Gün

Gün

Son dakika gün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gün gelişmeleri de dahil olmak üzere 210.571 gün haberi bulunmuştur. Tüm gün haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar açıkladı: Doğal gaz üretimimiz 4,6 milyon metreküp günü buldu
Bakan Bayraktar açıkladı: Doğal gaz üretimimiz 4,6 milyon metreküp günü buldu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de üretilen gazla ilgili, “Bugün itibarıyla üretimimiz yaklaşık 4,6 milyon metreküp günü buldu. 1,8 milyon hanenin doğal gazını biz kendi gazımızdan karşılar hale geldik. Bunu da artırmayı hedefliyoruz. İlk etapta önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde inşallah 10 milyon metreküpe ulaşmış olacağız” dedi.
1.05.2024 Ekonomi
2 Mayıs Perşembe günü okullar tatil mi 2024, 2 Mayıs’ta okullar var mı? 1 Mayıs işçi bayramından sonraki gün 2 Mayıs okullar tatil mi?
2 Mayıs Perşembe günü okullar tatil mi 2024, 2 Mayıs’ta okullar var mı? 1 Mayıs işçi bayramından sonraki gün 2 Mayıs okullar tatil mi? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli eğitim kurumları tatil ilan edildi. İşçi bayramından sonraki gün olan 2 Mayıs’ta okulların yine tatil olup olmadığı merak konusu oldu. Öğrenciler arama motorlarına yönelerek "2 Mayıs'ta okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor.Peki, 2 Mayıs Perşembe günü okul var mı? 2 Mayıs resmi tatil mi?
1.05.2024 Gündem
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var Adana’nın Feke ilçesinde bin 500 rakımlı yamaçlarda ve Kozan ilçesinde kale eteklerinde yetişen menengiç geçim kapısı oluyor. Kilosu 100 ila 120 TL arasında satılan menengiç köyde kadınlara ek gelir oluyor.
1.05.2024 Adana
Kripto paralarda sert hareket! Bitcoin tepetaklak oldu
Kripto paralarda sert hareket! Bitcoin tepetaklak oldu Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin, gün içerisinde yüzde 6 değer kaybederek 56 bin 486 dolara kadar geriledi.
1.05.2024 Ekonomi
İYİ Parti'li Başkanın istifasıyla yönetim düştü!
İYİ Parti'li Başkanın istifasıyla yönetim düştü! İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra Yomra İlçesinin Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık’ın ardından kendisininde istifa ettiğini açıkladı. Başkan, “İYİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık” dedi.
1.05.2024 Gündem
Papaz Eriğinde hasat başladı! Kilo fiyatı açıklandı
Papaz Eriğinde hasat başladı! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye'nin en önemli erik üretim merkezlerinden biri olan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen, bol sulu olması, iriliği, sertliği ve üzerindeki buğusuyla diğer erik türlerinden ayrılan Dumanlı Papaz Eriğinde hasat başladı. Geçen yıla göre rekoltenin daha yüksek olduğu Dumanlı Papaz Eriği Turgutlu’dan Türkiye’nin her yerine, Avrupa'ya, Dubai'ye ve Katar'a gönderiliyor.
1.05.2024 Ekonomi
Bebek bir dikişle hayata tutundu! 8’inci gebeliğinde yavrusuna kavuştu
Bebek bir dikişle hayata tutundu! 8’inci gebeliğinde yavrusuna kavuştu Şırnak’ta yaşayan daha önce 7 gebelikten rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 5 bebeğini kaybeden Hatice Dinç, 8’inci gebeliğinde Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde rahim ağzına atılan bir dikişle bebeği hayata tutuldu.
1.05.2024 Gündem
Anavarza'nın bilinmeyen tarihi gün yüzüne çıkmayı bekliyor
Anavarza'nın bilinmeyen tarihi gün yüzüne çıkmayı bekliyor Adana'da bulunan Roma İmparatorluğu'nun Doğu Akdeniz'deki önemli ordugah merkezleri arasında öne çıkan Anavarza Antik Kenti, bilinmeyen tarihi ile Anadolu uygarlık tarihini sil baştan yazmaya hazırlanıyor.
1.05.2024 Yerel Haberler
Milli sporcu Burak Haşhaş,  Avrupa şampiyonu oldu!
Milli sporcu Burak Haşhaş, Avrupa şampiyonu oldu! Yunanistan'ın Salamina kentinde gerçekleşen U25 3 Bant Bilardo Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcu Burak Haşhaş, 26-28 Nisan tarihlerinde finale kalarak altın madalyanın sahibi oldu. Haşhaş, "‘Ben yetenekliyim, çalışmama gerek yok’ dersem başarıya kesinlikle ulaşamazdım" dedi.
1.05.2024 Şampiy10
Nihal Candan, sağlık sorunları sebebiyle cezaevinden tahliye edilmişti! 'Ailem moral olsun diye kuaföre götürdü'
Nihal Candan, sağlık sorunları sebebiyle cezaevinden tahliye edilmişti! 'Ailem moral olsun diye kuaföre götürdü' Dolandırıcılık çetesine üye oldukları iddiasıyla tutuklanan Nihal-Bahar Candan kardeşlerden Nihal, cezaevinde anoreksiya (yiyememe) hastalığına yakalanınca 37 kiloya düştü ve tahliye edildi. Evinde tedavisi devam eden Nihal Candan, neden hemen kuaföre gittiğiyle ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.
1.05.2024 Magazin
Korhan Berzeg'in 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek
Korhan Berzeg'in 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek Balıkesir'de kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü ortaya çıkan ekonomist Korhan Berzeg'in (83) 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek.
1.05.2024 Gündem
İşe yürüyerek gitmemek için bisiklet çaldı! O anlar saniye saniye kameralara yakalandı
İşe yürüyerek gitmemek için bisiklet çaldı! O anlar saniye saniye kameralara yakalandı Adana'nın Seyhan ilçesi'nin Kocavezir Mahallesi’nde restoranın paket servisi için kullandığı elektrikli bisikleti, gidon kilidini kırıp sürükleyerek çalan kişi güvenlik kamerasına saniye saniye yakalandı. Sanık ifadesinde, “Çalıştığım iş yeri, evime oldukça uzak. Her gün yürüyerek gitmek zorunda kalıyordum. İşe gidip gelmek için çaldım" dedi.
1.05.2024 Vatan TV
İşe yürüyerek gitmemek için bisiklet çaldı! O anlar saniye saniye kameralara yakalandı
İşe yürüyerek gitmemek için bisiklet çaldı! O anlar saniye saniye kameralara yakalandı Adana'nın Seyhan ilçesi'nin Kocavezir Mahallesi’nde restoranın paket servisi için kullandığı elektrikli bisikleti, gidon kilidini kırıp sürükleyerek çalan kişi güvenlik kamerasına saniye saniye yakalandı. Sanık ifadesinde, "“Çalıştığım iş yeri, evime oldukça uzak. Her gün yürüyerek gitmek zorunda kalıyordum. İşe gidip gelmek için çaldım" dedi.
1.05.2024 Yerel Haberler
Bolu dağı tüneli uzatılıyor! Temmuz ayında inşaatı başlıyor
Bolu dağı tüneli uzatılıyor! Temmuz ayında inşaatı başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin heyelanlara karşı güçlendirilmesine yönelik 2. Etap çalışmalarının temmuz ayında başlayacağını açıkladı.
1.05.2024 Ekonomi
1 Mayıs ne zaman resmi tatil oldu ve bayram ilan edildi? 1 Mayıs'ı kutlama yasağı ne zaman bitti, 1 Mayıs ne zaman işçi bayramı olarak kutlanmaya başladı?
1 Mayıs ne zaman resmi tatil oldu ve bayram ilan edildi? 1 Mayıs'ı kutlama yasağı ne zaman bitti, 1 Mayıs ne zaman işçi bayramı olarak kutlanmaya başladı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl çarşamba gününe denk geliyor. Resmi tatil olarak kabul edilen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlar 1 gün süreyle çalışmayacak. 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklar devam ederken 1 Mayıs ne zaman resmi tatil oldu, 1 Mayıs ne zaman bayram ilan edildi, İşçi Bayramı ne zaman, hangi olaydan sonra yasaklandı? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte resmi tatil olarak kutlanan 1 Mayıs’ın bayram ilan edilip resmi tatil takvimine eklenmesinin hikayesi…
1.05.2024 Gündem
Milyonlarca çalışan bekliyordu, esnek çalışma modeli geliyor! Hangi sektörleri kapsıyor?
Milyonlarca çalışan bekliyordu, esnek çalışma modeli geliyor! Hangi sektörleri kapsıyor? Çalışanlara güzel haber! İşçi, işveren, memur, çiftçi ve hükümeti bir araya getiren Çalışma Meclisi, 5 yılın ardından Ankara’da toplandı. Meclisin gündem maddelerinden biri ise esnek çalışma oldu. Peki esnek çalışma kalıcı olur mu, işe göre mesai mümkün mü? İşte tüm çalışanların merak ettiği konunun detayları...
1.05.2024 Çalışma Hayatı
1 Mayıs marşı: İşçinin, emekçinin bayramı... 1 Mayıs Marşı sözleri 2024
1 Mayıs marşı: İşçinin, emekçinin bayramı... 1 Mayıs Marşı sözleri 2024 Bugün 1 Mayıs. 1856 yılından bu yana tüm dünyada işçiler birlik, dayanışma içerisindeler. Emeğin sermayeden üstün olduğu gerçeğini tüm meydanlarda haykıran işçiler için 1 Mayıs marşları da oldukça önemliydi. Hepimizin malumu olduğu 1 Mayıs marşlarından Cem Karaca'nın seslendirdiği Yaşasın 1 Mayıs marşı sözlerine haberimizde yer verdik.
1.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
İşleri artan hamalların günlük kazancı 3 bin liranın altına düşmüyor
İşleri artan hamalların günlük kazancı 3 bin liranın altına düşmüyor Eskişehir’deki Reşadiye Camii önünde, adeta Hamal Pazarı olan bölgede günlük işte çalışmak için bekleyen emekçiler, işleri havaların ısınması ile arttı. Hamallar, yağışsız ve güzel havayı fırsat bilerek evlerini veya eşyalarını taşımak isteyen vatandaşların sayısının artması nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını ve günlük kazançlarının 3 bin liranın altına düşmediğini söyledi.
30.04.2024 Ekonomi
Fırında silahlı çatışma çıkmıştı! Sanıklar hakkında 3 farklı iddianame hazırlandı..
Fırında silahlı çatışma çıkmıştı! Sanıklar hakkında 3 farklı iddianame hazırlandı.. Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Alpaslan Mahallesi Ünal Sokak'ta fırında oto yıkamacı Osman Tüşümel'i öldüren ve kendisi de bacağından yaralanan iş yeri sahibi Lütfullah Tüysüz hakkında 'Kasten öldürme'den müebbet, 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve fırında poğaça almak için ablasıyla bekleyen M.T.E.'nin koluna kurşun isabet edip yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle de 'Olası kastla silahla basit yaralama'dan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
30.04.2024 Gündem
1 Mayıs neden İşçi Bayramı olarak kutlanır? 1 Mayıs ne zaman bu yana bayram olarak kutlanıyor?
1 Mayıs neden İşçi Bayramı olarak kutlanır? 1 Mayıs ne zaman bu yana bayram olarak kutlanıyor? 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışmasını simgeler. Bu özel gün ilk olarak 1856 yılında Avsutralya'da kutlanmıştır. Bir işçi grubunun çalışma saatleriyle ilgili hareket ve boykotuyla ortaya çıkmıştır. Peki neden 1 Mayıs İşçi Bayramı olarak kutlanır?
30.04.2024 Gündem
Araba alacaklara hayati uyarı! 'Sazan sarmalına düşmeyin'
Araba alacaklara hayati uyarı! 'Sazan sarmalına düşmeyin' Bursa İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, araç alıp satacak vatandaşlar uyarılarak, "Çok ucuza buldum demeyin, sazan sarmalı oyununa gelmeyin" denildi.
30.04.2024 Ekonomi
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, “İzmir için güzel hedeflerimiz, hayallerimiz vardı. İzmir'i yerel yönetimlerde yeni bir noktaya taşımalı. Gerçek belediyecilikle tanıştırma noktasında hayallerimiz vardı. Halkımızın iradesi farklı yönde gerçekleşti. Ama hayallerimizde ısrarcıyız. Hayallerimizin, inançlarımızın peşinden yürümeye devam edeceğiz" dedi.
30.04.2024 Gündem
Adana'da Hitit kültürünün ayak izleri takip ediliyor: Anadolu'da ilk kurulan uygarlık Luviler gün yüzüne çıkarılıyor
Adana'da Hitit kültürünün ayak izleri takip ediliyor: Anadolu'da ilk kurulan uygarlık Luviler gün yüzüne çıkarılıyor Adana'da Antik çağın dünyadaki en önemli temsilcilerinden olan Hitit İmparatorluğu’nun yıkılma sürecinde dahi Anadolu’da yaklaşık 500 sene Luvice konuşulduğu artık bilim dünyası tarafından kabul edilirken Luviler’in yaşamı, kültürü gelecek kuşaklara aktarılıyor.
30.04.2024 Adana
Çukurova Üniversitesinde domuz tedirginliği! Öğrencileri korkuttu
Çukurova Üniversitesinde domuz tedirginliği! Öğrencileri korkuttu Çukurova Üniversitesi yerleşkesine akşam vakti gelip çöp karıştıran domuzlar öğrencileri korkuttu.
30.04.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Gün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.