Hizmet

Hizmet

Son dakika hizmet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hizmet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hizmet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hizmet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hizmet gelişmeleri de dahil olmak üzere 50.550 hizmet haberi bulunmuştur. Tüm hizmet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kendini yere atan AK Parti Meclis üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partisinden istifa etti
Kendini yere atan AK Parti Meclis üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partisinden istifa etti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi işçileri arasında yaşanan kavgadan sonra olay yerine gelen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanındaki bir kişi omzundan ittirince kendini yere atan AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Efe, meclis üyeliği ve görevinden istifa ettiğini açıkladı. İbrahim Efe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm. Düşürüldüm. Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi" dedi.
27.04.2024 Gündem
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise, yüzde 20'ye çıkarıldı. Düzenlemeyle birlikte, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı gibi göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.
27.04.2024 Ekonomi
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a yapması beklenen ziyaretteyken, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, ekibimizden Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi. İşte o özel röportaj...
26.04.2024 Gündem
Kanser tedavisi gördüğü sırada hemşire tarafından cinsel istismara uğradı!
Kanser tedavisi gördüğü sırada hemşire tarafından cinsel istismara uğradı! İzmir'in Bayraklı ilçesinde Akciğer kanseri olan N.C., Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada cinsel saldırıda bulunan erkek hemşire Emre Kale’ye duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı.
26.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman Otel'de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazi zihniyeti Gazze'de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler'i Gazze kasabıdır" dedi. "Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez" diyen Erdoğan, "Ellerindeki basın ve lobi gücüyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude, Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" ifadelerini kullandı.
26.04.2024 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız!
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız! Havacılık ve savunma şirketlerinin temsilcileriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayii anlamında başkalarının kanatlarıyla uçma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Başkan Görgün, "Biz kendi kanatlarımızla ‘Hürkuş’ olacağız" dedi.
26.04.2024 Gündem
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak Sağlık Bakanlığı, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak.
25.04.2024 Çalışma Hayatı
TÜRKBESD Başkanı Sığın, yeni evlenecekleri uyardı!
TÜRKBESD Başkanı Sığın, yeni evlenecekleri uyardı! Türkiye Beyaz Eşya Sanayiciler Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Gökhan Sığın, 2024 yılı ilk çeyreğinin değerlendirmesini yapmak için basın toplantısı düzenlendi. Beyaz eşya fiyatlarında da artış olacağını vurgulayan Sığın, "Enflasyon hala yüksek. Türk parasının değer kaybı da, kuru da takip ediyoruz" dedi.
25.04.2024 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır?
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır? Anzak Günü nedir, ne zaman, Anzak Günü geleneği şafak ayını neden yapılır? Anzak Günü'nde Avustralya ve Yeni Zelanda, Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Tören Alanı'nda Şafak Töreni' yapılıyor.
25.04.2024 Yaşam
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
23.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
ÜCRETSİZ 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ | İstanbul, Ankara ve İzmir’de 23 Nisan ücretsiz konserleri 2024 nerede var? İşte 23 Nisan konserleri
ÜCRETSİZ 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ | İstanbul, Ankara ve İzmir’de 23 Nisan ücretsiz konserleri 2024 nerede var? İşte 23 Nisan konserleri 23 Nisan ücretsiz konserleri ve etkinlikleri için yapılan aramalar hem çocuklar hem de aileleri tarafından araştırılmaya başlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Resmi tatil olan 23 Nisan’da İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet olacak, bunun dışında çocuklar için ücretsiz konserler ve etkinlikler düzenlenecek. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda hangi etkinlikler var? 23 Nisan ücretsiz konserler ve etkinlikler…
23.04.2024 Yaşam
Noterler 23 Nisan'da açık mı, 23 Nisan noterler kapalı mı? Resmi tatillerde nöbetçi noterler açık mı?
Noterler 23 Nisan'da açık mı, 23 Nisan noterler kapalı mı? Resmi tatillerde nöbetçi noterler açık mı? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle resmi tatil ve bu nedenle de 23 Nisan Salı Günü birçok kurum ve kuruluş kapalı olacak. Bu kapsamda noterlerde işlem yapacak da arama motorlarına yönelerek "Noterler 23 Nisan’da açık mı?" sorusuna yanıt arıyor.
23.04.2024 Yaşam
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir? İmarathane kelimesi tarihi metinlerde sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. İmarathane, Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım etme amacı ile oluşturulmuş olan hayır kurumları olma özelliğine sahiptir. İmarathane aynı zamanda imaret olarak da bilinmektedir. İmarathaneneler tarafından verilen hizmet kurulduğu günlerden sonraki zamanlarda değişiklik göstermiştir. 
22.04.2024 Gündem
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir?
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir? Fıkıh en sık bilinen İslam ilimleri arasında yer alır. Fıkıh ilminin pek çok farklı terimi vardır. Fıkıh ilmine ait olarak bilinen terimlerden biri de icmadır. İcma, hadisler ile Kuran’da kapalı anlamı olan ve Muhammed (s.a.v.)’in ümmetinden olan bazı hükümleri açığa çıkarmak için emek veren bazı müctehidlerin Hz. Muhammed (s.a.v.)‘in vefat ettikten sonra, herhangi bir dönemde bir konu üzerinde edilmiş olan bir fikir birliği anlamına da gelir.
22.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: 23 Nisan'da metro ücretsiz olacak
Bakan Uraloğlu açıkladı: 23 Nisan'da metro ücretsiz olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.
22.04.2024 Ekonomi
23 Nisan'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de metro ücretsiz olacak
23 Nisan'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de metro ücretsiz olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir'de İZBAN'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.
22.04.2024 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den DEM Parti'ye tepki: Bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den DEM Parti'ye tepki: Bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk bayrağını kabullenemeyenler, vatandaşlıktan derhal çıkarılmalı, mallarına-mülklerine el konulmalı, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmalı" açıklamasını yaptı.
22.04.2024 Gündem
23 Nisan hastaneler açık mı, poliklinikler kapalı mı, sağlık ocakları tatil mi? Doktorlar 23 Nisan Salı günü çalışıyor mu?
23 Nisan hastaneler açık mı, poliklinikler kapalı mı, sağlık ocakları tatil mi? Doktorlar 23 Nisan Salı günü çalışıyor mu? 23 Nisan hastaneler açık mı, acil servisler poliklinikler 23 Nisan’da kapalı mı? Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının resmi tatil olması sebebiyle bazı kurum ve kuruşlarda çalışma saatleri ile ilgili detaylar sorgulanmaya başlandı. Sorgulanan kurumlardan biri de hastaneler oldu. Hastaneye gidecek olan vatandaşlar 23 Nisan hastaneler, sağlık ocakları, poliklinikler açık mı, doktorlar 23 Nisan’da çalışıyor mu? Sorularına yanıt arıyor.
22.04.2024 Gündem
23 Nisan hastaneler tatil mi, acil servisler poliklinikler 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? 23 nisan sağlık ocağı doktorları çalışıyor mu?
23 Nisan hastaneler tatil mi, acil servisler poliklinikler 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? 23 nisan sağlık ocağı doktorları çalışıyor mu? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde vatandaşlar 23 Nisan'da hastanelerin açık olup olmayacağını merak edilip araştırılıyor. 23 Nisan resmi tatil. Peki, 23 Nisan'da sağlık ocağı, hastaneler ve eczaneler açık mı? 23 Nisan Salı günü hastaneler tatil mi?
22.04.2024 Gündem
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamberimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi?
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamberimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi? Peygamberimizin doğum günü ile ilgili aramalar hız kazandı. Ramazan’ı geride bırakırken kutlu doğum haftası tarihi araştırıları arttı. Allah'ın "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" dediği Hz. Muhammed’in doğum tarihinin 20 Nisan 571 olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamber efendimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi?
20.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
19.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hizmet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hizmet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.