Gazete Vatan Logo

2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu?

Araç egzozlarından çıkan zararlı gazlar insan sağlığı başta olmak üzere çevre sağlığı üzerinde birçok olumsuzluk yaratıyor. Bu kapsamda egzoz emisyon ölçümü tüm araçlar için zorunlu tutulmuştur. Trafikte araçlardan çıkan zararlı gazların hava kirliliği ve çevreye zarar vermemesi için Egzoz muayenesi yapılır. Egzoz muayene ise TÜVTÜRK ile yaptırılıyor. Peki, 2023 egzoz emisyon ölçümü fiyatı ne kadar? Egzoz muayenesi ücreti 2023 ile ilgili merak edilenler…

2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu?

Araç sahipleri zorunlu tutulan 2023 egzoz muayenesinin fiyatını sorguluyor. Araçlardan çıkan zararlı gazların doğaya, insan sağlığına ve çevreye zarar vermemesi için yapılan Egzoz Emisyon Ölçümü 2023 fiyatı belli oldu. Peki, 2023 araç egzoz muayene ücreti ne kadar, 2023 egzoz emisyon ölçümü fiyatı kaç TL oldu?

EGZOZ MUAYENE ÜCRETİ 2023 NE KADAR?

Egzoz muayene ücreti her araç için aynıdır. Yıllık değişen bu ücret 2023 yılı için 180 TL oldu.

 EGZOZ MUAYENESİ ZAMANI NEDİR?

Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır.

Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

ÖLÇÜM TEKRARI HAKKI DA VARDIR

Ölçüm sonucu onaylanmayan olumsuz sonuçlanan araçların 1 ay içinde aynı ölçüm istasyonunda sadece 1 adet ölçüm tekrarı hakkı vardır. Ölçümü olumsuz sonuçlanan araçların 1 aylık ölçüm tekrarı hakkı devam etse de 7. günden itibaren trafiğe çıkmasına izin verilmemektedir.

Haberin Devamı

EGZOZ MUAYENESİ NEREDE YAPILIR?

Egzoz emisyon ölçümü araç muayenesinde olduğu gibi TÜVTÜRK üzerinden yapılır. Muayene için TÜVTÜRK resmi internet sitesi üzerinden randevu alınması gerekir.

EGZOZ MUAYENESİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapılacak aracın Tescil Belgesi.

T.C Kimlik no'sunu gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzu yanınızda getiriniz.