İç Hastalıkları

İç Hastalıkları

Son dakika iç hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iç hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iç hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İç Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iç hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.665 iç hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm iç hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.
22.02.2024 Adana
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Muhammed Emin Demirkol kimdir? AK Parti Bolu Belediye başkan adayı kim oldu, Muhammed Emin Demirkol nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?
Muhammed Emin Demirkol kimdir? AK Parti Bolu Belediye başkan adayı kim oldu, Muhammed Emin Demirkol nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? AK Parti’nin Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol oldu. Peki Muhammed Emin Demirkol kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…
18.01.2024 Gündem
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023 Gündem
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Her gün aynı saatte alınmalı! İshal, kabızlık, bulantı, kusma, karın ağrısına neden oluyor
Her gün aynı saatte alınmalı! İshal, kabızlık, bulantı, kusma, karın ağrısına neden oluyor Antibiyotik kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Kale, “Antibiyotiklerin alınma saati her gün aynı olmalıdır. Her antibiyotiğin optimum etki gösterdiği bir etki süresi vardır. Buna uyularak alınmazsa, ilacın etkisi azalır ve bakteriler çoğalmaya başlayabileceği gibi antibiyotik direnci de gelişebilir” dedi.
17.11.2023 Yaşam
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın'
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın' Uzm. Dr. Tuncay Filiz; kansızlık, sarılık, hormon bozuklukları gibi hastalıklarda en erken sinyallerin gözlerden geldiğini söyledi. Gözlerin hastalık habercisi olduğunu belirten Uzm. Dr. Filiz, “Gözyaşlarımızın kesilmesi ya da göz kuruluğu ise başlı başına önemli sorunlara işaret eder. Bu sorunların başında ise Sjögren sendromu (SS) dediğimiz bir tür bağışıklık yetmezliği gelir ki ihmale gelmez” dedi
10.10.2023 Sağlık
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor Balıkesir'in Gönen ilçesinde, tatil için geldiği yazlık evinden 17 Haziran’da 'Tina' isimli Doberman cinsi köpeği ile ayrıldıktan sonra, kendisinden bir daha haber alınamayan Dünya Bankası'ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg'i (83) arama çalışmaları 85'inci gününde de devam ediyor. Berzeg ile kaybolduktan 74 gün sonra, kilo kaybı yaşamadan, vücudunda ve patilerinde toz ve çamur bulaşmadan geri dönen Tina'dan, kayıp olduğu süre içinde kapalı alanda mı tutulduğu ya da ormanda mı yaşadığının tespiti için alınan dışkı ve kan örneklerinde yapılan incelemede, delil elde edilecek hiçbir veri elde edilemediği belirtildi.
9.09.2023 Yaşam
Türkiye'de ilk vaka: Auto-Brewery Sendromu! İçmeden sarhoş oldu, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor
Türkiye'de ilk vaka: Auto-Brewery Sendromu! İçmeden sarhoş oldu, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
7.09.2023 Yaşam
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in eşi  Angela Berzeg'den yeni açıklama: Köye getirildiğini düşünüyorum
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg'den yeni açıklama: Köye getirildiğini düşünüyorum Balıkesir'de köpeğiyle birlikte 81 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg, Köpek Tina'nın 74.günde bulunması sonrasında yaşananlar ve son durum ile ilgili bilgi verdi. Angela Berzeg, " Tina’nın bulunması iyi bir şey ama ben hala eşimin nerede olduğunu merak ediyorum. Özlüyorum ve onu bulmak istiyorum, 81 gün gitti. O kayıpsa ne istiyorlar? Tina’nın arama kurtarma çalışmalarıyla geldiğini düşünmüyorum, bir şekilde köye getirildiğini düşünüyorum. Bir şekilde bizim evimize ve arkadaşlarımızın evine geldi, sabahın erken saatlerinde bulundu. İyi bir durumdaydı " dedi. Berzeg'in avukatı Emre Akkaş ise, " Belli bilgiler, mesajlar geliyor, ancak şuana kadar maalesef somut sonuca getirecek bir ihbar henüz olmadı. " İfadelerini kullandı.
5.09.2023 Gündem
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina ile Angela kavuştu! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina ile Angela kavuştu! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. Yöre sakinlerinin gördüğü doberman cinsi köpek Tina'yı alıp Berzeg Ailesi'nin evine getirdiği anda Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg ile kavuşma anları kameralara yansıdı. Kayıp Korhan Berzeg ile evden ayrılan ve Berzeg'in akıbetine şahitlik ettiği tahmin edilen Tina ile Angela'nın buluşma anı duygu dolu dakikaları da beraberinde getirdi.
1.09.2023 Gündem
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. 17 Haziran gününden bu yana kayıp olan Korhan Berzeg’in köpeği Tina’nın geri dönüşü hem umutlandırdı hem de akıllara yeni soruları getirdi. Peki Tina, nasıl bu kadar bakımlı ve sağlıklı kalmıştı? Üzerinde durulan senaryolar değişti mi?
1.09.2023 Yaşam
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinde büyük tehlike! Bağışıklık sistemini bozabilir, kalp sağlığını riske atabilir...
Yaz aylarının vazgeçilmez içeceklerinde büyük tehlike! Bağışıklık sistemini bozabilir, kalp sağlığını riske atabilir... Soğuk içeceklerin hızlı ve fazla miktarda tüketilmesinin kalp atış hızını düşürdüğünü söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakani Hazar, “Bu durum ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Ritim problemi olanların soğuk içecek tüketmekten kaçınması gerekir. Soğuk içecekler, mide kaslarında kasılmaya ve yavaşlamaya neden olur. Mide asidinin üretimine engel olurlar ve midenin boşalmasını geciktirirler” dedi.
1.08.2023 Sağlık
Tatil beldeleri ve köy evlerinde yaşayanlara kritik uyarı! Ödem, ağrı, kızarma, morarma, adale krampları, iltihaplanma, titreme ve karıncalanma
Tatil beldeleri ve köy evlerinde yaşayanlara kritik uyarı! Ödem, ağrı, kızarma, morarma, adale krampları, iltihaplanma, titreme ve karıncalanma Havalar ısındı, tatil beldelerinde ve köylerde evleri olanlar için akrep ve yılan sokmalarına karşı uyarılar geldi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sefer Aslan, akrep ve yılan ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı.
19.07.2023 Yaşam
Rekor sıcaklıklara karşı uzman isimden uyarı geldi: Hayati tehlikeye neden olabilir!
Rekor sıcaklıklara karşı uzman isimden uyarı geldi: Hayati tehlikeye neden olabilir! Sıcak çarpmasının (hipertermi) özellikle yaz aylarında vücut sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıkması ile ortaya çıkan ve hayati tehlikesi olan bir durum olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Bilici, “Tedavi edilmediği takdirde ölüm veya ciddi sağlık sorunlarına (organ hasarları) yol açabilen bir durumdur. Özellikle hava sıcaklığının çok yüksek olduğu zamanlarda güneş açılarının dik geldiği 11:00-15:00 saatleri arasında mümkün olduğunca serin yerlerde zaman geçirilmesi önerilmektedir” dedi.
18.07.2023 Yaşam
Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor
Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor Coutinho ve Lanzini gibi 10 numaralarla görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyor Zaynutdinov'u gündemine aldı.
5.07.2023 Beşiktaş
Kurban etiyle ilgili kritik uyarı geldi! Sakın böyle yemeyin
Kurban etiyle ilgili kritik uyarı geldi! Sakın böyle yemeyin İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Aydemir Efelerli, Kurban Bayramı’nda doğru bilinen yanlışlar ve sonrasında oluşabilecek rahatsızlıklardan bahsederken, öğünlerin ardından egzersiz uyarısı yaptı.
26.06.2023 Yaşam
Milyonlarca insanın hayatını değiştiren iğne! Kim Kardashian da kullanıyor Boris Johnson da
Milyonlarca insanın hayatını değiştiren iğne! Kim Kardashian da kullanıyor Boris Johnson da Zayıflama iğnesi son dönemde popüler oldu. İğneyi vurduran ünlüler arasına Kim Kardashian ve Elon Musk'tan sonra İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson da katıldı. İğneyi, henüz görevdeyken bir kabine toplantısında “verdiği kilolarla dikkatini çeken bir bakandan öğrendiğini” anlatan Johnson, sonuçtan da oldukça memnun kalmış. Peki çok sayıda ünlü ismin tercih ettiği bu iğne sağlıklı mı? Kimler kullanabilir? Yan etkileri neler? Ne kadar süre kullanılmalı? İşre uzmanların yanıtları...
18.06.2023 Gündem
Koronavirüs aşısı olanlar için Canan Karatay'dan önemli uyarı: Bunu yapmayanların beynine pıhtı atıyor
Koronavirüs aşısı olanlar için Canan Karatay'dan önemli uyarı: Bunu yapmayanların beynine pıhtı atıyor Canan Karatay Kanal D’de yayınlanan ve sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programının bugünkü konuğu oldu. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, meslektaşı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında sert yorumlarda bulunarak Covid aşılarının yan etkilerini azaltmak için yapılması gerekenleri açıkladı.
14.06.2023 Magazin
Aytun Çıray kimdir, nerelidir, hangi partilerde görev yaptı? Aytun Çıray İYİ Parti’den istifa etti mi? İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı!
Aytun Çıray kimdir, nerelidir, hangi partilerde görev yaptı? Aytun Çıray İYİ Parti’den istifa etti mi? İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı! Aytun Çıray İYİ Parti’den istifa etti mi? İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, partisinden istifa etti. İstifa mektubunda Çıray, "Millet İttifakı masasından kalkılmasıyla birlikte, Türk toplumunda ortaya çıkan şok dalgası, sonunda İYİ Parti Genel Başkanı'na karşı bir öfke seline ve onunla arasında derin bir güven bunalımına dönüştü. Ortaya çıkan bu bunalım ne yazık ki sadece İYİ Parti'ye değil cumhurbaşkanlığı seçim sürecine, dolayısı ile demokrasimizin ve gençlerimizin geleceğine zarar verdi" dedi. Peki, Aytun Çıray kimdir, nerelidir, hangi partilerde görev yaptı?
6.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İç Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iç hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.