Güvenli Ödeme Sistemi

Güvenli Ödeme Sistemi

Son dakika güvenli ödeme sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güvenli ödeme sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güvenli ödeme sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güvenli Ödeme Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güvenli ödeme sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 274 güvenli ödeme sistemi haberi bulunmuştur. Tüm güvenli ödeme sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı Otomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
8.12.2023 Gündem
Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Bu tuzağa düşmeyin
Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Bu tuzağa düşmeyin Türkiye'de son günlerde araç alım-satımı için yoğun kullanılan bir e-Ticaret sitesinin aynısını yapıp, kurdukları sahte ödeme sistemine yönlendiren dolandırıcılar, vatandaşları mağdur ediyor. İşte şok eden detaylar...
25.12.2022 Yaşam
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! Noter sistemi tamamen değişti, hem alıcıyı hem de satıcıyı tehlikeden koruyor, sadece 20 lira...
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! Noter sistemi tamamen değişti, hem alıcıyı hem de satıcıyı tehlikeden koruyor, sadece 20 lira... Araba salıp satan herkesi ilgilendiren uyarı! Araba alım satım işlemi hukuken geçerli sayılmıyor, sistem tamamen değişti, artık zorunlu. Kesinlikle noterde yapılması gerekiyor, bu sayede “eski para verdin, sahte para verdin, ben EFT gönderdim sana nasıl gelmedi” gibi sıkıntılar ortadan kalkıyor. Noterlerde araç alım satım işlemlerinde “Önce imzayı at, parayı öyle vereyim” ya da “Parayı ver sonra ben imza atayım” tartışmaları çok sık yaşanıyordu, güvenli ödeme sistemi ile bu tartışmaları da ortadan kaldırıyor. Sistemin bedeli sadece 20 Türk lirası, Ticaret Bakanlığı, bu sistemi zorunlu hale getirdi. Bir telefon, bir 'hayali' kuzen ve bir 'hayali' galerici arkadaş... Biraz da ikna kabiliyeti... Alınan tüm önlemlere ve uyarılara rağmen dolandırıcılar, film senaristlerine taş çıkartacak yeni yeni yöntemlerle tuzaklarına her geçen gün yeni mağdurları düşürüyorlar. Polisin bile 'yok artık' dediği son yöntemle de onlarca mağdur oluştu. İşte son dolandırıcılık yöntemi ve sadece 20 lira harcayarak alabileceğiniz altın değerinde önlem...
20.03.2022 Otomobil
Nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı
Nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı Yargı Reformu Strateji Belgesiyle (YRS) daha etkin ve güvenli hale getirilen nöbetçi noterlik uygulamasında 2021 yılında 301 bin 737 işlem yapıldı.
2.01.2022 Ekonomi
Noterlerdeki güvenli ödeme sistemine ilişkin bakanlıktan flaş açıklama
Noterlerdeki güvenli ödeme sistemine ilişkin bakanlıktan flaş açıklama Adalet Bakanlığı, geçen yıl noterlerde uygulamaya konulan güvenli ödeme sistemiyle yapılan işlemlerin hacminin, 921 milyon liraya ulaştığını bildirdi. Noterliklerde ödemeye dayalı sözleşmelerdeki aksaklıkların veya dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesini sağlayan güvenli ödeme sistemi, 1763 noterlikte uygulanıyor.
19.08.2021 Ekonomi
İkinci el araba alacaklar dikkat! Sadece 20 TL...
İkinci el araba alacaklar dikkat! Sadece 20 TL... Araba almayı planlayan birçok kişi fiyatların nispeten daha uygun olması nedeni ile ikinci el araba almaya yöneliyor. Ancak ikinci el araba alırken vatandaşlarda güvenlik endişesi olabiliyor. 20 TL ödeyerek güvenli bir şekilde araba sahibi olmak mümkün. Dolandırıcılığı ve para taşıma riskini ortadan kaldıran ‘Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi’ 3 Şubat 2020’de devreye alınmıştı. Bu sistemi hizmet bedeli 20 lira olmasına rağmen 1.5 yılda sadece 4 bin 328 kişi kullandı. Oysa yılda 8 milyona yakın ikinci el oto alım satımı yapılıyor. Sistem kullanılmadığı için her gün yeni bir dolandırıcılık olayı yaşanıyor.
26.07.2021 Ekonomi
Para transferinde yeni dönem! Hepsine uygulanacak, ücreti...
Para transferinde yeni dönem! Hepsine uygulanacak, ücreti... Para transferlerinde yeni dönem! Tüm işlemlere entegre edilecek. Ücreti 15 ila 20 TL arasında. Noterlikler ile ilgili peş peşe açıklama geldi. Para transferi gerektiren tüm işlemlere güvenli ödeme sistemi uygulanacak. Güvenli ödeme sistemini kullanacaklar 15 ila 20 lira arasında ücret ödüyor. Bankalar ve şirketler aracılığıyla, alım satımda işlem tamamlandıktan sonra para karşı tarafın hesabına geçiyor. Sistemi tavsiye eden Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, bu sayede çeşitli dolandırıcılıkların önüne geçildiğini ve vatandaşların üstünde yüklü miktarda para taşıma döneminin sona erdiğini belirtti. Öte yandan noterliklerde ödemelerin yüzde 30'unun kredi kartıyla gerçekleştirildiği açıklandı.
5.05.2021 Ekonomi
Vakıf Katılım resmen duyurdu! Yeni bir dönem başlıyor
Vakıf Katılım resmen duyurdu! Yeni bir dönem başlıyor Vakıf Katılım harekete geçti. Resmen duyuruldu. Yeni bir dönem başlıyor. Tüm banka müşterileri yararlanabilecek. Vakıf Katılım'dan yapılan açıklamada detaylar paylaşıldı. Araba almayı planlayanlar için büyük kolaylık sağlanıyor. İkinci el araba alırken birçok kişi tedirgin oluyor. Güvenlik endişesi taşıyanlar için Vakıf Katılım önemli bir adım attı. İkinci el araba alım satımında yeni bir dönem başlıyor. Vakıf Katılım, ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımında, taşıtın mülkiyeti ile satış bedelinin eş zamanlı ve güvenli bir şekilde el değiştirmesini sağlayan "Güvenli Ödeme Sistemi"ni uygulamaya aldı.
28.04.2021 Ekonomi
Ziraat Bankası resmen duyurdu! Yeni dönem, artık...
Ziraat Bankası resmen duyurdu! Yeni dönem, artık... Ziraat Bankası harekete geçti. Banka müşterileri yararlanabilecek. Ziraat Bankası resmen duyurdu. Araba almayı planlayanlar için büyük kolaylık sağlanıyor. İkinci el araba alırken birçok kişi tedirgin oluyor. Güvenlik endişesi taşıyanlar için Ziraat Bankası önemli bir adım attı. İkinci el araba alım satımında yeni bir dönem başlıyor. Ziraat Bankası 'Güvenli Ödeme Sistemi' hayata geçirdi.
28.03.2021 Ekonomi
İkinci el araba ile ilgili flaş değişiklik! Rağbet olmadı
İkinci el araba ile ilgili flaş değişiklik! Rağbet olmadı Ticaret Bakanlığı’ndan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na (TESK) gönderilen yazıda, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’te yapılan düzenlemeyle, ikinci el taşıt alım satımında ödemenin nakit yapılması halinde, taşıtın satış bedelinin, taşıt mülkiyeti ile satış bedelinin eş zamanlı el değiştirmesini sağlayan elektronik sistem üzerinden ödeneceğinin hüküm altına alındığı hatırlatıldı.
13.03.2021 Ekonomi
Noterlerde yeni dönem! Kaldırıldı, ödemeler artık...
Noterlerde yeni dönem! Kaldırıldı, ödemeler artık... Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Noterlerde yeni dönem geçen yıl başlamış ve zorunlu olmuştu. Açıklama geldi, o sorun artık ortadan kaldırıldı. Bankalarla da anlaşmaya varıldı. Çalışmalar devam ediyor. Sisteme alışılmasıyla uygulamanın kullanımının giderek artması bekleniyor. Noter işlemlerinde güvenli ödeme sistemi sayesinde dolandırıcılık olaylarının önüne geçildiği belirtildi. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, güvenli ödeme sisteminin detaylarını açıkladı. İşte tüm bilgiler...
11.03.2021 Ekonomi
DenizBank kararı resmen duyurdu! Bugün başladı, hesabı olanlar...
DenizBank kararı resmen duyurdu! Bugün başladı, hesabı olanlar... DenizBank güzel haberi resmen duyurdu. Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor. Yeni kampanya yapıldı. Ücret alınmayacak. Dev banka müşterilerine yeni kararı açıkladı ve bugün başladı. DenizBank'tan yapılan açıklamada müşteriler telefon bilgisini ya da kimlik bilgilerini Kolay Adres olarak tanımlarsa tüm yıl boyunca para transferlerini masrafsız yapacak. Firma sahipleri ise Vergi Kimlik Numarasını tanımladığı takdirde kampanyadan faydalanabilecek. Yeni karar bugün uygulamaya konuldu ve başladı.
4.02.2021 Ekonomi
Bakan duyurmuştu! Noterlerde yeni dönem...
Bakan duyurmuştu! Noterlerde yeni dönem... Son dakika haberine göre; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından tanıtımı yapılan “Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi” uygulaması kapsamında kredi kartıyla 2 milyon 224 bin 648 işlem gerçekleştirildi. Kredi kartıyla gerçekleştirilen işlemlerin toplam hacmi ise 597 milyon 592 bin 328 lira oldu.
2.01.2021 Gündem
Hesaba yatacak! Faiz indirimli kredi ve kira desteği
Hesaba yatacak! Faiz indirimli kredi ve kira desteği Hibe, kredi ve eğitim destekleri başladı. Esnaf ve sanatkarlar 2020'de Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan tedbirlerden en çok etkilenen kesim olurken, hükümet bu etkileri azaltmak için çok sayıda desteği hayata geçirdi. Esnaf ve sanatkara 3 ay boyunca aylık 1000 lira olmak üzere toplam 3 bin lira hibe desteğine yönelik başvurular 30 Aralık itibarıyla hayata geçirildi. Yüzde 50 ve yüzde 100 faiz indirimli kredi desteği sağlandı, 962 bin 302 esnaf ve sanatkara 40,3 milyar lira tutarında faiz indirimli kredi kullandırıldı.
31.12.2020 Ekonomi
Akbank devreye aldı! Büyük fırsat! İkinci el araçlarda...
Akbank devreye aldı! Büyük fırsat! İkinci el araçlarda... Akbank resmen duyurdu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir adım atıldı. Akbank yeni uygulamayı devreye aldı. İkinci el araç alım satımının gerçekleşmesi ve oluşabilecek risklerinin bertaraf edilmesini sağlayan uygulama müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor.
11.11.2020 Ekonomi
Halkbank resmen duyurdu! Sıfırlandı ve...
Halkbank resmen duyurdu! Sıfırlandı ve... Halkbank resmen açıkladı. Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren güzel haber. Dev banka çok önemli bir adım attı. Araba alacaklara güzel haber. Yapılan duyuruda ikinci el araçlarda, alım ve satım işlemlerini hızlı, kolay ve daha güvenilir hale getiren Güvenli Ödeme Sistemi geliştirildi. Artık ücret ödenmesi sırasında oluşan riskler tamamen ortadan kalktı ve dolandırıcılık ihtimali de sıfırlandı. Noter’de tescil işlemlerini tamamlanıncaya kadar, ücret hesapta bekletiliyor. Tamamlanınca tutarın blokesi çözülüyor ve para satıcının hesabına aktarılıyor. İşlem 5 adımda kolayca tamamlanıyor.
9.11.2020 Ekonomi
Sosyal medya paylaşımları delil sayılıyor
Sosyal medya paylaşımları delil sayılıyor Türkiye Noterler Birliği'nin 1 Mart 2016'da yürürlüğe giren 'elektronik ortamda tespit' (e-tespit) uygulaması yoğun ilgi gördü. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, sosyal medyada hakaret, yanlış ve yanıltıcı paylaşımların daha sonra silinmesine karşı tespit edilip, yargı aşamasında hukuki delil olarak kayıt altına alan sistem ile bu şekilde yaklaşık 10 bin tespit yapıldığını bildirdi.
8.11.2020 Gündem
Yeni dönem başladı! 7 gün 24 saat işlem yapılabilecek...
Yeni dönem başladı! 7 gün 24 saat işlem yapılabilecek... Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıkladı. E-noter uygulaması ile Türkiye Noterler Birliği web sayfası üzerinden 7/24 hizmet veren e-randevu sistemi sayesinde, vatandaşlar ister cep telefonu ister bilgisayarı üzerinden diledikleri noterlikten üyelik şartı aranmaksızın randevu alabilecek. Bakan Gül, "Kira sözleşmesine ilişkin ihtarnameleri, kooperatif üyeliğine ilişkin ihtarnameleri ve tüketici ihtarnameleri gibi birçok kalemde e-imzası olan vatandaşlarımız noterliklere hiç gitmeden işlemlerini yapabilmektedir." dedi.
26.10.2020 Gündem
İkinci el otoda fiyat yükselişine yasal fren
İkinci el otoda fiyat yükselişine yasal fren Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmeliğe göre hem kiralama şirketlerini ilgilendiren hem de bireysel satış yapanları ilgilendiren birçok yeni karar gündeme geldi. Kiralama şirketlerine ellerindeki araçları satmak için en az bir yıl boyunca kiralama faaliyeti yapma şartı getirildi. Bireysel ilanlarsa artık tüm bilgileri vermek zorunda. ‘Bu gelişmenin sektördeki suni fiyat artışını bitireceği’ yorumu yapıldı.
17.08.2020 Ekonomi
Güvenli ödeme sistemi nasıl yapılır? İkinci el araç satışında noterde 'Güvenli Ödeme Sistemi' zorunlu mu?
Güvenli ödeme sistemi nasıl yapılır? İkinci el araç satışında noterde 'Güvenli Ödeme Sistemi' zorunlu mu? Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete yayımlanan yönetmelikte güvenli ödeme sistemi ikinci el satışlarında zorunlu hale geldi. Adalet Bakanı Abdülhamid Gül de, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "3 Şubat'ta tüm noterlerde uygulanmaya başlayan güvenli ödeme sistemi, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ikinci el araç satışlarında zorunlu hale geldi. İşlem güvenliğini temin edecek uygulama vatandaşlarımıza hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu. Peki, güvenli ödeme sistemi nedir? Noter güvenli ödeme sistemi nasıl yapılır? İkinci el araç satışında güvenli ödeme sistemi zorunlu mu?
15.08.2020 Gündem
Noterlerde güvenli ödeme sistemi!
Noterlerde güvenli ödeme sistemi! Noterlerde ikinci el araç satışlarında zorunlu hale getirilen güvenli ödeme sistemi nasıl çalışıyor?
15.08.2020 Haber
İkinci el araç fiyatları düşer mi? İkinci el araba fiyatları ne olur?
İkinci el araç fiyatları düşer mi? İkinci el araba fiyatları ne olur? İkinci el araba fiyatları ne olacak, düşecek mi soruları vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Covid 19 salgını kapsamında dünya çapında sıfır araç sıkıntı yaşandığında, 2. el otomobil fiyatları da doğal olarak yükseldi. Artan ikinci el otomobil fiyatları ve araç piyasasında oluşan dengesizliğin sonrası ikinci el araç satışıyla ilgili yeni düzenleme yapıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmelik Resmi Gazete'de da yayımlandı. Peki, 2. el araba fiyatları ne zaman ne olacak? İkinci el araba fiyatları düşecek mi?
15.08.2020 Gündem
İkinci el araç satışında yeni dönem!
İkinci el araç satışında yeni dönem! Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, kiralama şirketlerine ellerindeki araçları satmak için en az bir yıl boyunca kiralama faaliyeti yapma şartı getirildi. Yönetmelik ile getirilen bir diğer yenilik ise, yetki belgesi olmayanlara bir yıl içinde en fazla 3 adet ikinci el araç satışı hakkı verilmesi oldu.
15.08.2020 Ekonomi
Ziraat Bankası 2. el araç alış-satışta 'Güvenli Ödeme Sistemi'ni uygulamaya aldı
Ziraat Bankası 2. el araç alış-satışta 'Güvenli Ödeme Sistemi'ni uygulamaya aldı Ziraat Bankası, İkinci el motorlu kara taşıtı alım satımında, taşıtın mülkiyeti ile satış bedelinin eş zamanlı ve güvenli bir şekilde el değiştirmesini sağlayan “Güvenli Ödeme Sistemi”ni uygulamaya aldı.
21.05.2020 Ekonomi
Araba alım ve satımında yeni dönem! 15 lira ödenecek...
Araba alım ve satımında yeni dönem! 15 lira ödenecek... Araba alım satımlarında ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla yeni ödeme sistemi geliştirildi. TaşıtTakas sistemi ile gerçekleştirilen tescil işlemleri, satıcı taraftan tahsil edilmek üzere 10 TL’si Noterler Birliği’nin payı olmak üzere toplam 15 TL gibi düşük bir maliyetle gerçekleşecek, ücret satıcıya EFT ile gönderilecek satış bedelinden düşülerek tahsil edilecek.
28.04.2020 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Güvenli Ödeme Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güvenli ödeme sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.