Hangi kamu çalışanları görevden ayrılma tazminatı alabilir?
Hangi kamu çalışanları görevden ayrılma tazminatı alabilir? Kamu çalışanlarına emeklilik ya da işten ayrılma durumlarında bir defaya özgü olmak kaydıyla belli bir miktar tutarında tazminat ödemesi yapılır. Resmi bir adı olmasa da görevden ayrılma ya da emeklilik tazminatı olarak adlandırılan bu ödeme 2019 yılının ilk yarısı için 1.757 TL olarak belirlenmiş durumda. Peki kimler, hangi durumlarda bu tazminattan yararlanabilir?
Kimler görevden ayrılma tazminatı alabilir?
Kimler görevden ayrılma tazminatı alabilir? Emekliye ayrılan ya da işten ayrılan kamu personeline verilen ve adına görevden ayrılma tazminatı denilen ödeme, 2019 yılında 1757 TL'ye yükseldi. Peki kimler, hangi durumlarda görevden ayrılma tazminatı almaya hak kazanır?
14.03.2019 Çalışan Hakları
Kamu çalışanları görevden ayrılma tazminatı 2019'da ne kadar oldu?
Kamu çalışanları görevden ayrılma tazminatı 2019'da ne kadar oldu? Kamuda çalışan personele, işinden ayrılması ya da emekli olması durumunda, bazı şartları yerine getirdiği takdirde bir defaya mahsus olarak tazminat ödenir. Adına görevden ayrılma tazminatı ya da emeklilik tazminatı da denilen bu ödeme için 2019 rakamı belli oldu. Peki kimler işten ayrılırken bu tazminatı alabilir, tazminat miktarı 2019'da ne kadardır?