Hava Kirliliği

Hava Kirliliği

Son dakika HAVA KİRLİLİĞİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HAVA KİRLİLİĞİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HAVA KİRLİLİĞİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hava Kirliliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hava kirliliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 961 hava kirliliği haberi bulunmuştur. Tüm hava kirliliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sıfır Atık Günü' mesajı: Sürdürülebilirliğin üstün geldiği refah dolu bir dünya diliyorum
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sıfır Atık Günü' mesajı: Sürdürülebilirliğin üstün geldiği refah dolu bir dünya diliyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından 'Dünya Sıfır Atık Günü' mesajı yayımladı. Emine Erdoğan, "Kaynakların en üst düzeyde kullanıldığı, atıkların en aza indirildiği ve sürdürülebilirliğin üstün geldiği refah dolu bir dünya diliyorum" ifadelerini kullandı.
30.03.2024 Gündem
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı Tayland Ulusal Ekonomik ve Sosyal Gelişim Konseyi (NESDC), Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusunun 71.6 milyon olduğu biliniyor. Hava kirliliğİ'nden kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu belirtildi.
6.03.2024 Gündem
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı Tayland’da hava kirliliği kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu açıklandı. Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusu 71.6 milyon.
6.03.2024 Dünya
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Boğaz ağrısı boğazın belirli nedenlere bağlı olarak ağrıması durumudur. Herkes hayatında farklı sebeplere bağlı olarak boğaz ağrısı yaşamış olabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
Vücudun ana antioksidanını çoğaltıyor! Karaciğeri süt gibi lekesiz hale getiriyor! Bu içecek dünyaya bedel...
Vücudun ana antioksidanını çoğaltıyor! Karaciğeri süt gibi lekesiz hale getiriyor! Bu içecek dünyaya bedel... Hatırlayın, hava kirliliği had safhada; yenilen gıdalar katkı maddeli ve kullanılan güzellik ürünleri de aynı zararlı maddelerle destekleniyor. Vücut, kendi doğal detoksunu gerçekleştirerek kendini temizlemeyi başarıyor. Buna detoksifikasyon deniyor. Ancak yoğun bir çevresel faktörün içerisinde olduğumuzu düşünürsek bu arınma süreci epey uzayabilyor. Bu noktada doğanın mucizeli besinlerinden devedikeni devreye giriyor.
12.11.2023 Sağlık
İstanbul'da hava kirliğinin en yüksek olduğu iki ilçe belli oldu
İstanbul'da hava kirliğinin en yüksek olduğu iki ilçe belli oldu İstanbul'da özellikle trafiğin yoğunlaşmasıyla hava kirliliği artıyor. Prof. Dr. Levent Kuzu ise trafik ve hava kirliliği ilişkisine değinerek köprü bağlantılarının olduğu Beşiktaş ve Mecidiyeköy'e dikkat çekti.
2.11.2023 Gündem
Deprem bölgesinde D vitamini günü!
Deprem bölgesinde D vitamini günü!  Her yıl 2 Kasım’da D vitaminin önemi ve eksikliği ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya D Vitamini Günü kapsamında Kahramanmaraş konteyner kentteki depremzedelere yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ailelere ve çocuklara D vitamini’nin önemi anlatılırken, diğer yandan çocuklara yönelik; yüz boyama,illüzyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
2.11.2023 Yaşam
Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması
Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması Her yıl 2 Kasım’da D vitaminin önemi ve eksikliği ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya D Vitamini Günü kapsamında Kahramanmaraş konteyner kentteki depremzedelere yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ailelere ve çocuklara D vitamini’nin önemi anlatılırken, diğer yandan çocuklara yönelik; yüz boyama, illüzyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
1.11.2023 Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Türkiye için toz alarmı yapıldı! Dışarı çıkmayın uyarısı geldi
Türkiye için toz alarmı yapıldı! Dışarı çıkmayın uyarısı geldi Türkiye’nin Karadeniz dışındaki tüm bölgelerinin İsrail ve Suudi Arabistan’dan gelen yoğun ‘toz bulutu’ etkisi altında olduğunu belirten uzmanlar, özellikle yaşlı, hamile ve solunum yolu rahatsızlığı olanları maskesiz dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.
19.08.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda ilk ray kaynağını yaptı
Bakan Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda ilk ray kaynağını yaptı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı Depo Sahası’nın ilk ray kaynağını yaptı. Bakan Uraloğlu, “Kocaeli ile birlikte İstanbul, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 ilimizde Bakanlığımızca yapımı devam eden 9 projede toplam 102 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatımız da devam etmektedir” dedi.
21.07.2023 Ekonomi
İstanbul'da yeni taksimetre oyunu! Vatandaşlar isyan etti
İstanbul'da yeni taksimetre oyunu! Vatandaşlar isyan etti İstanbul'da yolcu ve mesafe seçtikleri gerekçesiyle sıkça şikayet konusu olan taksiciler, megakentte bir süredir kullanılan aplikasyon nedeniyle "ücreti" de belirledikleri eleştirilerine hedef oluyor. Ücret, taksimetre üzerinden otomatik hesaplanıyor. Ancak, uygulamayı kullanan bazı taksiciler bu rakamın çok üzerinde teklif sunuyor.
11.07.2023 Gündem
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Hava Kalitesinde son beş yılda ortalama yüzde 16 iyileşme sağlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Hava Kalitesinde son beş yılda ortalama yüzde 16 iyileşme sağlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı'nda Türkiye'nin hava, su ve toprak kalitesi anlık olarak takip ediliyor. Bu kapsamda 365 hava kalitesi izleme istasyonu ile tüm illerin hava kalitesi 7/24 izlenirken, beş yıllık hava kalitesi incelediğinde partikül madde parametresinde yüzde 4 oranında, Kükürt dioksit parametresinde yüzde 46 oranında, Karbon monoksit parametresinde yüzde 18 oranında, Azot dioksit parametresinde yüzde 3 oranında, Ozon parametresinde yüzde 8 oranında, olmak üzere, hava kalitesinde ortalama yüzde 16 oranında iyileşme sağlandı. 
30.06.2023 Gündem
Anız yakmak daha çok gübre masrafına neden oluyor
Anız yakmak daha çok gübre masrafına neden oluyor ADANA’da buğday hasadının ardından çok sayıda çiftçi tarlalarını ikinci ürün ekimine daha kısa sürede hazırlamak için anız yakmaya başladı. Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, çiftçilerin yakıt tasarrufu sağlamak için tarlalarındaki anız kalıntılarını yaktığını söyleyerek, "Ancak topraktaki azot ve karbon miktarı azaldığı için ilerleyen zamanlarda daha çok gübre ihtiyacı doğuyor. Ucuz gibi görünen anızı yakmak daha çok gübre masrafına neden oluyor” dedi.
10.06.2023 Gündem
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Sağlıksız cilt görünümüne neden oluyor! Bu yöntemlerle gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz
Sağlıksız cilt görünümüne neden oluyor! Bu yöntemlerle gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ciltte sağlıksız bir görünüme neden olan gözenek problemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
11.04.2023 Sağlık
İstanbul ve deprem bölgesinde hava kirliliğinde yüksek artış!
İstanbul ve deprem bölgesinde hava kirliliğinde yüksek artış! Depremden etkilenen kentlerde hava kirliliği, enkaz tozu ve ısınma için açıkta ateş yakılması gibi nedenlerle Türkiye limiti 2.5, Dünya Sağlık Örgütü kılavuz değerlerinin ise 7.5 katına çıktı.
24.03.2023 Gündem
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Hava kirliliği araştırmasında dikkat çeken sonuçlar
Hava kirliliği araştırmasında dikkat çeken sonuçlar 2022 Air Quality & Health in Cities raporuna göre küresel ortalama NO2 (Azot Dioksit) maruziyetinin araştırmaya katılan ülkelerin en büyük şehirlerinde yüksek düzeyde olduğu görülüyor. İstanbul, 35.3’lük NO2 maruziyeti seviyesi ile dünya çapında 20 şehir arasında 9. Sırada yer alıyor. PM2.5 (Partikül Madde) kirliliğine bakıldığında ise düşük ve orta gelirli ülkelerdeki şehirlerdeki seviyelerin yüksek olduğu görülüyor.
5.01.2023 Sağlık
İstanbul’da hava kirliliği alarmı! Astım ve KOAH hastaları dikkat, pencere bile açmayın
İstanbul’da hava kirliliği alarmı! Astım ve KOAH hastaları dikkat, pencere bile açmayın İstanbul’da son günlerde hava kirliliğinde artış yaşanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hava kalitesini gösterdiği haritada, hassas ve sağlıksız ölçülen baz ilçeler için uzmanlar uyarılarda bulundu. Uluslararası Hava Kirliliği Önleme ve Çevre Koruma Birliği Başkanı Prof. Dr. Selahattin İncecik, "O bölgede insanların pencere bile açmaması lazım’ derken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bilun Gemicioğlu da, geçmeyen öksürüğün bir nedeninin de hava kirliliği olduğunu ve maske takılması gerektiğini belirtti.
3.01.2023 Gündem
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor Kış aylarında alerjik çocukları kapalı ortamda bekleyen tehlikelere karşı ebeveynleri uyaran Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Evde hava kirleticiler arasında; ocak ve fırınlardan kaynaklanan yanma kaynaklı emisyonlar, gaz veya gaz yakıtı ile çalışan ısıtıcılar, odun sobası veya şömineler, kül, pişirme kokuları, küf sporları, duş buharı, tütün ürünleri dumanı bulunur. Hava kirleticilerine maruz kalan alerjik çocuklarda burun ve geniz akıntısı, hapşırık, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetler artar" dedi.
3.01.2023 Sağlık
2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu?
2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu? Araç egzozlarından çıkan zararlı gazlar insan sağlığı başta olmak üzere çevre sağlığı üzerinde birçok olumsuzluk yaratıyor. Bu kapsamda egzoz emisyon ölçümü tüm araçlar için zorunlu tutulmuştur. Trafikte araçlardan çıkan zararlı gazların hava kirliliği ve çevreye zarar vermemesi için Egzoz muayenesi yapılır. Egzoz muayene ise TÜVTÜRK ile yaptırılıyor. Peki, 2023 egzoz emisyon ölçümü fiyatı ne kadar? Egzoz muayenesi ücreti 2023 ile ilgili merak edilenler…
2.01.2023 Ekonomi
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon'
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon' Geçmeyen öksürük şikayeti, halsizlik, baş veya boğaz ağrısı gibi şikayetleri bir ay boyunca yaşayanların yanı sıra, ‘sürekli hastayım’ diyenler de altta yatan nedenleri merak ediyor. Uzmanlar ise pandemi dönemindeki tedbirlerin kalkmasıyla viral enfeksiyonlara karşı savunmasız kaldığımıza dikkat çekerek, “Süper Enfeksiyon” adı verilen tablonun, uzayan hastalık semptomlarına neden olduğunu belirtiyor.
11.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hava Kirliliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hava kirliliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.