre kala adaylar başvurularını yapmadan önce sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi, Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler? TYT ile üniversiteye gidilir mi? İşte TYT ile alan bölümler ve puanlar…
8.03.2023 Eğitim
Kahramanmaraş deprem felaketi dünya basınında: Katıldığım operasyonlar arasında en zorlusu
Kahramanmaraş deprem felaketi dünya basınında: Katıldığım operasyonlar arasında en zorlusu Dünya Türkiye'de meydana gelen depremler sonrası harekete geçmiş çok sayıda kurtarma ekibi felaket bölgesine gitmişti. Meksikalı arama kurtarma ekibi üyesi Pola Moffitt, yaşadığı anları anlattı. Moffitt, "Katıldığım tüm operasyonlar arasında bu kesinlikle en zorlusu, en etkileyicisi oldu" ifadelerini kullandı.
25.02.2023 Dünya
Avrupa Trabzonspor taraftarlarının açtığı pankartı konuşuyor: Bu koreografi derinin altına işliyor
Avrupa Trabzonspor taraftarlarının açtığı pankartı konuşuyor: Bu koreografi derinin altına işliyor UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında Trabzonspor'un sahasında Basel'i konuk ettiği karşılaşmada bordo-mavili taraftarların, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybedenleri anıp, yardıma koşan ülkelere teşekkür etmek için hazırladığı özel koreografi, yüreklere dokundu.
17.02.2023 Trabzonspor
Can Yaman yardım kampanyası başlattı! 1 milyon 550 bin TL bağış topladı
Can Yaman yardım kampanyası başlattı! 1 milyon 550 bin TL bağış topladı Deprem felaketinde elini taşın altına koyan ünlüler arasında Can Yaman da yer aldı. AFAD'a 250 bin TL'lik bağış yapan ünlü oyuncu, aynı zamanda yabancı takipçilerinden de yardım istedi. "AHBAP Derneği ile iş birliği yapmaktayız" diyen oyuncu topladığı 1 milyon 550 bin TL'yi bağışladı.
15.02.2023 Magazin
Mauro Icardi: Galatasaray'a gelmemde çevremin çok etkisi oldu
Mauro Icardi: Galatasaray'a gelmemde çevremin çok etkisi oldu Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, sarı-kırmızılılara gelmesinde çevresinin çok etkisi olduğunu söyledi. Kendi evinde gibi hissettiğini ifade eden Icardi, Nef Stadyumu'nda da inanılmaz bir atmosfer olduğunu belirtti.
14.01.2023 Galatasaray
Adli sicil kaydı ile ilgili son dakika açıklaması: E-devlet başvurusuyla hepsi silindi
Adli sicil kaydı ile ilgili son dakika açıklaması: E-devlet başvurusuyla hepsi silindi Adalet Bakanlığı’nın dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde başlatmış olduğu adli sicil kaydı düzeltme ve silme taleplerinin e-Devlet’ten alınması uygulamasında 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi.
6.01.2023 Gündem
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte Kariyer Kapısı başvuru ekranı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte Kariyer Kapısı başvuru ekranı! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) duyurdu! Uzman yardımcısı alacak. Yayımlanan ilana göre, TÜİK’e istatistik, iktisat, matematik, endüstri mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği ve yazılım bölümlerinden mezun personel alımı yapılacak. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK personel alımı şartları ve Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti ekranı!
12.12.2022 Personel Alımı
2023 YDS ve e-YDS ne zaman? 2023 YDS ve e-YDS başvuruları ne zaman başlıyor, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 2023 ÖSYM sınav takvimi YDS sınav tarihi!
2023 YDS ve e-YDS ne zaman? 2023 YDS ve e-YDS başvuruları ne zaman başlıyor, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 2023 ÖSYM sınav takvimi YDS sınav tarihi! Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ve Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) 2023 sınav tarihleri belli oldu. ÖSYM 2023 Yılı Sınav Takvimi’ni açıkladı! 2023 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan YDS ve e-YDS’nin başvuru tarihi, sınav uygulama ve sonuç açıklama tarihleri tek tek açıklandı. Peki, 2023 YDS ve e-YDS ne zaman? 2023 YDS ve e-YDS başvuruları ne zaman başlıyor, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 2023 ÖSYM sınav takvimi YDS sınav tarihi!
24.11.2022 Eğitim
Geçmişten bugüne Dünya Kupası şarkıları! İşte FIFA Dünya Kupası şarkılarının ve marşlarının listesi!
Geçmişten bugüne Dünya Kupası şarkıları! İşte FIFA Dünya Kupası şarkılarının ve marşlarının listesi! 2022 FIFA Dünya Kupası başlıyor. Gözler ev sahibi Katar’a çevrilirken FIFA Dünya Kupası organizasyonlarında kullanılan şarkılar futbolseverlerin gündeminde yer alıyor. Çoğu ünlü isimler tarafından seslendirilen ve döneminde hit olan Dünya Kupası şarkılarının listesini derledik. İşte geçmişten bugüne Dünya Kupası şarkıları!
20.11.2022 Kültür Sanat
2022 Dünya Kupası açılış şarkısı ne? Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısını kimler seslendirdi? Tukoh Taka ne demek?
2022 Dünya Kupası açılış şarkısı ne? Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısını kimler seslendirdi? Tukoh Taka ne demek? Katar Dünya Kupası için nefesler tutuldu. Orta Doğu'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ülkesi olan Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası milyonlarca dolar harcadı. Maskotundan, organizasyonuna, futbol topundan, şarkısına her şey yeniden planlandı. Organizasyona önem veren Katar her detay için incelikli planlama yaptı. 2022 FIFA Dünya Kupası'nın resmi şarkısı da özel olarak yapıldı. Dünyaca ünlü şarkıcıların seslendirdiği Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısı yayınlandı. Peki, 2022 Dünya Kupası açılış şarkısı ne? Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısını kim seslendirdi? Tukoh Taka ne demek, anlamı ne? İşte 2022 Dünya Kupası Tukoh Taka şarkısı…
20.11.2022 Şampiy10
Onur Seyit Yaran: Hedefim zaten oyunculuktu
Onur Seyit Yaran: Hedefim zaten oyunculuktu 'Best Model Of Turkey 2016' birincisi Onur Seyit Yaran, önceki gün Etiler'de bulunan bir restorandan çıkarken görüntülendi. Tatil günü olduğunu söyleyen genç oyuncu, “Röportajımız vardı, onu yaptık. Şimdi de menajerimle yemek yiyeceğim” dedi.
6.11.2022 Magazin
İlker Kaleli sevgilisi Sıla'yı sahnede izledi!
İlker Kaleli sevgilisi Sıla'yı sahnede izledi! 'Poyraz Karayel' ve 'Öğretmen' gibi dizilerdeki rolleriyle hafızalara kazınan başarılı oyuncu İlker Kaleli, İspanyol bir dizinin başrol oyuncusu olarak kamera karşısına geçecek. Geçtiğimiz akşam sevgilisi Sıla Gençoğlu'nun Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği konsere gitti. ‘La Passion Turca’ (Türk Tutkusu) dizisinin yapımcısını ve başrolü paylaşacağı rol arkadaşı Maggie Civantos'u da konsere getiren ünlü isim, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak yeni projesi ve Türkiye'deki dizi sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.
27.10.2022 Magazin
MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alıyor! İşte başvuru şartları ve MİT genel başvuru sayfası!
MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alıyor! İşte başvuru şartları ve MİT genel başvuru sayfası! Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) personel alımı ilanları yayınlandı. MİT bünyesinde çeşitli beceri ve kabiliyetlere sahip istihbarat uzmanları; dünya dillerinde yetkin dil uzmanları; sinyal ve görüntü analizi, coğrafi bilgi sistemleri, yazılım ve donanım, ağ güvenliği dahil olmak üzere farklı alanlarda uzman mühendisler; tesis, bina ve araçlarımızın emniyetini sağlayan koruma ve emniyet memurları gibi birçok sahada faaliyet gösteren personel istihdam edecek. Peki, MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT personel alımı başvurusu nereden yapılır? İşte Güncel MİT personel alımı ilanları ve MİT Kariyer Sayfası!
24.10.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

İspanyolca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ispanyolca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.