Gazete Vatan Logo

Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Amerika kıtasında bulunan Arjantin güney Amerika'nın güney kısmında yer alır. And dağları ve Atlas okyanusunun arasında bulunan Arjantin Güney Amerika'nın 2. en büyük ülkesidir. 

Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir?

Arjantin 1812 senesinden günümüze kadar aynı bayrağı kullanmıştır ve kullanmaya da devam etmektedir. Ülkenin resmi bayrağı mavi ile beyaz şeritten oluşmaktadır. Bayraktaki mavi renk bağımsızlık için verilen mücadele ve halkın umudunu temsil eder. Arjantin bayrağındaki beyaz renk ile özgürlük ve barış sembolize edilmiştir.

Arjantin bayrağının ortasında yer alan güneş ise paylaşmak, yardımlaşmak ve üretmek gibi erdemleri sembolize eder. Ülkenin alternatif bayrağında güneş bulunmasa da ulusal seremoni ve resmi toplantılarda güneşin olduğu bayraklar kullanılmaktadır. 

Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Arjantin bayrağı 1812 senesinde kabul edilmiştir ve günümüzde de kullanılmaya devam edilmektedir. Mavi ve beyaz şeritlerden oluşan bayrakta mavi renk ile umut ve bağımsızlık temsil edilir. Beyaz renk ile barış ve özgürlük temsil edilirken bayrağın ortasındaki güneş yardımlaşma ve paylaşmayı anlatır.

Amerika kıtasında konumlanmış olan Arjantin Güney Amerika'nın güney kısmında yer almaktadır. And dağlarıyla Atlas okyanusunun ortasında yer alan ülke Güney Amerika'daki en büyük ikinci ülke olma özelliğine sahiptir. 

Haberin Devamı

Arjantin Nerede?

Yüz ölçümü bakımından dünyadaki en büyük 8. ülke olan Arjantin, Güney Amerika kıtasında bulunur. Atlas okyanusu ile And dağlarının arasında yer alan ülke kuzeyden Paraguay ile Bolivya ile komşudur. Güney yarım kürede yer alan ülkenin Atlas okyanusuna kıyısı vardır. Başkenti Buenos Aires olan ülke ortalama 45 milyonluk bir nüfusa sahiptir.

Ülkede İspanyolca resmi dil olarak kullanılır. Amerika kıtasında bulunan ülke iklim bakımından oldukça sıcaktır. Yaz aylarında sıkça tercih edilen Arjantin yaz turizmi bakımından önemli bir ülkedir. Güney Amerika kıtasının ikinci en büyük topraklarına sahip olan ülkede kıyı şeridi yaklaşık 5 kilometreye kadar uzar. 

Arjantin Gezilecek Yerler

Buenos Aires: Arjantin'in başkenti ve en büyük şehri olan Buenos Aires tarihi binaları, lezzetleri yemekleri, renkli sokakları ve tango müziği ile ünlüdür. Şehirde gezilecek yerler arasında San Telmo pazarı, Plaza de Mayo, Casa Rosada ve La Boca semti bulunur.

Haberin Devamı

Iguazu şelalesi ve Iguazu milli parkı: Brezilya ile Arjantin arasındaki sınırı oluşturan şelale ve milli park büyük sular anlamına gelmektedir. 1984 senesinden beri UNESCO tarafından Doğal Dünya Mirası kabul edilen bu bölge ülkedeki en önemli turistik yerlerden biridir. 80 metre yükseklikte ve 3 kilometre genişlikte olan şelale dünyadaki en güzel şelaleler arasındadır. 

Patagonya buzulu: Yüksek ve engebeli dağların arasında buzul göllerinden oluşan Patagonya buzulu Arjantin'de görülmesi gereken yerlerdendir. 1981 yılında UNESCO dünya mirası vakfı tarafından koruma altına alınmış olan bölge Güney Amerika'da yer alan buzulları görmek için ideal yerler arasındadır.