Gazete Vatan Logo

E okul yetenek sınavı sonuçları sorgulama 2023 | Yetenek sınavı sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı?

E-okul.meb.gov.tr yetenek sınavı sonuçları 2023 için sorgulamalar başladı. Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9'uncu sınıflarına öğrenci almak için yetenek sınavı başvuruları gerçekleştirildi. Şimdi ise gözler Yetenek sınavı sonuçları nasıl öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtına çevrildi. İşte E okul yetenek sınavı sonuçları 2023…

E okul yetenek sınavı sonuçları sorgulama 2023 | Yetenek sınavı sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir, e okul spor lisesi yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı?

Yetenek sınavı sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir? e-Okul Sistemi üzerinden başvurular bireysel olarak gerçekleştirildi. Yetenek Sınavına girdiği okulu kazanamayan adaylar boş kontenjanı bulunan diğer okullar için tekrar ek yerleştirme başvurusu yapabilecek. Peki, E okul yetenek sınavı sonuçları 2023 nasıl öğrenilir, MEB yetenek sınavı sonuçları açıklandı mı?

YETENEK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Yetenek sınavı sonuçları ilan edildi.

MEB YETENEK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, YETENEK SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Yetenek sınavı sonuçları 17 Temmuz 2023 Pazartesi günü (bugün) Bakanlık tarafından E-OKUL sistemi üzerinden açıklandı.

YETENEK SINAVI KAYIT TARİHLERİ

Asıl listeden kayıt hakkı kazananlar, 17-19 Temmuz tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıracak.

Boş kalan kontenjanlara merkezî birinci yerleştirme sonuçlarına göre asıl ve yedek listeler 19 Temmuz, boş kalan kontenjanlara merkezi ikinci yerleştirme sonuçlarına göre asıl ve yedek listeler de 20 Temmuz'da ilan edilecek. 
 
Merkezî birinci yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıtlar 20 Temmuz, merkezî ikinci yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıtlar da 21 Temmuz'da yapılacak.
 
Ek yerleştirme sürecinde boş kalan kontenjanlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Bu kapsamda tercihler 7-11 Ağustos'ta alınacak, 14 Ağustos'ta da boş kontenjanlara yerleştirme sonuçları açıklanacak.
 
Deprem bölgesine tanınan kontenjan kapsamındaki öğrenciler ve "çocuklar için özel gereksinim raporu (ÇÖZGER)" kapsamındaki öğrenciler ise okul müdürlüklerince kendilerinden istenen belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları okula giderek işlemlerini gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

 

 

 

KESİN KAYIT EVRAKLARI

1- T.C. Kimlik Kartı

2- Kesin Kayıt Dilekçesi (Okuldan alınacaktır)

3- Okul-Veli-Öğrenci Sözleşmesi (Okuldan alınacaktır)

4- 2 Top Fotokopi Kağıdı

5- 1 Adet Büyük Boy Dosya Klasörü

6- 1 Paket Telli Dosya

7- 1 Paket Şeffaf Dosya

Kazanamayan veya başvuruyu kaçıran adaylarımız için Eylül ayında ek yerleştirme sınavı yapılacak.