Kamu Çalışanı

Kamu Çalışanı

Son dakika kamu çalışanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu çalışanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu çalışanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Çalışanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu çalışanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.083 kamu çalışanı haberi bulunmuştur. Tüm kamu çalışanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seyahat acentelerine ilişkin yapılan düzenleme sektörü dönüştürecek
Seyahat acentelerine ilişkin yapılan düzenleme sektörü dönüştürecek Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, seyahat acentelerine ilişkin maddenin rehberlerle sözleşmelerini yenilemeye yol açacağını ifade etti.
30.04.2024 Ekonomi
Turist rehberlerine iş bulma kolaylığı! Yeni düzenleme sektörü dönüştürecektur
Turist rehberlerine iş bulma kolaylığı! Yeni düzenleme sektörü dönüştürecektur Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, seyahat acentelerine ilişkin maddenin rehberlerle sözleşmelerini yenilemeye yol açacağını ifade etti.
30.04.2024 Gündem
Kamu çalışanları ve adayları dikkat! Memuriyeti yakan 5 gün farkı detayı ortaya çıktı
Kamu çalışanları ve adayları dikkat! Memuriyeti yakan 5 gün farkı detayı ortaya çıktı Kamu çalışanlarını ve memur olmak isteyenleri ilgilendiren önemli bir detay ortaya çıktı. 5 gün fark ile tüm hayatınız değişebilir. 1 yıllık ceza tüm kariyeri altüst ederken, bu durum 12 ay hapis cezası alanlar için geçerli olmuyor. İşte çok az kişinin bildiği 5 günlük fark ile ilgili ayrıntılar...
9.04.2024 Çalışma Hayatı
Memur maaşları erken yatacak mı, emekli memur maaşı ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce yatar mı, bayramdan önce nisan ayı maaşları verilecek mi?
Memur maaşları erken yatacak mı, emekli memur maaşı ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce yatar mı, bayramdan önce nisan ayı maaşları verilecek mi? Ramazan ayının bitmesiyle vatandaşlar bayramı karşılayacak. Her ayın 15’inde maaşlarını alan memurlar ise bayram öncesinde maaşlarının yatıp yatmayacağına yönelik sorgulamalarını arttırdı. Bayram öncesi alışveriş yapacaklar ya da bayram tatilini değerlendirecek memurlar 10-12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek bayram öncesi “Memur maaşları bayramdan önce yatar mı?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, nisan ayı memur maaşları erken yatacak mı, memurlar nisan maaşlarını ne zaman alacak, bayram öncesi memur maaşları yatar mı?
29.03.2024 Çalışma Hayatı
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır? Sendika ikramiyesinin tutarı, her yıl değişkenlik göstermekle birlikte sendika toplu sözleşme ikramiyesi 2024 yılı için %2 barajının üzerindeki sendikalar için 531,72 TL, %2 barajının altındaki sendikalar için 188,02 TL'dir. 18 Ocak 2024 tarihinde alınan Anayasa Mahkemesi kararı ile %2 sendika barajı uygulaması iptal edildi. Toplu sözleşme ikramiyesinden yüzde iki barajına bakılmaksızın tüm sendikaların üyelerinin üst limitten faydalanması bekleniyor. Peki, Sendika kesintisi ne kadar 2024, yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i satıldı
Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i satıldı Büyük ikramiyenin 400 milyon lira olarak belirlendiği Milli Piyango’nun yılbaşı biletleri, İstanbul’da da yoğun ilgi görüyor. Toplamda biletlerin yaklaşık yüzde 75’inin satıldığını belirten İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, “Satışlar bu yıl çok iyi gidiyor. Hatta geçen seneye göre ilgi daha da arttı. Müşterilerimizin biletlerini bir an önce alması lazım. Çünkü son haftalarda biletler bitmek üzere” dedi.
24.12.2023 Gündem
Kamu çalışanlarının mesai saatleri değişti! Valilik duyurdu
Kamu çalışanlarının mesai saatleri değişti! Valilik duyurdu Bilecik Valiliği’nce alınan karar doğrultusunda yeni mesai saati uygulamasına geçiliyor.
12.12.2023 Gündem
Emekli ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, seyyanen zam ve refah payı detayı
Emekli ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, seyyanen zam ve refah payı detayı Milyonlarca kişinin gözü memur ve emeklilere yapılacak zam oranına çevrildi. Meclis bayram öncesinde hızlı çalışma dönemine giriyor. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren tasarı Meclis'te olacak. AK Parti'deki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte teklif bu hafta komisyonlara gelecek.
19.06.2023 Gündem
Zam oranı belli oldu! Milyonlarca memura güzel haber geldi
Zam oranı belli oldu! Milyonlarca memura güzel haber geldi Yüz binlerce kamu çalışanı merakla bekliyordu. En düşük memur maaşının kaç lira olacağı açıklandı. Temmuz ayında kamu çalışanları için düzenleme yapılacak. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak.
11.05.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjdeli haber!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Memur-Sen Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimden sonra yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız." dedi.
1.05.2023 Gündem
Memur yüz binleri ilgilendiriyor! 'İkramiye onayı' yazısı göndermeleri gerekiyor
Memur yüz binleri ilgilendiriyor! 'İkramiye onayı' yazısı göndermeleri gerekiyor Memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Bu yıl 400 bin kamu çalışanı EYT ile emekli olacak. Kamu çalışanlarının başvuruları hizmet takip programı üzerinden yapılıyor. Çalıştıkları kurumların SGK’ya “ikramiye onayı” yazısı göndermesi gerekiyor. İşte yüz binlerce memuru ilgilendiren detaylar...
9.03.2023 Memur
10 yaş altı çocuğu olanlar tatil mi? Kamu çalışanı anneler idari izinli mi?
10 yaş altı çocuğu olanlar tatil mi? Kamu çalışanı anneler idari izinli mi? Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yeni karar daha geldi. Deprem nedeniyle ara verilen eğitim öğretimden sonra kamu çalışanlarına da kolaylık sağlayacak yeni kararlar alındı. Peki 10 yaş altı çocuğu olanlar tatil mi?
10.02.2023 Gündem
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Ünal Çetin kimdir, nereli, neden gözaltına alındı?
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Ünal Çetin kimdir, nereli, neden gözaltına alındı? Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin kimdir, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Çanakkale Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 5 kişi, rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
1.02.2023 Gündem
Gökçeada Belediyesi'ne 'yolsuzluk' operasyonu; başkan ve 4 kişi gözaltında
Gökçeada Belediyesi'ne 'yolsuzluk' operasyonu; başkan ve 4 kişi gözaltında Çanakkale'de Gökçeada Belediyesi'ne 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' iddiasıyla düzenlenen operasyonda Başkan Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.
31.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 2023'te otoyol ve köprü ücretlerinde artışa gidilmeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 2023'te otoyol ve köprü ücretlerinde artışa gidilmeyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "EYT'li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimize getiriyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında bir müjde de vererek "Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek" ifade etti. Ayrıca muhalefete çağrıda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Rami Kışlası açılışına tüm muhalefeti davet ettiğini de duyurdu.
9.01.2023 Gündem
Maaş ve ikramiyeler artıyor! 3600 ek göstergede detaylar belli oldu
Maaş ve ikramiyeler artıyor! 3600 ek göstergede detaylar belli oldu 3600 ek gösterge emekli maaşı hesaplama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve emekli zammını yüzde 30'a çıkarmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Hemşire, öğretmen, polis, doktor dahil milyonlarca kamu çalışanı ve emekliyi ilgilendiriyor. 3600 ek gösterge yasasının uygulanmasında detaylar belli oldu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...
Memur zam oranı değişti! Lisans mezunu (9/1) memur maaşı kaç lira, TL oldu?
Memur zam oranı değişti! Lisans mezunu (9/1) memur maaşı kaç lira, TL oldu? Memur maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam oranı arttı, 2023 memur maaşları değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ek zam müjdesini duyurdu.. En düşük memur maaşı kaç lira oldu? Lisans mezunu memur (9/1) maaşı kaç TL olacak?
4.01.2023 Memur
Emeklilik belgeleri ile ilgili kritik açıklama!
Emeklilik belgeleri ile ilgili kritik açıklama! Emeklilik planı yapan binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kamu görevlilerinin emeklilik başvuruları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı. İşte detaylar...
2.01.2023 Çalışma Hayatı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı EYT, asgari ücret, memur zammı derken binlerce kamu çalışanı şimdi de kadroya geçmeyi bekliyor. Kamuda görev yapan yaklaşık 550 bin sözleşmeli memur için geri sayım başladı. Kritik tarih verildi, dikkat çeken 30 gün detayı ortaya çıktı. Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklayacak. İşte kamu işçisine kadroda son gelişmeler...
26.11.2022 Memur
Sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro müjdesi! Dikkat çeken 3 yıl kuralı
Sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro müjdesi! Dikkat çeken 3 yıl kuralı Sözleşmeli çalışan yüzlerce kamu çalışanına kadro müjdesi! Tarih verildi, detaylar ortaya çıktı. EYT ile ilgili art arda yapılan açıklamaların ardından şimdi de sözleşmeli personele kadro ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Hazırlanan ilk taslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeliler kadroya geçecek. 3 yıldan az süresi olanlar ise 3 yılı tamamladıklarında kadroya geçecek. İkinci taslakta ise pek çok sözleşmeliyi sevindirecek detaylar yer alıyor...
2.11.2022 Memur
UEK ne demek, hangi kurum, açılımı nedir? UEK mesaj ne anlama geliyor?
UEK ne demek, hangi kurum, açılımı nedir? UEK mesaj ne anlama geliyor? UEK (Uzaktan Eğitim Kapısı) ile Dijital Türkiye çalışmaları kapsamında tasarlanan Platform ile çalışan eğitiminde fırsat eşitliği sağlanması, insan kaynağı verimliliği ile eğitim ve geliştirme faaliyetleri kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır. Peki, UEK ne demek, hangi kurum, UEK nasıl kullanılır, kimler faydalanır?
18.10.2022 Gündem
Erken emeklilik imkanı! 1800 gün primi olan SGK'ya başvuruyor
Erken emeklilik imkanı! 1800 gün primi olan SGK'ya başvuruyor Erken emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı farkı bulunmuyor. SGK'ya başvuruda bulunmak gerekiyor. Hastalanan, ameliyat olan ve rapor alıp işine devam edemeyenler nasıl emekli olabileceklerini merak ediyor. Malulen emekli olabilmek için çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporunun bulunması gerekiyor. Bu raporun alınabilmesi için kişilerin bulundukları il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvurmaları ve yetkili hastanelere sevk edilmeleri gerekiyor.
21.09.2022 Emekli
4/1-(a), 4/1-(b) ve 4/1-(c) kapsamında çalışanlar ile EYT'lileri ilgilendiriyor! SGK'ya başvuru şartı bulunuyor
4/1-(a), 4/1-(b) ve 4/1-(c) kapsamında çalışanlar ile EYT'lileri ilgilendiriyor! SGK'ya başvuru şartı bulunuyor Milyonlarca kişi merak ediyordu. Tek tek açıklandı. SSK'lı, Bağ-Kur'lu kamu çalışanı ve EYT'li milyonları ilgilendiriyor. Doğum borçlanmasından emzirme ödeneğine, emekli aylığı bağlanmasından EYT'ye, sahte sigortalılıktan askerlik borçlanmasına kadar merak edilen çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
2.09.2022 Uzmana Sor
Son dakika... 4/1-(a), 4/1-(b) ve 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Flaş emeklilik detayı, 10 puan artıyor
Son dakika... 4/1-(a), 4/1-(b) ve 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Flaş emeklilik detayı, 10 puan artıyor Gelen son dakika haberine göre, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı yüzbinleri ilgilendiriyor. Emeklilik ile ilgili flaş detay ortaya çıktı. Göz hastalıkları, onkoloji, kulak burun boğaz hastalıkları, hematoloji, ortopedi, dermatoloji gibi çok sayıda hastalığı kapsıyor. Emeklilik imkanı doğuyor. İşte malulen emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
29.08.2022 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik imkanı! Tarih 6 yıl öne çekiliyor, başvuran yararlanıyor
Erken emeklilik imkanı! Tarih 6 yıl öne çekiliyor, başvuran yararlanıyor Erken emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Emeklilik tarihi öne çekiliyor. Başvuruda bulunanlar 6 yıl erken emekli oluyor. SSK, Bağ-Kur, kamu çalışanı farkı bulunmuyor. Peki kimler erken emeklilik imkanından yararlanabiliyor? İşte konun detayları...
23.08.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Çalışanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu çalışanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.