Güzel Sanatlar

Güzel Sanatlar

Son dakika güzel sanatlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güzel sanatlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güzel sanatlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güzel Sanatlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güzel sanatlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.032 güzel sanatlar haberi bulunmuştur. Tüm güzel sanatlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aida Mahmudova’nın “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” İsimli Kişisel Sergisi Vision Art Platform’da
Aida Mahmudova’nın “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” İsimli Kişisel Sergisi Vision Art Platform’da Vision Art Platform, “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” ismini taşıyan yeni sergisiyle Aida Mahmudova’nın kişisel sergisine Fırat Arapoğlu küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. 23 Nisan 2024, Salı günü saat 18.00’de açılışı gerçekleşecek olan sergi, 22 Temmuz 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.
11.04.2024 Magazin
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
Kadınlar, 8 Mart'ta yeteneklerini gösterdi: ZMO ve ÇYDD'den anlamlı sergi
Kadınlar, 8 Mart'ta yeteneklerini gösterdi: ZMO ve ÇYDD'den anlamlı sergi 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şubesi ve Minecan Okulları’nın birlikte düzenlediği sergide 20 sanatçının 100’e yakın eseri sanat severlerden tam not aldı.
11.03.2024 Adana
Hande Erçel okula geri döndü! Rektörden övgü dolu sözler
Hande Erçel okula geri döndü! Rektörden övgü dolu sözler Hakan Sabancı ile yaşadığı aşkla gündemden düşmeyen Hande Erçel, geçtiğimiz aylarda üniversiteye geri dönme kararı aldı. Erçel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci ile bir araya geldi. İnci'nin Erçel'den övgüyle söz ederek birlikte pozlarını yayınlandı.
23.02.2024 Magazin
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir?
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir? Üniversite döneminde tercih yapacak ve kendi için en uygun okulu seçecek olan kişilere birden fazla okul önerilmektedir. Tüm bu okullar vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. Vakıf üniversiteleri özel grubuna giren üniversitelerdir.
5.02.2024 Gündem
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Hande Erçel kızıl saçlardan vazgeçti, eski rengine döndü
Hande Erçel kızıl saçlardan vazgeçti, eski rengine döndü Saçlarını kızıla boyatarak tarz değişikliği yapan oyuncu Hande Erçel, eski saç rengine geri göndü.
27.01.2024 Magazin
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet dönemi edebiyatçıları arasında en öne çıkan isimlerden biri, kuşkusuz Ahmet Hamdi Tanpınar’dır. Gerek edebi yönü gerek eserleri gerekse kişiliğiyle bir döneme ışık tutmuştur. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde dünyaya gelen Ahmet Hamdi Tanpınar, yazar, şair ve akademisyen kimliklerinin yanı sıra siyasi kimliği ile de bilinmektedir. Günümüze değin ulaşan birçok eser bırakmış, ürünleri Türk edebiyatında hala ders konusu olarak işlevini devam ettirmektedir. 
21.01.2024 Eğitim
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı!
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı! Yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti... 'Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı.
5.01.2024 Gündem
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024 Gündem
Prag saldırısında kan donduran itiraf: Her zaman bir manyak olacağımı biliyordum
Prag saldırısında kan donduran itiraf: Her zaman bir manyak olacağımı biliyordum Çekya’nın başkenti Prag’daki Charles Üniversitesi’nde rasgele ateş açarak 15 kişiyi öldüren David Kozak'ın katliam planlarını Telegram üzerinden paylaştığı ortaya çıktı.
22.12.2023 Dünya
Dr. Zeliha Burtek kimdir? Sosyal Çürüme açıklamasıyla dikkat çeken Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü?
Dr. Zeliha Burtek kimdir? Sosyal Çürüme açıklamasıyla dikkat çeken Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü? Türkiye'nin asıl probleminin iktisadi değil, "sosyal çürüme" olduğunu söyleyen kişinin Akademisyen Zeliha Burtek olduğu ortaya çıktı. Peki, Dr. Zeliha Burtek kimdir? Zeliha Burtek hangi üniversitelerde eğitim gördü?
18.12.2023 Gündem
'Dijital telif yasası kaçınılmaz oldu' dedi ve ekledi: 120 sene önceki aylayışla olmaz
'Dijital telif yasası kaçınılmaz oldu' dedi ve ekledi: 120 sene önceki aylayışla olmaz Dijital Telif Yasası düzenlemesinin henüz çıkmaması dijital yayıncılıkta birçok sorunu beraberinde getiriyor. Türkiye İnternet Medya Birliği Başkanvekili Avukat Cüneyd Altıparmak, “Şu an yaşananın hırsızlıktan farkı yok. Dijital Telif Yasası çıkmadığı için hırsızlığın bir cezası da yok. 120 yıl önceki anlayışla yapılan kanun, bugünkü internet çağında hiçbir eseri koruyamaz. Yeni bir düzenleme acilen yasalaşmalı.” dedi.
5.12.2023 Gündem
Pervin Chakar kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?
Pervin Chakar kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Pervin Chakar kimdir? Sorusunun yanıtı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel tarafından ziyaret edilmesi sonrası arttı. Pervin Chakar aslen nereli, kaç yaşında?
20.11.2023 Gündem
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.11.2023 Gündem
‘Yüz Yıl’ın coşkusu katlanarak artıyor"
‘Yüz Yıl’ın coşkusu katlanarak artıyor" Cumhuriyet’in 100. yaşına girmesine günler kala tüm Türkiye ay yıldıza büründü. Bir asır önce başlayan coşku her geçen gün katlanarak artarken 7’den 70’e 100. Yıl heyecanı yaşanıyor. İşletmeler bayrak siparişlerine yetişemiyor...
27.10.2023 Gündem
Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, mide ameliyatı mı oldu? Onur Atilla kaç kilo verdi? Güldür Güldür İbrahim Onur Atilla’nın yeni (son) hali!
Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, mide ameliyatı mı oldu? Onur Atilla kaç kilo verdi? Güldür Güldür İbrahim Onur Atilla’nın yeni (son) hali! Güldür Güldür Show’un sevilen oyuncusu Onur Atilla verdiği kilolarla adeta değişime uğradı. Oldukça zayıfladığı gözlemlenen Atilla’nın son hali beğeni toplarken, nasıl zayıfladığı ve kaç kilo verdiği merak konusu oldu. Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, Onur Atilla kaç kilo verdi, mide ameliyatı mı oldu?
17.10.2023 Magazin
İstanbul kültür sanata doydu
İstanbul kültür sanata doydu Türkiye Kültür Yolu Festivallerine esin kaynağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile İstanbul kültür ve sanata doydu. 16 gün süren festival boyunca Atatürk Kültür Merkezi-Galataport rotasında binin üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 8’inci durağı olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 50’den fazla mekanda birbirinden eğlenceli, renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
16.10.2023 Kültür Sanat
Minik Ressamlar hem Cumhuriyet’i hem de umudu resmetti
Minik Ressamlar hem Cumhuriyet’i hem de umudu resmetti 42 yıldır düzenlenen Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda sonuçlar açıklandı.
26.09.2023 Vitrin
Erol Evgin 54 yıl sonra yine aynı sahnede!
Erol Evgin 54 yıl sonra yine aynı sahnede! Erol Evgin, 1969’da ilk kez sahneye çıktığı Marmara Yelken Kulübü’nde şarkılarını söyledi. Sanatçı, “Hafta sonları burada müzik yapardık. Bülent Eczacıbaşı, Mehmet Ali Birand müziğimizle dans ederdi” dedi.
18.09.2023 Magazin
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
16.09.2023 Gündem
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
E okul yetenek sınavı sonuçları sorgulama 2023 | Yetenek sınavı sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı?
E okul yetenek sınavı sonuçları sorgulama 2023 | Yetenek sınavı sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı? E-okul.meb.gov.tr yetenek sınavı sonuçları 2023 için sorgulamalar başladı. Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9'uncu sınıflarına öğrenci almak için yetenek sınavı başvuruları gerçekleştirildi. Şimdi ise gözler Yetenek sınavı sonuçları nasıl öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtına çevrildi. İşte E okul yetenek sınavı sonuçları 2023…
18.07.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Güzel Sanatlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güzel sanatlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.